» »

očala za monitor

očala za monitor

boss-tech ::

kakšna so kej očala za monitor ki vam priskrbijo UV zaščito- te k jih prodajajo na pošti?

kolk stanejo?
http://tovornik.info

boss-tech ::

reklamo sm vidu pa me zanima no...
http://tovornik.info

fahrenGONE ::

Hm... Kaj vse bodo se prodali, hehe...

Doman ::

Mene tudi zanima o teh očalih. Vsakodnevno več urno buljenje v monitor 100% škodi mojim očem in bi vse naredil da bi bilo drugače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

fahrenGONE ::

Kupi LCD ne pa 2dcl megle. :D

Doman ::

@fahrenheit
Kok si ti otročji! Skoz neki folk podjebavaš.
Kaj pa tisti, ki nimajo finančnih sredstev za nakup novega monitorja?
Sam imam lcd, vendar oči vseeno trpijo. Ne tako močno, kot pri kakšnem starem crt monitorju, vendar vseeno.

Highlag ::

Okulist je sugurno bistveno bolj zdrava odločitev, kot očala za 2jurja na pošti, ki jih je izdelel en kitajček. Če te skrbi za oči sploh nebi smel pomisliti na tista očala.:\
Never trust a computer you can't throw out a window

fahrenGONE ::

Ce ti pred LCD oci trpijo, potem poslusaj tale otrocji nasvet: obisci okulista. Verjetno bos dobil ocala, ce jih nimas.

Tody ::

fahrenheit: uči trpijo tako ali drugače, če že imaš ukvaro ali ne. Seveda ne trpijo če igraš igrce ker se zadeva večinoma premikajo zadost hitro da se oči sproti sproščajo. Če pa recimor ogromno bereš ali pišeš, programiraš ti pa noben LCD na svetu ne bo obvaroval oči in njenih mišic. Seveda obisk okulista je lahko zdrava zadeva samo ni nujno da bo kaj našel odvisno kako se bo potrudil in če boš šel tja recimor zjutraj z spočitimi očmi ali pa popoldne po celodnevnem buljenu v ekran. Meni naprimer je isti okulist nameril 2 dioptriji razlike...

Drugače so pa očala z UV filtrom in imajo rumene šipce

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

stromar ::

Ne vem kaj ti bo UV filter, če monitor ne seva UV žarkov. UV žarke seva sonce

Lp

fahrenGONE ::

Cool, potem nabavim UV ocala in problemov ne bom nikdar imel! Thanks za info! Res ne vem kaj folk zapravlja denar pri okulistih. Bedaki pac.

fosil ::

Monitorji ne sevajo UV sevanja, ampak elektromagnetno sevanje, ki pa mimogrede ne deluje samo na oči ampak na celo telo. Oči pri katodnih monitorjih pa trpijo zarad utripanja, tako da če hočeš kaj dobrega narest za svoje oči nastavi frekvenco čim višje, 85 je min, jest bi ti pa priporočal celo 100, tudi če moraš zaradi tega znižat ločljivost.
Očala proti UV sevanju so pa u bistvu navadna sončna očala :D , je pa to očitno inovativen način prodaje sončnih očal izven sezone, tako da jim je treba priznat izviren marketinški pristop >:D
Tako je!

BluPhenix ::

fosil ...

Monitorji sevajo svetlobo, ki je elektromagnetni val. UV svetloba je pač en del spektra svetlobe, tako kot je IR svetloba. Torej je tudi UV sevanje elektomagnetni val. Sej tudi svetloba ti vpliva na celotno telo, poleti porjaviš mar ne. In se mažeš s kremo, ki vsebuje zaščito proti UV svetlobi ....

Nimajo vsa sončna očala UV zaščite, če so steklena jo imajo, če so pa kakšna plastika pa niti ne, če niso s čim dodatno premazana.

Ta očala pa, mah verjami kar hočeš. Če jih prodajajo v top-shopu nebi glih verjel, če pa ti okulist to priporoči pa ...

S takimi očali si lahko tudi škodiš, če so naprimer slabo narejena, tako da ne ohranjajo stalne dioptrije, se ti bodo oči precej utrudile, ko boš gledal skozi taka očala. Taki problemi so ponavadi pri sončnih očalih za 2.000 v trgovskih centrih.

