» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
«
1 / 31
»»

Srchko ::

Ok, kot skoraj popoln idiot na tem področju bi vas, mojstre, povprašal za nekaj nasvetov pri stereo hi-fi zvočnikih.

Kakšna je slišna razlika med tro- in dvo- sistemci? Koliko so pomembne mere tj. velikost ohišja?
Kaj se trenutno najbolj splača kupiti za okoli 50.000 sit in do 100 W?
In nenazadnje, kaj je še pomembnega pri izbiri zvočnikov?


Hvala za vse morebitne odgovore :)

nere ::

ena dobra(in ne po naključju brezplačna) stran o hi-fiju, še boljše če znaš še italijansko:


www.tnt-audio.com


sicer pa za tisti denar kaki tannoy ali mission, b&w...poglej kaka mnenja o konkretnih modelih

pri dvo in tro sistemcih ki stanejo enako je bolj verjetno da bojo imeli dvosistemci kvalitetnejše zvočnike in najbrž tudi bolj kvaliteten zvok, ker je manj potrebe po usklajevanju in manj komplikacij za dva namesto treh zvočnikov

za glasnost je pomembna občutljivost, potem poglej še za upornost, več kot je boljše je, predvsem da ti ne skuri zvočnikov(kar pa je sicer zelo redek pojav)

zlabo ::

In nenazadnje, kaj je še pomembnega pri izbiri zvočnikov?

Enostavno: svoja ušesa, nekaj kvalitetnih CD-jev, dober ojačevalc in čas za poslušamje. V glavnem poslušat je treba!;)

LP, zlabo

Trancedeejay ::

HI, ce te zanima slucajno
Brat prodaja KEF Cresta 30 za 47 jurjev, so novi in zapakirani z garancijo. Kupljeni so bili v Harvey Normanu ko je bilo znizanje z 90 tisoc sit, zraven je pa se 3 JAMO zvocnike E8 serije, potem pa ker je hotel imeti raje vse zvocnike enake serije je kupil se 2 JAMO, tako da sedaj te ne rabi.
041/409118 stevilka od brata.
Have a nice Day

Matt

iration ::

Treba je vedet, da se hi-fi komponent in zvočnikov ne kupuje v Sloveniji, vsaj kvalitetnih ne. Treba je pogledat v Italijo ali Avstrijo, še najboljš pa v Nemčijo. Fajn je vedet, kakšno muziko boš poslušal, ker so pri nekaterih firmah določeni spektri bolj intenzivni (B&W bolj za base npr).
Drugače pa tako kot so drugi rekl, stestirat je treba obvezno.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

glinik ::

Zdaj pa ga že malo sirjete.

Kdo je rekel, da se v Sloveniji ne da kupiti kvalitetnih zvoćnikov? Seveda se jih da, samo moraš vedet kje. Če strgovin ne poznate, še ne pomeni da jih ni! Recimo trgovina VKLOP, katero imata naš slavni izdelovalec gramofonov g. KUZMA in mislim da g. KANTE (foter od Xaserja). Tu imaš vse kaj hočeš, od modelov za 1000 EUR do 30000 EUR in še dalje.

Če pa kupuješ cenejše zvočnike, pa si ti na voljo PMC, KATERE SE DOBI V SLOVENIJI! Z lahkoto kontaktiraš njihovega zastopnika za Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško (edvard.potisk@avitech.at). Drugače je človek s Hrvaške in je zelo prijazen.

B&W bolši za base ... no ja, o tem bi se tud dalo razpravljat ... :\

Če pa že koga zanima, kaj je najvažnejše pri nekem sistemu, je vrstni red sledeč.
1. ojačevalec
2. zvočniki
3. prostor
4. zvočniški kabel/CD
5. ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

iration ::

To, da se pri nas ne dobi hi-end veršterkerije, ni v tej temi napisal nihče.
Jaz pa pravim le, da se to ne kupuje v Sloveniji, razen če te res boli k.. za denar. Za večino komponent, ki so naprodaj pri nas, ti lahko najdem link na štacuno v EU za polovico cene (z izjemo Kuzma gramofonov seveda). That's all i'm sayin.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

nere ::

glinik: pomojem so pa zvočniki bolj pomembni od ojačevalca, vsaj tja do 100k sit, nimam pa izkušenj o t.i. "high-end" stvareh, tam je morda tudi drugače

iration ::

En lep primer je že v tej temi :

> Brat prodaja KEF Cresta 30 za 47 jurjev, so novi in zapakirani z garancijo. Kupljeni so bili v Harvey Normanu ko je bilo znizanje z 90 tisoc sit ...

:)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

glinik ::

Ma ogromno sitnosti imaš, če kupuješ robo nekje zunaj. Ok zdaj tud ni tako hudo. Zdaj ko ni mej je stvar malo drugačna.

nere:
Ojačevalec, ojačevalec je steber sistema! Kaj ti pomagajo neki dragi zvočniki, ki pa jih ne moreš pognat? Imaš dosti slabši zvok, kot če imaš malo cenejše in te z enim pravim ojačevalcem. To je dejstvo. Očitno še tega nisi sprobal, drugače ne bi tako govoril.

Demos:
Ja, "slaba" roba se res dobi za mali denar. Ker se ne proda. Dobra roba pa ni nikoli pune znižana, razmisli malo. KEF Cresta 30 so sigurno vredni 47 jurjev. Ampak to ni neki hi-end zvočnih. Ta zvočnik se dela masovno, samo zato je lahko tako poceni in z vsemi možnimi znižanji. Saj pravim, PMC so trenutno no. 1. Jaz sem jih kupil v Avstriji in sem jih dobil z super popusto in še brez davka! Ok, v Sloveniji bi jih tudi lahko vzel, valda potem z davkom. Zdaj ko pa več ni mej, pa ti je itak ista pizda. V Nemčiji bi znale biti svari ceneje, saj je tam dosti večji trg in posledično tudi ponudba.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

Je pa res da je sel H&N tudi malo sebi v skodo - cene so bile namrec pod nabavno.
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

Ja v Nemciji so cene dost nizje. Pri nas je maloprodajna cena za Onkyo DVD DV-SP501 86jurjev, tam pa ga dobis v trgovini ze za 169 eur, kje je kle logika? In pri tem imajo ze dobicek.
No, Sicer pa sem tudi delal za uvoznika Onkyo in vem kaksna pizda je tko de.
Have a nice Day

Matt

Srchko ::

Hja, sprobaj in poslušaj to že res, ampak nisem tak ekspert za zadevo...zvočniške zadeve jemljem kot izkušnjo.
Začel sem pri preprosti feršterkeriji ala mini glasbeni stolp in temu primerni zvočniki...potem pa pristal na kanček večjih zvočniških kištah (30W), ki so se slučajno znašle doma in so plod noname Jugoslovanske firme (stari so čez 20 let). Ampak z relativno dobrim zvokom za moje razmere, vendar me po nakupu rabljenega Akai AM-39 ojačevalca, ki sicer ni neka high end zadeva, moti nečistost zvoka in slabi basi pri višji jakosti muzike.

