» »

Microsoft in Yahoo sklenila IM partnerstvo

Microsoft in Yahoo sklenila IM partnerstvo

Yahoo News - Microsoft ter Yahoo sta sklenila povezati svoja IM izdelka, tako da bodo lahko uporabniki MSN Messengerja ter Yahoo! Messengerja po novem medsebojno komunicirali. Za vse, ki komunicirajo s pomočjo omenjenih dveh programov, je to vsekakor vzpodbudno, saj se bo njihovo število močno povečalo, pa tudi obe podjetji sta se s potezo rešili resne medsebojne konkurence (Yahoojev Sporočevalec je čez Lužo bistveno popularnejši kot pri nas).

Do junija 2006 lahko tako pričakujemo možnost pošiljanja sporočil med uporabniki obeh programov, kasneje pa podjetji upata tudi na podporo glasovni komunikaciji (VoIP).

55 komentarjev

«
1
2

mitja ::

... me veseli! Upajmo, da se bo to zgodilo čim prej. 8-)
Pa še pri slabših internetnih povezavah se bo poznalo. ;)

Daedalus ::

Mhm, Google pa je najel glavnega razvijalca Gaim-a. Še se bo kadilo...in to precej:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

billy ::

M$ ima več denarja kot google. tako da...

pecorin ::

M$ ima več denarja kot google. tako da...

hehe ta je dobra :)

Looooooka ::

nc ni dobra.cist res je.
kar se tice googlovga messengerja bi blo pa se najbols da ga kr ni.
je brezvezn in kar se mene tice nepotrebn.
se sil nekam v en trg k je ze zasicen s temi chat programi.in ce niso skupi zdruzeni sam se vecjo zmesnjavo dela.
sploh je pa msn se zmer bolsi od ostalih in glede na to da yahoo tud ogromn ljudi uporabla(ceprou je tud grd k smrt) se zdele googlu se manj splaca dnar v tole metat.To da ger pa razvijalca od gaima bo pa bl sluzu k dokaz da ma google rad opensource projekte.Which is cool.Ampak definitivno je teh programov cist prevec ze in ce nimata yahoo pa msn kksnih besnih nacrtov da bosta njihova ratala subscription based bi blo najbols da gre google lepo svoje news readerje pa wireless lane delat.

Bakunin ::

Za razliko od Yahoo/MS uporablja google.talk Jabber protokol, ki je odprt in prosto dostopen, kar pomeni da se zanj dajo napisati (delujoci?) odjemalci.
MSN zal ni dostopen za Linux. Gaim ga sicer podpira, ampak to je cisti 'hack' in nepodport s strani MS/yahoo.

zanimiv clanek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

smash ::

MSN zal ni dostopen za Linux.


Ja kdo pa dons sploh še uporablja ta linux...:\ |O

CaqKa ::

>>> M$ ima več denarja kot google. tako da...

ga pa gugl zato bolj premišljeno dela z denarjem.

Bakunin ::

Linux, Pinux, whatever...

gre za to da je MSN uradno podport SAMO za Windows platformo.

Tarzan ::

Ja kdo pa dons sploh še uporablja ta linux...:\ |O


Precej več nas je, kot nas je bilo kako leto nazaj. Žal zgleda, da še vedno premalo.

Bistri007 ::

Pa še MS bo "baje" kupil AOL, ki ima AIM - tisto, kar je včasih prišlo z Netscapom. Tako da bo tržna prevlada popolna.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Daedalus ::

Če ga ne bo Google prej kupil.

Pa še eno zanimivo razmišljanje o trenutni situaciji. Še bo veselo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mavrik ::

Za razliko od Yahoo/MS uporablja google.talk Jabber protokol, ki je odprt in prosto dostopen, kar pomeni da se zanj dajo napisati (delujoci?) odjemalci.


In kaj natanko to meni pomaga če se potem s tem ne morem z nikomer pogovarjati, ker majo vsi MSN?
The truth is rarely pure and never simple.

ginekolog ::

1 zadeva:

TRILLIAN.
Divers do it deeper.

smash ::

trillian nima niti približen teh funkcij ki mi jih ponuja msn messenger kot je recimo shareanje programov, desktopa, itd...poleg tega je msn na vsakem racunalniku kjer so winsi...trillian je pa treba instalirat...tko da ce dosti potujes, je msn skor sigurno najti povsod, trillian pa ne

s to zdruzitvijo pa dobimo se en plus pri uporabi msn-ja

Mavrik ::

Pa še trillian je plačljiv če hočeš večino funkcij MSNja.
The truth is rarely pure and never simple.

