Forum » Kaj kupiti » Kateri LCD Samsung?
Kateri LCD Samsung?
Dreams ::
Kupujem monitor in me zanima kateri LCD Samsung 17 ali 19 inčni je najboljši.
Rabim pa ga za filme, igre, pisarniško delo.
Hvala za odgovore.
Rabim pa ga za filme, igre, pisarniško delo.
Hvala za odgovore.
ASUS P4P800E-Deluxe, Intel4 2,4GHz, Msi 6600GT,
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W
- spremenil: boštjan ()
Karakteristike ima 4ms G to G. ali je to dobro za igre ?
Kaj pomeni G to G?
Kaj pomeni G to G?
bajsibajsi ::
Dreams,
LCDji s 4ms GtoG so trenutno za igranje iger najboljsa izbira kar se tice "zamika"...
Kaj pomen G to G ? Odzivnost ali pa mogoce duhec do duhca, hehe... :p
LCDji s 4ms GtoG so trenutno za igranje iger najboljsa izbira kar se tice "zamika"...
Kaj pomen G to G ? Odzivnost ali pa mogoce duhec do duhca, hehe... :p
marnit ::
Glede na to da navajaš odz. čas 4ms predvidevam, da te zanima 930bf. Če igraš hitre igre ga kupi, neglede na matriko, saj (če si nek nezahteven uporabnik) ne boš začutil neke potrebe po boljši sliki med pisanjem v wordu. Za filme je tudi ok, saj se twinkling efekta, iz recimo 1,5m, ne opazi več (če hočeš ti lahko celo slikam moj 913N).
Lahko pa tudi počakaš na 193p+ (oz. na njegov test). Trenutna mnenja okoli njega so zelo različna.
Lahko pa tudi počakaš na 193p+ (oz. na njegov test). Trenutna mnenja okoli njega so zelo različna.
||_^_|| ::
Jst sm se tut odločil da si kupim 19" samsunga. samo ob poplavi različnih modelov mi je vse manj jasno kaj naj si nabavim.
Brat si je zanč kupu 913N, pa zgleda fenomenalno.
Brat si je zanč kupu 913N, pa zgleda fenomenalno.
kako je pa s kvaliteto slike in ostrino, saj v zivo ga nisem se videl?
Matek ::
Kot je rekel loup, če nisi tako zahteven, kupi 930BF, ne glede na to, da ma poceni matriko. 193+ bo imel 8 ms odzivnega časa, ampak bodo barve in kontrasti dosti boljši zaradi kvalitetnejše matrike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
kdaj se bo ga dobilo v trgovinah in koliko bo cena?
fl0w ::
Želel bi mnenje o tem LCD-ju:
Monitor LCD 17" Samsung SyncMaster 713N Silver
Resno se odločam za nakup! A dobim kaj boljšega za to ceno?
lp
Monitor LCD 17" Samsung SyncMaster 713N Silver
Resno se odločam za nakup! A dobim kaj boljšega za to ceno?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fl0w ()
lovro1a ::
za igre obdrzač svojga crt samsunga syncmaster 959nf; zarad oči pa bi kupu lcdja.
ogrevam se za 930bf.
zanima me, če se da z mojem radeonom 9800 pro furat 2 monitorja oz kaj je pri tem dobrga. al se da met naprimer različne slike na monitorjih ..sam pol bi rabu tud 2 miske lol? oz ce mas loh le isto sliko na obeh monito rjih, zakaj je to sploh koristno? se mi zdi da je bil en software hidravision prilozen. a je to kej v zvezi z furanjem 2h monitorjev na eni grafi? če je, zakaj se uporabla?
kul bi blo da bi bla oba skos prklucena, in bi, ce bi igral igre oz kaj delal za fax samo preklapljal med obema...(da neb blo treba zmer se pod mizo plazit pa menjavat kablov) a se to da?
lp,thx
ogrevam se za 930bf.
zanima me, če se da z mojem radeonom 9800 pro furat 2 monitorja oz kaj je pri tem dobrga. al se da met naprimer različne slike na monitorjih ..sam pol bi rabu tud 2 miske lol? oz ce mas loh le isto sliko na obeh monito rjih, zakaj je to sploh koristno? se mi zdi da je bil en software hidravision prilozen. a je to kej v zvezi z furanjem 2h monitorjev na eni grafi? če je, zakaj se uporabla?
kul bi blo da bi bla oba skos prklucena, in bi, ce bi igral igre oz kaj delal za fax samo preklapljal med obema...(da neb blo treba zmer se pod mizo plazit pa menjavat kablov) a se to da?
lp,thx
Dejcc ::
zivjo!
Mene pa zanima ce ma kdo samsunga sm 710t in ce se ga splaca kupt?