BigWhale ::

No, jaz bi rekel, da svetloba ni elektromagnetno sevanje... :)

BluPhenix ::

Kako?

Z izrazom seva sem mislil na to, da jo oddaja.

No, bom popravil. Monitor oddaja svetlobo, ki je elektromagnetno valovanje. Boljše?

Sicer je bil odgovor direktno za fosila, ki je napisal, da monitorji ne sevajo UV sevanja, ampak elektromagnetno sevanje. :D

fosil ::

Res je, svetloba spada pod elektromagnetno sevanje. Nikakor pa ni svetloba UV sevanje. Po tvoji teoriji potem tudi luč seva UV svetlobo. Kot primer daš sončenje poleti. Si že koga videl da bi porjavel od svetlobe, oziroma dolgega sedenja pred monitorjem ali pa od sedenja pod navadno lučjo?
Tako je!

BluPhenix ::

glej to tvoje UV sevanje je prav tako elektromagnetno valovanje, s frekvenco, ki je višja od vidne svetlobe. Že ime Ultra Violet ti pove, da je naslednji spekter za violično (v bistvu modro), ki ima najvišji spekter v vidni svetlobi. Ne, ljudje ne porjavijo od žarnice, ker le te ne oddajajo UV svetlobe. Tako kot led ne (če niso za to narejene).

Kakor koli postaviš, sem ti hotel le razložiti, da gre pri tvojem UV sevanju in elektromagnetnem sevanju za praktično isto stvar, povedano drugače.

LuiIII ::

Moje dolgoletne izkušnje z gledanjem v veliko monitorjev (trenutno imam 3×22" konfiguracijo) so me prepričale, da je največja težava v "buljenju". To pomeni, da predolgo časa zrem v en monitor in predvsem, da premalo mežikam. Ker premalo mežikam se oko izsušuje in prihaja do bolečin v glavi, ki se običajno pojavijo, ko ne gledam več monitorja. Svetujem, da med delom z računalnikom usmerite pogled kdaj tudi skozi okno ali na drugo stran sobe. V skrajni sili svetujem kakšen plakat z zanimivo vsebino:-)

Lui

Matev ::

pod EMV (elektromagnetno valovanje) spada tako vidna kot tudi nevidna svetloba
+ radijski in TV valovi, valovi sonarja, gama žarki, mikrovalovi, ultravijolična svetloba, infrardeča svetloba (toplota) in še kaj bi se našlo

razlika je samo v dolžini posameznega vala

KTr1sk ::

V 8 razredu..pred 10 leti...(torej 10let uporabe CRT-ja) me niso oči bolele..ali pa nisem opazil..pred dnevi sem pa kupil sicer rabljen LCD 19" LG in prvi dan uporabe nisem mogel dolgo gledati vanj...bela svetloba mi tako prodira v oči...ko pogledam v zid je podoben učinek kakor da bi žarnico gledal in potem pogledal vstran (npr v zdi)...zmanjšal sem nastavitve in nekako mi je lažje, samo ni tako kot sem pričakoval, ne bi pa rad šel nazaj na CRT ker mi je všeč LCD zaradi dizajna in črke so tako fajn ostre

gledam pa DELL monitor ki ima PV matriko..a se pozna razlika..ali bi imel podobne probleme z očmi?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

BluPhenix ::

V prostoru kjer imaš monitor prižgi luč. Če jo že imaš spreminjaj nastavitve toliko časa, dokler ti ne bo ugajalo.

LCD pač nekoliko bolj svetijo kot CRT in porabiš nekaj časa, da se navadiš.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Loki ::

umetne solze so pravi odgovor in ne ocala. pa ne imeti monitor na 5cm stran od glave in ne svetilnosti na max, pa bo ze bolje.
so pa kar drage.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

gruntfürmich ::

kolega si jih je kupil dolgo časa nazaj. pa ne vem kako so se obnesle. morš se jih navadit, pa je čist kul. malo povprašaj po optikah, nekje jih bodo ziher imeli.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

marnit ::

Ok, pomojem je to en bulšit (UV očala za monitor). Zakaj? Itaq da monitor oddaja svetlobo (=EM valovanje) in sicer pretežno v spektru vidne svetlobe. Nekaj gotov še odda IRja (to tudi mi, ljudje, oddajamo), da pa bi UV oddajal, mi je pa malo mimo. Potem bi mogli imeti vsi "ultra geeki" maligne melanome in že zdavnaj poškodovane - uničene - oči, ker je UV-svetloba svetloba z energijo, ki lahko poškoduje celice.

