» »

dilema pri trdih diskih!

dilema pri trdih diskih!

bjelakrez ::

Mam eno velko dilemo. Do zdej sm meu (oz. ga ma še zmeri) disk Segate z 8 GB placa gor. Zdej je pa tale disk ratu mau premejhn in bi rad kupu novga. Pa ne vem čist dobr, za kerga naj se odločm? WD, Segate, IBM, ... Jest vidm razliko med temi samo v ceni. Zdej bi vas pa prosu, da mi poveste še, kakšna je razlika med temi v kvaliteti.

Pol mam pa še eno vprašanje glede hitrosti diskov. Eni majo 5400 rpm, eni majo 7200 rpm, eni majo pa 10000 rpm. V čem je sploh point tega vrtenja. Zakaj bi biu disk k ma 7200 rpm bolši ob unga k ma 5400 rpm (glede na to, da je dražji).

Pa še neki: kwa pomen SCSI in kaj IDE? V čem je razlika?

Be patient please, 'cos I'm new in this...8-O

tico ::

glede tega kateri disk je najboljsi nakup malo prebrskaj forum je bilo podobnih topicov ze precej.

Glede hitrosti 5400/7200/10000 je tako hitreje ko se disk vrti hitreje lahko glave zapisujejo/berejo podatke z diska kar pomeni hitrejse delovanje. Razlika v ceni ni prevec grozna razlika v hitrosti pa je kar opazna sploh pri kakem zahtevnejsem delu.

IDE in SCSI sta dva interfacea na katerega lahko priklopis diske. standardno so na maticnih ploščah samo IDE priklopi, SCSI krmilnik pa moras posebaj kupiti. Za navadnega domacega uporabnika/igricarja SCSI ni toliko zanimiv koliko je drag. Ce pa se ukvarjas s kakim profesionalnim videom, grafiko, zvokom, ali pa za kaki server pa SCSI diski pokazejo svojo hitrost.

bjelakrez ::

jah sej glih zato pišem, k še nism zasledu nobene teme o diskih. no ja ej hvala useen, zdej že mau več vem. še zmeri pa ostaja dilema, kero fermo naj kupm....:|

Matek ::

na vseh testih zmaguje IBM.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Binji ::

Jst mam Quantuma Fireball 40GB pa mi dela bp! Se en nenameren test vzdrzljivosti sm naredil, ko mi je pal kasn meter dol na trdo podlago pa ni dobu nobenga bad sectorja.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

TESKAn ::

Še nekaj glede vrtenja - čim hitreje se vrti disk, tem hitreje podatki 'potujejo' pod glavo. Ergo čim hitreje se vrti, tem manjši je čas med zahtevo po podatku in pričetkom branja podatkov:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

tico ::

Teskan ima prav tudi dostopni casi so krajsi.
Drugace pa bi jaz nabavil IBM IC35
Vsak ima svoj okus

Can ::

Doma sem imel Segate 6,4G in sem bil zadovoljen. Ampak ne sodi naprave po enem primerku. V firmi, kjer je cca 400 PC-jev, imamo velike težave z Seagate in Fujitsu-ji. Najboljše izkušnje so z Quantumi in IBM. Kupi IBM!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So Hitachijevi trdi diski res tako glasni?

Oddelek: Strojna oprema
141110 (1110) Dr_M
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310576 (7761) Keyser Soze
»

Tihi diski?

Oddelek: Strojna oprema
381967 (1324) burekar
»

kateri disk kupiti