» »

RECIEVER - ojačevalec

RECIEVER - ojačevalec

mylos ::

Kupujem rabljeni reciever ali ojačevalec, ki podpira surround sistem za domači kino, katerega lahko priklopim na DVD preko koaksalnega kabla ali tudi scart.

Seveda me predvsem zanima ugodna cena in dobra ohranjenost srednje kvalitete.

Zvočnike si bom s kolegi sam sestavil , kjer me bo prišlo nekje 40% ceneje, kot če bi kupil že narejeni surround komplet.

Prosim, če ima kdo kakšno takšno stvarco za prodat, mi naj odgovori kar v forumu ali še bolje, če mi pošlje e-mail.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

Tr0n ::

Za prodat glih nimam, ampak ker trenutno tudi sam kupujem, ti lahko povem, da imajo v BigBangu akcijo Sony receiverja model STR-DB840 QS serijo za 100k SIT. Res da je drag, ampak je pa prava zverina. Trenutno najboljse razmerje med ceno / kvaliteto.

Dolby Digital und DTS-Decoder, Dolby Prologic Decoder, 32+32 Bit Full DSP, 2x 100 Watt Sinus DIN (Stereo) an 8 Ohm, 5x 100 Watt Sinus DIN (Surround) an 8 Ohm, 8/4 Ohm Umschalter, 3 Audioeingänge, 5 Videoeingänge, 1 Audioausgang, 2 Videoausgänge, 4 S-Videoeingänge, 1 S-Videoausgang, 1 FBAS Monitorausgang, 1 S-Video Monitorausgang, Control A1 II Anschluss, 3 optische Digitaleingänge und 1 koaxialer Digitaleingang, 1 Multi Channel Eingang, 1 optischer Digitalausgang, 1 Subwoofer Lineanschluss, Balance- und Klangeinstellung, vergoldeter Kopfhöreranschluss, Digital Cinema Sound (DCS), virtueller 6.1 Decoder, Umfangreiche Editiermöglichkeiten der DSP-Funktionen, DSP-Rauschminimierung, 27 Sound Field Programme, Umfangreiche Editiermöglichkeiten des Equalizers, 2-Band Tuner (UKW/MW), UKW-Empfangsteil RDS/EON, 30 Stationsspeicher, Direkte numerische Frequenz-eingabe, Automatischer Sendersuchlauf, Sleeptimer...

mylos ::

Poznam tega SONY osmico, vreden je drugače 140K SIT, vendar mi je tudi 100K preveč. Hvala za pomoč. Mimogrede, če kupuješ zvočnike surround, ne kupuj že narejenega kompleta, ker boš drago plačal in še povrh ne kaj preveč kvalitetno za 60.000sit. Če imaš prijatelje, ki se spoznajo na tehniko, si daj zvočnike sam delat. V CONRADU si kupiš, srednjetonce, visokotonce, kretnice in žice in ti jih naj kdo sestavi. Mimogrede greš k mizarju, da ti vreže prave deščice in si sam zabiješ kište. Vse skupaj te pride 4 sateliti in center brez wooferja okrog 25K-30K sit, kvaliteta pa je enaka zvočnikom za 60K sit ali celo 70K. Zraven si še lahko daš delat woofer za samo 14K sit in imaš prvovrstno klasni kino surround.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

Vrvy ::

mylos - si ti ze kdaj probal "prvovrstne" zvocnike delat?
Ce poprej nisi naredu vsaj enih 10 zvocnikov, tko, za probo, nima smisla tistga kar sproduciras sploh oklicat za zvocnik - se posebej ce driver (zvocnisko enoto) pr Conradu nabavis...
Za izdelavo zvocnikov visjega ranga (in pri tem ne mislim na tiste cist superiorne, ampak na take, ki jih malce bolj kriticen kupec nabavlja), bos potreboval najmanj en mesec preracunavanj in dvakrat vec dinarja, kot ce bi jih sel kupit v trgovino.
Samogradnja se splaca le za tiste, ki imajo ze kar nekaj izkusenj, ki vedo kaj hocejo in zelijo izdelek vrhunske kvalitete. Seveda pa cena taksne zadeve sploh ni zanemarljiva (npr. samo za eno vrhunsko srednjetonsko enoto JBL bos odstel cca. 250.000SIT).

