» »

Kateri študentski dom naj izberem?

Kateri študentski dom naj izberem?

Cosmo ::

Ker se bliža čas, ko bo treba oddati prošnjo za sprejem v študentske domove, me zanima kateri študentski dom naj izberem, če si želim broadband net in koliko toliko solidne pogoje za študij (no, ne rabi bit ravno tihi dom, party non-stop bi pa verjetno vplival na povprečje, kar pa ni zaželeno :D.

Tnx & lp.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

LapD ::

Še dobr da si povedal v katerem kraju :P sicer je pa vrjetno u igri Lj... tale link bi znal pomagat..sprijazni se partiji so povsod :D

Cosmo ::

Aja, v LJ ja :D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

mtosev ::

Idi tam kje si bil zadnje leto.

Ko ste bili 3 ali 4je not. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

marsovcek ::

Hja, ko oddajaš prošnjo za sprejem, si nič ne izbiraš... Ko si enkrat sprejet, ti pa ponudijo, kar je na voljo. Potem pa upoštevaš še oddaljenost od faksa itd.

Moje izkušnje: dom ŠD4 v Mestnem logu je ful miren, ŠD3 tud precej, A blok pa precej odvisen od sosedov (lahko čist normalno).

Cosmo ::

Hmm, na prošnji piše da moreš obkrožiti kaj želiš - ŠD, dijaški ali subvencijo. No, in pod ŠD moreš še navesti kateri. Drugače pa, a imajo ti domovi, ki si jih naštel net?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

marsovcek ::

Pa res. Včasih tega ni bilo... Sam vseeno mi je to čudno, bi potem nekdo z manjšim številom točk prišel v ŠD pred tabo, ker si je pač izbral tak dom, od koder se jih je ful izselilo?

Drgač v Mestnem logu menda zdaj je internet. Rožna je precej ožičena (točno ne vem). Bežigrajski domovi & Topniška še čakamo (obljubljeno je do začetka študijskega leta). Ilirc je še tudi offline.

Alexius Heristalski ::

V Mestnem logu lahko imaš ISDN ali ADSL, vendar moraš iti na upravo študenskih domov po Pogodbo o najemu telefona in naročniške številke. Potem dobiš svojo telefonsko in čisto navaden ISDN telefon Eurit33. Najem je brezplačen, mesečna naročnina je 1.288 sit. Če želiš, lahko dobiš tudi ADSL, vlogo greš iskat na Siol. Nato moraš spet iti na upravo, da ti dajo soglasje za nadgraditev na ADSL. Telefonski priključek je namreč njihov. Ko urediš vse papirje, čakaš teden ali dva, da ti vse uredijo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

AMD64 ::

Tko ti bom povedal....pred letom dni sem bil sprejet vo rozno dolino...seveda kot vse ki pridejo tja , dajo najorej v blok (1 ali 4)-katastrofa kar se tice ucenja, za zurke odlicno...sam sem bilsprejet v 1, potem sem pa napisal prosnjo za premestitev in glej ga zlomka, bil sem sprejet v 12 ki je skoraj premiren dom..problem pa je tudi ker nimajo interneta ...imajo ga namrec samo 4 bloki ce se ne motim..letos polet pa so dali obvestilo da bodo se v dodatnih 6 ali 7 blokov napeljali internet vkljucno z 12. upam da sebodo drzali tega kar so obljubili. Upam da sem kaj pomagal.



Lp AMD64
Velikemu mojstru ni nič neuporabnega.

Cosmo ::

Tnx za pomoč :)). Bom verjetno kar napisal, da bi šel v Rožno, pa bom potem videl kako bo kaj.

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

BaRtMaN ::

Jaz sem tudi napisal, da bi šel v Rožno dolino, upam da bom sprejet. To šolsko leto sem bil pri zasebniku blizu domov in je bil absolutno predrg če primerjam njegovo ponudbo in študentski dom.

lambda ::

Jaz sem bil sprejet v blok 4 v rožni, po enem mesecu sem dal prošnjo za premestitev v blok z internetom zaradi "študijskih potreb". Čez en teden sem pristal v bloku 10 in bom verjetno ostal kar tu ... špica kar se opremljenosti in interneta tiče, edino malo preveč miren je.

wind ::

Ne razumem zakaj so tako nesposobni in vrtajo po vsakem bloku, namesto da bi naredili wirless zadevo. (Rožna je idealna za to -> dosti visokih blokov)
Sigurno bi jih stalo dosti manj. + na hitro bi lahko pokrili vse bloke z netom.

