Forum » Operacijski sistemi » Windows XP home edition in LAN povezava
Windows XP home edition in LAN povezava
Border ::
Windows XP home edition in LAN povezava
Imam en velik problem, ne morem se povezati v LAN. Ko pingam en racunalnik v omrezju ga ne vidim prav tako preko gatewaya ne morem na internet. Iste nastavitve uporabim na drugem racunalniku, ki je z istim LANkablom povezan pa mi normalno deluje, razlika je le v tem, da so tam WIN XP PRO tukaj pa WIN XP HE.
Kaj predlagate?
Imam en velik problem, ne morem se povezati v LAN. Ko pingam en racunalnik v omrezju ga ne vidim prav tako preko gatewaya ne morem na internet. Iste nastavitve uporabim na drugem racunalniku, ki je z istim LANkablom povezan pa mi normalno deluje, razlika je le v tem, da so tam WIN XP PRO tukaj pa WIN XP HE.
Kaj predlagate?
AndrejS ::
preveri nastavitve mrežne kartice (DHCP ali ročna , ipconfig,...)
morda mrežna ne dela ?
Lahko pingaš samega sebe
morda mrežna ne dela ?
Lahko pingaš samega sebe
Samga sebe lohka pingam... mrezna dela... ker mi oni monitorcek v desnem se normalno pojavi... kao najprej isce potem pa se obarva modro...
hmmm.... tu mora bit ena druga fora...
hmmm.... tu mora bit ena druga fora...
Zanimivo pa je, da sm brez problemov naredil ADSL povezavo... sicer to v drugem omrezju (doma). V sluzbi imamo routerje, pac malo bolj kompleksno omrezje, kot ga imam doma.
miroB ::
če te prav razumem maš pcje povezane prek routera. Na routeru preveri nastavitve(mac adresa pcja, ip, ime računalnika), v mrežnih povezavah poglej če maš inštaliran client for microsoft network, probaj drug kabel....
edit: aja kabel je dober
edit: aja kabel je dober
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miroB ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569833 (6662) | c23po |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4548 (4027) | amigo_no1 |
» | Problem z T-2 internetomOddelek: Omrežja in internet | 2294 (2200) | llamma |
» | Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5050 (4278) | Microsoft |
» | trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 1863 (1679) | Matek |