Pa glede dveh ekranov in misk mislm da jei tko da ce das misko prevec levo(desno) da se kurzor pokaze na drugmu ekranu
Mene pa zanima ce ma kdo samsunga sm 710t in ce se ga splaca kupt?
Pa glede dveh ekranov in misk mislm da jei tko da ce das misko prevec levo(desno) da se kurzor pokaze na drugmu ekranu
Goldee ::
Ce se lahk se jaz vsilim v to temo :
Jaz pa kupujem Samsung 713N, ki je res ugoden pri enaa Povezava, pa se na obroke ga lahk kupis. 8 ms se mi zdi uredu cas, kak pa se bo to obneslo pri NFSu2 bomo pa se vidli, oz. ce ma kdo ze izkusnje tukaj naj posta sem. Pa tudi nasplosno vtisi o tem monitorju.
Hvala in LP
Jaz pa kupujem Samsung 713N, ki je res ugoden pri enaa Povezava, pa se na obroke ga lahk kupis. 8 ms se mi zdi uredu cas, kak pa se bo to obneslo pri NFSu2 bomo pa se vidli, oz. ce ma kdo ze izkusnje tukaj naj posta sem. Pa tudi nasplosno vtisi o tem monitorju.
Hvala in LP
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
korposlav ::
Tega samsuga imam jaz (713N -kupljen pred 5 meseci) . Deluje vredu, slika je dobra barve so tudi ok, pri igrah (COD), in pri filmih ni problemov z odzivnostjo.
Sašo G.
Mega! Ze mam predracun in danes ga mislim nabavit, ko koncam siht, ce bom se ujel. Mislim, da je za 57k to res dobra izbira!
Vtise postam jutri. :)
Vtise postam jutri. :)
Prepozno. Ga ze gledam .
Brez pripomb sem.
LP
Brez pripomb sem.
LP
Tr0n ::
Jaz sem z 930BF dokaj zadovoljen. Res, da bi lahko bil 8-bitni panel, ampak slika je se vedno ass clean & sharp. ;)
fahrenGONE ::
Za igre je 930BF zakon. Sem gledal staticne slike ekrana in ghosting in tudi pri 8ms je bili videti majhen obris, pri 4ms pa ne.
Ce kdo namerava kupiti 193P+ naj pocaka. Samsung ge je nehal izdelovati, ker bodo sli iz 8ms na 6ms PVA in tudi ghpsying je se vedno prisoten pri 193P+, ceprav ima samo 8ms. Se pozna, da ni TN in to je bil problem.
Ce kdo namerava kupiti 193P+ naj pocaka. Samsung ge je nehal izdelovati, ker bodo sli iz 8ms na 6ms PVA in tudi ghpsying je se vedno prisoten pri 193P+, ceprav ima samo 8ms. Se pozna, da ni TN in to je bil problem.
LeQuack ::
Ena mala priemrjava ghostingov, predvsem za 4ms TN in 8ms M/PVA:
http://www.behardware.com/articles/588-5/lcd-19-belinea-10-19-20-and-benq-fp91v.html
http://www.behardware.com/articles/588-5/lcd-19-belinea-10-19-20-and-benq-fp91v.html
Quack !
Yep, ceprav na tej strani jim nic ne pase. Za njih so ok samo tisti monitorji za 500k sit.
JamesBond ::
Mam 713N zdaj 4 dni, ravno sem ugasnil NFSu2, ki zgleda gor super in sem zaenkrat kar zadovoljen. Prej sem mel prikloplenega 959NF, ki ma predvsem bolj ostro sliko (tukaj npr. črke malo čudno zgledajo, kljub clear type-u), ampak ta ima pa bolši kontrast in svetlejši je, na nek način mi je na moč všeč.
Meni so tudi vsec 17", imajo manjse pike in manj moznosti da bos nasel kaksno mrtvo piko kot vecji monitorji. Resolucija pa je v skoraj vseh enaka kot pri 19" (kateri imajo vecjo piko).
Dr_M ::
mater, sam eni ste pa res nesposobni. pa se ponosni na to...
Eizo FlexScan L771
19.6"
samo glede na podatke, je tole precej obupen monitor.
http://www.eizo.com/support/discontinued/lcd/l771.asp
Iiyama AU4831D
19"
ne bom porabu vec kot minuto na googlu, zato je stran v ruscini.
podatki so dost podobni kot pri eizotu.
http://www.iiyama.ru/products/lcd/AU4831D/index.shtml
Eizo FlexScan L771
19.6"
samo glede na podatke, je tole precej obupen monitor.
http://www.eizo.com/support/discontinued/lcd/l771.asp
Iiyama AU4831D
19"
ne bom porabu vec kot minuto na googlu, zato je stran v ruscini.
podatki so dost podobni kot pri eizotu.
http://www.iiyama.ru/products/lcd/AU4831D/index.shtml
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Se absolutno strinjam z fahrenheitom. Velika vecina 17 in 19 monitorjev ima optimalno sliko na 1280*1024. Na 19 je ta slika samo bolj razpotegnjena, vidis pa prakticno isto sliko kot na 17. Jaz si se dolgo nebi omislil 19, ker pac ni potrebe. Ko pa bodo zaceli delati monitorje za mnozicno prodajo (v nekih normalnih cenah), ki bodo podpirali 1600*1200, potem pa bi si nabavil 19. Ampak trenutno sem prevec zadovoljen z mojim 713N.
