» »

Težave z Iskratel Cooperjet CJT813 ADSL ''modemom'' (bridgeom)

Težave z Iskratel Cooperjet CJT813 ADSL ''modemom'' (bridgeom)

Jeebs ::

Serbus folk! Na ADSL sem že več kot dve leti in na začetku je vse delovalo OK. Če ne upoštevamo sem pa tja kakšnega SiOL-ovega izpada seveda. Drugače je povezava vedno delovala. Že pred nekaj meseci pa so se mi začela pojavljati občasna obešanja. Najprej sem mislil, da je kriv računalnik (ga že leta dajejo, ker gre v 7. leto starosti), ki je sicer priključen direktno na modem. Ker me do pred kratkim to sploh ni toliko motilo, sem na približno 14 dni (na približno 14 dni se je prej obešalo) izključil vse skupaj (računalnik in modem) za kako urico in je bilo potem vse ok. Sedaj pa se mi internet obeša vse bolj pogosto in sumim, da je nekaj narobe z Cooperjetom. Torej, ko mi stvar obstane je takole... Računalnik deluje normalno, na modemu zelo hitro pomižkuje lučka za TxD, medtem, ko je RxD praktično stalno prižgana. Vse ostale lučke na modemu so v takem stanju kot ob normalnem delovanju. Na računalniku mi ne vrže dol povezave, temveč internet preprosto obstane. IRC ne dobiva več podatkov (vendar ga ne vrže dol), Trillian mi vrže dol povezave za MSN in Yahoo Messenger. Firefox se prav tako obnaša, kot da nebi bilo povezave. Trenutno se je stanje popravilo po tem, ko sem 2x (s tipko, ki je na cooperjetu, nisem pa izklapljal iz elektrike) resetiral modem. Prvič ko sem ga resetiral je sicer kazalo, kot da se je normalno povezal nazaj na centralo, vendar pa se mi računalnik ni hotel povezati (windowsi so sitnarili, da je napačno geslo, mogoče sm preveč hitro šel na novo povezovat, nimam pojma). V glavnem, prej se je obešalo na cca. 14 dni, sedaj se vsakih nekaj dni. Ping je sedaj po ponovni vzpostavitvi povezave normalen (14, 15, 48 ms, s tem, da imam vključen Trillian, irc in Firefox). Ima kdo kako idejo, kako naj preverim, če je problem res na modemu? V primeru, da ga bo treba menjati, ga verjetno ne bo treba plačati, ali pač? V ISDN+ADSL razmerje sem šel, ko je bilo treba plačati 21 jurjev za ISDN (vrvični telefon) in 30 jurjev za ADSL.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

OmegaBlue ::

Kar si opisal me malo spominja na DoS ali DDoS napad nate, to bi pojasnilo utripanje/svetenje lučk. Če imaš dinamični IP bi se ti mogel ob resetu spremeniti in to bi lahko začasno prekinilo napad. Povej, imaš kak firewall inštaliran?

To je samo wild guess, da se mi ne b kdo zdej obešal na to.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Jeebs ::

Imam Norton Internet Security Pro 2004. Hm... Na to pa res nisem pomislil. Vendar nimam pojma, zakaj bi me kdo ddosal. Imam pa statični IP. Aja, pozabil sem omeniti, da je bridge po cca. 14 dneh kar precej topel, pa čeprav je v sobi mrzlo ko v zamrzovalniku. No ja, da ne pretiravam, bridge je na otip kar topel, v sobi pa nimam nobenega ogrevanja in stalno priprto okno.

P.S.: Firewall ne pokaže nobenega alarma, preden se internet ''obesi''.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeebs ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
184744 (3410) barocco
»

Prekinjanje internetne povezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
71769 (1628) Tribrzinec
»

Števec za internetno povezavo

71285 (1087) alesek86
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964853 (28548) JoskoMacher
»

msn (na par min se prižiga in ugaša)

Oddelek: Programska oprema
7807 (717) strunfi

Več podobnih tem