Drgač pa, ja umetne solze in pa predvsem tisto, da vsake toliko časa pogledaš v daljavo in se mal relaxiraš.

gruntfürmich ::

-----------Potem bi mogli imeti vsi "ultra geeki" maligne melanome in že zdavnaj poškodovane - uničene - oči
kdo pravi da jih nimajo???

----------da pa bi UV oddajal, mi je pa malo mimo.
poglej si enačbo za frekvenco in jakost em sevanja v odvisnosti od temperature telesa pa boš videl da to ni nič mim.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

xabre ::

Nočna mora je matranje z 17"lcd in 1280x1024 ločljivostjo, ker je vse tako drobno. Pa tudi na splošno me na lcd-jih moti relativno visoka naravna ločljivost in drobne ikone, napisi, elementi. Programski pripomočki delno ublažijo problem.

Zato sem si nabavil še kar dobrega 19" crt-ja in je z 1024x768 100hz fino fajn gledat. Po potrebi pa lahko preklopim na 1280x1024 za igre ali večjo delovno površino.

OrkAA ::

Pa ti si napol slep! 1024x768 na 19 inčnem monitorju je grozovito majhna resolucija. Svetujem ti pregled pri okulistu.

brez-imenko ::

Heh jaz pa sploh nevem kaj naj še naredim (aja vem da je tema stara). Uporablajl sem kaplice, vendar znova in znova ko jih potrebujem so čez rok(jah to so jajca od kapitalistične industrije zdravil). Poskučam z nastavitvami kontrasta in svetlobe pa mi ne uspe ravno dobiti tiste prave kombinacije(kontrast imam trenutno na 100 svetlost pa na 0). Nazadnje mi je moja sestra dala navdih, ker uporablja ena bolj fina očala, pač zaradi dioptrije. Te očala imajo tudi antirefleksni premaz in so malo zelenkaste, ko jih prav obrneš proti soncu. In mi je povedala ker v gospodinstvu uporabljamo vglavnem CRT monitorje, da brez omenjenih očal po parih minutah znori zaradi pekočega občutka oči ko pa ima te očala na sebi pa lahko buli in buli v zaslon. Moje vprašanje je kje bi jaz lahko na netu skinil kakšna ugodna očala brez dioprtije ali pa lahko toliko, da malo izostri vid in da imajo ta antirefleksni premaz? Hvala.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

bluefish ::

Odkrito povedano - če ti ne ugaja nikakršna nastavitev na ekranu, potem investiraj v nakup novega. LCD-ji so veliko manj utrujajoči kot CRT, pa tudi dragi niso več.

Matev ::

crt monitorji z leti izgubijo ostrost
fosfor postane neodziven in s tem se ostrina izgubi
tudi top ki riše sliko je malenkost iz ravnovesja... vse to povzroči to kar ti opažaš

predlagam nov zaslon

amigo_no1 ::

crt monitorji z leti izgubijo ostrost

Po kolikom času LCD-ji izgubijo tisto prvotno ostrino da postanejo neuporabni ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Matev ::

crt-ji

lcd je nekaj čisto drugega

Volk| ::

Kaj pa pravite na tale očala: KLIK
Meni se zdi da se vse skup jajca prodajajo.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

monitor, svetli uničevalec oči = kakšnega izbrati

Oddelek: Zvok in slika
123499 (2777) korenje3
»

Računalniki bržčas ne povzročajo kratkovidnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7228648 (23336) lopov
»

Sevanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
538265 (7191) Pyr0Beast
»

Rač. filtri!!!!!!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
362077 (1635) OldSkul
»

Očala-špegli (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
885709 (4708) c0Rp_

Več podobnih tem