Naj nekdo poda kaksen dober argument zakaj 19 namesto 17 prosim. Zanima me kaj vi mislite, zakaj bi se splacalo 19?
LP!
Naj nekdo poda kaksen dober argument zakaj 19 namesto 17 prosim. Zanima me kaj vi mislite, zakaj bi se splacalo 19?
LP!
Utk ::
Če gledaš v monitor na razdalji 30 cm pol res 17"...če ga pa hočeš met vsaj kakšen meter daleč je pa 19". Si bolj komot, če imaš prostor...se uležeš nazaj na stol ali kaj podobnega, in uživaš:)
TOP ::
Jaz kupujem LCD Samsung in nevem katerega ali 730 BF ali pa 173P+ v ceni jerazlika to vem ampak nekateri pravite da je 173P+ da je viden ghosting pri igrah zato ne vem katerega naj vzamem hvala
Jaz sem gledal 193P (ne plus) in 930GB (4ms!) in je res velika razlika v igrah. Pa tudi pri 930BF so barve bolj zive in ima full lepo za spreminjat med razlicnimi preseti ali pa si naredis custom. Edino kar je minus je vidni kot zaradi TN matrike, ampak ni tako zelo huda zadeva ... in pa se black -- ekran je crn, ampak zgoraj se nekako opazi malo svetlejsi predel, ampak zelo malo. Moti te samo ce res gledas tja ravno v ta namen, hehe. 4ms je res super zadeva za igranje in vse ostalo.
193P ima ghosting in 193P+ tudi, zato ga Samsung noce niti reklamirati kaj prevec ampak bodo oktobra predstavili nov model s 6ms in PVA matrix, kar bo verjetno kar cool. Pa moje bo dobra konkurenca Viewsonic 191+.
173P+ si kupi ce res rabis odlicno reprodukcijo barv in ce ti kalibracija ne dela tezav. Vse se ureja preko programa za Windows, nima nobenih gumbov na monitorju.
730BF pa je vsaj zame boljsi, saj nimam studia doma in barve so tako ali tako super. Imas vec prednastavljenih kombinacij za igre, text, inet, movie, sport ipd in lahko tudi sam nastavljas vse preko menija. Software je opcija. 4m je idelna zadeva za igre, saj ghosting ne bo videti v nobenem primeru.
193P ima ghosting in 193P+ tudi, zato ga Samsung noce niti reklamirati kaj prevec ampak bodo oktobra predstavili nov model s 6ms in PVA matrix, kar bo verjetno kar cool. Pa moje bo dobra konkurenca Viewsonic 191+.
173P+ si kupi ce res rabis odlicno reprodukcijo barv in ce ti kalibracija ne dela tezav. Vse se ureja preko programa za Windows, nima nobenih gumbov na monitorju.
730BF pa je vsaj zame boljsi, saj nimam studia doma in barve so tako ali tako super. Imas vec prednastavljenih kombinacij za igre, text, inet, movie, sport ipd in lahko tudi sam nastavljas vse preko menija. Software je opcija. 4m je idelna zadeva za igre, saj ghosting ne bo videti v nobenem primeru.
TOP ::
Fahrenheit hvala za ta odgovor mislim da bom res si omislil 730BF ker sem bral da ima model 173P+ težave tud z ghostingom in mrtvimi pikcami zdaj me edino še zanima kakšen je kaj model 713N napram 730BF. HVALA
Po moje je boljsi 730BF kot 713N... nisem pa videl 713N v zivo, tako da samo ugibam... 730BF je novejsi, 1kg lazji, ima dodatne opcije v meniju in ima samo 4ms! :) Ce te skrbijo mrtve pike, potem lahko narocis na mimovrste.com in pod opombe napises, da naj preverijo pike na monitorju. Zaracunali ti bodo uro serviserja, tam okoli 2500 SIT. Lahko jih tudi prej poklices za tocno ceno in informacije.
A kdo ve, ce tudi druge trgovine omogocajo pregled za mrtve pike? To pride zelo prav... :)
Edit: 713N ima samo navaden 15pin D-sub VGA prikljucek, 730BF pa ima DVI in VGA.
