» »

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije

1 2
3
»

elmark ::

Zadevo sicer poznam, ker sem že gledal za kupit vendar me zanimajo predvsem izkušnje, če jih kdo ima s tem sesalnikom. Sicer pa je eden redkih vodnih sesalnikov ki se prodajajo praktično po celem svetu in trgovinah na polici. Sem gledal prejšnji model 800 v Palmanovi, kako leto nazaj in sicer za 250€ ali celo manj je bil, ker je bil na tržišču že noveši model. Zadnjič sem ga v Torri d Europa videl - novega, je precej manjši skoraj kot kak navaden sesalec vendar, kot sem že povedal potrebujem izkušnjo uporabnika. cena pa je tam nekje od 300 do 350 €.

Sicer pa je pri astmatikih najbolje, da v stanovanju ni tepihov, zaves in stvari v katerih se prah zadržuje. Žena in sin sta alergična na prah, sin je še poleg tega astmatik, tako da smo tapete pospravli, ves površine so pralne, posteljnino menjujemo na 5 dni. Pa tudi ionizator imamo, vendar ga priporočam postaviti na tak kraj, kjer se da okrog njega obristi z mokro krpo. Sam sem ga namreč postavil na polico v dnevi sobi in mi je bel zid od praha črn ratal. Ko je zadeva vklopljena se npr. ko v kuhiji kaj kuhaš ali kaj zažgeš, zrak neprimerno hitreje "očisti" neprijetnih vonjav kot sicer.

Torej zanima me če ima kdo izkušnje z Polti sesalniki, ki jih v SLO sicer ni na prodaj?

Me pa je že imelo, da da bi si navaden sesalec LIV za 10.000 sit predelal c vodnega, mislim da ne bi bil nič slabši od Igee. Sicer pa je preverjen podatek, iz časa pred vstopom Slovenije v EU, da je izdelek IGEA-gisovat , ko je prišel do Batagela v Postojni stal reci in piši 19.000 SIT. Na LIV-u v postojni - kjer tudi izdelujejo sesalce, so izdelek kupili in ga pregledali - ocena: plasika je katastrofalne kvlitete ostalo je kot je in izdelek ni vreden več kot 15.000 SIT.

LP

Mare

psipsi ::

Živjo!

Prebral sem vse do sedaj napisano, ker iščemo vodni sesalec z možnostjo pranja tal (namesto džogerja ali kako se že reče po SLO?) in stekel.

Pred dvema dnevoma sem na e-bayu ter takoj zatem na Comtronu (http://www.comshop.si/classification.as... zasledil reklamo za sesalnika Hyundai HH-V550 in HH-V650. Uvoznik v SLO je Trion (http://www.hyundai-elektronika.com/HHV6.... Cena je zelo ugodna glede na vse prej omenjene modele, ker sega malce čez 32.000 SIT za boljšega in okrog 100 EUR za slabšega.

Ju je že kdo videl v praksi in ali se po sposobnostih lahko kosata z ostalimi modeli, ki ste jih že opisali?

Hvala in lp,
Janez

falotXP ::

@psipsi
nekaj takega prodajajo tudi v Intersparu, mislim, da gre za drugi (dražji model) Hyundai HHV 650 za probližno 30k SIT. Mislim, da je ta sesalnik podoben tistemu H2O iz TopShop-ove ponudbe...in malo dvomim o unčikovitosti...no, ne poznam pa nikogar, ki bi to stvar imel in povedal izkušnje...mogoče je pa dober za ta denar...

Gregor P ::

Končno sesalci z bolj "normalno" ceno:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

falotXP ::

Zanima me primerjava (če imate izkušnje) med Batagel in Delfin sesalniki?? Ali se spploh lahko primerjajo?

psipsi ::

Izjava: Vorwerk je zakon, ostali sesalci so lahko le podzakonski akti!

Dokaz:

Želje: Imamo 180 m2 keramike (plus zunanja keramika okrog 100 m2) in 140 m2 laminatov, ki jih želimo vsaj enkrat tedensko očistiti z enim prehodom (posesati prah in mokro obrisati). Vse skupaj kar kliče po vodnem sesalniku!

Preizkusi:

A. Demonstracija doma - Vorwerk (30.11.). Suhi sesalnik, ki deluje "kao" mokro, če površino pred sesanjem popršimo z razredčenim čistilom in glavo s tremi vrtečimi krtačami za čiščenje keramike. Uspešno je odstranil umazanijo na talnih ploščicah v garaži, ki sploh še niso bile pobrisane od polaganja, obenem pa na njih pada umazanija iz dveh avtov. Ostal sem brez besed! Rokovanje s sesalcem je zelo enostavno, je zelo lahek.

Cena srednjega paketa je 229.000 SIT (brez globinske krtače), plačljivo v obrokih.

B. Ogled sesalnika Batagel Igea compact v trgovini brez demonstracije in z razlago trgovke (1.12.). Precej glomazen sesalec. Pred akcijo se je potrebno odločiti, kakšen tip sesanja bo izvajal (mokro ali suho), ker ga je potrebno pravilno pripraviti. To mi že ni bilo všeč.ž

Druga slaba stran je bila ugotovitev, kako sploh deluje mokro sesanje/pomivanje. V eno smer se naanaša čistilo, nato pa v drugo smer sesa mokra tla. Precej zamudno.

Cena kompleta (tudi globinsko krtačo) je okrog 164.000 SIT, plačljivo na obroke.

C. Demostracija doma - Hyla (2.12.). Vodni sesalec z ogromno funkcijami (verjetno podobno kot Igea), je pa malce manjši in manj kompliciran glede spreminjanja tipa sesanja suho / mokro (pri mokrem se nalije manj vode v posodo). Je precej glasen, nanašanje čistila pri mokrem sesanju deluje podobno kot pri Igei. Fuge je sicer možno drgnit, vendar s tem nismo prihranili časa in energije človeku.

Komplet z globisnko krtačo in krtačo za steklo stane okrog 183.000 SIT, plačljivo v obrokih.

Povzetek: Vodni sesalnik bi pri hiši prišel prav dvakrat letno, ko se opravlja generalno čiščenje, poleg tega je zelo dobra rešitev za zunanjo keramiko etc. Še vedno pa potrebuje moč človeka, da dobro izvede čiščenje. Vorwerk na drugi strani dela namesto človeka. In čeprav ima manj funkcij (nima pranja stekel, odmaševanja odtokov, ...), smo se zaradi prve prednosti in pogoste uporabe odločili zanj.

Lep pozdrav,
vaš preizkuševalec Janez

triangle ::

Ima kdo kaj vec izkusenj z dysoni?

Isht ::

za suho sesanje (in za kvazi-mokro, se pravi po razpršitvi čistila) ga ni čez Kirby.

