» »

Temp vode pri vodnem hlajenju?

Temp vode pri vodnem hlajenju?

totimato ::

Tisti, ki imate vodno hlajenje:

Na koliko se vam segreje voda? Jo kdo meri?

Pa dajte prosim napisat kakšno beštijo imate in če hladite tudi kaj več kot proc.

Hvala!

lp

totimato

Malecky ::

Koliko se mi segreje voda je pa čist od ventilatorjev odvisno. Če mi 120mm vsaj malo piha Duron 800 ne pride čez 26°C voda ima takrat cca. 22°C. Če pa ventilatorji nič ne laufajo (tisti ki pihajo skozi ohišje) se mi pa voda segreje na 26-27°C.

Upoštevat je treba še pumpo, ker mam potopno oddaja 5W direktno v vodo. 8mm cevi, mešanca je pa destilirana voda+hladilna tekočina.

JEst drugače načrtujem hlajenje vode brez radiatorja, uporabil bom ene 40W peltier, pa se znebu radiatorja, pa še temperature bodo nižje malo nad rosiščem.

Drugače pa mislim vodno dodat še na grafično, sam nikjer ne dobim bloka.

tec ::

Jest imam 3 bloke in se voda segreje, pri 3 dnevni polni obremenitv do 35 stopnij. Sam to je brez radiatorja. Ko bo radiator narejen bo imela ene 10 stopnij manj.

Telebajsek: kako pa mislis to izpeljat, brez radiatorja ?

Malecky ::

Ja tako je ne vem zakaj se še noben ni tega spomnil, po moje mi nau uspel ker je zih ena fora, če bo bom pa brez vsakega ventilatorja lahko užival:

Veš kako zgleda hladilna skrinja za v avto? Uno za v 12V utič? Priklopiš pa je super za hlajenje pijače, zakaj ne bi noter potopne pumpe vtaknil pa je pa sam voda ne pir. Skrinja ma na pokrovu en peltier 43W pol so pa spodaj rebra (mrzla stran) in zgoraj rebra za vročo stran hladit, pa en ventilator ki piha noter v skrinji eden pa na vrhu hladi vročo stran. Vodo bi takoj spravil na ~10°C, peltier pa vežeš na računalnik. Za moč pa ne vem kakšno bi vzel po moje bi bilo že 20-30W dost če skoz obratuje.

Nekako tako, vezava cevi bi bila veliko bolj preprosta kot prej z radiatorjem pa pretok bi bil odličen.

Napište kaj če ste opazil kakšno tako napako v mojem naćrtu da ni izvedljiva, če se mi ne bo dal delat svoje skrinje bom šel pa v trgovino in kupil tako skrinjo predelal vtič navrtal luknje vanjo in pika...skrinja je 9KSIT

Malecky ::

P.S. Kolk je dellta T med predmetom in okolico, preden se žačne kondenz nabirat?

tec ::

ermm..po pravici povedano, ne vem kaksna izgleda hladilan torba za avto, ampak imam priblizno predstavo kako naj bi to vse skupaj zgledalo. No omenil sem zato, ker sem sam nekaj podobnega naredil. Imam bakreno posodo, na katero sem namestil 165W peltier na njega pa vodni blok. Posodo sem celo izoliral z armaflexom, tako da ni nic kondenza. Sedaj mi peltier hladi posodo in s tem tudi vodo, ki potem hladi bloke. Seveda imam zraven tudi klasicni hladilnik, na katerem je en vent 8x8, ki dela na 5V. Je pa pelt pripomogel pri zmanjsanju temperature vode za 5 stopnij. Glavno je seveda to, da je vent na 5V in tako dela zelo potihem.

Malecky ::

165W!!!!!!!!!!!!!

Imam hladilno torbo bom danes poiskusin kako mrzla rata voda v njej sam bo nekaj težav. Prvič to da skrino še rabimo, pol pa še to, da moram vse razmontirat.

Grem na delo, rezultati: Če bom šrom lahko zvezal bodo takoj če ne pa... pa 43W na moj 300W napajalnik hmmm.

Malecky ::

Deluje noter sem natočil 25°C vodo ene 5l zdajle je pa temp. vode že 20°C obratuje pa šele nekaj minut!!!!!