Zato pač sprašujem, kako se lahko objektivno določi čistost, izrazitost posameznih frekenc in realtivno dobra odzivnost membran pri čim bolj raznolikih jakostih. Da o barvi zvoka niti ne govorim, a to je pač odvisno od vrste lesa in posameznikovega okusa.

nere ::

glinik: glede zvočnikov in ojačevalcev sem hotel reči da je razlika v zvoku med dobrimi in slabimi zvočniki VEČJA kot razlika v zvoku med dobrim in slabim ojačevalcem, seveda pa je oboje pomembno, kot je npr. tudi pomembno da je ojačevalec "ogret" ali pa da so zvočniki pravilno postavljeni,
definitivno bo boljši sistem z zvočniki za 130k in ojačevalcem za 30k kot pa sistem z ojačevalcem za 130k in zvočniki za 30k

verjemi da sem imel opravka z bednimi zvočniki in s tem v zvezi bi dal še en nasvet, česa naj se ne kupuje: zvočnikov jensen (!)....morda zgledajo v redu in imajo fajn specifikacije ampak zvok (oz. hrup) je neznosen. sem mislil da so bili samo moji taki in da so bili morda pokvarjeni ampak pred kratkim sem slišal pri kolegu ene jensen(a drugačen model) in je takisto beden zvok. morda pa ni tako pri vseh:\ ... ne res, sej nikoli ne moreš vedet, tako da vedno poslušaj pred nakupom in ne zanašaj se preveč na neka pravila ali specifikacije, ker tudi ČE držijo še ne povejo ničesar o sami kvaliteti zvoka, ki je nenazadnje tudi stvar okusa...

pa 30W se mi zdi malo da bi nabival neke dobre base pri višji jakosti... in verjetno tisti zvočniki, ker so stari, niti nimajo bass reflexa

glinik ::

nere: ti pa res ne popustiš, kaj? Odkrito ti moram priznat, da nimam pojma kako špilajo ojačevalci za 30k. Pred kratkim sem imel ojačevalec star 20 let in pol sem dobil home made AUDIORESEARCH kombinacijo pred. in končne stopnje. Lahko si misliš kaj mi je delalo ... , že samo ime AUDIORESEARCH ti pove, da je to skoraj najbolše kaj lahko za denar kupiš. Plus tega sem še dobil RedDawn zvočniške kable, ki so tudi bomba! To moraš enkrat slišat, kaj je zmožna končna stopnja na elektronke z 150W na kanal in 35 kilami !!

Praviš da Jenseni "špilajo" heh ... Kaj pa si pričakoval od nekih Jensenov ??!!!

Če si že napisaj tisto primerjavo, kaj bi imel. Jaz bi se vsekakor odločil za zvočnike 30k in ojač. 130k. Potem imaš vsaj šus, dinamiko itd... V nasprotnem primeru dobiš neko lajno iz zvočnikov. No, to je moje mnenje. :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Poldi112 ::

Popolnoma se strinjam z glinkom, da je bolje vec denarja vloziti v ojacevalec kot zvocnik.

glinik ::

Lepo da se strinjaš z mano, ampak moj priimek bi lahko vseeno prav napisal :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

THX ::

jst še vseen mislm da so zvočniki pomembnejši
spet ne smeš vzet extremov. s tem mislm podn ojač. pa hudih boxov ali obratno
ampak če vzameš moj primer: zdej mam tadruge jamote. sj glinikse bo smeju sam nej se kr. za moje potrebe so teli jamoti bolš ko nevemkakšne ferme ka jih niti ne poznam. ampak, nazaj k tistmo kar sm hotu že prej povedat. u glavnem sm poslušu tastare zvočnike na svojmu ojačevalcu in na nad c370 (men se zdi). sej ne rečem, je bla razlika. lepo slišna. sam te ki jih mam zdej špilajo bolš ko pa tastari na NAD-u. tko da iz moje prakse v tem cenovnem rangu se vseen bl splača pare za zvočnike vržt.

kar se pa bl hi-end zadev tiče pa, priznam, nimam pojma. kar se mene tiče je tm čist drugač vse skupi. mislm kvaliteta materiala, dizajna, izdelave in posledično zvok. in razlike so dost manjše.

glinik: teb bi pa sam neki reku. mal umer svoj ego. vsak tadrug post pišeš da si mel doma gryphona (če sm sploh prou napisu). pa kaj pol. si pač mel to šanso, ki jo večina drugih nima. in zato še nisi nek expert. pa predvsem ne mert čevljev po sebi. jst bi po moje kšne audiofilske boxe gladko prodal. ker jih je s tem kar jst poslušam totalno brezveze uničvat, vn pa itak nebi dobil kar hočem. ker tehnaža bi po moje totalno bedno izpadla hi-end tehniki. ker tisti mejhni mid-subi ni šanse da kej kvalitetno butnejo. sj ne rečem, da sm jst s tem kar mam 100% zadovoljen. sj na nekterih posnetkih se res lepo vid da ni take dinamike ka bi jo človk hotu, pa mal grobo špila pa tko. sam na splošno je zame trenutno to to.
naslednja stvar ka bi reku vsak "audiofil" je "ja pa sj to ne morš poslušat". jst lahko, in mi sede. klasika, jazz in te zadeve večinoma ne. in ne vem zakaj bi poslušu pol razbijanje na vrhunski tehniki. nesmisel.
sicer pa verjamem da se spoznaš. sam nisi pa bog i batina. in se ti zato niti ni treba tko obnašat.
bi te pa neki vprašu: kaj ti zdej točno poslušaš (mislm tehniko). pa mal bl izčrpno pokomenteri, kaj ti je všeč pri tem kaj maš in kaj te moti.

Poldi112 ::

THX, tu se pogovarjamo o HI-FI. Ce poslusas techno in je dober bas zate to, da ga fizicno cutis, potem se pac ne pogovarjamo o isti stvari.

glinik, sorry.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

glinik ::

Ja ja, zdaj pa si me ... Zdaj si mi pokazal!