Vorwerk je v redu, ampak kako Kirby vleče je pa čisto druga liga sesanja.
Je pa res, da je drag (okrog 500-600 jurjev komplet), ampak vseeno. Ne verjameš, dokler ga ne vidiš delovat. Mi pa manjkajo Vorwerkove tablete, ki pobijejo pršice v vrečki, ko jih posesaš (pa še lepo dišijo). A kdo ve, če se da kupit samo tablete za Vorwerk, brez vrečk, da bi tablete uporabil v Kirbyju? To bi bila pa čisto ubijalska kombinacija.

bozigor ::

Jaz imam Hylo že 10 let in sem (na žalost) alergik. Sesam sam in nimam problemov po sesanju, z klasičnimi sesalci pa sem imel hude probleme.
V 10 letih sem menjal samo fleksibilno cev, ki se je natrgala zaradi tega, ker sem sesalnik kar vlekel za sabo in to po 9 letih uporabe. Lani sem z Hylo sesal tudi saje in peči za centralno kurjavo in gradbeni material in sem malo "pretiraval", ker je malo prahu uspelo priti skozi in od takrat zadeva dela bolj glasno. Ko sem klical v tovarno, so rekli, da mi naredijo komplet servis za cca sit 7.000.- oz. eur 30. To bo prvi servis v 10 letih.
S sesalcem sem zadovoljen, zdi se mi samo predrag. Ko sem ga kupil, sem plačal DEM 1.000.- (danes bi to bilo enako EUR 500.-), sedaj pa stane v tovarni cca EUR 580.-oz. sit 140.000.- , kar ni mačji kašelj.
Ker po končanem sesanju umazano vodo (ne moreš verjeti kaj vse se v vodo ujame - na dnu posode nastane dobesedno plast umazanije!!)preprosto odliješ v wc školjko, se mi zadeva vsakokrat odplačuje, ker ni potrebno kupovati vrečk.
V drugem stanovanju imamo vorwerk in ga nameravamo nadomestiti z vodnim sesalnikom ravno zaradi problema z vrečkami, ki se po kratkem času zamašijo in so precej drage.
Gregor P - prosim napiši, kaj si se odločil in kako si zadovoljen, ker si zadevi pristopil zelo"znanstveno". Če si našel vodni sesalnik, ki deluje dobro in ima malo bolj "kulturno"ceno, prosim objavi izkušnje in kakšen link.
Če ne bo druge variante bom verjetno kupil spet Hylo,čeprav me bo bolel žep.
Mimogrede: moj model Hyle ima še kovinski separator (sedaj so plastični), nikoli ni bil odprt in servisiran, zadeva pa deluje v redu, samo bolj glasen je kot na začetku. poleg separatorja ima na izhodu zraka še majhen filterček iz penaste gume, ki ga občasno izpereš pod vodo in ujame morebitne druge delce, ki uspejo priti skozi spenjeno vodo oz. kot oni imenjujejo vodno zaveso.
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

Bakfark ::

Mogoče to temo še malo vrnemo iz mrtvih. Gledal sem klasične Hoover in Philips sesalce z relativno močnimi filtrskimi vrečkami ter hepa filtri pri izpuhu v cenovnem razredu nekje okrog 45.000 SIT. Zanima me kako se ti sesalniki obnesejo pri sesanju, glede na to da doma imamo kar dva člana občutljiva na različne drobce iz okolja?

Hvala in LP

bozigor ::

Včeraj sem naredil servis moje 10 let stare Hyle in sem jo nesel v tovarno v Črnuče. Prodajalka v trgovini kar ni mogla verjeti, da 10 let nisem nikoli odstranil separatorja in ga očistil. Saj sem na začetku poskusil zadevo odviti, ampak mi nikakor ni uspelo! Zato ga pač toliko časa nisem očistil. Še zdaj pa mi ni jasno, kako je ona s prosto roko zadevo kar pred mano odvila? Separator se namreč vrti s hitrostjo 25.000 obratov kontra (da se ne odvije) in je zato kar trdno vpet.
Kakorkoli - za servis sem plačal EUR 29.- in so mi brezplačno dali novo dno pokrova motorja, ki se dosti lepše čisti, ker je sedaj gladko, prej pa je imelo rebra. Dali so mi tudi nov separator in nov pokrovček izpušne odprtine, na katerem sem pri odpiranju (ko sem gledal, kako bi se dalo očistiti ven saje od centralne peči) po nerodnosti zlomil zatič. Praktično imam sedaj nov sesalec, ostalo je samo še ohišje in motor. Če bo kdaj "crknil" dobim novega na servisu za eur 84.-.
Zaključim torej lahko: sesalec drago plačaš, ko ga kupiš, ko pa rabiš kose za menjavo so kosi poceni ali celo zastonj!
Sesalec spet dela tiho kot nov. Vsa pohvala serviserju!
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

koyotee ::

A slučajno zgleda takole
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mtjz33 ::

Se opravičujem, če ste že kje omenili- očitno sem spregledal.

Matka je nabavila sesalec Delfin 3430. Zanima me, če se v posodo za zbiranje prahu ter ostale nesnage nalije voda. V navodilih nikjer ne omenjajo dolivanje vode, zato raje vprašam.
Hvala.

 fv

fv

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mtjz33 ()

BigHugo ::

Ne.
LP BigHugo

RejZoR ::

Imaš pa tud tko, da imajo eni sesalniki dual stage HEPA filter. Sploh ti s posodo. En HEPA filter na posodi in en na izhodu iz sesalnika. Electrolux/Philips ima sintetične vrečke S-Bag Anti-allergy, ki že same po sebi delujejo kot dodaten filter + še nato filter na izhodu. Isto ima SWIRL nadomestne vrečke praktično vse s HEPA filtracijo, ki občutno bolje zadržijo prah kot papirnate.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

enadvatri ::

Sam sem pred nakupom novega sesalca pa me zanima, kaj je trenutno aktualno, kaj uporabljate, kaj priporočate.

Iščem najugodnejše razmerje cena/zmogljivost do 500 EUR:


- Doma imamo mačke, tepihe in si želim HEPA filtra. Kaj dejansko (po standardih) se smatra zadovoljivo za alergike?
- Želel bi večjo sesalno moč od 200 W.
- Pa robustno cev.
- Raznovrstni priključki in ciganska šara me ne zanimajo!