Uporabite iskanje - je bilo napisano kateri bloki v rožni že imajo net.

Drugače pa tisto zgoraj kar napišeš kam boš šel je bolj informativno za njih. Ko prideš tja na "vpis" ti pove v katerih domih je prostor. In od tistih, ki so navoljo si enega izbereš. Ponavadi so to slabši bolki.

Ko si pa enkrat v domu pa vložiš prošnjo za sprejem v drugi "boljši" dom. Jaz sem recimo čakal 1 teden, da sem dobil tisti dom, katerega sem hotel. Včasih se pa tudi zavleče za par mesecev....
w

charna ::

hello:)

no mene pa zanima kaj se vpiše not v prošnjo pod visokošolski zavod pa smer pa tako naprej, če si dal not 2 prijavo za vpis? normalno se vpiše to kar si se vpisal, vendar pa tisti, ki pa je oddal 2 prijavo za vpis še neve kam bo sprejet. Če kaj veste, povejte:\

hvala
Večino trpljenja si človek povzroči sam.
Na napakah se učimo. Pametni se učijo na tujih.

hunter01 ::

Govori se da naj bi letos dobili net vsi bloki v bezigradu in pa SD4in3 v Mestnem logu. jaz sem do sedaj bil v mestnem Logu (SD3) in imam net od zacetka ze noter >:D en vzeme na sebe pol pa malo "shera" linijo pa je. na mesec nas pride približno 1500 nas je pa nazadnje blo 8 imamo pa 4Mbit (nazadnje zato ker jih gre par ven pa bomo vidli kolk bo prslo na osebo pri naslednjem placilu)

Se to.. osebno se mi zdi Mestni log super ker imas moznosti da zuras in imas mir. Sam ce ces met mir potem ne smes biti v atriju! (tisti k ste bli kdaj tam veste) >:D >:D >:D

Edit: kaj gres studirat? ne pozabit na oddaljenost od faksa in mozne prometne povezave do faksa (direktne trole)

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hunter01 ()

R33D3M33R ::

Cosmo: No, in pod ŠD moreš še navesti kateri.
Čudno, jaz sem klical na številko ki so mi jo dali in tam mi je ena rekla, da naj samo obkrožim in vpišem študentski domovi v ljubljani. Dom si izberem kasneje, ko sem sprejet...:\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

R33D3M33R ::

Kak je mišljena Subvencionirana cena? To je kolko daš na mesec, teden al kak to? Al je to mogoče kolko ti država da zraven? Sem malo zmeden:\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

BaRtMaN ::

Toliko daš ti.

Jaz mislim, da nisem bil sprejet, vsaj ne v prvem valu. ;( Na prednostni listi sem namreč gledal fakultete in ni nobenega z več kot 420 točkami, ki gre v 2. letnik mojega faksa.

R33D3M33R ::

Aha, to je torej na mesec brez hrane.
Mislim ful informacij majo na strani no, kot da bi se vsak rodil pa že vedel zakaj je ena cena zakaj pa druga:|
A ti tudi še nisi dobil? Huh, mene je že blo strah, da me bojo kar pozabili. Točk mam dovolj se mi zdi, kolkšna je pa možnost da oni kaj zabluzijo pa potem izpadeš? Se je komu že zgodilo kaj takega?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

hunter01 ::

Ne bojo zabljuzili... kaj število točk so vam že poslali?

R33D3M33R ::

Ne še, mislim pa da bom imel precej točk. A vselijo te pa pred začetkom pouka? Ker mi je ena rekla da moraš čakati do novembra!!!8-O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

hunter01 ::

Ok ko sem se jaz prvic prijavil za studentsko sobo sem pristal na približno stotem mestu celotne lestvice in sem se vselil 3 oktobra! tako da če pristaneš v prvi skupini potem boš not najkaneje do novembra! jaz sem ze imel stanovanje "rezrvirano" potem sem pa dobil odločbo da se vselim 3 oktobra pa sem odpovedal tisto privat stanovanje. kriza pa je da so mi poslali odločbo šele 5 dni pred 1. oktobrom. 8-O torej dober teden preden sem se vselil. :\

Vglavenm ko dobiš število točk poglej kateri si na seznamu in če si med prvih 150 potem je zelo velika možnost da prideš v študenta prvi teden oktobra.

