» »

Plačilo kazni In pritozba ali samo pritozba?

Plačilo kazni In pritozba ali samo pritozba?

TRIROG ::

OKi ... zadnc sm se pelu po vodovodni in zavijem 50m pred policisti ko so delali kontrolo prometa s cestisca na parkirisce, sedim v avtu in cakam punco in pride ena policistka do mene in mi rece da nism biu privezan ... ker res nism biu pa nism biu zihr kako in kaj ... sm pa reku ja res nisem biu ... una rece da bom dobu placilni nalog ... jst recem ok in sedim se naprej v avtu ... no pa pride drug policist cez ene 3 minutke in mi prinese placilni nalog za 30jurjev, ce nisi privezan naj bi bilo 20 jurjev kazni ... jst recem da tega pa ne bom podpisu in da kaj je to ... pa prav da nej se grem zment s 3jim policistom ki je napisu placilni nalog ... grem ke in prasam zakaj je se ena kazen tam za 10 jurjev in mi rece da nism dau smernika preden sem zaviu, sm reku da to sploh ni res ... punca ki je sedela z mano v avtu je prica da sme dau zmigavc ker ga zmeri dam ...

no ugloavnem ... zdej pa prasanje ... glede prekrska da nisem dau zmigavca sem dal zahtevek za sodno varstvo ... kot se po novem rece pritozbi... ampak ker sm pozabu iz cakalnice placil na spletni banki izbrisat placilo celotne globe sem placu v roku 8 dni 15 jurjev ... no zdej pa veliko vprasanje ...

A lahko jst pustim tist dnar tam ker ce mi ga bojo dal nazaj pa sodnik ne bo razsodil meni v prid bom mogu placat 10 jurjev namesto 5 seveda + povprecnina al kaj ze ... pa ce bo razsodu men v prid dam pac zahtevek da se mi vrne tist denar ... kaj pravte vi?

me ma da bi kr pustu vse placano ... kaj pravte ?

Utk ::

So imeli daljnogled da so videli na 50 metrov da nisi privezan? Lepo te prosim...tega še sokol ne bi opazil. Kaj si takrat rekel je itak vseeno. Za žmigavce pa ne more niti en niti drug dokazat, tako da bojo verjetno njim verjeli, ampak če bi jim "dokazal", da niso mogli videt tako daleč, da nisi bil privezan, bi tudi žmigavce težko verjeli policajem. Če ti ni tako žal 15 jurjev pa pusti...sej čist možno da imajo policaji prav.

perci ::

Meni je enkrat sledil policijski avto po obvoznici. Bila je tema (enajst zvečer) in megleno. Pozabil sem se privezati in ko sem v retrovizorju videl policijski avto sem se incognito (vsaj mislil sem tako) privezal ;). No, potem me je model ustavu na obvoznici in nato celo hotel, da grem do njegovega avta in da čakam ob avtu medtem ko on piše plačilni nalog. Sem mu kar naravnost rekel, da ne vem kako si me upa zarad take stvari kot je pas ponoči ustavljat na obvoznici in to kar na odstavnem pasu, medtem ko mimu naju gonijo avtomobili 120 na uro. No, v glavnem, sem se kar usedel v avto in pocakal, da je prinesel nalog, zavrnil sem podpis in sprejem naloga. Po posti ga nisem potem nikoli dobil. Zdej pa ne vem ali to pomeni, da mi je zadeva po ZUP bila vročena ali ne. Hmmmm. Morda bom cez kako leto, dve dobil izvršbo na moj TR ;).

Damjan Jagar ::

offtopic

zavrnil sem podpis in sprejem naloga

Se pravi, da nisi hotel vzeti listka, ki ti ga je napisal? A to lahko? Te ne štrafa potem še s kako zadevo, npr. upiranje uradni osebi & stuff. Pravniki?
http://jagar.si

sese12 ::

Če ne vzameš plačilnega naloga, delaš slabo samo sebi.
Podpis in prejem plačilca pomeni samo, da si ga prejel, ne pomeni pa, da se strinjaš z izrečeno kaznijo oz. globo.
Prav tako, če ne vzameš plačilca oz. ne podpišeš ne moreš vložiti zahtevka za sodno varstvo saj se nimaš na kaj sklicevati. Policist odnese plačilca in ta gre takoj v izterjavo, ker ga itak nisi hotel sprejeti.
Potem pa res mogoče čez leto dni ali več izterjava.

Damjan Jagar ::

Ql, to me je zanimalo. Bom zdaj nehal smetiti in prepuščam temo avtorju ter njegovemu problemu.
http://jagar.si

sese12 ::

Sicer bi pa priporočal previdnost pri vlaganju zahtevkov za sodno varstvo.

Še posebej, če smo ga res polomili. Se pravi, da ne bomo dokazali, da nismo krivi. Dosežemo pa to, da si k izrečeni globi prislužimo še stroške postopka, prav tako pa nimamo možnosti za plačilo polovičke, ker je ta samo osem dni oz. pri takojšnjem plačilu globe.
Se pravi, da si samo povečamo končno plačilo kazni.

kako mislis da nimamo moznosti placila polovicke ...

kje pa pise da se ne mores pritoziti in ob enem placati polovicke?

A ce placas polovicko to pomeni da izgubis pravico do pritozbe?
Nikjer nisem tega zaslediu...to ne pomeni priznanje ... jst sm pac placou pa se pritozbo sem vlozil ... je pa res da ne vem kako lahko dokazem da sm meu zmigovc prizgan ... razen tega da moja punca prica ...

AJA ... tocno ... un je reku dam sm ga przgau ampak PREPOZNO ...

Samo po drugi strani kaj pol policajem preprecuje da se setajo okol pa talajo placilne naloge za zmigovce ... ce se ne da dokazat da ga res nisem dal pravocasno ....

ajde recimo da so kao izvedensko usposobljeni za ugotavljanje teh stvari samo da un tretji policaj vidi cez dva kolega policijska da se nism privezu pa da nisem dau zmigavca pravocasno ...mislim med tem ko nebeden od unih drugih dveh tea ne cidi stojita pa pred njim ...

sej se nebi kregu sam k sm zmigavc dau ...zdej mi gre pa res na jetra da mi sika zarad take stvari ...

gzibret ::

Jaz nebi nič plačal. Le pritožil bi se.
Vse je za neki dobr!

se kaksno mnenje?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Redarska zalega (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14525801 (20517) Mehmed
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30193109 (58105) Darko!
»

Prometni prekršek in denarna kazen...? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10319531 (16938) BlueRunner
»

Zahteva za sodno varstvo - pomoč

1813731 (13261) St235
»

koliko casa je veljaven cas za placilo polovicne kazni?

3521078 (20243) Ziga Dolhar

Več podobnih tem