Do sedaj smo imeli doma pribl. 20 let staro Hylo. Bila je draga, kvarila se je zmerno (mehka cev večkrat, trda nikoli, krtače ne delujejo, perlator z motorjem po pribl 18. letih enkrat), vendar jo še danes servisirajo brezplačno, ker smo kao med prvimi kupci (tako da nima več perlatorja ampak nov rotacijski filter). Sesalec je glasen, ogromen, vendar enostaven za uporabo, po moči pa ga težko primerjam z drugimi, ker jih nisem nikoli uporabljal. Po podatkih je med 180 do 200 W sesalne moči od njega, kar je primerljivo s Hooverjevim Xarion Green Ray, ki naj bi bil po testih precej švoh.

Zdaj sem gledal predvsem te:

Bosch BGS6PRO2, Nemcem nekako zaupam, prebral sem, da je robusten, ima HEPA filter, ni pa podatka o sesalni moči.

Hoover Green ray TXG 1210 ima bojda dobre HEPA filtre, ki se hitro zapacajo, je robusten, cev, ki naj bi bila ojačana je bojda šibka, sesalna moč je primerljiva s Hylo. Rad bi prešel na močnejše od tega.

Dyson DC29 DB Allergy je bojda robusten, čeprav mi izgleda ceneno (tako kot ti Hooverji) z zadovoljivimi HEPA filtri in zbojda spodobno sesalno močjo 280 W.

Hoover Xarion TXP 1520 je močnejši od zelenega brata za 50 W sesalne, kar si ne predstavljam, kaj dejansko pomeni, s povsem istimi filtri kot Green, nima pa ojačane cevi, čeprav sumim, da je močnejša od oglaševane za ojačano (nič novega ne bi bilo to).

Če bi imel konkreten podatek od Hyle o izpustu delcev oz. če bi imela čez še soliden HEPA, bi jo najbrž vzel (predvsem zaradi brezplačnega servisa in odnosa do strank), ostal bi pa pomislek glede moči in cene.


Kaj mi je narediti? Kaj bi storili vi?

Zgodovina sprememb…

mailer ::

V eni od revij VIP je bil test sesalnikov, ti priporočam, da si ga prebereš. Za druge si nisem zapomnil vem pa, da je bil Dyson eden boljših.

RejZoR ::

Dyson ima plastiko, ki je na otip precej cenenega feelinga čeprav naj bi bila zelo trpežna.

Mal čuden izbor si si drugače naredil. Imaš kup sesalnikov za do 200 EUR in Dysona za 350 EUR, kar je kar velik preskok...

Če hočeš kvalitetno mašinerijo definitivno poglej Bosch Relaxx oz njegovega večjega brata Roxx. Sta sicer kar precej draga (nekje na nivoju Dysona) ampak nista tko trapasto oblikovana in sta iz tega vidika bolj praktična.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

enadvatri ::

RejZoR je izjavil:

Dyson ima plastiko, ki je na otip precej cenenega feelinga čeprav naj bi bila zelo trpežna.

Mal čuden izbor si si drugače naredil. Imaš kup sesalnikov za do 200 EUR in Dysona za 350 EUR, kar je kar velik preskok...

Če hočeš kvalitetno mašinerijo definitivno poglej Bosch Relaxx oz njegovega večjega brata Roxx. Sta sicer kar precej draga (nekje na nivoju Dysona) ampak nista tko trapasto oblikovana in sta iz tega vidika bolj praktična.


Hooverji odpadejo, imaš prav, da niso ravno skupaj krav pasli.

Bosch Roxx ima dobro sesalno moč in dobre nastavke, je pa tisto samočiščenja filtra ob finem prahu precej pogosto in sitno.

Odločil sem se za Dysona, ki ima veliko boljšo tehnologijo filtriranja. HEPA imata itak oba. Je pa plastika vzdržljiva videzu navkljub, ker sem videl teste metanja, zvijanja cevi po stopnicah (obnese se isto kot veliko lažji in navidez kompaktnejši Hooverji ter drugi sesalci - teža je dejavnik).

RejZoR ::

Definiraj "finem prahu"? Ko smo bili nazadnje na prezentaciji teh Bosch sesalnikov je boschev predstavnik posesal kilo moke. Kolikokrat doma posesaš toliko finega prahu? Pa kljub vsemu je sesalnik še vedno dleoval. Res da se je kar naprej hotel očistit ampak po drugi strani pa je bila posoda res praktično čist polna moke, tko da mu niti ne zamerim. Pri normalni rabi kjer bi prišel v stik s takim finim prahom (npr pri vrtanju v steno) ne boš nikoli nabral za tak volumen prahu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

enadvatri ::

A ne to samočiščenje izklopi sesalca?

RejZoR ::

Kakor se spomnim ne, samo ružit začne med delovanjem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Spock83 ::

Bosch Zoo'o ProAnimal BGS5ZOOO1 ali Bosch Roxx´x HomeProfessional BGS6PRO2? Drugače doma imam doma malega psa (z daljšo dlako) in zaradi elektronike dost prahu. Pa vsak drugi pucam :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

enadvatri ::

Po moje sta kar oba zelo dobra, sicer me je nekoliko bolj prepriačala dysonova tehnologija primarne (ciklonske) filtracije, ker je preprosta in zasnovana, tako da ne potrebuje nobenega vzdrževanja (čiščenja), niti avtomatičnega. Manj elktronike, elektromehanike - manj možnosti za fail (čeprav ne dvomim v boschevo kakovost).

Spock83 ::

Težka bo zdaj :)

LordPero ::

Če ti kaj pomaga, jaz sem tudi pri nakupu nove sux mašine, ogločam pa se med obema Relaxxoma (jaz ločim serijo predvsem po motorjih, 1400W & 1800W, drugače pa mislim, da se vsi med seboj razlikujejo le v dodatkih + če je za živali, ima še nekaj za dlake menda) in pa Mieletom. Miele modeli so tudi večinoma enaki (predvsem enaka vrečka in enak prostor za vrečko oz. pot zraka in s tem učinkovitost suxanja), razlike pa so v dodatkih. Sploh mi je sexy tisti, kjer imaš ledice na ročaju, ki ti kažejo moč sesanja :).
Roxxa niti nisem še zares pogledal (v čem se razlikuje z Relaxxi), ampak je verjetno precej podobna zadeva.

Tisto samočiščenje pri Relaxxu pa deluje samo toliko, da ena deščica postrga/potolče po lističih filtra (kar deluje toliko, da ti ga ni treba tako pogosto pucat/otresat/metat v steno, kot sicer). Sesalec pa se ob tem ne ustavi -se samo pač malo otrese, ko začuti da ga majn vleče.

Tako da jaz se bom odločil verjetno za enega od teh dveh (torej Bosch vs. Miele), a moram prvo doumeti, ali hočem posodo al vrečke (od Mieleta so itaq najbol debele, velike & samozapirajoče).
Pri obeh me še najbolj moti to, da imata majhna kolesca (pač, hitreje se stuff zafila med kolesa in je težko čistiti + npr. z malimi kolesci ne moreš u easy čez npr. kabl etc.).

