» »

Studentski Dom X v Rozni dolini

Studentski Dom X v Rozni dolini

«
1
2

piikiiica ::

Hja.. zanima me, ce kdo ve, kako je tam z internetom (vem, da ga ima, vendar me zanima kako se placuje, kako si ga sploh zrihtas)? In potem me se zanima, ce ima kdo kake fotke, kako zgleda notranjost studenta ali same sobe in kako je glede zurk (so pogoste? je bolj miren dom?) :\ ?

Hvala!

garv ::

V desetki je cena interneta po osebi 1000SIT/mesec, zlo hitra linija(mislim da je ADLS). Za sam priklop neta se morš verjetn pozanimat pr predstavnici bloka, sam mislim da ni problema. Sobe so prenovljene, torej so not vredu postelje, lani so dobil nove jogije, pol je dost placa v omarah in na policah, pisalne mize so dost velike. Sanitarije so zlo čiste in urejene, kuhinja je skupna za cel štuk, sam se da brez težav kaj skuhat. Žurk je bol mal, kakšna masivna fešta je max. enkrat na mesec, privat žurke pa niso tk moteče. Če bi se rada v miru učila, ti toplo priporočam ta blok.:))
Kar se tiče slik, naj bi imel blok svojo stran, ki je nism uspel najdit, vem pa da na njej še ni slik.

piikiiica ::

Hvala za odgovore garv. Upam, da se imate tam kaj prostora za mene :D . Bom sla kar danes na upravo, da vidim kaj bodo rekli glede prostora in same preselitve :) .

garv ::

No v bistvu jaz ne živim v študentu, sm pa pogosto tam. Vem pa se kmalu začenjajo izselitve in preselitve, tk da se bo verjetn našl kaj placa v desetki. Aja, blok ima lift, sam je po defaultu pokvarjen;((

piikiiica ::

:O Potem dvigalo ne pomaga kaj veliko, ne. Ja, preselitve in to so pa v bistvu bile v zacetku novembra tako da ne vem. Na upravo sem sla, pa tiste zenske ni bilo v pisarni ;(( .. bomo jutri ponovno poizkusili :) . Hotela sem te se vprasati.. kaksen tip studenta je to (apartmajski ali tisti normalen, da prides iz hodnika v svojo sobo?) ?

garv ::

Normalen tip; na vsaki strani stopnišča je hodnik, torej dva hodnika na štuk, to je 24 sob v štuku.

klemen22 ::

pikiica: ne imej upanja da boš dobila ko se boš vselila direktno ležišče v Xki. ZAgotovo boš fasala al 4ko,1ko,Gerbičevo. Drugo pa skor nikol ni frej in se morš hodt pizdit na upravo in upat na preselitev. Pač tko je, nisem te hotu zamorit. Za sobo sz netom v rožni se čaka hudo dolg cajta.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

klemen22 ::

Aha še nekaj. URADNE PRESELITVE bodo ponovno baje enkrat decembra.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

piikiiica ::

klemen22 vem, da se na taksno sobo caka verjetno kar nekaj casa. Saj jaz imam svojo sobo v studentu. Vendar zal ne v taksnem, kot si zelim, zato bom lahko komot pocakala na to sobo v X-ki, ni panike ;) . Gre se samo za preselitev iz enega v drugi studentski dom :D .

klemen22 ::

pikiica: kul samo je takšno preselitev izven uradnih rokov težko izvest. Daj prošnjo za blok 2. Tam pa boš zagotovo dobila v roku 2 mescev. Kje a sedaj si v 4ki :)?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

piikiiica ::

Vem, da je tezko taksno preselitev izven preselitvenih rokov izvest, vendar mislim da v mojem primeru le ne bo tako tezko, ker imam dovolj dobre razloge. Saj vseeno.. bom ze uredila tako, da bom zadovoljna, pa cetudi cakam na sobo pol leta. Vcasih se pa le splaca potrpeti. In se odgovor na tvoje vprasanje: ne, nisem v IV. Sem v cist drugem studentu sedaj :P .

damijani ::

V rožni dolini imajo net 2,3,8,9,10,14, vsi ti bloki imajo direktno povezavo z arnesa. Tok da v lepem primeru doseže 3Mb downloda. Če hočeš pridno študirati, brez glasnih žurov v domu je zate blok 2(lepi urejeni apartaji, ampak so žuri prepovedani-tihi dom). Jaz ti predlagam ostale bloke, vsi tej so lepo urejeni in povečini sobe s skupnimi WC, kopalnicami in kuhinami, razen 14 kateri so apartmaji.

