Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj so serverji tako dragi?
Zakaj so serverji tako dragi?
Huey P ::
Okej to me zanima - pravkar gledam revijo Monitor in gledam ceno za HP netserver e200 (P3 1000, 128 RAM, 18 Gb, CD-ROM 48x, 4 Mb VideoRAM, LAN 10/100TX), cena pa je 269.060,00 SIT BREZ DDV. Tal gnoj računalnik stane celo bogastvo...
Že od nekdaj me je zanimalo zakaj serverji stanejo celo bogastvo, ko pa pogledaš pod specifikacije pa vidiš, da je to en P3 z 20 Gb diskom in Trident grafično...
Že od nekdaj me je zanimalo zakaj serverji stanejo celo bogastvo, ko pa pogledaš pod specifikacije pa vidiš, da je to en P3 z 20 Gb diskom in Trident grafično...
..::DOOM III: The Legacy::..
Tiger ::
Zato ker je v ceno všteta programska oprema (operacijski sistem, dodatni programi za nadzor, itd,..)
Huey P ::
Tudi sam sem domneval (zdaj vem), da je fora v programski opremi, samo je fora, da nikjer ne piše kaj vse za programske dobiš...
..::DOOM III: The Legacy::..
dr.J ::
Serverji imajo na primer optimiziran bus network-RAM, desktopi pa grafika-RAM. A si mogoče našel kako znano mamaplato z znanim čipsetom v takem serverju???
Tudi zanesljivost je bistveno boljša, to pa se plača.
Pa tisti, ki serverje zares rabijo, imajo ponavadi dosti pod palcem.
Tudi zanesljivost je bistveno boljša, to pa se plača.
Pa tisti, ki serverje zares rabijo, imajo ponavadi dosti pod palcem.
Tomi ::
Če imaš namen kupiti, potem ti bodo že povedali. Ker vsi, ki kupujejo tam nad 350.000, so pri firmah lepo sprejeti
metrodusa.blogspot.com
cahahopie ::
Hemm...
Pa bi bil o.k. moj 1,3 Ghz Athlon, 256 rama, 20Gb diskom in MSI K7T Turbo plato?
Sprašujem se tudi to, npr...
A je možno, da tist čas, ko je tvom comp. deluje kot a la server (folk obiskuje tvoj pejđ) ti pa tist cajt nabijaš Quake3?
In še to.. ker nimam bohve kakšnih izkušenj s kablsko (ker je nimam).. me zanima, če lahko npr. jaz med tistim časom surfam po netu, medtem ko ostal folk gleda mojo stran perk iste žnore?
Se da? Se ne da?
Ali je možno met na en računalnik prikoplen kabel in poleg tega še navadno tel. linijo?
In še to.... je možn če maš dva modema, dve tel. liniji, da si na netu dvojno?
Majko mam zamisli.
Pa bi bil o.k. moj 1,3 Ghz Athlon, 256 rama, 20Gb diskom in MSI K7T Turbo plato?
Sprašujem se tudi to, npr...
A je možno, da tist čas, ko je tvom comp. deluje kot a la server (folk obiskuje tvoj pejđ) ti pa tist cajt nabijaš Quake3?
In še to.. ker nimam bohve kakšnih izkušenj s kablsko (ker je nimam).. me zanima, če lahko npr. jaz med tistim časom surfam po netu, medtem ko ostal folk gleda mojo stran perk iste žnore?
Se da? Se ne da?
Ali je možno met na en računalnik prikoplen kabel in poleg tega še navadno tel. linijo?
In še to.... je možn če maš dva modema, dve tel. liniji, da si na netu dvojno?
Majko mam zamisli.
Matek ::
Ja, cahahopie, kolko jest vem lahko ti quakaš, drugi pa gledajo tvoj page. Možno je tudi met dve liniji naenkrat. Pač surfaš z dvojno hitrostjo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
andrej ::
Razlogov zakaj je tak je zelo dosti. V prvi vrsti je hardver, ki je malenkost drugacen. Recimo mas ECC rame, ipd. Drugic, je hardver bolj kvaliteten in note nedajejo kaksnih poceni tajvanskih mreznih kartic, etc.
Drugi razlog je testiranje. Strezniki so vecino stestirani bolj kot navadni PC-ji,predno grejo v prodajo.
Drugih je softver. Proizvajalci dodajo svoje aplikacije za upravljanje.
Tretji razlog je ime. Imenski PC-ji so drazji.
Naslednji razlog pa je ciljna publika. Serverje ne kupujejo ljudje, ki gledajo na vsak tisocak. Zato si lahko proizvajalci pri streznikih privoscijo visje cene.
Se en razlog je bolj psiholoske narave. Kako bi recimo na cloveka deloval nek fuul poceni streznik s ceno, ki bi bla prelepa da bi bla res. Recimo, da bi mel nek streznik za 5% nizjo ceno kot desktop racunalo. Vsak, ki bi zelel met resen streznik bi najprej pomislo, da mora bit neka finta...
Bistvo je, da so strezniki namenjeni drugacni publiki, kjer cena ni najbolj pomembna.
Drugi razlog je testiranje. Strezniki so vecino stestirani bolj kot navadni PC-ji,predno grejo v prodajo.
Drugih je softver. Proizvajalci dodajo svoje aplikacije za upravljanje.
Tretji razlog je ime. Imenski PC-ji so drazji.
Naslednji razlog pa je ciljna publika. Serverje ne kupujejo ljudje, ki gledajo na vsak tisocak. Zato si lahko proizvajalci pri streznikih privoscijo visje cene.
Se en razlog je bolj psiholoske narave. Kako bi recimo na cloveka deloval nek fuul poceni streznik s ceno, ki bi bla prelepa da bi bla res. Recimo, da bi mel nek streznik za 5% nizjo ceno kot desktop racunalo. Vsak, ki bi zelel met resen streznik bi najprej pomislo, da mora bit neka finta...
Bistvo je, da so strezniki namenjeni drugacni publiki, kjer cena ni najbolj pomembna.
ToniT ::
Če ti 100 ljudi vsak dan v neko bazo zapiše vsak cca 300 zapisov, boš prekleto premislil, kakšno mašino boš imel za server... Tukaj gre predvsem za zanesljivost in zaupanje v mašino (firmo). Ostalo je pa že Andrej povedal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server v podjetju (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8196 (5729) | Malajlo |
» | Strežnik za faks (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4446 (2976) | kmarjan |
» | Kje v SLO kupiti server za 5000Euro?Oddelek: Kaj kupiti | 4011 (3053) | piek |
» | Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17302 (13030) | opeter |
⊘ | Postavitev strežnikaOddelek: Izdelava spletišč | 2160 (1775) | cahahopie |