Forum » Elektrotehnika in elektronika » Modifikacija štroma pri Suzuki Swift letnik 2000
Modifikacija štroma pri Suzuki Swift letnik 2000
Matevžk ::
To bi sicer lahko vprašal že v prejšnjem (s tem povezanim) postom, pa sem pozabil; po drugi strani pa bosta ločeni temi še bolj priročni.
Sem lastnik Suzuki Swifta letnik 2000. Imam manjšo "težavo" (it's a feature, not a bug!:) ... v 12V vtičnici je napetost samo, če imam v ključavnici za vžig ključ. Ker mislim (halo-o ...), da se akumulator ne bi smel izprazniti, če bi samo pomagal napolniti telefonov ali računalnikov akumulator, me zanima, če kdo pozna (ne mi filozofirat, prosim) zadevo konkretno pri tem avtu (ali sorodnih z isto konfiguracijo) in mi da kakšen nasvet.
Spodaj v kabini (nad sopotnikovimi nogami in levo od njih) je množica kablov, en spoj (s konektorji) je očitno namenjen vtičnici (če izključim povezavo, je vtičnica mrtva, ostalo pa deluje). OK, našel sem torej kable, ki peljejo do vtičnice. Kje naj dobim kable, ki bodo stalno "dobavljali" električno energijo? So tisti od radija stalno pod napetostjo? Predvidevam, da, saj radijo po izvleku ključa izvede še nekaj operacij, preden se zaradi ustreznega signala iz ključavnice ugasne.
In recimo, da se odločim povezati vzporedno z radijem - bo to preveč za varovalko? Glede na to, da ima radio izhod samo 4x40W (pa še to imam priključena le dva zvočnika) in bi vtičnico obremenil za max. 100 W ...
Sem lastnik Suzuki Swifta letnik 2000. Imam manjšo "težavo" (it's a feature, not a bug!:) ... v 12V vtičnici je napetost samo, če imam v ključavnici za vžig ključ. Ker mislim (halo-o ...), da se akumulator ne bi smel izprazniti, če bi samo pomagal napolniti telefonov ali računalnikov akumulator, me zanima, če kdo pozna (ne mi filozofirat, prosim) zadevo konkretno pri tem avtu (ali sorodnih z isto konfiguracijo) in mi da kakšen nasvet.
Spodaj v kabini (nad sopotnikovimi nogami in levo od njih) je množica kablov, en spoj (s konektorji) je očitno namenjen vtičnici (če izključim povezavo, je vtičnica mrtva, ostalo pa deluje). OK, našel sem torej kable, ki peljejo do vtičnice. Kje naj dobim kable, ki bodo stalno "dobavljali" električno energijo? So tisti od radija stalno pod napetostjo? Predvidevam, da, saj radijo po izvleku ključa izvede še nekaj operacij, preden se zaradi ustreznega signala iz ključavnice ugasne.
In recimo, da se odločim povezati vzporedno z radijem - bo to preveč za varovalko? Glede na to, da ima radio izhod samo 4x40W (pa še to imam priključena le dva zvočnika) in bi vtičnico obremenil za max. 100 W ...
lp, Matevžk
Privatnik ::
Ja avtoradio ma 2 plusa, en je stalni (direkt iz akumulatorja, preko varovalke v avtu), drugi pa je preko kljucavnice, tak da ko kontakt vzames ugasne tut radio. Na ta isti kabl od klucavnce je vezana tut 12V vticnica (seveda tut preko varovalke). Zdej lahko bi vticnico prevezu na + od avtoradia (tist stalen). Mal poglej na napajalnika telefona in laptopa kaksen tok vleceta med polnjenjem, da ti ne bo slucajno tiste varovalke za avtoradio kurl. Ce porabta prevec lahko tut vezes na kabel pred klucavnico pa se eno varovalko vmes zmontiras, in pol sigurno ne bos mel problemov s premalimi varovalkami.
LP
LP
TRIROG ::
mal pazi ker tuki znajo tect kr dost visoki tokovi ... tist strom ki ga ima radijo za stalno 12v je misljen samo za napajanje spomina - da ne pozb postaj, ni nujno da je dost mocen da ti bo poganju vse na 12V ... na tvojem mestu bi u merkurju kupu par metrov 4 mm2 kabla pa ga potegnu direku iz akkuja do vticnice ... da bo zagotovljeno de se navjo kabli kuhal- kar se LAHKO zgodi ce polnes recmo laptope itn ... 100W pri 12v znese 12A to pa ni mal ...
kar se pa radija tice ... tistih 4x40W sploh ni to kar pise tko da se ne sekiri- sam za 100W bi jst potegnu svoj strom - pa bi biu zihr ...
kar se pa radija tice ... tistih 4x40W sploh ni to kar pise tko da se ne sekiri- sam za 100W bi jst potegnu svoj strom - pa bi biu zihr ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dash cam v avtu - konstantno napajanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2273 (1709) | int47 |
» | Modificiranje notranjosti avtaOddelek: Na cesti | 4956 (3740) | IL_DIAVOLO |
» | Kako proklopim avtoradio, da ne izgubi spomina?Oddelek: Na cesti | 8669 (4972) | rini |
» | Kam naj zvežem/vklopim to žico, da bo žarnica svetila?Oddelek: Loža | 3717 (3169) | matobeli |
» | Vezava avtoradia: vklop ob prižigu luči?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4476 (4215) | bastadu |