Aja, na netu nekje sem enkrat gledal ene teste, kjer je neka teta testirala vsak mesec kak sesalec in ročno merila moč suxanja (pritisk) in čistost izpuhanega zraka (v ppm), bolj tako po domače in v nekontroliranem okolju, ampak vseeno :). Nek tak test/roundup bi si želel videti za modele naštete v tej temi.

Glede cenovnega razpona med 200 in 500€ pa se bi dokaj strinjal, ker pač to ni neko področje, kjer so uporabniki močno informirani, kar pomeni, da je še manj izrazito sorazmerje med ceno in kvaliteto/uporabnostjo, sploh na krajši rok.
LordPero

Spock83 ::

Eni pravijo tudi da so sesalci, ki so več kot 100e nateg. Zdaj pa ti vedi...

mailer ::

Pri nas imamo Hoover-ja. V primerjavi s prejšnjim iskrinim sesalcem je enkrat močnejši. Ima posodo za praznjenje in hepa filter. Ko sem sesal fino barvo od brušenja stene se je popolnoma zapacal oz takrat sem ga prvič od nakupa spihal s kompresorjem in spet deluje kot mora. Hepa filter je bil tako zabit, kot bi ga zalil z cementom. Se pa posoda zelo hitro napolni, jo je potrebno med sesanjem kar redno praznit.

enadvatri ::

LordPero je izjavil:

Če ti kaj pomaga, jaz sem tudi pri nakupu nove sux mašine, ogločam pa se med obema Relaxxoma (jaz ločim serijo predvsem po motorjih, 1400W & 1800W, drugače pa mislim, da se vsi med seboj razlikujejo le v dodatkih + če je za živali, ima še nekaj za dlake menda) in pa Mieletom. Miele modeli so tudi večinoma enaki (predvsem enaka vrečka in enak prostor za vrečko oz. pot zraka in s tem učinkovitost suxanja), razlike pa so v dodatkih. Sploh mi je sexy tisti, kjer imaš ledice na ročaju, ki ti kažejo moč sesanja :).
Roxxa niti nisem še zares pogledal (v čem se razlikuje z Relaxxi), ampak je verjetno precej podobna zadeva.

Tisto samočiščenje pri Relaxxu pa deluje samo toliko, da ena deščica postrga/potolče po lističih filtra (kar deluje toliko, da ti ga ni treba tako pogosto pucat/otresat/metat v steno, kot sicer). Sesalec pa se ob tem ne ustavi -se samo pač malo otrese, ko začuti da ga majn vleče.

Tako da jaz se bom odločil verjetno za enega od teh dveh (torej Bosch vs. Miele), a moram prvo doumeti, ali hočem posodo al vrečke (od Mieleta so itaq najbol debele, velike & samozapirajoče).
Pri obeh me še najbolj moti to, da imata majhna kolesca (pač, hitreje se stuff zafila med kolesa in je težko čistiti + npr. z malimi kolesci ne moreš u easy čez npr. kabl etc.).

Aja, na netu nekje sem enkrat gledal ene teste, kjer je neka teta testirala vsak mesec kak sesalec in ročno merila moč suxanja (pritisk) in čistost izpuhanega zraka (v ppm), bolj tako po domače in v nekontroliranem okolju, ampak vseeno :). Nek tak test/roundup bi si želel videti za modele naštete v tej temi.

Glede cenovnega razpona med 200 in 500€ pa se bi dokaj strinjal, ker pač to ni neko področje, kjer so uporabniki močno informirani, kar pomeni, da je še manj izrazito sorazmerje med ceno in kvaliteto/uporabnostjo, sploh na krajši rok.


Niso vsi po istem kopitui narejeni. Primarni sistem filtracije je pri Boschi različno, kar je eden od ključnih elemetov te naprave.

Tisto avtomatsko stepanje takninastega primarnega filtra je pri enem modelu zato, ker ima edini tak filter. No, ta sesalec je tudi zelo močan in ima precej kvalitetne sesalne nastavke, prav tako pleteno cev.

Spock83 je izjavil:

Eni pravijo tudi da so sesalci, ki so več kot 100e nateg. Zdaj pa ti vedi...


To, kar pravijo, je nateg. Je pa res, da so eni precej precenjeni. Rezultati edino štejejo, cena pa je potem stvar odločitve, ali je sprejemljiva ali ne.

mailer je izjavil:

Pri nas imamo Hoover-ja. V primerjavi s prejšnjim iskrinim sesalcem je enkrat močnejši. Ima posodo za praznjenje in hepa filter. Ko sem sesal fino barvo od brušenja stene se je popolnoma zapacal oz takrat sem ga prvič od nakupa spihal s kompresorjem in spet deluje kot mora. Hepa filter je bil tako zabit, kot bi ga zalil z cementom. Se pa posoda zelo hitro napolni, jo je potrebno med sesanjem kar redno praznit.


Med cenejšimi sesalci mi pare, da so Hooverji res OK.

Drugače pa je bistvo predvsem v primarnem filtriranju, da se ta del naprave ne zapaca in/ali končno filtriranje (običajno HEPA) ter, da s tem sesalec ne izgubi sesalne moči. Bosch Roxx'x ima na račun te primarne filtracije nekoliko večjo sesalno moč, dokler se ne zapaca (a se nato sam očisti - kako nadležno je, iz izkušenj ne morem povedati). Dyson pa ima to nasploh genialno rešeno, se ta filter ne more zapacati, ker deluje na principu zračnih vrtincev, prav tako se tudi HEPA (ki je povsod pralni) zelo kasno ali pa psloh ne zapaca. Bojda, ne govorim iz izkušenj, je za spoznanje bolj švoh od tistega Boscha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enadvatri ()

enadvatri ::

Jaz sem se odločil za Dysona, zdaj še gledam in oprezam za ugodno ponudbo. Čeprav sem mnenja, da sta oba sesalca zelo dobra!

Tako sem se odločil, ker je Boschev primarni filter iz tkanine in imam pomisleke, kaj bi se zgodilo, če bi sesal drobne delce stekla (kar redno počnem) ...

mailer ::

Mogoče bi bilo bolje, da kupiš industrijski sesalec, če redno sesaš razbito steklo.

enadvatri ::

mailer je izjavil:

Mogoče bi bilo bolje, da kupiš industrijski sesalec, če redno sesaš razbito steklo.


Dosedanji vodni je temu odlično kljuboval. Prav tako sem prepričan, da bo tudi Dyson.

Industrijski niso primerni, ker so veliki, glasni in veliko krat tudi svinjski pri izpustu. Če bi želel primernega za dom, bi najbrž odštel celo premoženje.

