» »

glavobol

glavobol

Jochaan ::

Zakaj me zmeraj začne boleti glava če sem okol 4 ure za računalniku ?

add: po kakšni logiki tole spada v pomoč in nasveti??
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

steev ::

Mogoče zato ker gledaš v monitor ali mogoče zato ker ne popiješ dosti tekočine.
:|

Jochaan ::

v monitro morem gledat ker ga rabim, recimo hočem kej delat na pc-ju ( modeliranje , al pa risanje, spletne, programiranje...) pa me glava začne bolet. pol pa nič ne naredim

nimam očal, pa tut deoptrije ne, mogoče kej to ?
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

Taras_Bulba ::

mogoče preveč od blizu buljiš v monitor,
mogoče nimaš ustrezne osveževalne frekvence,
mogoče maš star monitor in so črte razmazane pa si utrujaš oči,
mogoče imaš nepravilno postavljen monitor (gledaš proti svetlobi),
mogoče bi rau očala,
mogoče sediš nad križiščem vodnih tokov, ki negativno vplivajo nate,
mogoče imaš zgodnji stadij meglice na možganih in bo treba na lobotomijo,
mogoče ti možgani otekajo in bo treba na logotomijo,
mogoče uporabljaš programe, ki imajo kodirana sublimalna sporočila...

Mogoče, bi pa moral od časa do časa se pretegnit, kaj popit, se sprehodit in malo vstran pogledat [:))]

Good Guy ::

pejt mal u lajf

oz

kupi si flat screen
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

boss-tech ::

jst na šihtu delam po 8 ur skupi pa me ne tolk boli. se navadiš. tak da najbrž je kriv monitor- al pa je tvoja glava bolj občutljiva
http://tovornik.info

Jochaan ::

monitor mam crt 19", 85Mhz. // za LCD še ni dnarja
pa drgač tut če sem recimo cel teden bek od pc-ja, pol ko pridem pa ko gledam v monitor me začne učasih po kaki uri al pa celo manj časa bolet

skoz je blo tk, edino kar pomaga je da vstanem zgodaj zjutraj in delam dopoldne, ker potem je spet isto
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

vres.ales ::

ja kako ločljivost pa maš nareto

jaz sem lahko po 12ur neprestano gor brez problema (preizkušeno)

SavoS ::

jaz bi se na tvojem mestu dogovoril za brezplačen pregled pri okulistu.....fora je v tem, da sam sploh ne opaziš da ti vid peša, misliš, da je to kar ti vidi čist normalno, ko pa prideš h okulistu pa šele spoznaš, da v resnici vidiš slabo in potrebuješ očala, tako da kar tak na pamet govorit, da vidiš dobro je smešno.....8-)
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Jochaan ::

1280*1024, bom pa se naročal okulistu :)
hvala vsem za pomoč
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

boss-tech ::

kolk pa maš osveževanje
http://tovornik.info

Jochaan ::

sem že zgoraj napisal 85Mhz :\
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

BladE_ ::

ammmm mogoce 85Hz ??
Akcija - Reakcija

Jochaan ::

pa ja no, mene glava boli vseen :D
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

Taras_Bulba ::

ja 85 Hz na 19*1280*1024 zna bit pa mal premal.

VIP58 ::

Probej prit enkrat do enga LCD ja, pri kakšnem kolegu pa probej.
Jaz sem nekaj let delal na 20" 1280*1024 68 HZ pa me zaradi tega ni glava bolela, čeprav me zna že po enem piru, al pa če ne spijem kave zjutraj. Sem pa dobil +2 dioptrijo, vsaj nekaj....:))
Too much of everything is just enough.

Jochaan ::

sem na faksu letos na vajah ( 1x tedensko 4 ure) bil pred LCD-ju pa so me oči pekle, sam mogoče so bli tisti LCDji švoh :\
na crt-ju pa me ne pečejo
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

qqriq ::

Dej ti jest povem kaj je problem, ker se tile fantje sam norca delajo. Obrni ekran stran od svetlove (da nimaš za ekranom okna), pa ne glej preblizu-ponavadi če "padeš not" čez neki časa ugotoviš, da si se skor zalimu na ekran. Če ti pa to ne pomaga, pol je pa najbolš, da se spravš mal delat pa si kupš neki bolj sodobnega. :)
Jest sm mela prej en monitor, pa me je tut glava bolela, zdej pa mam Samsung LCD pa je kul. Lohk tut celo noč al pa dan sedim za računalnikom, pa se mi ne pozna na očeh. Na novejših maš več možnosti nastavitev. Drgač pa ko lih pravš da ni dnarja za nov monitor, ti povem da se bolj splača nov monitor zdej kupit, ker je cenejši kukr pa če sešteješ kolk te bojo pršla očala čez celo življenje. Za informacijo ti povem da so bla moja 20.000, pa če sešteješ par krat 20.000, te pride monitor cenejš!!!

