Forum » Omrežja in internet » Povezava
Povezava
skladisce ::
Pozdravljeni!
Pc sem zamenjal za notebook, na katerega bi rad prenesel podatke. Kupil sem utp kabel in povezal računalnika med sabo, nekaj sem štimal ip-je, a vseeno na notebooku nikjer ne vidim podatkov z namiznega pc-ja. Zanima me, kako je najhitreje zadevo urediti, da bo delovala? Naj povem, da je na obeh računalnikih inštaliran win xp.
Najlepša hvala za odgovor
Pc sem zamenjal za notebook, na katerega bi rad prenesel podatke. Kupil sem utp kabel in povezal računalnika med sabo, nekaj sem štimal ip-je, a vseeno na notebooku nikjer ne vidim podatkov z namiznega pc-ja. Zanima me, kako je najhitreje zadevo urediti, da bo delovala? Naj povem, da je na obeh računalnikih inštaliran win xp.
Najlepša hvala za odgovor
pcatozzo ::
Malo premalo si povedal. Najprej kakšen kabel utp si kupil straitgh ali crossover. Obvezno moraš imeti crossover za povezavo PC-PC.
Povedati moraš ip-je in subnet masko PC-jev. PC-ja morata biti v enaki mreži.
V XP-jih moraš omogočit file an print sharing for Microsoft networks.
Sherat moraš mape ...
Povedati moraš ip-je in subnet masko PC-jev. PC-ja morata biti v enaki mreži.
V XP-jih moraš omogočit file an print sharing for Microsoft networks.
Sherat moraš mape ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568136 (4965) | c23po |
» | Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17102 (15782) | imagodei |
» | povezava dveh računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1433 (1184) | WilliWack |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2523 (1596) | fRiK0 |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3219 (2953) | |_CoBrA_| |