LordPero ::

Čakaj, primarni filter je pri Boscih tisti fizični (harmonikast) na sredini posode, ne? Kako se ta razlikuje med različnimi Relaxxi oz. Roxxi? Dyson uporablja namesto tega mehanski filter (tiste vrtince, ki jih omenjaš)?

... a ni potem primarni (mehanski) filter posoda? Ker se pač posesan zrak pocentrifugira ob stene posode preden pride do sredine (to je tudi mehanski filter z največjim obsegom, torej z največje/najtežje stvari -zato sem mislil, da je to primarni)? In kakor razumem ima Dyson več manjših takih filtrov namesto tistega sredinskega, edini fizični filter pa hepa. ... na uč bi rekel, da samo mehanski filtri spustijo v zrak več praha kot fizični, a po drugi strani imajo običajno tudi fizični filtri precej višjo upornost od mehanskih.

Glede hepa filtra, a ne tega tako ali tako menjaš parkrat na leto? Pri Mieletu ga dobiš v vsaki škatli vrečk, če se ne motim.
Aja, pa še nek karbonski hepa filtri, da so, pozna kdo to?

Ampak še malce korak nazaj, jaz nisem popolnoma prepričan, če bi želel vrečkless sesalec ali z vrečkami.
Vreče od Mieleta so full debele, večplastne, velike, prešite z jekleno žico, imajo flap, ki sam zapre vrečko, ko se ne sesa oz. se jo vzame ven etc. Pa še Miele sesalci so mi je všeč, kako so lepo izdelani (še malce lepše vse klikne, kot pri Boschu).
LordPero

enadvatri ::

Oba (Dyson in Bosch) imata mehansko primarno filtracijo. Eden deluje na principu zadrževanja delcev na tkanini/filtru/situ ob podtalku na drugi strani, drugi pa na principu posebne oblike posode in zračnih vrtincev, ki delujejo na delce z neko (upam, da veš, kakšno, ker je to snov osnovnošolske fizike in vrtiljaka) silo, da se ti potem znajdejo na želenem mestu. Prvi ima filter, drugi pa filtrirni sistem brez filtra.

Na "uč" ti lahko rečeš kar koli, pomembno pa je, kaj se dejansko izmeri pri izpustu! Logika mi pravi, da gre ven samo to, kar spusti zadnji filter, tj. HEPA ali drugače; kaj sesalec izpusti, je predvsem odvisno od tesnenja in HEPA filtra. Če se pa HEPA filter ali že celo primarni zapaca in sesalec dobro tesni, začne izgubljati sesalno moč! Če se npr. pri Dysonu HEPA ne paca in ga ni potrebno pogosto prati, pomeni, da primarni filter (z vrtinci) deluje odlično ...

Miele je priznan in cenjen proizvajalec, kjer plačaš predvsem blagovno znamko. No, določeni detajli so res dobro izdelani in oblikovno je tudi na mestu. Kaj pa želiš kupiti in plačati, je tvoja stvar. Če želiš plačati dizajn in kakovost pritrjevalnih sklopov, izvoli. Meni sta najbolj pomembni čistost izpuha in sesalna moč (kakovost, glasnost, velikost ter cena šele kasneje). Ne pravim, da pri Boschu in Dysonu (glede cene) ni tako, je pa vprašanje, kje dobiš boljšo napravo. Prepričan sem, da imata omenjena proizvajalca boljše modele na tržišču kot Miele (po zmogljivostih).

HEPA filtri so različni, tudi z doživljensko uporabnostjo (torej pralni). Učinkovitost je tu povsem enaka, pač preveriti moraš deklarirano učinkovitost ter druge karakteristike.

Ogljeni filtri služijo predvsem odstranjevanju vonjav. Obstajajo pa še protimikrobni filtri oz. imajo takšne karakteristike kar HEPA.

Vrečka je res nekoliko enostavnejša za odstranjevanje, pa vseeno se na njej nabere svinjarija, ki jo ustavi šele HEŠA filter, kar pomeni, da med odstranjevanjem spet posipaš nekaj po stanovanju. Če imaš možnost odstranjevati vrečko ali strestati smeti iz posode (pri sesalcih brez vrečke) zunaj stanovanja, si v obeh primerih zmagal. Torej z vrečko nisi nič izboljšal. Problem vrečke je ta, da se s finim prahom hitro zapaca, čeprav še ni polna, in sesalec znatno izgubi sesalno moč. To pomeni, da lahko menjuješ vrečke tudi, ko so šele 10 % polne ali celo manj in to je zame popoln fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enadvatri ()

LordPero ::

enadvatri je izjavil:

Oba (Dyson in Bosch) imata mehansko primarno filtracijo. Eden deluje na principu zadrževanja delcev na tkanini/filtru/situ ob podtalku na drugi strani, drugi pa na principu posebne oblike posode in zračnih vrtincev, ki delujejo na delce z neko (upam, da veš, kakšno, ker je to snov osnovnošolske fizike in vrtiljaka) silo, da se ti potem znajdejo na želenem mestu. Prvi ima filter, drugi pa filtrirni sistem brez filtra.

Ja, nisem 100%, če se pravilno izražam, ampak kar si opisal, je prvo 'fizični' filter, drugo pa 'mehanski' (ker pri prvem nekaj tiščiš skozi nekaj, pač filter, pri drugem pa filtriranje opravlja mehanika, v tem primeru centrifukalna sila, ki nastane, ko se zrak+prah premikata v krogu, ki jo ustavi centripetralna sila od stene posode ...).

Torej to filtracijo, ki ima Bosch (in ostali) samo eno, torej samo okroglo posodo (zrak kroži v eno smer po posodi, pri čemer se zaradi centrifuge težji delci (smeti) silijo na zunanjo stran, ob stranico posode, na kar padejo na dno posode) ima Dyson še naprej speljano in večkrat ponovljeno na manjši skali (za vse bolj fin prah). Ampak ta način je še nekaj let nazaj (5+?) veljal kot za daleč manj učinkovitega, kar se tiče praha poslanega nazaj v sobo (to še vedno velja tudi na drugih področjih filtracije, ne samo pri sesalcih, kjer pač mehanski filtri zaradi načina delovanja pač ne morejo doseči take stopnje čistosti).

Se pa popolnoma strinjam glede zadnjega HEPA filtra, ki je pri vseh omenjenih praktično enak, kar mi pravi, da so glede izpihanega praha praktično vsi spodobni sesalci na istem.