LP
*** time is the fire in which we burn ***

Tr0n ::

To je prevec. Pocasi si nabavljas stuff. Najprej pridejo zvocniki (Mission ali B&W), nato aktivni subwoofer, rear zvocniki pa bo trgalo gate :).

Vrvy ::

aja, kar se tice receiverjev pa priporocam Yamaho. Z Yamaho dobis receiver, ki je glede kvalitete primerljiv s klasičnimi stereo ojačevalci. Res da mogoce stane eno malenkost vec, vendar se splaca. 0:)

LP
*** time is the fire in which we burn ***

ian wolf ::

Yamaha je res OK, glede razmerja kvaliteta/cena pa si celo upam trditi, da je boljša kot Sony.8-)

BlackHole ::

Ko sem jaz kupoval receiver sem zelo dolgo zbiral informacije po internetu in mailih itd. Na koncu sem se odločil za Yamaho. Za Sony-ja sem dobil odgovor, da to ni to, ampak je le en kup lučk in šminke, ko pa se mora izkazat tam kjer bi se moral pa ni več tako bleščeč. Res morda ponuja veliko ta Sony-jev model, vendar je vprašanje kako se obnese v praksi.

Radiant ::

Kaj se tice reciverja ti jaz za kvaliteto v vsakem primeru predlagam Marantz reciver pa je trenutno pri Big Bangu kar ugoden in sicer model SR5200 ki podpira oba Prologic standarda DTS ES in Seveda tudi DD 5.1 EX
Za zvocnike pa ce si jih bos sam sestavljal resno poglej kaksen mora biti njihov razpon za razlicne audio formate kajti ce razpon ni dovolj sirok pri zvocnikih ti tudi najbolji reciver ne pomaga in kaj se tice SCART vhoda za digitalni zvok to se pa nisem cu namrec obstajajo le koaksialno in opticni audio vhodi /izhodi za digitalni zvok!

Mnogo uzitkov v bodocem domacem kinu!!
>:D>:D>:D

grex ::

Jst mam reciever NAD716 in sem z njim ZELO ZELO zadovoljen. Tega sicer ne delajo več, se pa dobi drugi, boljši NADov reciever (mislim, da je NAD750 al neki takega, nisem siguren). Je pa ta ta drugi dolby digital in NAD ojačevalci (torej tudi recieverji) so ena taka ful okej stvar. Mislim, da jih tud v big bangu majo.

LP, Grex

Tr0n ::

Sony STR-DB840 QS se odlicno odnese v praksi. Kot receno to je prava zverina :).

kuzifix ::

Ce hoces dober receiver bi ti nekako odsvetoval Sony ... Resda delajo odlicne DVDje in minidisc enote, vendar pa kar se tice ojacevalcev obstajajo boljse znamke ... Oglej si izdelke od Yamahe, pa Onkya. Mislim da je stirica od Onkya malo pod 100k.
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

mylos ::

Zanima me, kaj mislite o receiverju TECHNICS SA-EX320. Vem, da nima DD in DTS, ima pa dolby surround, kar bo zadovoljevalo moje potrebe.

Prosim vaše objektivne in subjektivne komentarje glede tega receiverja. Zanima me tudi, če ve kdo, koliko stane novi technics sa-ex320.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

kuzifix ::

Glede ojacevalca sem ze povedal svoje ... Moti pa me, ker si napisal da bi rad ojacevalec priklopil na dvd preko koaksa ali scart kabla ...
Ponavadi se namrec ojacevalec priklopi na dvd prek analognega (cinc) kabla ter digitalnega (koaks, optika) kabla ... Scart in SVHS pa imas za priklop na TV ... Je pa res, da doloceni ojacevalci podpirajo da vanje pripeljes tudi video signal katerega peljes naprej na TV ... Je pa res da ne vem vsega ... :\
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Budget surround soundsystem za dnevno

Oddelek: Zvok in slika
475935 (4720) Bearrorist
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16633976 (16747) josko674
»

Kateri receiver?

Oddelek: Zvok in slika
142630 (2214) link_up
»

Kateri receive kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
111593 (1414) jack
»

reciver SONY940 ali TECHNICS SA-DA10

Oddelek: Kaj kupiti
91128 (1041) BlackHole

Več podobnih tem