Jeebs ::

Brezveze komplicirajo na 100 in 1 način. MSN, Yahoo Messenger, ICQ, AIM, IRC...... Vsak debil se že spravi naredit svoj mesenđer, ker je to pač ''kul''. Pa iz stališča uporabnika ni niti mal kul. ;(( Sam uporabljam Trillian, samo zato, da ne rabim imeti odprtih 100 mesenđerjev. Uporabnost je pa itaq na nuli. Skor nič se ne da nastavit, tako kot bi hotel, tud ena povezava ne dela tko kot bi morala, 3/4 funkcij, k jih imajo posamezni mesenđerji manjka... ;( Če pa bi hotu vse uradne mesenđerje imet odprte, bi pa lohk kupu 1Gb rama sam za ta sranje. ;( Dokler ne bojo naredil enga user-friendly mesenđerja, k bo vse v enem in bo podpiral večino funkcij današnjih mesenđerjev (seveda bi moralo biti vse nastavljivo) jst pravim da do takrat naj grejo vsi skupi k hudiču. ;( Sej nimam nč proti, če vsak naredi svoj mesenđer, ampak nej naredijo vsaj protokol za povezavo (chat, webcam, prenos datotek) javen, da vsaj tisti, k hočejo naredit en pošten program ''all-in-one'' lohk to naredijo brez ne vem kakšnih komplikacij. ;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jeebs ::

BTW, sam bi bil pripravljen tud plačat do nekje 10 jurjev za en pošten chat program, k bi podpiru vse protokole. Rajši bi plaču par jurjev pa mam mir pa nimam komplikacij, kot pa to, k se dons je... na vse možne načine. ;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

ql000 ::

Za vse tiste, ki se pritožujete čez vse te protokole in zakaj je celo uncle google dal svojo varianto komunikatorja: vsi veliki igralci danes hočejo biti prisotni na tržišču, poudrek na "prisotni", pa četudi je program, ki ga lansiraš na trg bolj za gledat kot pa za uporabljat. Če te ni zraven, preprosto ne obstajaš.Poleg tega je situacija na trgu izredno izredno vroča. Vsi Veliki vohajo težek denar. Zakaj ljudje ne veliko uporabljajo Skype kot pa, da bi npr. svojo punco klicali po GSM-ju? Ja najbrž zaradi tega, ker je zadeva krepko krepko cenejša (ni zastonj, ker plačaš naročnino ISP-ju). V isto smer gredo tudi vse te messenger variante.

Naj zaključim misel: podpirajmo odprtokodne protokole, saj je po mojem mnenju samo še vprašanje čas, ko se bodo storitve Velikih, ko so nam sedaj skoraj samoumevne postale plačljive, drugače ne vidim razloga zakaj bi bili vsi radi prisotni na trgu.

phantom ::

Preko Jabberja je mogoče dostopati tudi do večine drugih omrežij. Tukaj je seznam javno dostopnih jabber serverjev in povezave v katera druga omrežja podpirajo. Je pa res, da vsake toliko časa velika podjetja "popravijo" svoj protokol, kar pomeni, da je njihivo omrežje takrat za nekaj tednov nedostopno iz drugih omrežij ali drugih IM programov.
~
~
:wq

Nejc Pintar ::

@smash:
Lepo te prosim, zakaj pa rabim deljenje ozadja, pa mežike pa še miljon neuporabnih funkcij, rajši naj mi dajo offline message, pa u en okn naj use lepo spravjo, pa smajlije v nickih izklopjo pa bo velik bolši:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

dbevfat ::

Bakunin:
MSN zal ni dostopen za Linux. Gaim ga sicer podpira, ampak to je cisti 'hack' in nepodport s strani MS/yahoo.

hecno, men pa MSN dela brez tezav na linuxu, pa uporabljam Kopete. Mogoce je pa samo simulacija in sploh nisem povezan v network? :)
nvr2fat

smash ::

Nejc Pintar:

nism reku deljenje ozadja...ampak programov, desktopa...se enkrat preber preden zines neumnost..

mezike res ne rabim,...offline message je omogocen prek maila...tko da ne mi s temi offline forami, ker imas email

smajlije v nickih LAHKO izklopis tko da ne pisat buloze

dbevfat ::

Nejc in ostali, ki ne marate kiča, pa hočte samo 1 program: probajte Mirando (za windows) ali Kopete (linux). Podpirata glavne funkcije večine protokolov. Miranda je sploh lep primer izredno lahke in močne aplikacije.