Ajde RECIMO, da me včasih zanese in grem malo previsoko, ampak daj umiri se malo. Zdaj pa idi vse te poste pogledat besedo za besedo in mi povej kolikokrat sem omenjal Gryphona? No, povej mi! Niti enkrat! Omenjal sem AUDIORESEARCHA, če pa je tebi to isto, potem pa res nevem. Pa še home made izdelava je. Tako da, ne tu mešat jabolka in hruške! Če tega ne ločiš, potem pa tudi sam ne vem dalje ... Če poslušaš neko štancanje, potem valda da razlika ni tako slišna. V večini primerov je celo tako, da 100X slabši sistem igra bolše od dejansko bolšega sistema! Saj sem bil pri enem kolegu, ded ima velike Infinity-je v sobi 3X3 m in mu dako bas boli ... Ok, če mu je všeč, vredi. Saj on posluša. Meni je po 15 min šlo na ... To, ko si pisal da je NAD C370 igral malo bolše, tukaj je lahko več razlogov npr. Pri štancanju se itak ne sliši neka grozna razlika. Možno je, da imaš vse v kurcu pa se ne pozna nič, ali pa 3-ja manj verjetna, da je bil tvoj prejšnji ojačevalec tako kvaliteten kot NAD. Jaz imam zvočnike te PMC-je, ki imajo 14 cm bas in ti povem da imajo v sobi 12-13m^2 toliko basa, da mi gre kar na živce. Polno glavo ga imaš v par minutah. Temu basu se reče STOJNI VALOVI. Predvidevam, da poslušaš samo štancanje, dobro tud prav. Za tako glasbo potrebuješ velike zvočnike, čim močnejši ojačevalec in neke socialne kable in CD. Potem imaš ultimativen ŠTANC sistem.

Mislim, da so vseeno na tem forumu ljudje, ki radi poslušajo kako se obnašajo bol "resne" komponente. Sem prepričan, da jih je več moje, kot pa tvoje sorte! Jaz bi bil vesel, če bi se na tem forumu malo več pogovarjalo o teh stvareh.

Vidiš, pa si se še nekaj naučil. Zdaj poznaš Gryphona in Audioresearch podjetja. To jih malo pozna, če lahko tako rečem. :D

Če me že tako vljudno vprašaš, kaj poslušam? Poslušam vse, največ klasike, etno in rock. Na tvoje zadovoljstvo, tud kakšen ŠTANC komad pride v poštev. Scooter mi je tudi všeč. Neki Carl Cox in podobni, mi niso pri srcu.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

nere ::

glinik: če ne poznaš ojačevalcev in zvočnikov za 30k, pač, nič hudega. ko boš imel priložnost poslušaj kake zvočnike za 30k.
nalašč sem dal take cene, ker je začetnik te teme spraševal po cenovnem rangu okoli 50k. no, po mojem mnenju lahko v tem rangu bolj zgrešiš pri nakupu zvočnikov kot ojačevalca. samo to. za 50k kupiš kakega marantza, nada ali rotela in si lahko dokaj miren. pri zvočnikih pa lahko naletiš na neprijetna presenečenja, in ne mislim samo na jensene.

sicer pa ne trdim da moraš nujno več odšteti za zvočnike. tudi sam imam dražji ojačevalec.

sem pa v glavnem od audiofilov slišal da najbolj definirajo zvok zvočniki. ampak mnenja so pač samo mnenja.

glinik ::

Itak, 100 ludi, 100 čudi !

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

THX ::

glinik :)
sm zdele šele prebral kaj sm pisu včeri...
in ugotovu da sm izpadu nekak tko ka ti ka maš slab dan :D tko da neki sm le ti pokazu...

poldi: jst sm hotu to mal povezat. pa mi očitno ni najbl ratal. bas pa definitivno ni edina stvar ka je važna. kaj ti pomaga bas ki te prlep u steno če je pr vsakem komadu enak(enako reproduceran, da ne bo pomote). če en veš kaj mism pros nekoga ka ma en bl low-cost sub u avtu pa boš vidu kaj mislm. sej sune, sam ČIST ZMER ISTO!
sicer pa, da se mal zafrkavam, lohk se greš hi-fi na tehnaži in poslušaš kaj vse je producent zaj* na posnetku :)
sicer pa, dej točno defineri hi-fi. kje se začne? definitivno ni to stolp, niti ojač+zvočniku za 50k. sam, kje pa je meja, od kjere naprej lahko zadevi rečeš da je hi-fi?

ojačvalc mislm da ni take kvalitete ko nad (sony va8e es) sam čist 30k ojač. pa spet ni. je pa spet res da je surround.
kar se tiče gryphona nism mislu na tole dotično temo ampak na marsktero prejšnjo. pa ja, to dejansko vem kaj je. sm mel prilko to zadevo tud slišat u vklopu na unih trobentah(priznam, ne sanja se mi kaj so bli za eni zvočniki). impresivno je vse kar lohk rečem. že ko vidš zadevo. kaj šele ko slišiš.
kar se pa tiče štanc muske... no ja, večinoma maš prov. ker glede na to kakšne standarde men zgleda da ti maš so ti verjetn vsi jamo zvočniki en in isti crap. mam prov?
no ja, razen mogoče oriel ki so bli glede na ostale zvočnike te iste firme ene par razredov višje...
drgač pa, tud pr štancu se pozna in to velik. ker x8 se niti slučajno tko ne dere kot tiste prejšnje zadeve... pa bas je delč bl definiran, čist, skratka lepši. čeprov ga je malenkost manj.
je pa razlika bl očitna pr kšnem rocku. oz na sploh kšni bol inštrumentalni glasbi. da vzamem na primer rammsteine.
sej res da je to spet praktično ista "štanc komerciala" s tem da posnetek čist drugač nastane. recimo na tastarih boxih so kitare tulile ko nore in to tko da je šlo čez ušesa. zdej pa pr praktično isti glasnosti špila ful bolš, pa če kurš zadevo do konca vseen ni nadležen zvok, ka bi ti možgane paru. čeprov so visikotonci v praksi dost glasnejši (bolj slišni) kot prej, ker si skor čist v višini ušes.

glinik: s tistim kaj poslušaš sm mislu na čem poslušaš. ojačevalc predvsem.
pa še 1x te prosm da se mal potrud opisat zvok. na splošno. ker me zanima kaj meš za povedat o svojem sistemu. menda ne boš reku da je to kar maš popolno?

pa še eno mal "filozofsko" vprašanje. a si audiofil takrt, ko ti polušaš glasbo in ti je glavni užitek glasba al takrt ko u bistvu glasbe sploh ne poslušaš (poslušaš sistem) in ti je glasba sam sredstvo za preizkus sistema?

aja, glinik: ful mam občutek da maš pisateljsko žilco. tole prefinjeno podj* ti ful dobr gre. kaj ka bi opustu audio pa začel kej pisat? :)

lp,

by štancfreak

Poldi112 ::

Definirati podrocje hifi-ja je tezko. Sploh ce upostevas da proiizvajalci na vsak sistem popajo nalepke hifi stereo ... Zame osebno je hifi okvirno od 100k sit na komponento naprej, oziroma komponente, za katerih obstoj vecina ljudi ne ve. Ena stopnja visje od nad in rotel. Ampak to je zelo osebna delitev. V bistvu se sploh ne ukvarjam s tem kaj je hifi. Vem sam k cemu stremim.