Predlagam ti sobe s skupnimi sanitarji, saj tako spoznaš več folka in bolj pristno študentsko življene.

cojss ::

Tako zgleda internet v bloku IX, kjer je stvar enaka kot v X-ki:



speedtest.si

Pritisnite START

Iskanje vmesnih naprav . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 31.10Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 68.84Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

piikiiica ::

cojss hvala za podatke. Se nekaj me zanima, ce kdo slucajno ve.. kako je pa s pralnico perila v rozni? Deluje in kako? In kje se sploh nahaja? Jaz nimam pojma kje je kaj v rozni :8) . Saj se vidi, ne..

damijani ::

V dvojki maš pralnico za prebivalce le tega bloka. Če pa poznaš koga, ki prebiva v dvojki, pa ti lahko kupi žeton in posodi ključ.
Drugač pa mislim da nekje še obstaja, sam nism zihr.

Andor ::

Sam ti si pa najdeš mesto za se pozanimat o določenih stvareh..:\

Pejd v desetko pa vprašaj koga, če ti malo razkaže pa razloži stvari. Študentje naj bi bili zmožni socialnega vedenja.

BTW: obstajajo tudi internetne strani in mailing liste posameznih blokov.
---Never send a monkey to do a man\'s job---

piikiiica ::

Andor ti ko si tako pameten :\ .. Jaz sem zmozna socialnega vedenja, ampak nisem pa neumna da bom hodila v dom, v katerem nobenga ne poznam in nekomu x rekla.. ej, a mi razkazes svojo sobo, wc-je ,.. itd.. Mislim.. halooo :O ? Obstajajo baje tudi internetne strani in mailing liste posameznih blokov, ja. Ampak ocitno nobeden ne ve naslova, ane? In cetudi so internetne strani od posameznih blokov, ni nic slikic gor.. kot si lahko tudi sam preberes odzgoraj :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: piikiiica ()

damijani ::

Jaz ti garantiram da so v 10 sobe med najsodobnejšimi, če že ne najsodobnejše v Ljubljani. Vse z internet dostopom, lastnim hladilnikom, novim pohištvom (staro 1 leto).

Lahko pa greš kakšnega študenta vprašat v desetko. Če je le nekaj študentske duše v njemu ti bo z veseljem razkazal, kakor sem jaz marsikateremu.

Drugač pa ne vem zakaj ciljaš v 10, ko se pa da živeti tudi v drugih blokih. Nevem ravno če boš ob preselitvi trofila desetko, bodi le vesela če boš dobila študentski dom z internetnim dostopom. Na koncu je važno le kakšne cimro boš imela.

piikiiica ::

Damijani jaz ze imam studentski dom in to z internetom, vendar bi se rada preselila zaradi pac dolocenih stvari. In zakaj ciljam ravno X-ko? Zato, ker mi je ta najbolj vsec in ker je pac novejsa (prenovljena). Vem pa, in se popolnoma strinjam s teboj, da je vse odvisno od tega, kaksna bo cimra. Ampak, ce je clovek in se zna vsaj malo prilagajat tudi ona, gre vse lepo skozi. V zivljenju se pac moremo drug drugemu tudi nekoliko prilagoditi, ce zelimo imeti dobre medsebojne odnose. Vsaj taksno je moje mnenje :) .

cojss ::

No, sedaj se ti je izbor razširil, saj ravno ta teden končujejo s prenovo 8-ke in naslednji teden pričnejo z 9-ko. V to prenovo spada pohištvo v sobah, pleskanje,... Skupni prostori ko si WCji, kopalnice, hodniki, dvigala pa so bili v teh dveh pranovljeni isti čas kot pa v desetki. Je pa res, da ima 10-ka lepšo fasado:)).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

zigi ::

ok, v X imate lepšo fasado, zato pa nam lift skos ... aja, ne, spet ne dela :(

cojss ::

zigi, a si iz devetke, ker tu je lift res v pi***. Vsak mesec crkne vsaj dvakrat.

zigi ::

z devetke ja. Kolker je lift v k***u je pa internet tolk bojlši ;)

piikiiica ::

Hmm.. cojss samo VIII-ka in IX-ka nista tako miren studentski dom, kot X-ka ali pac? In ziher nimajo noter novih jogijev :\ . No, ne vem zdaj kam naj grem, ampak po moje bo se vedno X-ka najboljsa... kaj vem.

para! ::

OK, sori pikica, ne morm ti nč svetovat, ampak zakaj bi jogiji odločal o študentskem domu? :>

lp
Death before dishonor!

piikiiica ::

para! zakaj? Zato, ker ce si lahko privoscis nove jogije v studentski sobi, why not? :D

cojss ::

Z noviim pohištvom in posledično novimi posteljami, ki niso enakih mer kot stare morajo priti tudi novi jogiji. Torej, v osemki bodo novi jogiji do konec tega tedna,v devetki pa od naslednjega tedna naprej. In pa desetka ni nič bolj mirna kot katerikoli drug dom, razen seveda 2,5,11 in 12.

damijani ::

Bodi le vesela če boš dobila na preselitvenih rokih možnost izbiranja študentskega doma, ker je res panika. Drugače pa si probej sama poiskati sobo, ker ti uprava ravno ne bo pomagala, le tako boš prišla do druge sobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: damijani ()

piikiiica ::

No, danes sem sla dopoldne na upravo, rekla, da se zelim preseliti in ker je bila v VIII-ki soba frei, sem se ze preselila :D . In komplet sobica ima vse novo... mmmm... tako da, ni panike vec :) .

para! ::

A so novi jogiji?