Lepo se mej, pa premisli :)

Boeing ::

Ni rečeno, da je ravno monitor vzrok tvojih težav, vendar osebno kadarkoli se vsedem pred crt-ja, me začnejo po kaki uri boleti oči, če pretiravam, pride do glavobola. Na istem stolu v isti sobi za istim računalnikom, a pred lcd-jem teh problemov nisem imel.

Svetujem, da se naročiš pri kakšni izkušeni maserki. Resnično. Naj ti premučka mišice vrata, pleč in križa, poseben poudarek dajta vratu. Zadevo ponavljaj enkrat tedensko kak mesec ali dva. Garantiram ti, da se boš po dveh seansah (če bojo izvedene pravilno) počutil kot prerojenega - pri meni se je izkazalo, da me začne boleti glava (med drugim) zaradi zastajanja nekih tokov v zadnjem delu vrata (ker so te mišice stalno napete pri sključeni drži pred monitorjem) in z masažo se zadeva učinkovito odpravi. Poskusi, škodit ti definitivno ne more.
Na vsdakih 15, 20 minut se nasloni in nagni glavo konkretno nazaj, zapri oči in probaj zasukati glavo čimbolj levo in desno in to ponavljaj celih 15 minut. Prvih nekajkrat te bo po tem bolel vrat, ampak ti bo kmalu začelo pasati.

In še, če je možno, se čimprej znebi crt-ja in si nabavi lcd panel. Ko enkrat menjaš, ne greš nazaj.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

JamesBond ::

Jaz mam tudi včasih obdobja ko mam lahko par tednov skup hude glavobole tudi po večkrat na dan. Vedno me
boli na isti strani pa oka mi ful majhna pa rdeča grata (desna). Samo sem bil na očesnem pred kratkim (ok gledal sem tiste številke samo) pa vidim super. Sumim, da je res nekaj z vratom, mogoče bi pa res moral k maserki kot je en reko...

Phil ::

Glej da se ti na delovnem mestu (stolu) ne blešči od kakšne druge površine.
Kakšna kovinska plošča, ki odbija sončno svetlobo tebi v oči...
LP

Taras_Bulba ::

tkolele je s tem, kakor so napisali: pazi na svetlobo, pravilno sedenje (da lih ne visiš nekak čudn na tipkovnici), položaj monitorja, višina mize (da tipkovnica ni prenizko), vsake tolko se razmigaj (komplet, ne sam vrat!). Pa še neki, sm opazu pri velik lastnikih velikih monitorjev. Ti ljudje so napopani na monitor, gledajo zadevo z 20 cm.

hehe tole sceno s svetlobo v glavo sm mel jst prvi mesec v službi, ko je sonce blo še nizko, pa direkt po moji mizi. v kombinaciji z enim čudnim utripajočim monitorjem je bla to velka težava. smo jo rešil z LCD in žaluzijo [:))]

SkIDiver ::

Jz sem mel pa težave, da dobesedno nisem videl na daleč in sem mel tud probleme pred monitorjem. Sem šel k okolistu na brezplačen pregled in preden sem se dobr na stol usedu je reku "fant ti imaš pa zelo zmatrane oči".
Po pregledu sva ugotovila, da je vid 100% brezhiben samo oči imam utrujene od sedenja pred PC-jem. Pač zahteva tako študij.
Njegovi nasveti so bli naj si v prvi vrsti nabavim LCD zaslon. Če imam CRT naj ga ženem na najvišji frekvenci osveževanja kar nedvomno vedno prakticiram. Vedno naj bi delal oz uporabljal monitor v osvetljenem prostoru kjer pa svetloba skozi okno ne pada direktno na zaslon. V večernem času oz, ko je svetloba v sobi slabša pa svetloba za monitorjem. Najboljše ena 60 ali 100W žarnica za monitorjem. Ob enem pa vsake tolko se odmaknit od zaslona in pogledat skozi okno bližnje in oddaljene predmete.
Sam si od tedaj poslužujem 300W svetilko, ki sveti v strop in mi omogoča regulacijo svetilnosti. Ob enem pa imam na mizi 35W namizno svetilko, ki ne meče svoje svetlobe na monitor in razsvetljuje predel kjer nastaja senca zaradi mojega telesa, ker svetilka, ki sveti v strop stoji za mano. Prakticiram tudi gledanje bližnjih in oddaljenih predmetov skozi okno in z istim zaslonom nimam več težav. Sem pred kratkim v istem tednu delal dvakrat po 48 ur pa ni blo nobenega problema. Oči so me pekle samo od otrujenosti in seveda 48 ur brez spanja.