Ne vem pa, zakaj bi pri Mieletu plačeval samo blagovno znamko, če ima enake cene kot Bosch (tudi na vrečke) in Dyson. Pa kvaliteta izdelave je definitivno na strani Mieleta tukaj (vse zadeve lepše in lažje kliknejo kot pri Relaxxu npr., in plastika deluje manj ceneno, sploh če vzameš neglossy model). Pa tudi, Mieleta dobim za nekaj čez 200€ (mogoče še manj, nisem dovolj pogledal), z vsako vrečko imam nov filter (ki je u bistvu tudi hepa + seveda še standardni hepa na izhodu), Relaxxa pa od 250-260€ naprej.

Sploh ker tudi ti praviš, da so hepa primerljivi, torej z Mieletom dobim najboljšo izdelavo, enako čistost izpuha, visoko moč sesanja (ker komora za vrečko je zelo dobro narejena in sesalec sesa z vseh strani vrečke, torej z enako močjo tudi, ko je vrečka že precej polna) pa še manj pogosto mi je potrebno prazniti sesalec v primerjavi, če bi ga imel na posodo.

Glede finega praha, ne vem, do sedaj nismo imeli tega problema (vsaka hiša ima mal drugačen profil praha), ampak enkrat sem pa posesal malce postrganega ometa/barve z enim cenejšim sesalcem s posodo in sem moral tisti harmonikast filter na sredini posode it prat na 10 minut (udarjanje z njim ob steno ni več delovalo + neprijetno). Tako da s tega vidika očitno pri nas ne bi bilo problema oz. sem prepričan, da bi tudi tako vrečko, kot jo ima Miele, lepo zafilal praktično celo.

Pa tudi, ker se fin prah prime sten, ne vem, kako to (=opisan primer, ki ne predstavlja običajne situacije) ne bi zafilalo ta finih mehanskih filtrov v Dysonu (ker tudi, če bi hitro zabili vrečko, to pač menjaš, sklepam pa, da za spucat notranje filtre Dysona rabiš kompresor).
Pač, če zabiješ filtre itaq vsakemu sesalcu pade sesalna moč.

Glede odstranjevanja praha, pa, hm, ravno glede tega se še nisem odločil, kaj je boljše. Pri posodi pač je ql, da tudi posodo mal splahneš, kar pozimi ni ql opravilo za ga delati zunaj, v hiši pa se mal pokadi, ko dodaš vodo noter. Ko posodo vzameš iz sesalca ta itaq ostane pokrita (z izjemo sesalne luknje), pri vrečki pa se ta še sama zapre (torej zaprta sesalna luknja).
Razlike v ceni sesalcev pa mi vseeno predstavljajo par let vrečk z Miele ceno (pa ne, da bi to vplivalo na izbiro sesalca, samo hočem rečt, da se mi ne zdi Miele kot nek nakup zavoljo prestiža, vsaj nič več kot druge dva).

Problem pri menjavi hepa filtrov je itaq pri obeh enak, ker vedno kaj odpade z njih. Koliko praha dejansko pride do hepa filtra pa ne vem, kje bi dobil podatek (mogoče, če bi kdo doma sesal z temi sesalci in potem pogledal/slikal umazanost tega filtra? ... mogoče se da to poguglat ...).
Aja, ti misliš, da skozi zaprto vrečko nekaj posipam po hiši? Hmm ... Nisem pomislil na to, ampak na tiste dva meseca itaq praznim sesalec zunaj (no, če se bi mi posoda zafilala po vsakem sesanju, bi se tega res naveličal).

Sam to opisovanje delovanja sesalcev je kar precej umazana reč ... :D
LordPero

enadvatri ::

Oba sta mehanska, ker mehansko zadržujeta/odstranjujeta delce. Verjemi. Oba sta tudi "fizična". Eden je v obliki filtra, drugi pa lijakov in posode. :))

Če zračni filtrirni sistem z vrtinci ne paca HEPA filtra, pomeni, da je še kako učinkovit. Ima pa na koncu še separator. To dvoje je res po učinkovitosti zmaga, ki zapovrh še ne jemlje moči pri sesanju, ker se ne paca.

Sej ne poznam cen Mieleta, torej sem govoril malce na pamet. Če isto stane, pol si na istem oz. na boljšem z Mieletom. Sem imel doma nekoč njihov štedilnik in je res 1A.

Mi imamo muce, praha zaradi razsutega terminala v luki veliko itn. S tem sesalcem - vodnik, ki ima centrifugalni separator - je bilo res komot sesat. Vse si posesal in zlil v školjko. Ni imel HEPA filtra, pa je bil zrak vseeno zelo čist, če bi imel še HEPA, bi bil totalna zmaga (na novih modelih pravijo, da ga ne rabi, pa jim ne verjamem, ker je to relativno mali stroške dodati).

Ta separator in ti lijaki pri Dysonu se zelo težko zapacajo, je pa vse možno razstaviti in opraviti (ljudje to počnejo 1 krat na leto, če sploh). Edino redno čiščenje HEPA filtra je smiselno, če je tako priporočeno in potrebno.

Jaz je ne nameravam prati z vodo, samo stresal jo bom v vrečko zunaj. Ko bo potrebno in jo bom pral, jo bom notri. Jo prej poškropiš s pršilom z vodo, da se ne praši in se prah zmoči.

Glede vreč, ni problem luknja, če se ta zapre. Vrečka je filter, ki zelo fin prah spusti skozi. Sicer ga prestreže HEPA, a ko jo menjuješ se z nje ta prah otresa. Videno pri punci (ima Hooverja), zato to počne zunaj.

Jaz sem se tako odločil, kako dejansko bom zadovoljen, bom pa videl šele s časom.

RejZoR ::

Čeprav mi Dysonov sistem ni čist jasen, ko sem ga nazadnje gledal, nikjer pa nisem našel sheme kako gre zrak preko sesalnika. Tud ciklonskega dela nisem mogu razdret ker gre za prodajni model in pač ne gre.

Najbolj me bega ko je spodnji del kjer naj bi šel zrak čez zaprt v razdelku z gumo valjaste oblike. Zrak vstopi v posodo od strani, da ga zavrtinči ampak kako gre lahko zrak naprej če pretok blokira guma na dnu.
Razen če je v sredini ciklonskega sistema kjer so čez cel valj luknjice speljan zrak tam čez. Čeprav to ne bi bilo glih logično iz stališča seperacije umazanije iz toka zraka. Nekaj kar mi je pri vseh ostalih jasno kot sončni dan.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

RejZoR ::

Ta shema in opis mi ne povesta nič ker ne gresta skupaj s tistim kar sem videl na samem sesalniku.
Recimo klasični sistem na Gorenje sesalnikih s posodo mi je povsem jasen. Istega uporablja tud Rowenta in še precej drugih. Hoover recimo ima podoben princip ampak mal drugačen pristop.