:P
Death before dishonor!

klemen22 ::

pikiica: kok to mislš da so ti dovoili preselt se?????!????
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

piikiiica ::

para! seveda so novi jogiji noter, ce je pa komplet nova soba.. pohistvo je novo, vrat in hladilnika niso menjali no ;) .. hecam se malo :)) Je pa nice sobica ja, nimam kaj rect :D

piikiiica ::

klemen22: Hja, saj sem si mislila, da ne bo problem, ce bo le prosta sobica. In je bila in sem se isti dan lahko preselila :P . Ce imas extra razloge za preselitev, ocitno to ni problem- ti rezervirajo sobico in je to, to :D .

Nejc Pintar ::

lahko še razložiš razloge?:D

(smo radovedni)
Lahko je biti prvi, če si edini!

damijani ::

klemen22: Hja, saj sem si mislila, da ne bo problem, ce bo le prosta sobica. In je bila in sem se isti dan lahko preselila :P . Ce imas extra razloge za preselitev, ocitno to ni problem- ti rezervirajo sobico in je to, to :D .


jaz sem se mogel bolj potruditi, sam poiskati sobo, brez pomoči lenuhov iz uprave. Pa sem imel tudi ekstra dobre razloge.

piikiiica ::

Nejc Pintar: 8-O Nisem napisala extra razloge zato, da bi zdaj tebi ali komurkoli tukaj razlagala kaj se je dogajalo. Mislim.. :\
damijani: Ocitno nisi imel dovolj dobre extra razloge, ce ti niso pomagali. Saj meni je samo v racunalnik pogledala, ce je kje frei kaj in ker je pac bilo, je vprasala kdaj bi se lahko preselila in sem rekla takoj. Ni mi sla nekaj extra iskat sobe ;) . Sicer pa.. bom rekla le, da je vse odvisno od tega, kako se zmenis :D . A zdaj ti ni vsec v tem studentu kaj si ali kaj, da pizdis za sobico? Eni se ocitno pac znamo zmenit in tudi lepo prosit in vprasat karkoli, drugi pa ne vem.. (maybe ne)..
>:D Se ima kdo kaj proti? :D

klemen22 ::

NO to da na upravi niso ravno fer se že dolgo ve. Pač niso enaki pogoji za vse.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

R33D3M33R ::

piikiiica: dobrodošla v osemki. Je zelo kul blok, sedaj prenovljen in seveda s hudim internetom. V katerem nadstropju/sobi pa si?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Goldee ::

Piikiica jaz sem iz bloka 10, ce te zanima kaj konkretnega prasaj, lahk tud na msn (matejgololicic@hotmail.com). Drugace sem se preselil v 10ko pred enim mesecem (prej sem bil u 8ki, se prej pa itak u 1ki:) ) Preselil sem se izredno, ki se da komot, samo izredno prosnjo mores napisat, pa za eno sobo vedet, ko gre nekdo ven. Potem gres sam se na upravo in tam delujes usa obupana in soba je tvoja. :P
Pralnice majo pa bloki 11, 3, 2 in 9. Cena zetona je 300SIT (en poln stroj)

LP

/edit A zdej sm prebral, da ne rabis vec..
R33d3m33r kter stuk si pa ti?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goldee ()

piikiiica ::

R33D3M33R: Hvala za dobrodoslico :) . Glede bloka se res nimam pripomb in, dvomim, da jih bom imela. Cimra je tudi zlo normalna in prijazna (proti prejsnji), tako da, je nice vse. Sem pa v 5. nadstropju, v sobi 67. In ti? Moram si se zrihtat net tam v sobici. To moram iti do predstavnice bloka, ne? Samo, se ne vem kje jo najdem :D .

Goldee: Hvala za podatek o pralnici. Hja, glede sobe pa smo tocno to naredili, ja :D , s tem, da jaz nisem vedela za nobeno frei sobico. Je pa zato zenska na upravi pogledala :)) . In kje lahko dobim kljuc od pralnice, ce ga rabim? Jaz se nic ne znajdem se prav v tem novem okolju :8) .