Tisti, ki pa mate radi kič, pa se ne trudit :)

smash: offline sporočila preko maila? lol, zakaj ne prek navadne pošte?
nvr2fat

Tarzan ::

MSN ima po novem polno preveč MOTEČIH funkcij (ne bom rekel neuporabnih), kot je naprimer funkcija, ki ti stresa msn okno in cinglja v ozadju, mežiki in podobni idiotizmi. Sam na MSN omrežje dostopam z Linuxom preko klienta Kopete in sem popolnoma zadovoljen, problem pa je, ker je pošiljanje datotek med seboj precej otežkočeno. Vsaj v mojem primeru jaz lahko le redkim kaj pošljem in sprejemam tudi lahko le datoteke redkih izbrancev. Protokol pač ni javen in deluje kot pač deluje. Kot alternativo imam Jabber, ki pa deluje popolnoma brez problema.

CaqKa ::

msn ima offline mesige.. samo naštelat si morte da imate mobile device ;)

darkolord ::

kot je naprimer funkcija, ki ti stresa msn okno in cinglja v ozadju, mežiki in podobni idiotizmi

v nastavitvah se da kar neki stvari nastavt

Jux ::

V celi temi ICQ ni niti enkrat omenjen, pa bil je oče teh programov za sporočat. Zanimivo. Uporaba IM je očitno zelo povezana z tem kdaj so uporabniki začeli uporabljat IM - recimo na Švedskem je **the** IM prav ICQ, v ZDA se je populariziral IM v času booma Yahooja in AOL/Netscape-a (AIM in YIM) pri nas pa očitno šele z winXP in vgrajenim MSNjem.

Se pa strinjam s tistim ki je čist obolel zaradi nekompatibilnosti programov med sabo - to tud mene čist razpizdi in zaradi tega ne nucam ICQ in Y ampak samo še nujno zlo MSN in Skype.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

CaqKa ::

Jaz sem iz cajta irca... in bi tam tudi ostal če bi sošolci bli tam, fantastično porihtan dcc in vse ostalo.. ekola.. kako pa lahko ima irc pošlihtan dcc na simple način pa gre preko direktne povezave? pa si ipja sama izmenjata uporabnika.. evo tak način bi rabil ta program..

64202 ::

caqka: to z direktnim posiljanjem danes vec ne dela, ker imajo vsi raznorazne firewalle & NAT. Ce imas recimo router z linuxom, ti bo verjetno podprl IRC dcc (netfilter plugin, podobno kot FTP active povezave), za druge protokole pa ne. Danes IM-ji lahko posljejo na server in potem si drug zdownloada dol, moznih nacinov je pa morje (vsak IM svojih 5 variant), zato pa itak nonstop vse steka.

Zakaj pa imamo vsi firewalle & NAT vemo zakaj, slab varnostni dizajn vseh danes popularnih OSev in zastarela arhitektura ineta. Na kratko: net je dandanes v totalni p*zdi.
I am NaN, I am a free man!

Nejc Pintar ::

irc je kul, simpl k pita:D

Samo javni kanali so pa bruh, polno pedofilov in script kiddijev:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

darkolord ::

Tile IMji so podobni recimo "telefonu", medtem ko je IRC kot nek javni prostor na katerem je ogromno ljudi, ki kričijo drug čez drugega :D

Smorny ::

Uporabljam Mirando že kaki 2 leti. Prepričala me je s plugini in preprostostjo, pa vendar veliko nastavitvami, da si jo prilagodiš po svoje. Zdaj še samo konkreten VoIP plugin pa bo rulala čez vse :)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Nejc Pintar ::

mirande mi pa ne uspe povezat z MSNjem?:\ ;(
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Myth ::

MSN Messenger + MSN Plus! = the best MSN program ever >:D

Pa nehajte bluzit o tem kak vam kaj miga, blinka, trese. Preglejte nastavitve. Installirajte si MSN Plus! pa si izklopite prikaz nickov, taksni kot so, nastavite si da bodo nicki tako prikazani kot vasi. Če komu dolgi nicki niso všeč, nastavi da ti naj samo 10črk prikaže od nicka recimo. Pa še lahko naštevam sto fukncij, ki so uporabne. Od pregledovanja več mailov do transparentnosti programa. 8-)

Vse se da, samo najt pa naret je treba. >:D Proklete lenobe lene... kaj mislite da vam bodo vse na pladnu prnesli. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Smorny ::

Vse se da, samo najt pa naret je treba. Proklete lenobe lene... kaj mislite da vam bodo vse na pladnu prnesli.