Skratka težav nimam več. Edino težavo mi predstavlja sončeva UV svetloba v poletnih dneh in pa pozimi, ko se odbija od snega. Takrat me zadeva pa fino oslepi. Ampak nima veze z monitorjem:)

Glavobol povzroča tudi dehidracija oz pomankanje tekočine. Od kar dnevno popijem po 3 do 6 litrov vode sploh ne vem kaj je glavobol. Se že več kot mesec dni učim za izpite pa me še 1x ni glava bolela v tem času, da se ne bi mogu učit. Mam pa vedno zraven 0.3L kozarec z prefiltrirano vodo iz vodovoda. Včasih v vrč v katerega nafiltriram vodo dodam tudi kako rezino limone, da dodam še malo vitaminov;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

marnit ::

Predvidevam, da te oči bolijo v rojih kot se temu reče (področje nad očmi). To je ponavadi prav zaradi preobremenjenosti oči. Predlagam, da upoštevaš vse zgoraj napisane predloge, poleg tega pa si tudi resno vlaži oči. To počneš bodi si s zehanjem ali pa s kapljicami.

Vsem, ki vas mučijo glavoboli, ki so bolj stalnica in se pojavljajo neglede na uporabo zunanjih dejavnikov (tv,računalnik...) predlagam da pišete dnevnike glavobolov. Potem enostavno oddidete k nevrologu, ki bo določil diagnozo. V večini primerov gre za migreno, nekaj je tenzijskih glavovolov, nekaj jih je tudi pshičnega vzroka... različno.

stromar ::

Moje izkušnje so, da LCD bolj utruja oči kot CRT. Sem v službi delal z 17' LCD-jem pa so me po eni uri bolele oči. Pri 17' CRT-ju za 30.000sit pa sem lahko 8 ur gor brez težav

Lp

perci ::

IMO to pomeni, da imaš naštelano preveliko svetilnost. Ker res ni nobene logike drugače, razen če te moti preostra in prekontrastna slika, kar je tudi možno.

BigWhale ::

FYI

Ce imas oteklino mozganov, potem ti ni treba na lobotomijo. Dobis samo senzor za pritisk v glavo in zdravila za zmanjsanje otekline. Ce je oteklina prehuda, pa ponavadi umres.

JamesBond ::

Evo, danes me spet ob petih zjutraj zbudi katastrofalen glavobol. V bistvu se sploh nisem mogel odločit, če me boli oko ali me boli glava, čemu sem posvetil pozornost, to me je pač bolelo. Z oke so mi tekle solze od bolečine, počutil sem se, kot, da bi me nekdo štihal z nožem v glavo pa v oko (sploh več nisem mogel ležati). To je trajalo vse nekje do osme zjutraj, potem sem končno malo zaspal. Čutim pa še zdaj posledice, da ni čist vse kot bi moglo biti. Pa ne vem, če je kriv računalnik, saj so se mi prvi glavoboli začeli pojavljati dobri 2 leti nazaj (pred tem pa nisem vedel, kaj je to glavobol), ko sem mel obdobje, ko nisem bil veliko za računalnikom, pa enkrat me je bolela glava ko me že 4 dni ni blo doma in sem bil ves čas zunaj na svežem zraku.. je pa res, da se mi zdi, da računalnik še poslabša vso zadevo.

SavoS ::

TO JE MIGRENA!!
Takoj se spokaj k svojemu zdravniku in mu točno opiši vse te stvari, ti bo dal zdravila......za lajšanje....če druga ne...
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glavobol ter računalnik

Oddelek: Loža
213020 (2532) demon#666
»

Bolečine v glavi

Oddelek: Pomoč in nasveti
161795 (1362) bluefish
»

Problem z glavobolom za PC-jem

Oddelek: Pomoč in nasveti
101651 (1453) BluPhenix
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645350 (3893) Marjan
»

Rač. filtri!!!!!!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
361986 (1544) OldSkul

Več podobnih tem