Zrak prisilno zaokroži in fizika opravi svoje, ločuje prah iz toka zraka. Pri Dysonu pa po tistem kar sem videl v sami posodi ni smiselno. Mogoče bi ga mogu videti med delovanjem kako leti prah po posodi in bi iz tega ugotovil kako se premika zrak.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

LordPero ::

enadvatri je izjavil:

Oba sta mehanska, ker mehansko zadržujeta/odstranjujeta delce. Verjemi. Oba sta tudi "fizična". Eden je v obliki filtra, drugi pa lijakov in posode. :))

Odlična razlaga :thumbsup: ... Lahko bi pa poiskal, kako se kliče vsak od filtrov. Membranski vs. mehanski?

enadvatri je izjavil:

To dvoje je res po učinkovitosti zmaga, ki zapovrh še ne jemlje moči pri sesanju, ker se ne paca.

Sorry, ker bo to tako vprašal (samo ne znam drugače & me zanima za moj info o nakupu), ampak a to tebi od kakšnih testov in primerjav ali bolj po logiki delovanja oz. po razlagah proizvajalca o delovanju?

BTW, ta vaš vodni sesalec je en tistih, ki samo sesa vodo ali ima filter z vodo? Torej po enem mehanskem filtru gre zrak če pod/skozi vodo in nato v zrak?
Mi imamo par manjših stopnic & se nam ni dalo vode prekladat gor in dol :D.

Hooverjeve vrečke (sicer imajo en kup različno sestavljenih modelov) so neprimerljive s tistimi od Mieleta, ampak ja, itaq tudi sam praznim vrečke zunaj hiše (na terasi). Vem pa kaj si mislil povedati, samo pravim, da nisem niti pomislil na to.

Dejansko sem jaz še vedno pri tem problemu, vrečke vs. vrečkless. Pri tem bi mi dejansko precej pomagalo, če mi enkrat mogoče poveš, kako hitro se zafila tista posoda :).

Aja, sem pozabil, da imajo Dysonovi modeli trap door thingy v posodi, ki ga Bosch nima. Ql, če deluje.

Imam pa mal problema z Dysoni tudi pri ceni, ker tistih mehanskih filtrov potem rabiš veliko in šele kak DC39 se mi zdi ql (BTW, v tem linku tudi kaže kako deluje, še en video je na tej strani). Aja, za delovanje Dysonov pa je po netu okromno linkov (sploh na uradni strani), če ne drugega tisti tip tudi patentira vsako neumnost, ki mu pade na pamet, tako da se lahko pogleda tudi tja.

Glede Dyšona, random link, ki pa se ujema z mojimi predstavami uporabe samo mehanskih filtrov. Tudi si nisem popolnoma na jasnem, kako 'vsa' prah pade na dno posode in ostane tam brez da se bi vrtinčil gor :) (oz. vsaj da bi bila posoda razširjena tam).
O zapackanih Dysonih je itaq dosti po netu (všeč so bi najbol boleče amaterske slike), ker tudi ti, ko so enkrat filtri polni, pač ne vlečejo oz. filtrirajo več.

Nikjer ne dobim, da se da to enostavno opucat. Tudi random tituba (glejte na mute) kaže na precej dosti dela s pranjem. To sploh nima nekega dobrega sistema za čiščenje zadnjih ciklonov. Ne vem, Bosch mi tukaj deluje veliko enostavnejši. Ker pač sesalec brez vrečk moraš vsekakor mal sprat vsaj na par polnih posodic. Če imaš samo 3 dele za spucat (posodo, tiste rešetke in vsake tolko še membranski filter), kot npr. pri Boschu (in vseh ostalih), je to pač bolj easy. Pa še vse imaš narazen hitro.
U bistvu se mi vse bolj zdi, da so tiste debele Miele vrečke the way to go (vedno nov filter z veliko površino). Pa še vsi nastavki so skriti v sesalcu pod pokrovom.

@RejZoR: Dyson ima isti princip mehanskega filtra kot vsi drugi, samo namesto samo enkrat (ko se zrak zavrti ob zunanjem delu posode, torej filter za največje/najtežje delce) je enak princip uporabljen še parkrat zaporedoma z več vzporednimi filtri (popolnoma enak princip centrifuge tista prva/zunanja posoda). Da je vse to kompaktne velikosti, je zrak koncentrično speljan gor in dol po posodi, ker če bi bilo vse zaporedno bi bilo pač predolgo.
Random linki 1, 2, 3, 4, mother of links.
LordPero

enadvatri ::

Okapi je izjavil:


http://www.espares.co.uk/advice/vacuum-...


Novejši ima še nek rotacijski separator na koncu dodan.

RejZoR ::

Dyson nima samo mehanskih filtrov (v smislu ciklonskih kanalov) ker je to praktično nemogoče. Nakoncu sistema ima še vedno pralni HEPA filter, ki zadrži najbolj fin prah, ki se ne izloči iz toka zraka z vrtinčenjem.

Tud kar me je mal zmotilo pri Dysonu je da je zrak na izhodu pihal kar počez in je "uhajal" ven pri gumbu za vklop/izklop. Dokaj šlampasto narejeno glede na to da spada med high end sesalnike.

Tud večina shem je brezveznih in neuporabnih, šele pri tej:


Vidim, kako naj bi šel zrak čeprav mi še vedno ni jasno kako pride zrak iz stranskih luknjic ciklonskega dela v notranjost slednjega. Na dnu je zatesnjeno z gumo, ko pa sem ciklonski sistem gledal v notranjost od spodaj pa je bilo videti kot da gre od spodnjega gumijastega tesnila pot samo nepordušno čez. Očitno morajo bit nekje neke odprtine, ki se od spodaj sicer ne vidijo.

Btw mi lahko kakšen lastnik Dysona pove kje se nabira prah v spodnjem delu. Samo na zunanjem robu (torej v prozorni posodi) ali se nabira tud znotraj one valjaste gume na dnu posode za prah?
Ker če se prah zbira tud v notranjosti in gre vbistvu za drug nivo seperacije, potem mora bit nekje pretok zraka, ki se ga ne vidi iz spodnje strani brez da bi povsem razdrl ciklonski sistem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

LordPero ::

Kakor vem, je tam guma, ker tja pada prah iz kar ti praviš 'drug nivo' (pač drugi loop), tiste luknje ki jih iščeš, pa so višje (na npr. tej sliki tam pod tistimi luknjicami, čeprav tiste luknjice so samo zaščita/pregrada za direktne smeti iz vhoda v posodo). Ampak to vse samo ugibam, ker me od Dysonov odbija slaba izdelava & plastika (pač tipičen ameriški izdelek).

