» »

problem s samsungom 730BF

problem s samsungom 730BF

ales_ ::

mam problem kar se tice 730BF. kaj je to res normalno, da ima tak monitor v zgornjem in spodnjem robu svetlejse piksle?? kolikor je meni jasno, bi morala ob crni sliki biti celotna povrsina crna! je kaj narobe z monitorjem?? moram povdarit, da sem v dolocenih trgovinah videl te enake modele, ki tega problema niso imeli, al pa jaz malo slabo vidim8-O :(

nujno rabim pomoc!!
tenx

fahrenGONE ::

Rahlo bolj svetlo je pri monitorjih s TN matriko. Ce hoces popolnoma crno (ok, to je relativno) potem izberi kaksen monitor s PVA/MVA matriko, npr. 173P ali 193P(+). Glede na tvoj post zgleda da je kaj drugega narobe, zato poklici v trgovino in ga menjaj oz. vprasaj ce ga lahko pregledajo.

hm... hvala za odgovor, ta je ze drug monitor, enakega vrnil pred 3mi tedni, enaka napaka.
ne mores si predstavljat razocaranja, ko sem danes odprl skatlo in ga prikljucil na strom.
konkretno me zanima, ce je tukaj kaksen lastnik taksnega monitorja in ima tudi on taksen problem. sprehodil sem se po trgovinah, kjer sem opazil, da na tem modelu te napake ni, jaz pa sem jo zdaj ze 2x fasal. zato pa zdaj res vec ne vem, al je kaj narobe z mojimi ocmi al pa je res to smola. vglavnem, nima nobene veze s kabli (DVI, analog- probal oboje, vedno isti shit), ampak pac ko je pod napetostjo.
svetel rob je zgoraj cca 0,5-1cm sirok in je razpotegnjen cez celotno povrsino. poleg tega monitor prvo minuto ali dve deluje normalno, crnina je normalna (kolk je pac lahko crna pri teh monitorjih, recmo da je zadovoljiva... mislim da si imel to v mislih:)), nato pa se zacne ta svetel rob pojavlat. zato me ravno zanima, kaksne so izkusnje pri drugih, da vidim, ali sem upravicen, da ga ponovno vrnem. osebno me moti, saj pravim, prvo minuto dela normalno...

prosim za pomoc in hvala ze vnaprej. ales

Hm, kaj pa ce graficna kaj zafrkava? Lahko tudi Windows ali driverji.... Hm, daj pritisni Pause ko se sistem zaganja in tam pocakaj par minut ali pa so presnami DSL Linux, je samo 50 mb in naredi CD s katerim ga pozenes. Je live in ni treba instalirat na hdd. Namen tega je, da se preizkusi monitor loceno od windowsev in gonilnikov.

Druga moznost je tudi kartica in morda bi bilo dobro ce lahko monitor preizkusis na kaksnem drugem PCju...

ravno v tem je fora, da graficna ni kriva! trenutno je monitor povezan samo v elektricno omrezje in vklopljen, pa se pojavi ta rob. bolj se mi zdi, da je kriva napetost, al pa da lucke premocno svetijo! kaj jaz vem... :)

hvala vseeno za odgovor!

Obstaja se moznost da resetiras vse nastavitve preko menija, potem izberes kaksno drugo osvetlitev (preset ali custom) in lahko probas se drug gamma. Morda je kaj tudi od tega odvisno...

AngelOfDeath ::

Zgoraj in spodaj je malo bolj svetlo če dam črno sliko gor

drugač pa tega med normalnim delom ne opazim tudi pri gledanju filmov ne

če bi dal oceno bi rekel da je ta malo svetlejši rob nekje 3mm zgoraj in spodaj ampak kot sem rekel mene ne moti ker ga ne opazim edino če dam črno sliko v full screen

komar ::

Imam ga cca 1.mesec in ne opazim, svetlejše piksle v zgornjem in spodnjem robu.
Sem ga kupil v BigBang-u in prej opravil test.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751026216 (21614) KTr1sk
»

226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )

15317507 (10569) Zako
»

LCD in tekst

Oddelek: Zvok in slika
6981 (845) roli
»

Kateri LCD Samsung?

463741 (2179) NURS
»

slikanje z digitalcem pri isti resoluciji - različno veliki fajli?

Oddelek: Zvok in slika
162166 (1713) Quikee

Več podobnih tem