» »

LCD displayi - rs233 ali USB priklop

LCD displayi - rs233 ali USB priklop

abcX ::

Pozna kdo kaksno firmo v sloveniji, ki bi prodajala te ali podobne zadeve:

http://www.crystalfontz.com/products/in...
http://www.matrixorbital.com/index.php?...

Displaya ne rabim za prikaz temperature ali obratov ventilatorja v ohisju, ampak za druge namene, zato me ne zanimajo moduli ki so hardwired na te funkcije (kot recimo tisti od firme Aerocool). Nujno je, da je display splosnonamenski in dostopen preko enostavne standardne povezave, zazeljeno RS232/serijska, USB v skrajni sili. Zadeve ki imajo nestandardne protokole/ozicenja (pa kakorkoli ze enostavni in dokumentirani) (nekaj taksnih ima conrad) niso uporabne, ker bi zanje za prikop na PC rabil se dodaten hardver, to pa ne pride v postev.

Varianta "zlotaj si sam" mi tudi zelo ni vsec in je za namen uporabe tudi zelo neprakticna.

gfighter ::

Poglej malo iskanje po forumu, drugače pa bi bilo tvoje vprašanje bolj primerno za oddelek Elektrotehnika in elektronika.

Nejc Pintar ::

ok, moraš samo povezati lcd s paralelnim vmesnikom, to bi vsak n00b znal:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

abcX ::

Sem uporabil iskanje in nasel nic pametnega. Razen neke omembe matrix orbital, ampak nic o tem ce kdo v sloveniji to prodaja (zastopnik), in to je bistvo, ki me zanima.

Dal sem v ta forum, ker sem bral da taksne displaye na veliko uporabljajo ljudje za modifikacije PCjev, dosti drugih uporab na PCju pa ne vidim... Ce smatras da je drug forum bolj primeren, nimam nic proti ce temo premaknes tja (ce imas kot moderator to moznost)

Kar se tice LPTja, res je da bi se to dalo, in se marsikaj drugega, ampak mene zanimajo ti displayi z rs232 ali USB. Ce bi hotel lotati in priklapljati zadeve na LPT port bi ze zdavnaj sel do conrada in nabavil tiste displaye in vam ne bi moril po forumu :D

gfighter ::

Brez skrbi, nič ne moriš po forumu, finta je le v tem, da boš v tistem oddelku IMO lažje dobil odgovor na svoje vprašanje.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Nisem še videl slovenca z Matrix Orbital:D
Večinoma imamo vsi spajkane. Zakaj pa te zanima USB oz. rs232?

Azrael ::

Ker hočeš rešitev na ključ, bi bila še najboljša rešitev, sedaj ko točno veš kaj rabiš in kdo to dela, da kontaktiraš čimveč SLO firm, ki uvažajo elektronske komponente, kdo in za koliko denarja bi to dobavil.

Nisem pregledoval linkov, vendar, če rabiš samo en ali dva primerka, potem se pozanimaj ali lahko dobiš free sample direktno od proizvajalca.

Tukaj je ena ljubiteljska stran, kako običajni zaslonček z paralelnim priklopom predelati v serijskega, vendar je nekaj lotanja, Klik!
Nekoč je bil Slo-tech.

sirotka ::

Zdravo!
Zanima me, če je možno te LCD-je priklopit na kak drug port, ker dfi nima lptja?
lp

MatrixOrbital ima USB priklop

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25124289 (14549) Mazo
»

Kako uporabit LCD od nokie 3310 (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
638903 (6154) Ch4N93
»

USB LCD ekranček?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71155 (925) smilyxx

Več podobnih tem