» »

Nakup racunalnika

Nakup racunalnika

AMD64 ::

Kupujem racunalnik predvsem za igrice pa bi prosil za pomoc pri nakupu . Procesor naj bo AMD ostalo naj bo vasi izbiri. Cena za celoten sistem brez ekrana naj bo okrog 190k. Upam da ne tezim prevec.

Lp Ales
Velikemu mojstru ni nič neuporabnega.

Tea Time ::

Poglej na www.funtech.si, sestavljeni računalniki, pod imenom AMD Smart 3200 1G Geil.

Natanko 188 900 sit. Le MB bi morda menjal za DFI NF4 ULTRA INFINITY, ki je 1600 sit dražja in si na 189 500 sit. Ampak pazi. Gigabyte ima pasivno hlajenje, DFI pa majhen ventilatorček (z DFI je možno navijati). Pred kratkim sem kupil podobno konfiguracijo in se ta mali vent na matični vrti čez 6000 obratov na minuto!!! Glasno je kot hudič. Zato bom dokupil pasivno hlajenje za matično (če se ne motim pride nekje 2000 sit). In to je to. 190 k.

Če pogledaš po forumu, je splošno mnenje, da je Funtech dobra trgovina - računalo so mi sestavili od danes na jutri. Ko sem pregledoval ponudbe, je tudi zelo ugodna (ceneje pride le, če sam kupuješ komponente pri različnih ponudnikih in sam sestaviš).
Have a break!

debil ::

...kar ti pa vzame velik cajta in volje
btw. tist vent na MB od DFI ultra-d se vrti na 7200obratov v minuti :)

debil... A ti si tudi eden izmed tistih "srečnežev", ki sliši, kako hitro dela računalnik... :D No, moj doseže 6300 pa nekaj. Pa glasno ko hudič... A mogoče veš, kako zmanjšati obrate tega helikopterja? Absolutno pride pasivno!

LP.
Have a break!

debil ::

v biosu pritsn čist na levi uspod kjer maš za nastavlat temperature in obrate...
pa pač naštimi da se ti do fula začne vrtet pr recimo 46°C (MB fan) odvisn je spet od hladnega zraka v kišti :) če bo temperatura recimo 43°C se ti bo vrteu s polovico manj (cca. 4000obrati/min)
uspod maš še napisan kakšne so temperature cpuja, NB, pa še nečesa nevem iz glave :S
tko da, ti nastavitve prilagod k tem številkam :)
lp

Kul... Hvala. Takoj, ko pridem domov - poskusim!

Lp.
Have a break!

Problemi hlajenja:
6000 RPM

Prosim za komentarje debil...
Have a break!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje obratov na hladilniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
91420 (1207) Tea Time
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9914281 (8260) Buldožer
»

Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705980 (4956) Kato
»

A bo tole "neslišno"?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181740 (1404) PrimozR
»

AMD 3000 Box- 6000 RPM?!?