Tole ne vem ce se je nanasalo name, a vseeno. Concert 8 je dober zvocnik v svojem cenovnem rangu. Malo predrag, a dober. Oriel sem videl samo na sliki. Imam majhno sobo in me ne zanimajo samostojeci zvocniki. Trenutno imam Sonus faber Concerto. Stanejo priblizno enako kot Jamo concert 8 (vsaj ce se prav spomnim). Z njimi moram biti zadovoljen, ker nimam moznosti kupiti si kaj vec (student). Sem pa slisal dosti boljsih sistemov, da vem da jih hocem nekoc imeti.
Biti audiofil pa za mene pomeni iskati popolnost v glasbi. In nujno tu je uzivati v glasbi, kakor tudi iskati komponente, ki ti dajo to kar isces. Navadno je to cim boljsi priblizek zivi glasbi.
Je pa na slabem sistemu nemogoce uzivati v klasiki. Jaz na svojem recimo orgel ne morem poslusati. Je presvoh. In tist cd imam samo za testirat.

Jaffa ::

Marantz za 50 jurjev ? ROTEL za 50 jurjev ??????? Ha ? Kje ? Ne tega pisat no. Rotel je ja audiofilska zadeva in da bi bla 50 jurjev... Grem kr ponj. Tud Maranzta ne dobiš pod 100.000... Je pa čist res, da ne morš poslušat zvočnikov, če ti jih ojačevalec na požene. Predvsem srednje in višje frekvence trpijo pri tem... In tudi to je res, da če gledaš na denar, vzami rajši za isto ceno (malo boljši) dvo sistemski zvočnik, kot pa slabšiga tro sistemca. Jaz mam recimo MISSION M74 (dvo sistemc 25-150W/8Ohm) in sm kr zadovoljn, ajde niso glih bowersi, samo res lepo igrajo... Pa tud cena je menda okol 100 čukov za par.

THX, a misliš bowerse Presgie Nautilus ? :-) Ma bowers so na sploh ful dobri zvočniki, je pa res, da so tud ful dragi... :-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

glinik ::

THX; Zdaj poslušan Scooterja in se zraven smejim kar si mi napisal :)

aja, glinik: ful mam občutek da maš pisateljsko žilco. tole prefinjeno podj* ti ful dobr gre. kaj ka bi opustu audio pa začel kej pisat? :)

S to mislijo si mi res polepšal večer. Saj veš, vsak se trudi po najbolših močeh :D .

Kje se začne hi-fi?

Oznaka hi-fi je nekakšen standart, ki pomeni high fidelity. Ko je ta standart prišel ven, so bile audio naprave res v k.... Danes je že praktično vsaka naprava hi-ti (po tedanjih standartih). Zato ti piše že na vsakem najsocialnem stolpu HI-FI. Hi-fi sploh ni merilo za nek kakovosten zvok, to ti je ista fora kot pri avtih, ki jim piše, da imajo motor ki ima 4 ventile na valj. Saj pravim to je neki standart iz "srednjega veka".

Torej, ti imaš Sony surround reciver in si ga primerjal z NAD C370. In zdaj boš ti meni rekel, da je razlika bila bol malo slišna??!! Pa kaj si XXX ... surround in stereo? Tu pa zdaj res mešaš JAPKE S KOKOSI :\ I!!! Tisti Sony ni niti do gležnjev NAD-u. To ti bojo še butasti trgovci iz Bing Banga povedali. Vsi pa dobro vemo, kako se oni spoznajo na hi-fi! So kolegi imeli možnost slišat surround reciver Marantz za 700k al 800k, ki so ga primerjali z stereo ojačevalcem Marantz za 350k.Stereo ojač. ga je tako nabrisal, da jim nič ni bilo jasno! Sprva so mislili, da niso česa prav priklopili?! Zato ti pravim, da tega res ne moreš v eno košaro metat.

Veš kaj si slišal v VKLOP-u? Vidiš, nekaj že veš da si poslušal Gryphona :) . Tistim zvočnikom se pa reče ADVANTGART, tak nekak. Imaš pa tri modele uno, due, trio. Cene se gibljejo od 6000 do 25000 EUR :D . To je zvočnik, da impresioniraš svoje goste, sosede in amatere. Ni pa to nič kaj resnega (za takšen denar seveda).

Gdo je rekel da Jamo nima dobrih zvočnikov? Saj jih ima, valda da jih ne ponujajo za 100k. Orielie so že vzeli s prodaje, je pa to (bil) dober zvočnik (slišal še ga nisem, žal :'( ). Mislim, da se njihovi top seriji reče D serija. To je bivša Concert serija, imeli so pa dva modela. 11-tko, cca. 500k in 8-ko, cca. 300k. O točni ceni bi ti lahko Transdeejay popmagal.

Hočeš vprašat, kakšno elektroniko imam sedaj?

Kaj je današnja mladina res tako lena, ssss...??? No, kaj piše v mojem podpisu? Si kdaj razmislil, da bi tam kaj znalo pisat?
No, kaj to piše: AUDIORESEARCH power and pre,NORDOST RedDawn,PMC DB1
Zate se bom potrudil in ti lepo napisal ;) . Tukaj ti piše, da imam predojačevalec in končno stopnjo AUDIORESEARCH (home made, na elektronke, 2X150W na 8ohm, 35kg). Zvočniški kabli so Nordost RedDawn. Zvočniki pa PMC, model DB1. Ok, mogoče zdaj prvič slišiš za te firme. Vidiš, se boš spet kaj naučil :) .

Kakšen se mi zdi zvok na mojem sistemu?

Z zvokom sem zadovoljen, to je najvažnejše. To še ne pomeni, da je najbolše. Se pa dobro zavedam in poznam slabosti in prednosti v sistemu. Dejstvo je, da bi 99% ljudi moj zvok ocenilo kot vrhunski. Vsekakor sistem špila super, če upoštevamo naslednje pogoje: zvočniki so samo 0,5m odmaknjeni od stene, dosti premajhna soba (12-13m^2), rač. mi služi kot CD, katastrofalni kabel ki povezuje sound kartico in predojač., katastrofalni originalni mostički pri zvočnikih (imam biwaring). To so bili slabi pogoji, v kateh so zvočniki. Zelo bi bil vesel, če bi dobil bolšo višino, sredino in zračnost. Tega mi pač moji pogoji ne dovoljujejo, saj bom že nekakor porihtal. Špilajo pa lepo homogeno, brez nekih luken. Če se kolko tolko spoznaš na zvok, te bo ta kratek opis čisto zadovoljil. Te lastnosti ti povedo prakti vse. Če te še kaj več zanima o zvoku, samo vprašaj :) .