Vgrizni se v jezik!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

smash ::

dbevfat: offline sporočila preko maila? lol, zakaj ne prek navadne pošte?


tudi jaz sem imel icq in posiljal offline sporocila....emmm...pa se vedno ne vidm razlike med alertom za offline sporocilo v icq-ju ter alertom za mail sporocilo v msn-ju

BigWhale ::

> Vse se da, samo najt pa naret je treba. [>:D] Proklete
> lenobe lene... kaj mislite da vam bodo vse na pladnu
> prnesli. [:D]


Ko pa linux user to rece enmu non linux userju se pa ceu svet na glavo postavi. ;>

darkolord ::

Ko pa linux user to rece enmu non linux userju se pa ceu svet na glavo postavi. ;>

Mnja, samo tam to ponavadi ne pomeni "Tools -> Options" ampak kej bolj zagamanega :P 8-)

GupeM ::

Če komu dolgi nicki niso všeč, nastavi da ti naj samo 10črk prikaže od nicka recimo.


in kako bo potem izgledalo 3/4 nikov?
:)) #:| ;(( 8-O :'( :'( >:D =*

Myth ::

V bistvu bi zgledalo takole , če še izklopiš prikaz smeškov: (*) (^) (b) (d) (*) a... :D
Sicer pa, če ste tako proti MSN Messengerju nekateri. Naredite svoj Messenger. >:D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Pithlit ::

Imamo... Jabber
Life is as complicated as we make it...

VidKo ::

Imamo Mirando, ki mi zaseda ogromnih 1.393 K spomina :D

fusioman ::

smash ::

Vidko: dons pa res ni treba šparat s spominom :\

CaqKa ::

>>> irc je kul, simpl k pita
>>> Samo javni kanali so pa bruh, polno pedofilov in script kiddijev

ircnet!=irc

maš efnet pa quakenet pa še en kup drugih irc omrežij.. ni treba da izbereš najbolj lame..

začneš pa lahko z irc.sioff.net ;)

ahac ::

To, da MSN ne podpira offline sporočil je res bedasto.
Pa ne zdej iskat nekih čudnih rešitev.. kot je mail itd.. pač ne podpira, ker je klient in omrežje za otroke in gospodinje, ne pa za resne userje.

No.. to povezovanje je dobro. Vsaj ne bo treba bit na 5 omrežij povezan, ampak samo še na 4. Juhu!

Sicer pa tko kot pravi Jux.. MSN je samo pri nas tolk popularen.. drugje so ICQ ali AIM.. oz. lokalni programi (Gadu-gadu na Poljskem, Daum touch v Koreji, itd...). Pač odvisno kdaj in kako je to postalo popularno. Pri nas ni AOL ali Yahooja.. in je večina IM spoznala šele z vsiljenim Windows messengerjem.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

smash ::

Ahac:To, da MSN ne podpira offline sporočil je res bedasto.


Sej glih zato , ker je za resne userje, omogoča pošiljanje offline zadev preko maila, ne pa tko kot je recimo pri ICQ-ju, kjer lahko offline pošlješ samo sporočilo, in ne ostalih zaadev kot so slike itd..

OwcA ::

ja, to je res vrhunsko uporabno, ko ima večina ponudnikov poštnih predalov omejitve na tip (dobro, to ni nepremostljivo, ampak spet dodatno delo) in velikost poslane datoteke. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je v ZDA biti mlad inženir (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7325132 (21060) avani
»

Yahoo spet razočaral

Oddelek: Novice / Rezultati
2612861 (10684) BigWhale
»

Hotmail ob prehodu desetletja začasno izgubil e-pošto

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
266974 (5316) andromedar
»

SiOL komunikator na voljo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
428433 (5550) lalan
»

Kater MSN Messenger?

Oddelek: Omrežja in internet
61202 (1111) eagle69

Več podobnih tem