LP

R33D3M33R ::

Pristal sem na 40 mestu :)) , zdaj me samo še zanima, če se splača vseliti v blok s internetom. Kak to tam plačuješ? Impulze+3jurje naročnine al majo to kak adsl? Govorim pa o Rožni dolini...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

BaRtMaN ::

V Rožni dolini imajo neko direktno optično povezavo z Arnesom, kolikor sem jaz obveščen.

R33D3M33R ::

A tako? Skrbi me le ker piše da je čakalna lista (že spet) :(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

hunter01 ::

Sam ne it v 14-ko ker imajo internet na ravni isdn modema ;(( . Najboljši internet je v X (desetki) pa še enem na novo urejenem bloku sam ne vem točno kateremu. (v desetki dc++ vleče i po 250kilo dol) Internet se sicer obeta še vsem 4-im blokom v bežigradu in pa 3. in 4. v Mestnem logu. kdaj točno teh 6 blokov dobi internet pa ni jasno! Sicer pa v Mestnem logu skoraj vsak apartma ima adsl ker ga en pač vzame potem pa na switch pa router pa ga ima cel apartma.

Če si na 40. mestu si definitivno ne rabiš iskat stanovanja! noter boš verjetno 1.Oktobra, najdi si le kakšnega kolega pri katerem lahko prespiš dan ali dva.

LP

BaRtMaN ::

Kot novinec se mi zdi da tako al tako ne boš šel takoj v željeni dom. Vsi novinci grejo v blok 1, lahko pa kasneje zaprosiš za premestitev.

Jaz pa še nisem dobil nobene pošte, upam da bo kaj okoli poldneva.

wind ::

hunter01: To o 14. in slabem netu so pa malo zastarele informacije.

Link je 100mb do arnesa. Prenos je pa tak:
ftp://ftp.arnes.si/packages/redhat/9/en/iso/i386/shrike-i386-disc1.iso
--13:36:21-- ftp://ftp.arnes.si/packages/redhat/9/en/iso/i386/shrike-i386-disc1.iso
=> `shrike-i386-disc1.iso'
Resolving ftp.arnes.si... 193.2.1.79
Connecting to ftp.arnes.si|193.2.1.79|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD /packages/redhat/9/en/iso/i386 ... done.
==> PASV ... done. ==> RETR shrike-i386-disc1.iso ... done.
Length: 669122560 (638M) (unauthoritative)

100%[==================================================================================>] 669122560 10.52M/s ETA 00:00

13:37:24 (10.25 MB/s) - `shrike-i386-disc1.iso' saved [669122560]
w

lambda ::

hunter01: "v desetki dc++ vleče i po 250kilo dol"

ekhm ... v desetki gre 10,5 MB/s oz. 84 Mb/s. Drugi bloki po mojih informacijah ne zaostajajo bistveno. Razlika je le v tem, da so ponekod nekoliko pogostejši izpadi - letošnje leto je bla desetka ene 2x po 2-3 dni in 1x dve uri brez neta, drugače pa 24/7.

hunter01 ::

uuuu nice upam da i mi take linije dobimo >:D no potem ti je pa vseeno v kateri dom gres vazno da ima net! >:D

R33D3M33R ::

Še eno vprašanje. A v študentski dom lahko recimo pridem v nedeljo zvečer pa tam prespim ali lahko pridem šele v ponedeljek. Nisem našel nič o tem napisano. Se opravičujem za n00b vprašanja :8) , LP
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Binji ::

Vsi novinci grejo v blok 1, lahko pa kasneje zaprosiš za premestitev.

Od kdaj pa to? Edina razlika med VI, I in drugimi je samo to, da so ta dva ponavadi bolj prazna, ker folk (vsaj resnejsi studenti) hocejo ven. Drugace te pa dajo kamor je fraj in ti tudi ob vselitvi na upravi povejo kaj je fraj.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BaRtMaN ::

Mah, tako sem bil obveščen od sošolke iz SŠ. Sicer pa nisem bil sprejet. :// Zgleda da ima mama preveliko plačo, kljub temu da je samohrnailka.

Mr_Globus ::

A se da kje dobit ta "algoritem" kako točke računajo?

R33D3M33R ::

Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

SkIDiver ::

1. Dobiš domov sklep (priporočeno) koliko točk si dobil. Te točke so edinstvene na prednostni listi in jih imaš samo ti toliko.

2. Ko pride čas za tvojo vselitev ti pošlejo domov pismo (priporočeno z povratnico). Od dneva, ko si pismo prevzel imaš na voljo XX dni, da se zglasiš v študentski pisarni v Rožni dolini! Če tega ne storiš si izgubil pravico vselitve!