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: piikiiica ()

R33D3M33R ::

Jaz sem iz tretjega nadstropja, soba 32.
Za internet moraš kontaktirati Boruta Gasiorja - soba 69, podpisala boš pogodbo in kmalu boš že priklopljena na internet. Kontaktiraš ga lahko na: borutgNO@SPAMgmx.net (pobriši NO SPAM). Ima pa blok tudi svojo spletno stran in forum

Edino kar me moti je hišnik, ki zna biti pogosto zelo neprijazen in tečnari.
Recimo: med prenovo sva s cimrom pustila lučke v sobi - nikjer ni pisalo da naj jih nesema sabo in seveda lučk ob vrnitvi več ni bilo. Cimer je šel k hišniku pa mu je ta rekel, da bo nama zaračunal lučke 8-O
Sedaj se bova pritožila, saj je bil obisk na upravi brezploden - btw. nisva edina v štuku, ki sva pustila lučki v sobi...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Goldee ::

Ups sm se mal zmotu. :S Sm prebral, da si dobila v 13ki, kjer ni neta. No, ma sej ti je ze R33d3m33r razlozu. Mislem, da je admin u 4 al 5 stuku.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goldee ()

piikiiica ::

R33D3M33R: Hvala tudi za to informacijo. Do Boruta vsaj ne bom imela dalec, ce je takorekoc moj sosed. Glede hisnika pa bom samo rekla, da sem bila prav presenecena, ko sem se vseljevala in mi je dal kljuce in lucko.. mislim, kako je lahko en clovek tako siten :\ . Vse kar je rekel... tu imas to, tu imas to, soba 67, 5. nadstropje, .. nic prijaznosti od njega noo. Ne vem, ce je vedno tak, ampak ok. S tem, da sem se gospoda mogla cakati 30 min minimalno, da je svojo rit privlekel v VIII-ko in mi dal kljuce. Ko sem ga pa klicala na mobitel, pa je zeeelo vljudno rekel.. hja.. bos pa ze pocakala.. bom ze prisel 8-O . Drugace pa ne vem kaksen je, tako, da ne bom nobenga obsojala. Prvi vtis pac ni bil najboljsi..

piikiiica ::

Goldee: Kje si ze rekel, da dobim kljuc od pralnice in zeton in te stvari? :\ :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: piikiiica ()

R33D3M33R ::

Hja, žal je vedno tak. Jaz še nisem imel nekih pozitivnih izkušenj z njim :|
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

para! ::

Ja, če je bil full neprijazen do tebe (hišnik), bi morala ti se obnašat karseda prijazno. Tako bi (mogoče) hišnika ratalo sram in tudi on ratal prijazen :)

It's a JOKE !

lp
Death before dishonor!

piikiiica ::

para!: Hehehe.. se popolnoma strinjam s teboj, ja :D . Sem pa drugac prijazno bitje, kot vidim, da ze ves, ker je na koncu JOKE :)) . In s kerega bloka si ti (ce si) :\ ?

Goldee ::

Ej glede hisnika je tko - tolk je dobre volje kot ga cukne. :) Mene je enkrat nadrl, drugic je bil pa prijazn z mano, ko sem se izselil mi je sel celo na roko in mi podpisal, pa ceprou nism bil se izseljen, da sem imel cas it na fax in se neki zrihtat. :)

Glede pranja pa se mal pozanimaj, al pa ce poznas kakega iz 2ke, 9ke, 3ke, pa ti oni lahk kupjo zetoncek in ti dajo kljuc.
Btw, kako je v novi sobi? Si se ze javla za internet? Priklopi so usake 14dni, zadnji je bil prejsni torek, tko da net mas lahk ze drug torek. :)

LP
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

piikiiica ::

Goldee: V novi sobici je super. Nimam nic proti novemu pohistvu :D . Ne, za internet se nisem sla, ker sem se preselila sele v cetrtek in nisem niti vedela kdo je kaj.. kam moram za net, itd.. Bom sla jutri do njega in mu rekla za net. In upam, da ga dobim ze ta torek :\ . Drugac pa ne poznam nobenga z drugih studentov, tako, da glede pralnice bo tezko..

Goldee ::

Aha, torej mas namen ostajat za vikende tuki (ce te zanima pralnica)? Js mam neki poznanstev tuki iz rozne, bom mal povprasu. LP
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144908 (22640) Marat
»

Študentski domovi v LJ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7730858 (18483) St235
»

Študentski domovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6817508 (14986) tattoo
»

Študentski domovi v Ljubljani

Oddelek: Loža
434939 (3780) _marko
»

Kateri študentski dom naj izberem?

Oddelek: Šola
487094 (5849) starsplash

Več podobnih tem