Forum » Operacijski sistemi » Linux omrežje ne deluje
Linux omrežje ne deluje
2g00d4u ::
Imam sledeč problem. Namestil sem Fedoro Core 4 in sedaj CentOS 4.1 in pri obema enak problem, namreč imam ADSL internet na ppp0, ki samostojno deluje, potem še nastavim eth1 (lokalno omrežje) ip 192.168.0.1, netmask 255.255.255.0, gateway 192.168.0.1 in zadevo aktiviram. Ob aktivaciji eth1 naprave pa internet več ne deluje. Nevem v čem je problem, ker bi načeloma internet moral delovati. Prosim za pomoč. Če so še potrebne kakšne dodatne informacije jih lahko posredujem oz. mi kar povejte kako jih dobim.
Hvala za pomoč
Lp
Hvala za pomoč
Lp
HellRaiseR ::
Ne razumem zakaj bi nastavu na eth1 gateway ce je tvoj racunalnik priklopljen preko ppp0 povezave. Gateway ip se nastavi na računalniku, kateri sam ni povezan na internet temveč za to uporablja nek drug računlanik v mreži(router), in z nastavitvijo gateway ipja mu poveš kateri računalnik v mreži to počne.
karantan ::
lj tko nastav d ti ena mrezna pinga lan. v tisto mrezno dj lan kabl u uno pa adsl ... pa se povez
If you don't understand something, please read Help. If you still don't understand something, please read help again.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2544 (2304) | b |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1732 (1484) | kitarist |
» | mreža linux - windows (ne pinga)Oddelek: Omrežja in internet | 1393 (1286) | TICKO |
» | ClarkConnect problem z mrežoOddelek: Operacijski sistemi | 1474 (1448) | @ljash |
» | nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1348 (1213) | moj_nick |