» »

Pomoč pri flashanju biosa DFI UT-Ultra D

Pomoč pri flashanju biosa DFI UT-Ultra D

54321 ::

Probal sem flashat z diskete pa mi ne naredi samo kot bi moglo oziroma verjetno ne delam prav. probal sem zagnat tudi orodje za flashat z windovsev pa si ne upam da neradim kaj nareobe, saj moraš označevat kere dele biosa želiš updtae-at, ne piše ša detajlno katere moraš za normalen update...
Prosim tej ki imate tako plato da mi pomagate.

Tako piše na strani;

Diamond Flash Image is unique feature developed by DFI to facilitate users flashing BIOS. User does not have to run the complicated procedures, but just flash the BIOS as an easy job.
1. Prepare one piece of clean floppy diskette.
2. Run the BIOS file from website directly or copy it to HDD to run.
3. It will image to floppy disk drive "A" including flash utility, BIOS file along with instruction and create booting program automatically.
4. Boot up the system from FDD. It will automatically flash the BIOS.
5. Press "F1" as instructed when completing the flashing.
6. Run "Load Optimized Defaults" or "Load Setup Defaults" in BIOS after completing the BIOS flashing.

Probal sem več načinov ampak mi ne gre. REcimo run the bios file..sem probal zagnat en exe pa se ne zdogi nič, pa .bat ki je zraven pa nobena od teh mi ne skopira nič na disketo, pride za trenutek samo okno od smd-ja in to je vse. Probal sem vse file preneset na disk jih skopirat na disketo pa tudi nič. Nimam pojma.

lp

Good Guy ::

uporabi winflash
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

No sej winflash sem probal pa ne vem kaj moram narediti, ker moraš najprej označit keri del biosa želiš zamenjat, nadgradit..pa ne vem kako..da ne zajebem.

Kriko ::

Glej verjetno oziroma sigurno si si lepo potegnil nov bios oziroma bios na katerega želiš nadgradit. Kot vidim si si downloadal tudi winflash in to je vse ok. Zraven winflasha si dobil navodila v .pdf obliki, katera pa ti verjetno delajo težavo ker opisujejo vse kar lahko z tem orodjem narediš, ni pa posebej napisano kako narediš samo normalno nadgradnjo na novo verzijo. To zato ker z tem orodjem lahko normalno nadgradiš bios lahko pa delaš će druge zadeve katere zate sedaj niso pomebne.

Ti enostavno odpri winflash pojdi pod file/backup bios in se ti odpre majhno okno kjer klikni backup ter določi maesto..tako boš shranil OBSTOJEČI bios kar je dobro imeti pri roki.
Nato spet pojdi pod file/update bios ter pokaži kje na disku imaš shranjen nov bios oziroma tega na katerega želiš nadgradit. (xxxx.BIN) ima ime bios. Ko si to naredil samo v oknu ki se pokaže klikni UPDATE in bo naredilo vse samo ter te obvestilo da resetiraš ko konča. Pri ponovnem zagonu te bo opozorilo da so nastavitve CPU-ja bile spremenjene...samo greš lepo v bios , kjer ne rabiš nič tikat saj ti bojo VSE NASTAVITVE od prej ostale enake..in greš lepo ven tako da shraniš..to pa je vse.
OBVEZNO prej zapri vse programe kateri ti tečejo TER PAZI da tega ne delaš če v tvojem kraju tolčejo strele in lahko zmanjka elektrike.
kriko

Hvala detajlno so mi opisal tako da sem flashal brez problema in napake..HVALA

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128799 (12679) erzy
»

RAM problem

Oddelek: Strojna oprema
251867 (1644) drLinux
»

popravilo neuspešno posodobljenega bios-a NUJNO!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
253143 (2436) Dragi
»

Bios 8rda+

Oddelek: Navijanje
7944 (842) kuglvinkl
»

Updateanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
131980 (1731) jlpktnst

Več podobnih tem