3. V pisarni ti bo gospa povedala kaj vse ima zate na voljo. Izbereš si tisto kar ti najbolj ustreza. Če tistega ne bo na voljo kar si želiš potem boš moral vzeti najprimernejše tvojim željam in počakati na preselitvene roke. Ko so formalnosti opravljene dobiš izpolnjen vpisni list. S tem listom se moraš v X dnevih zglasit v bloku v katerega se boš vselil in se vselit (dovolj je samo prevzem ključa in hišnik si ogleda sobo skupaj s tabo in naredita prevzem kjer hišnik napiše poškodbe/napake sobe ob tvoji vselitvi)-v nasprotnem primeru si spet ob pravico bivanja. Tam poiščeš hišnika (nekateri znajo biti zelo tečni zato raje ne ugovarjaj, ker te zna sam jebat v glavo) in opravita vselitev. Če hišnika ni tam se obrni na dežurnega. Ponavadi je v dežurni loži ali oglasni deski bloka GSM številka od hišnika. Ga pokličeš in bo prišel (njegov delavnik je do 14 ali celo do 13.30 ure!!!-če ga kličeš tik pred koncem delavnika bo znal godrnjat da je groza).

4. V blok lahko prideš kadarkoli. To ni dijaški dom! Vanj lahko prideš ob 2 uri, 13 uri skratka bilokateri uri bilokateri dan! Med tednom je med 22 in 6 uro blok zaklenjen tako, da je vstop mogoč samo z ključem, ki ga ima vsak stanovalec bloka. Med vikendi ne vem kako je z zaklepom. Skratka vstopiš in odideš lahko kadar želiš.

5. Če nekdo prenočuje pri tebi v sobi ga moraš prijaviti in prijavo oddati v nabiralnik v pritličju bloka! Če pride kontrola in imaš neprijavljenega stanovalca lahko letiš vn! Listek za prijavo dobiš na upravi pri varnostniku (govorim za Rožno dolino).

6. Obstajajo tudi varnostniki. Prepoznaš ga po Megalite v roki in obešeni kartici z trakom okoli vratu na kateri je njegova slika in lepo piše kdo je in kaj počne. Po 22 uri je nočna ura in se smatra, da je v bloku mir. V nasprotnem primeru pridejo na obisk in te tud popišejo. Če si znan kršitelj se hitro srečaš na razgovoru z gospo Kabeljko na upravi:D.

7. Preberi domski red!!!!

PS: Sem stanovalec bloka VIII (8) v Rožni dolini. Fini blok. Isti kot 9 in 10. Vsi trije imajo internet. Ampak se kot pavzer v sredo izselim. Če se kdo želi vselit namesto mene me naj kontaktira. V sredo greva lahko skupi na upravo. Jaz se izselim "kandidat" pa se vseli. Kaj ponuja soba? Veliko ogledalo, hladilnik, prijaznega cimra nekadilca (včasih prespi pri njem punca), 2. nadstropje v bloku, popoldanko sonce, mizica na sredi sobe, karton oblečen v ALU folijo za krotitev sončnih žarkov v vročih dneh (obesi se na zunanjo stran okna), prijazne in družabne sosede ter 100mbit pipco za internet:D

Kdor ima v teh dneh vselitev in želi dobrga cimra, net, .... naj me kontaktira. Seveda nekadilec. Moj cimr bi rad mel še naprej dobrga cimra:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

R33D3M33R ::

SkIDiver: VAU, super si to napisal. Ravno to sem hotel vedeti, hvala!

Jaz sem dobil pismo "Obvestilo o vseljevanju" in mi piše, da se moram za vselitev tam zglasiti v soboto 1.10.2005 v času uradnih ur v Sprejemni Pisarni v Rožni dolini. O kakem roku X dni nikjer ne piše. Sicer jih bom še poklical, če se vselim že kar takoj ko uredim papirje, samo majo malo čudno to, ker lahko pokličem le med 8:00 in 9:00.:\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

SkIDiver ::

Ja sem zvedu, ko me je mal prej ženska gladko odjebala na telefonu.

Zgleda majo nov režim. Prej je blo tko, da ko si dobil si se mogu oglast tam v roku XX dni. Sam čudno. Z tem režimom majo tolk gužve tam, da me je prav strah, da bom čakal cel dan, da pridm na vrsto za izselitev:(

R33D3M33R ::

SkIDiver: Ja sem zvedu, ko me je mal prej ženska gladko odjebala na telefonu.

