» »

Kako kupiti računalnik preko malega oglasa z računom?

Kako kupiti računalnik preko malega oglasa z računom?

jerry2000 ::

Morda kdo ve, kako kupiti preko malega oglasa tako da bi dobil original račun, da bi imel kot osnovno sredstvo? Jaz se samo spomnim komisijske prodajalne. Je to mogoče, da gresta kupec in prodajalec tja, damo nekaj denarja in dobim račun. Kakšne so pa kaj provizije za take reči? In kje je kakšen komisijonar v Ljubljani za računalnike? Ima kdo kakšno idejo?

Hvala

Jerry
Jerry and Tom

harvey ::

1. načeloma lahko fizična oseba izda račun/pogodbo - podobno kot prodaja avtomobila. Uredi davek (če ni zavezanec za DDV ni davka) in to bi se ti lahko štelo kot verodostojna računovodska listina. Vendar dvomim, da bi nekdo šel na ta trik, ker se mu to štejo v dohodnino. Tako da ima prodaja preko malih oglasov ravno v tem smisel. Denar je direkt v žepu.

2. problem je kako se ti šteje amortizacija (nabavna in revalorizrana vrednost) tako da je veliko bolje kupiti računalnik pri firmi, kjer imaš še vstopni DDV priznan in nobenoh dvomov o verodostojnosti računovodske listine (orignal račun) ter nobenh težav pri amortizaciji. Moj nasvet: ne kompliciraj tam kjer ni potrebno, cene novih računalnikov za osnvne potrebe tudi niso ne vem kako pretirane, da bi moral nabavljat rabljeno robo za firmo.

jerry2000 ::

Hm ja, to je res. Nisem pa DDV zavezanec.
Jerry and Tom

nokia6310 ::

jerry2 to rabiš za firmo ali za osebne potrebe?
Kadar jaz kaj prodajam ali kupujem zahtevam osebno iskaznico od prodajalca tipičen primer so telefoni.
Če je recimo ukraden in to prodajalec ve mi nebo hotel dati svojih osebnih podatkov pa tudi zaščitena sva oba in potem z lažjim srcem kupim tudi kaj rabljenega.
Do zdaj sem še vedno imel srečo da mi ni še nič crknilo.
Drugače pa če je prodajalec prvi lastnik in če ima v glavi kolikor toliko poštimano ima spravljene vse račune če že zaradi drugega ne za čas garancije.
Drugače pa naredita kupoprodajno pogodbo ki jo lahko ovirita pri notarju če se vama zdi potrebno ker drugače ni veljavna.
P.s.
A je s tem še vedno tako kot je bilo včasih da zadostujeta dve priči oziroma da ima na podlagi njunih podpisov pogodba večjo težo na sodišču?

jerry2000 ::

Mah za firmo rabim, samo imam tako švoh finance, da bi raje rabljeno kupil. Ni dovolj torej da ima on original račun, glasiti se mora na moje ime.

Sicer pa sta dve priči dovolj, je moja stara mama delala oporoko tako, brez notarja, dve x priči.
Jerry and Tom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup na podjetje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10532973 (25744) SeMiNeSanja
»

Plačilo odkupine za kriptolocker - računovodski problem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6713135 (11165) NiggerBob
»

Bolha in tržni inšpektor (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26470904 (29753) mat xxl
»

S.P. - Internetno poslovanje, Prodaja preko spleta, PAYPAL

Oddelek: Loža
74328 (3357) david_g
»

Metro - vracilo davka

Oddelek: Kaj kupiti
204697 (4190) NiggerBob

Več podobnih tem