Dva taka nivoja (torej zunanji obroč in ločen krog v sredini) zbiranja smeti ima tudi npr. Bosch. S tem, da Dyson očitno slabo zbira tiste smeti na sredini, ker jih po slikah uporabnikov veliko ostane v zgornjem delu, do katerega pa je težji dostop. Tako nabiranje praha po stenah (vseh sesalcev) je logično, ker stranice pač niso iz nelepljivega površine.
LordPero

enadvatri ::

LordPedro, sem precej spremljal consumer teste (npr. tu), forume in tudi s tega foruma je nekaj lastnikov Dysona, ki ga samo hvalijo.

Naš vodni sesalec je zelo star, polnih 20 let. Servis imamo še danes zastonj (vključno z zamenjavo raztrganih cevi) in tudi sesalec še vedno deluje. Ima na sredini en centrifugalni separator, da se zrak, ko zapusti vodo še tam očisti. Sesalec je po sesalni moči zadovoljiv, odstranjevanje smeti z izlivanjem v školjko je dokaj čisto, je pa ogromen, težek (saj moraš vanj natočiti kar nekaj litrov vode) in zelo glasen. Se pa nikoli ne zapaca in lahko sesaš cel dan in predvsem kar želiš brez praznjenja. Moti me le, da nima na koncu še HEPA filtra!

Trap door je uporaben, če nosiš ven, da ti ni potrebno vlačit celega sesalaca. Ima pa Bosch Roxx'x Pro podoben sistem, da s sesalca vzameš samo zaprto posodo.

Čiščenje je seveda potrebno, se pa to zgodi, tako predpostavljam, po daljšem času. Če imaš čas in voljo, je poln internet navodil, kako ga razstaviti. Je pa to nadležno (čeprav si telefone, računalnike tudi doma čistimo in servisiramo), se strinjam.

Ta človek s tituba koplje kanal za mobitel. Nerodnež ni opucal točno nič, samo polival je sesalec odzunaj z vodo. No, ja. Morda kakšen filter, ki ga je vzel ven. Fail.

Ja, plastika izgleda ceneno. Pa je kar vzdržljiva!

RejZoR:
Tud kar me je mal zmotilo pri Dysonu je da je zrak na izhodu pihal kar počez in je "uhajal" ven pri gumbu za vklop/izklop. Dokaj šlampasto narejeno glede na to da spada med high end sesalnike.


To me res zanima ali si videl, ni bil morda slabo sestavljen ali kaj podobnega? Ga imaš doma? Tisti, ki ga imajo, o tem ne poročajo. Ker, če to drži, je en velik minus, ki me utegne odvrniti od nakupa. Povej nam kaj več.

enadvatri ::

Pa še o sesalcu, ki ga imamo doma:

From Mr. Janez Pogačar
Techincal Director
Hyla d.o.o.
Ljubljana, Slovenia

E-mail to Dr. Ian Shelmerdine, dated 7th September 2006

Our comments regarding the HEPA filter are very simple. Basically, the additional HEPA filter in combination with a water filter with a centrifugal separator is a problematic "improvisation".

The HEPA filter is expensive and effective only when new and intact. When damaged (with a hole), it is no longer a filter at all!
Even the smallest bacteria size is sufficient to enable complete and efficient filtration by HYLA NST ("New Separator") separator alone.
Germs have a "perfect environment" on the backside of the wet HEPA filter (and a HEPA filter is wet due to water droplets coming through the separator). Hence a HEPA filter may actually increase bacteriological problems!
Dust trapped in water will be eliminated from the room, while the tiny amount of dust partly escaping the separator (about 0.03% on average as tested and proven by the "Institut für Analytik und Beratung" (Institute for Analysis and Consultation in Gro-Umstadt, Germany) will almost certainly be trapped the next time it enters the HYLA. Only dust trapped in water does not fly around-this is our concept-and well over 99.9% of all dust is trapped in the HYLA water the first time around!
The performance of the BrandX filtration, a leading competitor to the HYLA, without a HEPA filter significantly worse than HYLA filtration. We believe this is why, for the first time in their history, that BrandX was forced to introduce an additional element into their machines! To repeat - the HYLA NST filtration performance is better than all known HEPA filter machines - BrandY, BrandZ, BrandX, and so on. We would submit the HYLA to any comparative tests based on science with any of these machines. So far, none has taken our challenge!
Finally, we should mention that, as you know, we are selling HYLA on several markets parallel to HEPA based products and our experience is that very few customers indeed actually demand to have a cleaner with a HEPA filter.

Of course, certain populations may be very well educated - but basically the HEPA filter does not assist, rather it detracts from, the cleaning operation for the reasons mentioned above.

HYLA outperforms all other cleaners today, has done for several years, and we constantly strive to maintain our lead over all the competition!


Meni se zdi, da ta stričko malo nabija in še danes nimajo HEPA filtra. Obstajajo tudi s protibakterijskimi premazi in materiali, mesto filtra pa bi lahko imelo drenažo nazaj v sesalec.

LordPero ::

Thx za prvi link, bom kdaj kaj prebral.

enadvatri je izjavil:

Trap door je uporaben, če nosiš ven, da ti ni potrebno vlačit celega sesalaca. Ima pa Bosch Roxx'x Pro podoben sistem, da s sesalca vzameš samo zaprto posodo.

Ja, pri obeh, Dysonu in Boschu (Relaxx ima tudi isti sistem) lahko vzameš skoraj zaprto posodo vn (vhod zraka ostane odprt), samo pri Dysonu samo klikneš & se odprejo vrata, pri Boscu pa moraš odpret pokrov in potegnit vn pokrov s filtrom & obrnit posodo. Dela full :). Sam je pa res lažje očistit.

Tistega dudsona s tube pa sem pogledal samo tisti del, ko lije vodo u filter (mute, obvezno), prilepil pa sem, ker si predstavljam, da bi večinoma jaz samo to delal, ker nekaj vseeno očitno očistiš + pri takem početju je čiščenje podobno Boschu.

Danes sem na random vidu enga razstavljenega low end Dysona in mu posvetil slabe 10s, plastika je res mal bolša, kot je bila (pač, sprejemljiva, ne deluje, kakor da jo boš zlomil).
Ker Dysoni so definitivno bili crap veliko let, ljudje so jih kupovali kot gadgete (novitete), ne ker bi dejansko delali OK ali bili kvalitetni (pač marketing je furu prodajo preko "Dysona" statusnega simbola). Pač dosti evolucije so rabili, da so sploh dobili nekaj spodobnega.

In ja, vodni sesalci porabijo daleč preveč filtra (oz. smo mi preleni) :D.
LordPero
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24095561 (10789) Zstiller

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143986 (63668) perci
»

vodni sesalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9020451 (10572) AnjaNja
»

Vodni sesalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6833319 (29190) energetik
»

sesalec za prah z vodno filtracijo-kdo ima,pozna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5425345 (22783) Majmune

Več podobnih tem