Forum » Omrežja in internet » Volja.net: brezžično omrežje v LJ
Volja.net: brezžično omrežje v LJ
Paramedic ::
Ko sm brsku po strani od Volja.net, sem zasledil, da razpečujejo brezžični net v dveh paketih: 256/256k in 1024/256k. Pa me zanima, če kdo uporablja to stvarco, pa kako kej deluje, pa kje je pokritje zaenkrat? Ker za 8 jurjev za 1024k paket se pa lahk izognem ADSL-u mogoče. Če pa hočeš nadomestilo za klicni dostop, pa lahko vzameš 156k paket za 6k+ na mesec. Prekleto poceni!
End transmission.
majk2000 ::
Ne vem kaksna je pokritost. Samo bi vseeno bolj zaupal kablu, kot pa wirelesu, pa da mi dez in ptici motijo prenos podatkov
Drugace pa, pokritost je verjetno tezava, saj moras imet vizuelni sprejem, torej nic na poti med antenami, razen zrak... - beri zelo visoka streha v mestu, ali pa ce zivis na Ljubljanskem gradu, mogoce.
Drugace pa, pokritost je verjetno tezava, saj moras imet vizuelni sprejem, torej nic na poti med antenami, razen zrak... - beri zelo visoka streha v mestu, ali pa ce zivis na Ljubljanskem gradu, mogoce.
Fury ::
majk mislm da si zbluzil mal :) ni treba met vizualno.. ker ni IR ampak je neki radijskega bolj tole... kksn GSM style .. nism zihr.. vem samo da deluje skos stene ;)
Yohan del Sud ::
Svoj čas sem delal pri firmi, ki so imeli neko podobno rešitev iz moj neta. Če se prav spomnim je bila 128/128 in še kar draga... Je pa delalo bp cca. 7km stran od oddajnika (oddajnik je bil šance na lj gradu). Anteni morata biti v vidnem polju.
krneki ::
Na streho ti namontirajo ene 40cm valjaste oblike dolgo anteno usmerjeno na grad...vsaj tko je pri nas.
plavko61 ::
Končno ena firma, ki se ne boji monopolistov in trži nove tehnologije. Če pri KKS ali Telekomu vprašaš po WLAN, ti odgovorijo da je predrago. Kaki bedaki na našem področju imajo položeno optiko in vse ostalo kar je potrebno, pa še vedno folk fojtrajo. Tisti en WLAN acces point za 100kSIT in antene so pa predrage. VOLJA je zakon.
lp
TELEKOM SUX
lp
TELEKOM SUX
upirna ::
A potem nemi, ki sem odaljen enee 20 km od Ljublajane (sem pa zato malo višji), ne bi delal,al kaj?
Verjetno bi delalo, samo ne optimalno. Če se prav spomnim je takrat inštalater rekel da imajo rekord 11 km. To je bilo tri leta nazaj... Razvoj je verjetno šel že kaj naprej...
EjTi ::
Na VoljaTel sem našel: Storitev deluje na 2.4 GHz javni ISM frekvenci. Antena proizvaja približno 0,05 W radijske frekvencne moči, standard je odobren po slovenski uredbi o elektomagnetnem sevanju (Ur.l. RS 70/1996, SIST ENV 50166-2:1995).
To pomoje pomeni da je bilo odobreno leta 1995 in da ne smejo povečevati moči oddajanja. Mogoče lahko tudi na dalj kot 11km deluje samo potem verjetno potrebuješ drago in po naročilu narejeno anteno. Moč pa tudi pada z oddaljenostjo zelo hitro (ker je signal prešibek ga motnje "uničijo"), tako da verjetno sedaj še nebi šlo več kot 11km - ker antena oddaja in sprejema - oddaja lahko samo z 0,05W.