Kaj so audifili in kaj ljubitelji glasbe?

Audiofil ti je pač tisti tip človeka, ki mu ni vseeno kakšen zvok posluša. Rad sliši kakšen detalj ali malenkost več. Skratka, da uživa v tistem LIVE občutku, kot da bi bil tam, v dvorani.
Navadnemu ljubitelju, pa je vseeno kaj in kako sliši, samo da se čuje glasba. Ti ljudje raje kupijo ve CD-jev, kot pa da vložiji kakšen dinar v hi-fi.

Enako ti je pri računalnikih, zakaj hočemo vedno naj naj? Zakaj navijamo procesorje do najvišjih možnih mej? Zakaj le? Saj dela Word čisto vredu na nekem 1000MHz procesorju. Mi smo pač "računalniški audiofili". Ni tako?

nere: Pred davnim sem poslušal zvočnike DALI za 55k in res niso slabo špilali!

Jaffa: Zakaj misliš so prenehali s prodajo B&W-jev v Big Bangu? Imas kar nekaj firm, ki so bolše od B&W. Doma sem imel NAUTILUS 803, 804 in 805. Saj ne rečem, da ne špilajo. Samo za takšen denar imaš PMC-je, ki so vsaj 2X bolši. VSI Bowersi špilajo nervozno zgorno višino, definicija basa bi pa lahko bila bolša (za ta rang zvočnika seveda)!

Zdaj sem pa tolko napisal, da me kar prsti bolijo. Bom drugič nadaljeval (če bodo vprašanja) :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Poldi112 ::

LOL glinik, ti imas cdrom za izvor zvoka. To mi pa res ni jasno.

nere ::

:\ lol, res...

Jaffa: marantza dobiš v bigbangu za 50k

glinik ::

Poldi112: Se popolnoma strinjam s tabo. Saj imam vso glasbo na disku, cd rom se dere kot hudič!

Saj bo, ko bo $$$ :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Jaffa ::

Glinik, Poldi ziher ni mislo tega, kar si ti odgovoril... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

glinik ::

Kaj pa ...
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

THX ::

jao...
glinik...
zdele si me pa ful presenetu. najprej 1. ko si se dejansko nehu zajebavat pa marskej pametnga povedu. tak opis zvoka sm nekak želu... hvala ti. pa zanimal me je al boš reku da je to zate to in ne rabš več. pa nisi. pohvalno, res, ker ful velik folka to dela.

2.
pa kaj za hudiča ti pomaga audioresearch(že slišu), nordost (tud neki bral o tem, pa se ne sponm več) pa pmc(ok, do zdej nism vedu, da obstaja), če maš pa musko na računalniku. jst mam iz sb-live zvočne spelan sicer dolg in, po tvojih besedah, katastrofalen kabel. pa se na mojem sistemu, ki je v primerjavi s tvojim 0, sliši ogromna razlika med cdjem v računalnikom in najbl podn cd menjalcem ki ga je (ja spet) sony premogu takrt ko sm jst kupoval zadeve. tko da je po moje taprva naslednja stvar ki jo boš kupu kšn cd player. pa pol musko zapeč na cdje. mislm da bi znal bit presenečen.

S to mislijo si mi res polepšal večer. Saj veš, vsak se trudi po najbolših močeh

sej to je bil nekak namen...

jaffa: mislu sm jamo oriel

poldi: za rotel ne vem, sam nad ma ojačevalce in predojačevalce ki te v seštevku pridejo tud po 500-600k. tko da ne cele prodajne linije notr mešat. kako se sliš, ne vem. sam glede na to kaj od nada, kokr vi pravte, dobiš v nižjem rangu, verjetn ni razlike v svetlobnih letih v višjem. right?

kar se pa tiče primerjave. glede na to da ti nekak "deluješ" v višjem kvalitetnem rangu, bi bla zate razlika verjetno ogromna. jst sm kar se tega tiče precej nižje. da probam pojasnt. recimo da je igral na NADu 1x boljše. (sam za primerjavo) in so stari igral na nadu 1x boljše, so novi igral na sony-ju 4-5x boljše. to sm mislu... pa če gledaš da je nad še 1x dražji (no ja, pa še mal) od sony-ja, in če so novi jamoti 1x dražji od starih, kaj mislš da se bolj splača? pa x8 sm dobu za prbližn isto ceno kot NAD (sj je 370 nekje 170k? vsaj tolk mam jst v spominu da je stal...) kar ti hočem povedat je to ja so bli prejšnji zvočniki res... primerjal pa niti nisem, sm poslušu zlo na kratko na servisu. in bil v parih minutah presenečen nad razliko. sam ko sm kupu nove, je blo presenečenje pač še dost večje. morš pač vzet v zakup da tud x8 niso nevem kaj. sj že skos pravm, odvisn je od standardov, ka si jih postavš.
si pa niti ne predstavljam kako bi zadeva igrala na recimo nadu, ki mislm da za tele zvočnike je primern ojačevalc, pa na enih dobrih kablih in cd-ju.

kar se tiče onih trobent... za ceno nism vedu... sam za moje pojme je dobr igral. pač, nism tolk razgledan, kaj nej rečem.

kdo je kej govoru čez jamo? še vsi "audiofili" s katerimi sm mel prilko govort. eni so se spoznal bol, drugi manj. tudi v vklopu. tko da bl prodajam naprej kar sm slišu.

kar se podpisa tiče... 1x sm se spravu brat. pa nism pršu dlje ko do prvih parih besed. ker kolk maš navit računalnik me pa res ne zanima. in nism niti do konca prebral. se opravičujem.

pa še eno vprašanje. mam namen 1x v prihodnosti kupit nove kable. pa me zanima če bi se v mojem primeru bi-wiring izplačal ali ne?


lp

Poldi112 ::

glinik, kar sem jaz mislil je kako hudica imas lahko tako beden izvor zvoka. Jaz sem imel takrat ene jamote (mislim sa 128) in nada, ko sem to izvajal. In sem si sposodil technics za 30k in hitro zakljucil, da to ne bo slo vec tako naprej. Zdaj pcja niti ne upam vec priklopiti na ojacevalec zaradi vseh nihanj in prebijanj, ki so (lahko) prisotna.

