Forum » Elektrotehnika in elektronika » Izdelava FM antene za PC radio tuner
Izdelava FM antene za PC radio tuner
Tomay ::
Našel sem en star radio tuner za računalnik antene pa na žalost nimam.
Sedaj sem začasno uporabil en mini vtikač za slušalke na katerega sem prliotal približno meter navadne žice, samo sprejem ni najboljši.
V navodilih je narisana antena iz žic v obliki črke T.
Mi lahko kdo svetuje kako izboljšati sprejem, ali če mi kdo lahko da mere originalne antene in kako je povezana.
Sedaj sem začasno uporabil en mini vtikač za slušalke na katerega sem prliotal približno meter navadne žice, samo sprejem ni najboljši.
V navodilih je narisana antena iz žic v obliki črke T.
Mi lahko kdo svetuje kako izboljšati sprejem, ali če mi kdo lahko da mere originalne antene in kako je povezana.
Voodoo 4Ever
Azrael ::
Te antene so bile res take kot si opisal, dve žici ali ena žica v obliki črke T. Dolžina dovoda nekje 1m, kraka okoli 75cm vsak. To je precej na pamet, ker sem tako anteno v živo videl samo 1x, pa še to bolj od daleč (boljšji sejem).
Sprejem je bil enak tudi, če si namesto te antene priklopil najcenejše slušalke za walkman- bolj za silo in precej odvisen od položaja antene in PCja. Če je bila škatla računalnika odprta je bil sprejem še slabši.
Jaz sem naredil tako, da sem 3.5mm banana vtič s kratkim koaksialnim kablom zvezal z antensko koaksialno vtičnico in potem naprej na kabelsko ali drugo (zunanjo) anteno. Problem teh radio kartic (in TV tunerjev) so radijske motnje, ki jih seva sam računalnik.
Lahko poskusiš tudi s kakšno avtomobilsko elektronsko anteno (tista, ki se nalepi na šipo), samo jo poskusi odmakniti čimdje od računalnika. V tem primeru moraš iz računalnika speljati ven še 12V za napajanje antene.
Sprejem je bil enak tudi, če si namesto te antene priklopil najcenejše slušalke za walkman- bolj za silo in precej odvisen od položaja antene in PCja. Če je bila škatla računalnika odprta je bil sprejem še slabši.
Jaz sem naredil tako, da sem 3.5mm banana vtič s kratkim koaksialnim kablom zvezal z antensko koaksialno vtičnico in potem naprej na kabelsko ali drugo (zunanjo) anteno. Problem teh radio kartic (in TV tunerjev) so radijske motnje, ki jih seva sam računalnik.
Lahko poskusiš tudi s kakšno avtomobilsko elektronsko anteno (tista, ki se nalepi na šipo), samo jo poskusi odmakniti čimdje od računalnika. V tem primeru moraš iz računalnika speljati ven še 12V za napajanje antene.
Nekoč je bil Slo-tech.
mare_ ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko dB pri DVB-T notranji anteniOddelek: Pomoč in nasveti | 5338 (4357) | lovro535v2 |
» | [Hi-Fi] - Slike vaših sistemovOddelek: Zvok in slika | 11360 (4562) | Janac |
» | Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 31294 (19914) | Marko86 |
» | povečanje dometa pri daljinskem zaklepanju avtaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3696 (2719) | rokec_mx |
» | Problem z LM914NOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2159 (2082) | Azrael |