Tole kicka ass po moje, da bom moral patentirat:D Ne vem zakaj se noben drug v OC svetu tega ni spomnil....

luni ::

ma itak da je, tip na FrostyFox.com je imel za hladit vodo poseben vodni blok z zelo mocnimi peltierji in je pol sla voda pri zelo nizkih temperaturah v pravi vodni blok na procu, ki je hladil peltier... ni potrebno posebej poudarjat, da je dosegal zelo nizke temperature

je pa varianta zelo podobna tej z radiatorjem, le da rabis se mocnejse ventilatorje, ko se ti zacne s procesorja+peltierja vracta vroca voda
Artificial Intelligentia

Malecky ::

Zdele ma voda v skrinji 18°C če bi dal noter manj vode in da bi bila rebra v vodi, bi bila temp. še nižja sam jest ne bom plačeval za 300W peltiere račun.

Tole deluje odlično sam ne bom uporabil skrinje ampak bom naredil nekaj svojega. Ta naj pa kar pir hladi.

totimato ::

aha... a ima kdo temp vode večjo od 35 stopinj?

vprašujem zato, ker sem dobil v roke eno res majhno potopno vodno pumpo in na njej piše da voda ne bi smela biti več kot 35 st.

Malecky ::

Ne boš imel nikoli vode čez 35°C sigurno ne. A je to taka siva iz bauhausa?

jest sn jo šu zamenjat za 600l potopno zdaj je pa ta res carska.

Kaboom ::

TEC - kakšen multiplier, napetost in frekvenco imaš ? jaz imam tudi 800Durona, pa me zanima tako malo...
vodno hlajenje mi deluje super, prej sem imel 800MHz z ventilatorom na 47°C zdaj pa mam 800@1000MHz (1,8V*100MHz*10xFSB) z vodnim hlajenjem na 37°C, blok ima pa temperaturo 20°C. je pa res da sem poškodoval (se dotaknil kondenzatorjev na procu z blokom) procesor in od takrat ima napake v dekodiranju, pa višje temperature, pa matična mogoče tudi narobe kaže... damn...

v glavnem, tec, kakšne nastavitve priporoča, kakšne se ti moje zdijo ?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

tec ::

Kaboom: Trenutno imam 7,5x155 pri 1.85v in 35 stopnijah. Mi deluje pa tudi na 7,5x160 pri 2.15V.
Poskusi zvisat FSB in zmanjsat mnozilnik, ker kako sem razumel, imas sedaj 10x100. Poskusi na 8x110 in tako pocasi naprej, dokler ne prides do meje. Ce bo prezgodaj zastekalo spusti mnozilnik na 7. Ko bos enkrat imel FSB na maximum, dvigni voltazo z voltage hackom in postopa zvisuj mnozilnik.

totimato ::

>Ne boš imel nikoli vode čez 35°C sigurno ne. A je to
>taka siva iz bauhausa?
>
>jest sn jo šu zamenjat za 600l potopno zdaj je pa ta
>res carska.

Telebajsek: je iz Conrada. In to tista najmanjša. Mislim da je 4 x 4 x 4 cm in 180l pri bolj manjši višinski razliki :D, pa se sedaj malo izgam z mislijo, če bi lahko to uporabil in vse zmontiral kar v ohišje tako, da ne bi nič ven gledalo :P (lepo vse pod šipo)

lp

totimato

Malecky ::

Jest mam pa 5 litrsko posodo na tleh pa pumpo not v ohišju se pa lepo vidi sam blok pa veci, pa seveda radiator jest nečem vsega tlačt v ohišje ker grdo zgleda, vsaj men.

Bom poslikal moje ohišje, po moje da sem kar lepega naredil:-)

Nico ::

Hladit vodo pod sobno temperaturo ni prav najbolj pametno. Še posebej s peltierom ne. Problemi s kondenzom, voda se ogreje dok pride do bloka...
A ni bolj enostavno pod vodni blok dat v kaskado 2 peltierja?

Malecky ::

Če am 5l vode 15°C se ne bo segrela do bloka, pa kondenza tudi še ne bo.

Kje kupujete peltiere rabil bi enega z veliko površino ene 50W, pri konradu so nesramo dragi! Za tak denar dobiš hladilno skrinjo!

salesky ::

Zivjo! A mi lahko kdo zrihta vodni blok za proc?

Malecky ::

Jest ti ga lahko bakrenega, spiralni kanaki za 8mm cev ipd.

salesky ::

Ja in cena kaka je? Pisi mi na mejl


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
646319 (5056) LordWorm
»

IDEJA: peltier za hlajenje zraka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161720 (1408) frenk
»

Kako hladiti vodo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
223389 (2759) TESKAn
»

Baker vs srebro

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191994 (1644) tec
»

vodno hlajenje....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61737 (1656) element

Več podobnih tem