TXH, ko govorim o NAD pac ne mislim na silver serijo, ki je dejansko precej draga (in dobra). Nekaj sem slisal da je so si od Gryphon-a sposodili ene dele, ampak to je nepreverjetno. Poslusal sem ojacevalec in je spilal pricakovano. Vsekakor je pa tezko oceniti, ce ni komponenta v tvojem sistemu, ki ga poznas.
Nad vecina pozna po rangu 50-100k in ko recem NAD mislim to. Sive komponente z zelenim knofom.
Glede razlik ne vem ce se zastopiva, ampak bolj drago komponento ko kupujes, manjse so razlike. Med ojacevalcem za 50 in 100k je nekako taka razlika kot med 100 in 300k. Ampak tiste finese ti vedno vec pomenijo in upravicujejo nakup. Ceprav nekdo ki ne zna poslusat (nima moznosti) ne bo slisal razlike med sistemom za 1 in 3 miljone. Medtem ko ce imas ti sistem za miljon dobro slisis razliko do tistega za 3.
Ko jaz kupujem navadno nabavim samo eno komponento naenkrat, in ta navadno po ceni prekasa ali vsaj ujame ostale komponente. S tem da zacnem pri ojacevalcu. Z dolgorocnega stalisca, ce dolgo ne mislis spreminjat sistema, se splaca imeti uravnotezen sistem (vse komponente v istem cenovnem rangu).
Jamo se je pac masovno usmeril v maso in dela lepe in poceni zvocnike. In ne more za malo denarja narediti dobrih. Razen ene serije. Ceprav so par let vse oznake spremenili tako da o njihovih modelih ne vem vec nic.
Kar se tice biwireing, Kuzma bi rekel da je to ena velka bedarija. Da raje vzames za isti denar ene boljse kable kot dvoje slabse. In tu se precej strinjam.

glinik ::

Poldi112 in THX: Kot vidim, se je ta teme prelevila v en resično dober pogovor. Kapa dol, obema! Prav lepo je videt, ko se en novinec "počasi prodira" do resnice :) . Res lepo. Sem prepričam, da nas še veliko drugih uporabnikov tega foruma bere.

Glede biwaringa je stvar sledeča. Kar je Kuzma rekel drži 100%. Bolše en dober, kot pa dva slaba kabla. Dva kabla ti dasta neko prednost takrat, ko nisi niti malo $$$ odvisen in si lahko vse privoščiš (poznam takšnega človeka). Je pa zanimivo, da če daš ene res kvalitetne brike (mostičke) na zvočnik, lahko zvok popraviš za kar nekaj %! Recimo, na trgu so PHONOSOPHIE (nekak tak) brike za 150EUR, ki so res vredne tega denarja! Imaj jih v Grazu (living sound). Poldi112, to bi sigurno tebi pasalo. Potem pa še imaš (za izvoljene srečneže, saj jih ni na prodaji), imena teh brik ne bom govoril, saj ne veš nikoli kdo nas vse bere (ne mi zamerit). Te brike pa tako očistijo bas, da enostavno ne moreš verjet. Res zanimivo. Te stvari enostavno moraš slišat, drugače jih enostavno ne vrjameš.

Glede mojega izvora :D . Madona, prav vesel sem da ste to sprobali. A pravite, da se tako pozna? SUPER, joj kako bo pol špilalo! Dobro da ste mi povedali. Ja saj jaz sem tudi opazil, da ko nekaj klikam po rač., se vse sliši. In če se to vse opazi, pol je še res ogromno drugih motenj! Glih danes sem mislil en van den Hul kabel nabavit za predojačevaleč, da bi se končno losal tega tankega cvirna. Zdaj bom resno premislil o nakupu nekega bednega CD-playerja! Na srečo nimam problema z nabavo klasičnega odličnega interkonekcijskega kabla, saj imam spet v igri mojega kolega, kateri mi je že itak vso kablovje in amplifikacijo posodil. Hip, hip hura :D :D :D !!!!!!!!!!!!!! Mater imam zegn! 8-)

Poldi112, daj povej malo kako se je izbolšal zvok? Ampak res, vsako malenkost povej :D !!! Koliko si pa dal za svoje Sonus Faberje, če ni to kakšna skrivnost?

Glede NAD-a in Gryphona. Je je, Gryphon je prodal načrte NAD-u za njiho integrirani ojačevalec S300. Tudi ljudje, ki so primerjali ta dva ojačevalca, so dejali da igra NAD zelo podobno Gryphonu. NAD S300 ti je kopija Gryphon TABU-ja. Ampak, jaz osebno bi se vseeno odločil za original in si kupil rabljenega TABU-ja. Pa še ceneje bi me prišo, kot pa nov NAD. NAD ima proti TABU-ju dve pomanjklivosti, napaki ali kakorkoli že ... Tale sprednja plošča pri NAD-u se ZELO, ZELO rada umaže. Te umazanije pa nikakor ne spraviš dol lahko ribaš, ribaš in še enkrat ribaš ne boš se je rešil. To mi je povedal človek, ki je prodajal NAD-e in s tem so imeli velike težave. Saj logično, za ojč. daš 450k, pol pa se ti nekaj maže! Drugi minus ti je ta, 100% sem prepričan, da NAD nima tako velike zaloge moči, kot jo ima Gryphon. Ža res, oba imata 100W in 30kg, ampak Gryphoni so znani po tem, da imajo ogromne zaloge moči! Čisto mirno bi lahko napisali, da ima TABU 130 ... 150W.

Ja, vedno bol se nagibam na nakup CD playerja.

jaffa: Si videl, da je Poldi112 moj "super CD player" mislil :D

Poldi112: S tem kar si napisal, višje kot greš, več plačaš, manjše so razlike, se pa 1000000000000000% strinjam. Žal, vedno se najdemo butci :'( , ki rinemo v ... in hočemo vedno več.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Poldi112 ::

Glede tvojega cdja si odstavek tako napisal da mi ni nic jasno kaj si hotel povedati (koliko je ironije, sarkazma...). Ampak ziher me ne mores prepricat da je imeti pc za izvor zvoka pametno.
Kako se je zvok izboljsal? Pojma nimam. Vem samo da je slo posteno na bolje. Ampak ce probam, spekter se je razsiril, bas je bil bolj definiran, trden. Nimam terminologije, ker me razni timbri in podobno izrazoslovje ne gane. Enostavno poslusam in vidim kaj je bolje. Itak jaz potem ta sistem poslusam. Vse kar steje so subjektivna opazanja.
Za zvocnike sem dal 200k z originalnimi stojali vred. Na ceniku so bili takrat novi 265k brez stojal (po spominu). Se jim pa razen tega, da so bili ulaufani, ne pozna da niso novi.

Glede mostickov pa prvic slisim. Bi bilo za probat, ce bi jih lahko prej preiskusil. Ampak glede na to da so v avtstriji mislim da bom se nekaj casa pri svojih ostal.

glede tega da smo butci, ki rinemo..., jaz vem zakaj trenutno lahko z uzitkom poslusam "Moonlight" in to je vsekakkor dobra investicija (hifi, ne cd).

