» »

Prenosnik-GERwebgine: Težave z diskom in monitorjem

Prenosnik-GERwebgine: Težave z diskom in monitorjem

cholt45 ::

Punca je zadovoljni uporabnik naslednjega tehničnega pripomočka:

gericom webgine
p3 1100Mhz
512 SDRam
Onboard grafična
Win xp (brez SP)
Neko čudo od dvd pogona(ne ber tri pisma z mamkami)
30 gb trdi disk(pogledam keri model-firma)

Problemi so pa sledeči:
-že dvakrat (v zadnjih dveh tednih-prej nikoli) se ji je zgodilo da ob zagoni računalnika ni zaznal diska. Problem sem rešil tako da sem odprl vratca za disk in ga odklopil in priklopil nazaj.
Sumim da je kabel, je pa tudi ena druga možnost, na ohišje diska sta pritrjeni dve bakreni vzmeti, ki se ob priklopu diska stikata z ohišjem(neke vrste ozemljitev). Se ne spoznam na 2,5" diske in njihovo napajanje in sumim da bi vzmeti lahko bile celo napajanje, ker verjetno se disk ne napaja preko podatkovnega kabla?Ali pač?!

-Monitor utripa, ker je oni ploščati(plastično-bakreno-listični) kabel-vez verjetno znucan. Včasih ga moraš malo premikat gor-dol da pride slika! Me zanima kaj bi lahko ukrenil v tem primeru in koliko pride kabel-vez!

Še vprašanje za lastnike poznavalce modela:
-a je mogoče nagdgraditi grafiko?

Če ima kdo kake podobne probleme, odgovore ali dopise naj kar napiše! Se zahvaljujem za pomoč!

lp cholt

ToniT ::

Glede utripanja monitorja:
Odpri ohišje zaslona in tam boš videl en manjši konektor (na drugi strani je izhod za neonko) in tisti konektor vzemi ven in ga znova priklopi!
Nadgradnjo grafike pa pozabi!

cholt45 ::

No trenutno nimam stvari pri roki, pa te vseeno vprašam če je zajebano odpirat ohišje? Nebi rad kaj zjebal, saj ohišje računalnika sem že mel odprto , monitor je pa malo bolj občutljiva stvar! No če je pa slučajno znucan kabel ne slabo priklopljen, kje potem lahko dobim novega?
Glede grafike pa: "Vprašati ni greh":p

ToniT ::

V principu ni težko...
Štirje vijaki in majhen navadni izvijač, s katerim počasi odpiraš ohišje, da ne polomiš plastičnih zatičkov, ki držijo plastiko skupaj (poleg vijakov)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352961 (2277) userf480
»

Računalnik se ne prižge

4317841 (13964) G_mAn
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

12325732 (24056) mihibo5
»

Računalnik se ne odziva

398897 (8344) Pšenični
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8620278 (14478) MISKO_GR

Več podobnih tem