Forum » Omrežja in internet » kablovje
kablovje
kreden ::
Zdej pa vi to men razložte:
imam levelone router, ki se enkrat na dan obesi in ga je treba restartat, kar je zelo zoprno zarad dc-ja ipd. hotel sem si narediti router iz ene stare kiste (P2, 350, gentoo linux) ampak ko povežem mrežno in modem, se ne zaznata (lučki na mrežni in modemu se ne prižgeta)... Sej bi poskusu z xover kablom pa ga nimam, zato me zanima če je ziher to problem... namreč če isti kabel uporabim na drugem računalniku se lepo zaznata (athlon64, x64 xp, integrirana mrežna) ...
to bi bilo to zaenkrat... hvala, lp
imam levelone router, ki se enkrat na dan obesi in ga je treba restartat, kar je zelo zoprno zarad dc-ja ipd. hotel sem si narediti router iz ene stare kiste (P2, 350, gentoo linux) ampak ko povežem mrežno in modem, se ne zaznata (lučki na mrežni in modemu se ne prižgeta)... Sej bi poskusu z xover kablom pa ga nimam, zato me zanima če je ziher to problem... namreč če isti kabel uporabim na drugem računalniku se lepo zaznata (athlon64, x64 xp, integrirana mrežna) ...
to bi bilo to zaenkrat... hvala, lp
enough98 ::
Torej, problem je v stari kisti, oz. mrezni v njej.
Kabel iz modema v mrezno je straight.
Kabel iz modema v mrezno je straight.
kreden ::
čudno je tole, kabel je straight, pozabu pa sem napisat da zadeva čist v redu deluje če staro kišto priklopim na router in lepo dhcp mam net...
če ma kdo kako idejo...
če ma kdo kako idejo...
AndrejS ::
Morda je kabel narobe zvezan ... (prave parice) In ker je slabša mrežna ne zazna mreže.
Sem imel primer na 5m dolgem kablu.
Sem imel primer na 5m dolgem kablu.
pcatozzo ::
Če si imel prej router v modem s straight kablom povezano in imaš sedaj mrežno kartico v modem, potrebuješ 100% crossover kabel.
http://www.homenethelp.com/web/explain/...
http://www.homenethelp.com/web/explain/...
Stratus ::
Kero mrežno pa maš, ker sem imel tudi jaz enkrat en podoben problem ni delu ne straight ne crossover kabel, pol sem pa ugotovu da modem dela sam na 100Mb na LAN strani kartica pa je bla 10Mb sem jo zamenu pa je zalaufal.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skoraj nemogoče. Utp kabel dela samo na enem rač.Oddelek: Omrežja in internet | 2849 (2054) | MadMax |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5418 (4922) | BorutK-73 |
» | Povezava med dvema računalnikomaOddelek: Omrežja in internet | 1714 (1616) | Bostyan007 |
» | Kabl modemOddelek: Omrežja in internet | 1266 (992) | Slowenc |
» | Deljenje internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1318 (1223) | CaqKa |