Jaffa ::

GLNIK: Ja, to že, samo ni mislil, da se dere, ker se pač vrti, temveč to kar je napisal. Da rač. šumi in podobno. In to sm ti jaz hoto povedat... 8-) Pa tud original CD je dost bolj kvalitetn od MP3...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

OnTheMic ::

Fantje, super debata, moram rečt, da se bomo vsi marsikaj naučil:D

Poldi, pri svojih zvočnikih si pravzaprav ogromno profitiral ravno zato, ker so že bili "ulaufani" in si že takoj lahko videl (oziroma slišal), kaj kupuješ. Pri neulaufanih pa dejansko ne moreš biti prepričan, da ti bo zvok po določenem času in "kilometrini" sploh še všeč, se pravi potem, ko bodo ulaufani (se bom kar tega izraza držal:D ).

To je gotovo ena največjih napak, ki jih ljudje počnejo pri ocenjevanju in nakupu zvočnikov. Človek gre v Hi-Fi trgovino in tam mu dajo za poslušat cel kup zvočnikov, ki so bili pred nekaj dnevi vzeti iz škatle. Nato se na podlagi zvoka iz tistih še nerazmiganih membran odloča in prav pametno ocenjuje kvaliteto zvočnikov, čeprav njihovega pravega zvoka sploh ni mogel slišati, saj so enostavno prenovi. Zvok, ki ga dajejo, še ni njihov pravi, lastni zvok. Ta zapoje iz membran šele po prenekaterih uricah razmigovanja (beri: laufanja). To je sicer že splošno znano dejstvo, vendar pomoje še premalo znano. Ljudje enostavno ne vedo (prodajalec jim gotovo ne pove...) ali pa ne verjamejo, da je lahko razlika v zvoku tako velika. Marsikateri resni proizvajalci že v priloženih navodilih napišejo, da zvočnik dobi svoj pravi zvok šele po 70, 80, 100 urah glasnejšega igranja. Dobijo se celo razni testni CD-ji s posnetim šumom in raznovrstnimi zelo dinamičnimi zvoki, s katerimi se zvočniki hitreje ulaufajo in dobijo svoj pravi zvok (ko greš od doma, stisneš PLAY ter REPEAT, potem pa naj le bobni tistih par ur, ko te ni>:D ). Nekje sem bral, da firma JBL pri svojih koncertnih serijah vsak zvočnik pred prodajo 30 ur "razmiguje" na 100% njegove RMS moči. Tako zvočnik že v tovarni prebrodi obdobje "otroške umrljivosti". Tisti z morebitno napako pač odpovejo, ostali pa gredo na trg že primerno ulaufani za takojšnjo akcijo. Morda to počnejo tudi kakšne druge firme... prav bi vsekakor bilo.

In poanta te moje razprave? Ja, dobro je pri testiranju in oceni zvočnikov upoštevati tudi njihovo "zrelost". Za Vklop in nekatere druge boljše štacune vem, da razstavni modeli zvočnikov tam igrajo že precej dolgo in že špilajo, kot je treba. Za razne Big-Bange in podobne mega štacune, ki non-stop menjavajo razstavljene modele, tega žal ne moremo reči.
Sicer je res, da ponavadi ulaufani zvočniki špilajo lepše kot novi. Če so nam bili torej v štacuni všeč popolnoma novi, bomo doma po nekaj kilometrine še bolj zadovolji z njimi..... ni nujno, to je povsem subjektivna stvar posameznika. Enkrat sem imel ravno naspotno izkušnjo z B&W DM-602. Ne ravno draga zadeva, ampak spodobna v svojem razredu. V trgovini je nov zvenel, kakor pač je. Doma pri kolegu prav tako, dokler je bil nov. Predvsem me je impresionirala dinamika basov. Hiter odziv, malce trši, vendar precej točni - ko je konec basa na CD-ju, ga je konec tudi na membrani, nobenega dodatnega kotaljenja nekje po tleh... Jaz osebno sem bil nad to lastnostjo navdušen... pa ne za dolgo. Iste zvočnike sem poslušal po pol leta laufanja, pa o tistem basu ni bilo ne duha ne sluha. Vse je postalo mehkeje, sicer tudi malenkost nižje, vendar... kotaleče... vsaj meni. To je sicer le moje subjektivno mnenje, vendar nikol ne veš, morda ima pa kdo podoben okus. Ni nujno, da se vam bo zdel zvok po ulaufanju boljši. Zato je treba že pred nakupom mislit na to.

No, saj vem, da za nekatere tole ni nič novega, ampak če je vsaj en od vas tole razumel kot koristni nasvet, se mi je splačalo vse tole pisat:D

LP:)

Gapi ::

Tkole ko berem te vaše komentarje se sprašujem če kdo od vas ˝posluša˝ kable. Moj fotr vsake tok cajta prnese domov kere kable in posluša kako se odzivajo v njegovem sistemu. Pa to ne samo kable za povezavo med komponentami samimi ampak tudi kable za power. Cene teh kable se vrtijo v kr visokih rangih 350€ in dalje na meter. SonusFabre so kr konkretni zvočniki sam ne gledat cene. Ojačevalc je od G.Kanteta druga serija ( samo močnostni ojačevalec) CD je California Audiolabs D/A konverter je Meridian Platnšpiler je pa stari dobri KUZMA. Predojačevalec .... eh ne da sem mi pogledat. Ta sistem se ni sestavu v enem dnevu ampak v kar nekaj letih. Skratka ne hitet v štacuno vrat na nos in kupvat kar vam kle naročijo, poglejte mal okol kaj vam paše oz. kaj paše vašim ušesom. In če ugotovite da vam je poslušanje muzike hobi boste tudi vi nekoč imeli sistem da vam ga bodo sosedje zaviodali.
No person is rich enough,to buy back his past.

nere ::

ja, kable definitivno ni za zanemarit...
sem preizkusil na sicer poceni sistemu: tannoy mx2-m, rotel ra-970bx, pioneer dv-454 zvočniške kable van den hul za 690sit/m in kable qed za 1590sit/m in se je poznala razlika, qed so bili za spoznanje boljši

pa medkomponentni kabel tudi: en dober in zelo poceni kabel se je dobilo v merkurju za malo čez 1000 sit, nek prozorno plav, "twisted"(je prepleten na sredini) in ima zraven še žico za ozemljitev za gramofon... v glavnem sliši se veliko boljše kot npr. profigold, ki je dobil dobre ocene in stane štirikrat toliko

Jaffa ::

Ja, to za ulafufanje zvočnikov je tud tak tak... V bistvu je, pa ni, oziroma, kak se ti zvoka navadiš. Kolega je mel doma Bowerse DM603 al kaj so že tisti tavečji (par okol 300 čukov) kakšne 3-4 mesce. Nato jih je prodal enmu, kao kot nove. Seveda so se pri njemu doma že dovolj ulaufali. Se slišita s kupcem pol po dobrem mescu - je reko kupec, da so komaj zdaj začeli dobro igrat in da jih je najprej mogo malo uigrat. Torej se jih je verjetno mogo on navadit... Ne vem...