To pomoje pomeni da je bilo odobreno leta 1995 in da ne smejo povečevati moči oddajanja. Mogoče lahko tudi na dalj kot 11km deluje samo potem verjetno potrebuješ drago in po naročilu narejeno anteno. Moč pa tudi pada z oddaljenostjo zelo hitro (ker je signal prešibek ga motnje "uničijo"), tako da verjetno sedaj še nebi šlo več kot 11km - ker antena oddaja in sprejema - oddaja lahko samo z 0,05W.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EjTi ()
tx-z ::
krneki, a ti dela dost hitr glede na hitrost povezave?? Kako pa je s tem k dežuje al pa take stvari??
tx-z
krneki ::
Nevem točno koliko je pri nas max ampak tudi prileze do 500KB/s. V dežju deluje normalno, vsaj jest ne opazim kakšne razlike. Rekl so mi pa da se lahko problemi v močnem sneženju. Latenca je pa 10-15ms
A kdo ve koliko metrov nese ena taka postaja, na katero te "povežejo"? Pa če je pokritost v LJ dobra?
krneki: a ti maš tako nareto? In čemu je to potem bolj podobno : ADSLu ali LANu?
krneki: a ti maš tako nareto? In čemu je to potem bolj podobno : ADSLu ali LANu?
End transmission.
Yoda Master ::
To je pa kar zanimivo. A lahko še kdo poleg krneki, pove koliko mu vleče tole brezžicno omrežje.
A je to res, da stane samo 10 000SIT namestitveni stroški?
A je to res, da stane samo 10 000SIT namestitveni stroški?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoda Master ()
meni je prav težko, ko ugotavljam, da do mene ne bo neslo (sem približno 20km od Ljubljane). ADSL še ni možen (predvidoma decembra - so rekli na telekomu), tako da... Saj mi ne gre za hitrost, samo veliko sem na internetu, pol pa pride račun
MUC ::
Bivši lastnik G-kabla, ki je vse prodal Telesmehu, ki je vse zavozu zdej s kablom, zdej pokriva gorenjsko z WLANom.
Ena firma je vzela brezžično in jim dela ful vredu. So okoli 7 Km oddaljeni od priključitvene točke. Vremenski pojavi ne motijo povezave. Pinga do routerja na Perftechu je okoli 2 ms. Povezava je 150KB/s v obe smeri, plačujejo pa okoli 10K.. ne vem točno.
Baje bo to začel tržiti tudi Mobitel, še pred koncem tega leta... bomo videli.
Ena firma je vzela brezžično in jim dela ful vredu. So okoli 7 Km oddaljeni od priključitvene točke. Vremenski pojavi ne motijo povezave. Pinga do routerja na Perftechu je okoli 2 ms. Povezava je 150KB/s v obe smeri, plačujejo pa okoli 10K.. ne vem točno.
Baje bo to začel tržiti tudi Mobitel, še pred koncem tega leta... bomo videli.
jRk0 ::
upirna: ostane ti GPRS UNLIMITED. mam jaz, ker veliko casa prezdim na netu, povezava pa je tudi odvisna od mobilnega telefona. DL 4-8kb/s (odvisno od mobilnika pac)
pa je tudi wireless:)
pa je tudi wireless:)
You fuck up once, you loose two teeth.
se mi ne splača. Moram kupit nov telefon, pa kabel. S tem denarjem bom pa že pokrival telefonski račun (do decembra).
Yoda Master ::
A res noben v Ljubljani nima tega.
No a mogoce ve kdo kakšen je maksimalen pretok podatkov preko tega omrežja, ali je samo 1024 ali bo Volja v prihodnosti to povečala?
No a mogoce ve kdo kakšen je maksimalen pretok podatkov preko tega omrežja, ali je samo 1024 ali bo Volja v prihodnosti to povečala?
