Forum » Pomoč in nasveti » Direckt3D/OpenGL?
Direckt3D/OpenGL?
Randomm2 ::
Pomoč!
Mi lahko kdo razloži kako pridem do spremembe iz Direckt3D/OpenGL?
Uporabljam ATI Radeon 9000 series in ustrezne najnovejše driverje, ter Windows XP. Z začetka, ko sem naložil driverje se je ko sem šel control panel>display>settings>advanced zraven prvega oknca, ki se je odprlo odprlo še eno oknce za detaljne nastavitve kartice, kjer si lahko nastavljal kateri monitor/TV hočeš imeti priklopljen in medrugim tudi ali želiš imeti Direckt3D/OpenGL. To oknce se več ne odpre.
Hvala!
Mi lahko kdo razloži kako pridem do spremembe iz Direckt3D/OpenGL?
Uporabljam ATI Radeon 9000 series in ustrezne najnovejše driverje, ter Windows XP. Z začetka, ko sem naložil driverje se je ko sem šel control panel>display>settings>advanced zraven prvega oknca, ki se je odprlo odprlo še eno oknce za detaljne nastavitve kartice, kjer si lahko nastavljal kateri monitor/TV hočeš imeti priklopljen in medrugim tudi ali želiš imeti Direckt3D/OpenGL. To oknce se več ne odpre.
Hvala!
Mess with the best die like the rest.
Senitel ::
Am... A boš imel Direct3D ali OpenGL se "odloči" vsaka aplikacija posebej in niti ne moreš tega forsirat iz driverjev. Kar iščeš so nastavitve za OpenGL in Direct3D?
Randomm2 ::
V kolikor vem imam do sedaj Direckt3D (sem skoraj prepričan), rad pa bi imel OpenGL.
Mess with the best die like the rest.
Zheegec ::
Glej - zaženeš Doom3 in deluje v OpenGL, zaženeš Half-Life2 in deluje v DirectX (Direct3D), to ti ne odločaš (pri kakšnem Half-Life1 se je dalo izbirat med načini renderiranja - DirectX ali OpenGL, ampak tega skoraj pri 99% aplikacij ni več). Imaš pa problem ker ne moreš dostopat do nastavitev Direct3D/OpenGL, to pa zato ker je ATI pred kratkim spremenil videz nadzorne plošče za njihove grafične. Sam sem prestopil na nVidio, tako da sem že malo pozabil, naj ti kdo drug pomaga. Tam ko piše Direct3D imaš drop-box in tam lahko izbereš OpenGL in spreminjaš nastavitve za to, ampak nisem ziher.
Samo karkoli boš ti imel tam "obkljukano" je čisto vseeno, važno je da igra uporablja način renderiranja v katerem je narejena, ne pa katerega ti izbereš, tako da ne skrbeti, če pa ne veš kako dostopati do nastavitev za OpenGL je pa čisto vseeno če vidiš tiste nastavitve ali ne
Samo karkoli boš ti imel tam "obkljukano" je čisto vseeno, važno je da igra uporablja način renderiranja v katerem je narejena, ne pa katerega ti izbereš, tako da ne skrbeti, če pa ne veš kako dostopati do nastavitev za OpenGL je pa čisto vseeno če vidiš tiste nastavitve ali ne
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resnična Resničnost: Linux (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / RTV Slo | 14002 (8772) | smihael |
» | Nov članek: DirectX 9.0 - Osnove programiranjaOddelek: Novice / Nova vsebina | 2499 (2499) | tec |
» | 3D EngineOddelek: Programiranje | 1838 (1438) | helidium |
» | direct3D, openGL, software???Oddelek: Programska oprema | 1402 (1297) | DarkWIng |
» | OpenGL v asmju?Oddelek: Programiranje | 1915 (1742) | ^cyer3d |