To, kak špilajo nizki toni, je odvisno predvsem od dobre kretnice v zvočniku. Da bas pač igra, tam kot je in ne hromi kr v eno... Za moj okus ful dobro igrajo bowers, kaj je že ona serija 700 al kaj so že... Bas tam kot je treba, drugi inštrumenti ful podobni pravemu zvoku... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

glinik ::

Res lepo, da se je v to temo "ujelo" toliko ljubiteljev glasbe.

Jaffa: Zanimivo je, da ko poslušam se mi nič ne dere in ni šumov ali kaj podobnega. Res pa je, da se pozna vsako klikanje po winsih ... Pač ne klikam nič :D . Torej imam dober napajalnik :D . Itak da je originalen CD bolše posnet od biločega na računalniku.

Dečki pozor! Ameriške in Angleške CD polšče igrajo bolše od teh, ki so posnete v EU ali Nemčiji. To je 100X preverjeno in dokazano. Pri nekaterih je razlika vačja, pri drugih, je pač manjša.

Gapi: Sem že pred leti imel tako letanje s kabli da dol padeš. Vse modele (hi end) z VKLOPA in drugih trgovin sem imel doma. Na koncu smo se odločili za zvočniški kabel Wire world Silver eclipse 3. Takrat je stal cca. 300-350k 2X1.5m. Res dober kabel. Potem pa smo v roke dobili XLO-ja Reference, še bol čist kabel (samo, na sistem ti je moral pasat). Zdaj je ta doba testiranj hi end kablov končana, saj je mislim da lani ali predlani na slovenski trg "priletel" Gryphonov kabel PSV Reference. O ceni zdaj ne bom pisal, saj je ta $$$$$$ uuhhhh! Glede zvoka, pa je ta zvočniški kabel daleč najbolše, kar so ljudje slišali! Če bi človek dobil kje tistega XLO-ja za dober denar, to je res best buy kabel (moje mnenje). Seveda, napajalni kabli se tudi močno poznajo na sistemu. Dejstvo je, da moraš imet kar soliden sistem da te razlike zazna, drugače je to vse brezveze.

Enemu kolegu smo posodli neke napajalne kable, pa se mu nič ni poznalo. Ima pa B&W-je, serijo 604. Pri Bowersih se to mora poznat, tam od serije 700 dalje (ki je več ali manj prejšnja CDM serija), saj imajo tile že korekten visokotonec vgrajen. Če hoče kdo imet poceni napajalni kabel, ki zelo korektno igra, potem si naj nabavi zvočniški Kimber kabel TC 4, ne TC 8!!! Tale kabel malo zmodajte, tako da vam bo koristil kot napajalni. Če je vaš sistem na nivoju, se bo razlika poznala. To je zagotovljeno!

Drugače pa je na trgu ogromno $$$ napajalnih kablov, ki samo čakajo da jih bomo nekega dne kupili :)

Pa še to bi bilo dobro povedati, ali imate vsi prav obrjeno fazo napajalnega kabla na vaših komponentah? To me res zanima, ste dali kdaj na to kakšno pozornost? Dajte, presenečeni boste nad rezultati!!!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Srchko ::

OK, super razgovori so se razvili iz tega... imam pa nekaj vprašanj:

1. Kaj so in kako delujejo mostički? je to drugo ime za kretnico ali kaj?

2. Kje je štacuna VKLOP? :))))

3. Na ojačevalcu se mi na popolnoma neodvisnih vhodih slišijo motnje oziroma zvok, ki se predvaja na drugi komponenti. Igra mi CD in če nastavim na ojačevalcu na karkoli drugega npr. Tape (česar sicer nimam prikljopljenega) se čisto potiho sliši glasba iz cd-ja. Imam čisto najcenejše osnovne medkomponentne kable in sklepam, da je to problem. Pa je res to ali pa je ojačevalec zanič (kot sem že omenil AKAI AM-39 kakih 10 let star)?

Poldi112 ::

1. nekateri zvocniki imajo dva para prikljuckov. Ce imas samo en kabel povezes oba para prikljuckov z mostickoma, da pride signal iz tistega para, v katerem je kabel, se v drugi par.

2. Vklop je na parmovi, 100m naprej od zavoda v smeri center, na drugi strani ceste.

3. to bo ojacevalec (skoraj gotovo). razen ce gramofon slisis na drugih kanalih.

GUFY ::

Zanima me kje bi se dalo dobiti zvočnike Arcam delta 2, sam imam že te zvočnike, pa jih je slišal prijatelj in jih hoče na vsak način kupiti, pa ne ve kje.

Poldi112 ::

Kakor jaz vem Arcam ne dela zvocnikov. Lahko pa poklices uvoznika (upam da je se on, imam samo cenik iz leta 2000):
eis, mrakova 16, vrhnika, tel: 01 755 77 60

Gapi ::

Power kabli ki jih poseduje moj fotr so povečini Acustic Zen. Glavni kabl z razdelilcom je pa Magnan Signatuire. Izgled tega kabla je kot sesalca cev z nekimi izrastki na koncu. Tko da včasih v Hi-Fi ne gledajo tok na izgled kot pa na kvaliteto.
No person is rich enough,to buy back his past.

glinik ::

Jaz tudi prvič čujem, da dela Arcam zvočnike :\ .

Ja ja, tale Magnan razdelilec poznam, ga ima en kolega s Ptuja. Zelo draga zadeva!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

GUFY ::

Zgleda da jih je delal, saj jih sedaj ne dala več. So pa zvočniki stari cca 15 let in so takrat stali cca 1500 DEM, sem z njimi zelo zadovoljen.

Zanima pa me kako ste vi kupovali zvočnike (ali ste jih preizkušali kar v trgovini ali pa ste jih odnesli domov na preizkus)

Poldi112 ::

Doma. Pustil sem kavcijo in jih odnesel.

glinik ::

GUFY: Tistemu tvojemu prijatelju lepo reči, da se naj ozre za novimi zvočniki za cca. 150k, saj teh je na našem trgu kar nekaj. Povej malo kakšne driverje imaš noter in kakšnih mer je ta tvoj Arcam zvočnik?

Ima kdo kakšen CD-player za prodat :D ??

Trancedeejay imaš kaj za mali $$$ :D ???

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()
««
«
1 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073363 (5326) MaStr
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428535 (13859) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122617 (2487) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769506 (8486) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534598 (4141) filtr

Več podobnih tem