A kdo ve, ce tudi druge trgovine omogocajo pregled za mrtve pike? To pride zelo prav... :)
Edit: 713N ima samo navaden 15pin D-sub VGA prikljucek, 730BF pa ima DVI in VGA.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fahrenGONE ()
Ce kdo rabi navodila za 730BF in 930BF, jih lahko posljem na mail. So v html in pdf, eng slo in ostalih jezikih.
730BF je novejsi, 1kg lazji, ima dodatne opcije v meniju in ima samo 4ms! :)
Od tega pa je bistven samo zadnji podatek. :) Drugace pa imata svetilnost, kontrast, vidni kot, st. barv. in resolucijo isto. Je pa tale 730BF obcutno drazja zadeva. Da ne bo pomote, ne zagovarjam "svojega" modela, 730BF je boljsi. Edina stvar, kot sem ze omenil, ki bi lahko bila minus, je cena. 713N je skoraj 20k cenejsi :). In tudi 8ms je za igre prav uredu.
Od tega pa je bistven samo zadnji podatek. :) Drugace pa imata svetilnost, kontrast, vidni kot, st. barv. in resolucijo isto. Je pa tale 730BF obcutno drazja zadeva. Da ne bo pomote, ne zagovarjam "svojega" modela, 730BF je boljsi. Edina stvar, kot sem ze omenil, ki bi lahko bila minus, je cena. 713N je skoraj 20k cenejsi :). In tudi 8ms je za igre prav uredu.
To je res, cena je visja in 713N nisem v zivo videl, zato ne morem reci da ni ok. Po moje je tako dober kot bo 730BF ko pridejo ven novi modeli, se vedno super ampak nov model ima zmeraj kaksno izboljsavo. :)
HerrFlick ::
Sam se trenutno odločam med 193P PLUS in LCD 204T...verjetno bom vzel manjšega in cenejšega
Je boljsi. Sam se o tem razmisli, koliko si pripravljen dati za monitor. :)
ales_ ::
evo, se registriral na forumu, mam problem kar se tice 730BF. kaj je to res normalno, da ima tak monitor v zgornjem in spodnjem robu svetlejse piksle?? kolikor je meni jasno, bi morala ob crni sliki biti celotna povrsina crna! je kaj narobe z monitorjem?? moram povdarit, da sem v dolocenih trgovinah videl te enake modele, ki tega problema niso imeli, al pa jaz malo slabo vidim
nujno rabim pomoc!!
tenx
nujno rabim pomoc!!
tenx
Kato ::
Ok prosim za nasvet , kupujem monitor (19 LCD do 100 k) , nekaj takega z lepimi barvami dobro ostrino , kvaliteta slike nasplošno. Največ gledam filme, delam v Winsih, igre pa igram zelo malo ker je ostal računalnik prestar in ga bom zamenjal šele čez kakšno leto. Po prebiranju te rubrike sem prišel do zaključka da mi še najbolj odgovarja Samsung LCD 193P PLUS 19", sem ga že bil pripravljen kupiti pri enaa , poklical sem enega kolega, ki tam dela ,če mi ga zrihta kaj ceneje, pa mi ga je on odsvetoval, češ da se pogosto kvari in so jih že dosti dobili nazaj( mrtvi piksil pa to). Zdej me je pa tip spravil v dilemo, a naj vseno tega nabavim pa riskiram ali pa mogoče kaj cenejšega z slabšimi karekteristikami?
Vsak nasvet je dobrodošel.
Enaa:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Zdej sem začel tudi malo tega gledat Samsung SyncMaster LCD 913N 19" , cena zgleda ugodna, ti podatki na enaa strani so obetajoči, ampak več kot to pa ne vem. Zdej če ga kdo od vas ima bi prosil za vaše mnenje.
Še link za tega:
Vsak nasvet je dobrodošel.
Enaa:
Zdej sem začel tudi malo tega gledat Samsung SyncMaster LCD 913N 19" , cena zgleda ugodna, ti podatki na enaa strani so obetajoči, ampak več kot to pa ne vem. Zdej če ga kdo od vas ima bi prosil za vaše mnenje.
Še link za tega:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
NURS ::
jaz sem z 940B zelo zadovoljen.
Drugače pa idi v recimo BOF pa malo pogledaš, sprobaš in se odločiš. kupiš pa tisti model ki ti bo najbolj všeč kj ebo najceneje.
Drugače pa idi v recimo BOF pa malo pogledaš, sprobaš in se odločiš. kupiš pa tisti model ki ti bo najbolj všeč kj ebo najceneje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1028128 (23526) | KTr1sk |
» | Kakšen zaslon imate? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5476 (4810) | ombre |
» | nakup LCD za igranje igerOddelek: Kaj kupiti | 2075 (1630) | SergioGuru |
» | Kateri samsungov LCD do 80.000 sitOddelek: Kaj kupiti | 1208 (1017) | NURS |
» | Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9824 (6520) | Person |