Forum » Strojna oprema » Phone-Line Networking
Phone-Line Networking
Quickbeam ::
Jo
Mene zanima če kdo ve več o phoneline networkingu. Sem nekaj bral o tem in me je začelo zanimat.
V bistvu gre za to, da za povezavo več računalnikov uporabimo telefonske kable, ki so že napeljani po hiši, namesto običajnih mrežnih kablov. Ponekod pride takšna rešitev veliko bolj prav kot pa vlečenje kablov po celi hiši. Hitrosti so od 1 do 10Mbps, obstaja pa več vrst adapterjev - PCI, USB, brezžični... Zadeva uporablja drugo frekvenčno območje kot telefon in tako lahko med uporabo normalno telefoniramo in tudi surfamo po internetu (če imamo adsl). Brez adsl pa je telefonska linija zasedena ko smo na internetu (to je itak), razlika pa je ta, da so priklopljeni vsi računalniki ne le eden.
Mene predvsem zanima če se da to pri nas dobiti in seveda kakšna je cena :)
Lp
Mene zanima če kdo ve več o phoneline networkingu. Sem nekaj bral o tem in me je začelo zanimat.
V bistvu gre za to, da za povezavo več računalnikov uporabimo telefonske kable, ki so že napeljani po hiši, namesto običajnih mrežnih kablov. Ponekod pride takšna rešitev veliko bolj prav kot pa vlečenje kablov po celi hiši. Hitrosti so od 1 do 10Mbps, obstaja pa več vrst adapterjev - PCI, USB, brezžični... Zadeva uporablja drugo frekvenčno območje kot telefon in tako lahko med uporabo normalno telefoniramo in tudi surfamo po internetu (če imamo adsl). Brez adsl pa je telefonska linija zasedena ko smo na internetu (to je itak), razlika pa je ta, da so priklopljeni vsi računalniki ne le eden.
Mene predvsem zanima če se da to pri nas dobiti in seveda kakšna je cena :)
Lp
- spremenil: Quickbeam ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanje in LJOddelek: Loža | 4113 (2570) | LuGi |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8946 (7348) | AngelOfDeath |
» | Adsl in oddaljenost od centraleOddelek: Omrežja in internet | 3787 (2748) | PROTOTIP |
» | Volja.net: brezžično omrežje v LJOddelek: Omrežja in internet | 2431 (1494) | Paramedic |
» | Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10051 (7733) | flipflop |