Forum » Loža » GPS čipi
GPS čipi
Tody ::
Hey!
Zanima me če kdo ve za kak produkt, ki bi imel recimor ene 5 kosov GPS čipov in neko nadzorno komando kjer bi videl kje so te čipi. Jest bi dal recimor enega na mobitel, enega na ključe in enega na ipod, enega pa recimor v avto. Tko da če kaj zgubim mi ukradejo da bi vedu kje zadeva je ?
Alternative ?
Zanima me če kdo ve za kak produkt, ki bi imel recimor ene 5 kosov GPS čipov in neko nadzorno komando kjer bi videl kje so te čipi. Jest bi dal recimor enega na mobitel, enega na ključe in enega na ipod, enega pa recimor v avto. Tko da če kaj zgubim mi ukradejo da bi vedu kje zadeva je ?
Alternative ?
Nejc Pintar ::
hm, tudi meni bi to prišlo prav, samo je to IMO precej frago, drugače pa na principu gps+mobitel, pol ti pa sporoči koordinate, ti pa jih preveriš na pcju
Lahko je biti prvi, če si edini!
Highlag ::
Problem je v tem, da so gps naprave predvsem sprejemniki. Če hočeš napravi slediti rabiš še oddajnik. In ne GPS sprejemnik in primeren oddajnik nista velikosti obeska za ključe. Preveč filme gledaš
Never trust a computer you can't throw out a window
Highlag ::
Če misliš da rabiš samo tisi čip se motiš.
Večji del GPS-a je pravzaprav antena.
Večji del GPS-a je pravzaprav antena.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vice ::
Highlag danes si lahko kupiš navadno ročno urico z GPSom in pri vseh teh urah so kot nalašč izpustili podatek, da rabiš dodaten ruzak za anteno.
AndrejS ::
Samo ta sprejemnik ti potem more dobljene podatke še nekam poslat. Ker ti nič ne pomaga če samo na ključih piše kje so!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajska verzija GPS-a Beidou začela delovanjeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10517 (8418) | McHusch |
» | Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12437 (9127) | AtaStrumf |
» | satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15907 (14239) | BlackHole |
» | Uvedba "sledilnih naprav" v nove evropske avtomobile do leta 2009Oddelek: Novice / Zasebnost | 6237 (4981) | Airskull |
» | dolocanje lokacije v prostoru (hardwer)Oddelek: Znanost in tehnologija | 1863 (1410) | Thomas |