SkIDiver ::
jRk0 maš ti GPRS UNLIMITED pri Mobitelu? Koliko kaj plačuješ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
mogoče ma tok mal ljudi to z razlogom..k jim skor nkamor ne lovi,, js bi že mel pa kva k nimajo nbene pokritosti
tx-z
grmek ::
MUC: ali lahko malo bolj konkretno poves kaj o Telemachovem WLAN internetu na gorenjskem? Katera firma to dejansko uporablja, kaksna je oprema, itd.?
LP
LP
MUC ::
Telemach s tem nima NIČ!
To je omrežje je prioritetno postavljeno za www.flycom.si (lastnik BIVŠI lastnik G-kabla) .. za direktne prenose slike in govora iz helikopterja naprej v svet in TV. Dodatno omrežje ponujajo tudi za firme, za priklop na internet. Več o tem se pozanimaj na zgornjem naslovu. Je pa samo za firme.
To je omrežje je prioritetno postavljeno za www.flycom.si (lastnik BIVŠI lastnik G-kabla) .. za direktne prenose slike in govora iz helikopterja naprej v svet in TV. Dodatno omrežje ponujajo tudi za firme, za priklop na internet. Več o tem se pozanimaj na zgornjem naslovu. Je pa samo za firme.
grmek ::
MUC: hvala za informacije. Pogledal sem tudi na www.flycom.si, a kaj uporabnega tam ni najti...
Ce morda ves kje imajo oddajne tocke in katero tehnologijo uporabljajo (802.11b ali katero izmed izpeljank), se priporocam..!
lp
Ce morda ves kje imajo oddajne tocke in katero tehnologijo uporabljajo (802.11b ali katero izmed izpeljank), se priporocam..!
lp
rockeye ::
Noro!
samo to lahko rečem. A si predstavljate, brez isdn, brez kablov, prenosna zadeva, če se preseliš v območju ljubljane, samo odmontiraš in odneseš s sabo in spet namontiraš in voila imaš net! Poleg tega za podpis 2 letne pogodbe z njimi ni začetnih stroškov!
Telekom požri se!
I love you volja!
Sem se že naročil! Upam da bo hitro!
samo to lahko rečem. A si predstavljate, brez isdn, brez kablov, prenosna zadeva, če se preseliš v območju ljubljane, samo odmontiraš in odneseš s sabo in spet namontiraš in voila imaš net! Poleg tega za podpis 2 letne pogodbe z njimi ni začetnih stroškov!
Telekom požri se!
I love you volja!
Sem se že naročil! Upam da bo hitro!
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Predator ()
Se opravičujem, ker že prej nisem omenil. Torej vem, da se je s temi rešitvami ukvarja ravno moj.net, pokrovitelj slo-techa... Obrni se direktno na njih. Da ne bom delal direktne reklame, vse podatke najdeš na njihovi strani...
rockeye ::
Vsekakor bom poročal kako je s packet lossom, pingom in izpadi, vzel bom pa najbrž 256/256KB paket, ker mi za surfanje in igranje iger zadošča!
A to že kdo ima, ali bom jaz poizkusni zajec!?
Kdaj so to začeli tržiti, da ni nobene reklame še blo za to. Pomoje ni dolgo!
A to že kdo ima, ali bom jaz poizkusni zajec!?
Kdaj so to začeli tržiti, da ni nobene reklame še blo za to. Pomoje ni dolgo!
očitno so zlo počasni,, js sm poslal za prjavnco pred 2mi tedni pa mi je še niso poslal..
tx-z
Men so v kake treh tednih poslali, da okrog Rožne doline (LJ) ne oddajajo . Pa nč.
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Incotel in WiMaxOddelek: Omrežja in internet | 4124 (2684) | Spajky |
» | Podrazanje inpulzov in alternativa!Oddelek: Omrežja in internet | 1918 (1562) | Mitch |
» | volja wireless (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5104 (3545) | @ljash |
» | WLAN in pingOddelek: Omrežja in internet | 987 (870) | MUC |
» | ANKETA:Kaksno povezavo v svet imate? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5086 (3955) | roCkY |