Ja, ful so user friendly. Vam vse piše, mi je rekla, ja pa ja ;(

Bo pa res baje gužva, mi je rekla naj zgodaj pridem...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

hunter01 ::

Ko sem jaz imel vselitev je tudi bila gužva sam ni bilo take krize ker je vse skupaj hitro potekalo! Recimo da sem v bil konc v manj kot dveh urah >:D (nekaj malega). S tem da sem jaz prišel ob 7.15 pa je tam že bilo full ljudi pred mano.

R33D3M33R ::

Jaz ne morem priti prej kot ob 10ih, to se bom še načakal :(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

lambda ::

Glede sprejemne pisarne v Rožni dolini v primeru prošenj za preselitve, tudi ob vselitvi, kadarkoli ... priporočam, da se postavite k ženski na desni strani pisarne (desna, ko gledamo od vhoda proti mizi) ... vsaj kolikor je meni znano je še vedno na desni, vsaj upam, da ne bom širil kake krive vere, na žalost ne vem priimka nobene od njiju. Zakaj - zato, ker je ženska na levi eno navadno teslo - nesramna, osorna, napizdi te za vsako stvar, ves čas izredno slabe volje, ... Ko sem prinesel prošnjo za preselitev (iz bloka kjer so imeli metalci vsak četrtek nekajurno zborovanje z zelo tiho glasbo, zjutraj pa so bili WC-ji, hodnik in kuhinja v izredno dobrem stanju) mi je tista ne levi začela težit kaj si domišljam, če mislim, da se lahko kar zmišljujem, naj počakam na preselitvene roke (na katerih sem bil seveda že dvakrat in vedno brez uspeha, ker pač prostih sob ni in se ne da pomagat ... VIP je seveda še zmeraj VIP, videl na lastne oči, fizično prisoten), da oni prek prošenj sploh ne preseljujejo, bla bla bla ... stopim k ženski na desni in poskusim srečo. Ona je vzela prošnjo, malo povprašala kako in kaj, prosila za telefonsko in rekla, da pokliče, ko se najde prazna soba - no shit, res sem čakal manj kot en teden, pa nisem imal kakih strogih zahtev - internet in blok, ki ni 4 ali 1.

V glavnem poslal bi jo skrete pucat, ker nisem edini s takimi izkušnjami, ampak jih poznam še kar nekaj. Res ne vem ali je ženska tam zato, da lahko napizdi vsazga, ki jo zmoti, da ne more it na čik, al naj bi imela neko funkcijo, ki jo obvezuje, da rešuje bivajske težave.

Mr_Globus ::

Ok zdej sem si zračunal da bi mogu imet 305 točk (178 od povprečja 27 od plače 100 od oddaljenosti)... prednosta lista gre do 150 točk - torej bi mogu dobit pismo al se motim?

R33D3M33R ::

Poznam 3 bivše sošolke, ki tudi niso dobile obvestila, ne vem kak majo oni to :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

R33D3M33R ::

Evo, sem v 8-ki, imam internet, imam vse, carska je :D
Možnost izbire je bila, ko sem se šel vpisati torej tisto o tem da grejo vsi novi v enko ne drži.
Ob vpisu je bila nenormalna gužva, imel sem številko 118 8-O in prišel na vrsto okoli enih (prišel ob 10.00) pa so še bili za mano 8-O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

R33D3M33R ::

A kdo ve kako pridobiti parkirišče v domu? Baje je nekaj za plačat? Na koga se to obrnem?

Hvala! LP
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

hunter01 ::

Včasih je bilo za plačat zdaj pa več ni. Njabolje da greš v študentsko pisarno pa ti bojo povedali bolj točno.

lambda ::

Za daljinca je čakalna lista pri hišniku ... vsaj kar se tiče parkirišča bloka 10 in 9.

starsplash ::

//... stopim k ženski na desni in poskusim srečo. Ona je vzela prošnjo, malo povprašala kako in kaj, prosila za telefonsko in rekla, da pokliče, ko se najde prazna soba - no shit, res sem čakal manj kot en teden, pa nisem imal kakih strogih zahtev - internet in blok, ki ni 4 ali 1.

a mogoče ve kdo kdaj dela tale gospa, ker vedno ko pridem tja je sam una ta leva?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanja glede študentskih domov

Oddelek: Šola
246437 (3998) Groot
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144903 (22635) Marat
»

Študentski domovi v LJ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7730854 (18479) St235
»

Študentski domovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6817503 (14981) tattoo
»

Študentski domovi v Ljubljani

Oddelek: Loža
434939 (3780) _marko

Več podobnih tem