Forum » Pomoč in nasveti » problem za mene malenkost za vas
problem za mene malenkost za vas
gmail_samo ::
Pozdravljeni!
Zanima me nekaj stvari:
1. kako racunalnik pripraviti na skoraj non-stop delovanje(net,irc,download,upload. msn...) - zanimajo me stvari z reconnectom itd.
2. ali naj imam staticni ali nestaticni IP(v cem so prednosti in v cem slabosti)
3. kako in kje se v PCju nastavi, da se PC vgasne ko temperatura preseze neko temperaturo
4. mislim si da mi v Linuxu net dosti boljse gre(100km/h) ali je to res ali se mi samo zdi? tudi problemov z reconnectom in drugih tezav z netom nimam v linuxu.
5. ali obstaja kaksen P2P ali torrent program, ki ga lahko instaliram v Linux in tam tudi uporabljam!!!
Hvala za odgovore!
Zanima me nekaj stvari:
1. kako racunalnik pripraviti na skoraj non-stop delovanje(net,irc,download,upload. msn...) - zanimajo me stvari z reconnectom itd.
2. ali naj imam staticni ali nestaticni IP(v cem so prednosti in v cem slabosti)
3. kako in kje se v PCju nastavi, da se PC vgasne ko temperatura preseze neko temperaturo
4. mislim si da mi v Linuxu net dosti boljse gre(100km/h) ali je to res ali se mi samo zdi? tudi problemov z reconnectom in drugih tezav z netom nimam v linuxu.
5. ali obstaja kaksen P2P ali torrent program, ki ga lahko instaliram v Linux in tam tudi uporabljam!!!
Hvala za odgovore!
samo
vres.ales ::
aloo
1. zato boš potreboval statični ip
2. jaz ti priporočam statični ip ker si potem lahko pri večino programov v active mode in je tu velika prednost za hitri prenos, slaba stran statičnega ip-ja pa je da se mu ne menjava ip naslov in je zato bolj ranljiv za kake hekerje(če te to sploh moti)
3. to se nastavi v biosih, vendar je že tako ali tako nastavljeno tako da ti ne priporočam da kaj spreminjaš
4. ja se po formatiranju računalnika dela vse bolj hitreje
5. nato vprašanje pa ti ne znam odgovorit(sory)
1. zato boš potreboval statični ip
2. jaz ti priporočam statični ip ker si potem lahko pri večino programov v active mode in je tu velika prednost za hitri prenos, slaba stran statičnega ip-ja pa je da se mu ne menjava ip naslov in je zato bolj ranljiv za kake hekerje(če te to sploh moti)
3. to se nastavi v biosih, vendar je že tako ali tako nastavljeno tako da ti ne priporočam da kaj spreminjaš
4. ja se po formatiranju računalnika dela vse bolj hitreje
5. nato vprašanje pa ti ne znam odgovorit(sory)
Daedalus ::
1 - se rešuje odvisno od sistema - reconnect namreč. Ostalo je tak - če lahko računalnik nonstop lavfa čez dan, pol bo lahko tak lavfal magari eno leto. Ni neke posebne priprave, razen tega, da je sistem stabilen in komponente dobro hlajene in prezračene.
2 - če misliš, da rabiš statični IP - ga mej. Če si na to vprašanje ne znaš odgovoriti - ga ne rabiš.
3 - v BIOSU (in ne biosih kot je napisal pametjakovič zgoraj). Za več informacij glej manual od plate.
4 - odvisno od hitrosti povezave pa zasedenosti linije - če preko P2P v winsih nonstop nekaj prenašaš, v Linuxu pa ne, se ti bo seveda zdelo, da dostop do Interneta v Linuxu dela boljš, čeprav je v resnici prav enako.
5 - obstaja Mula, DC++, za Bittorent en kup zadev... Tak da ja, očitno.
2 - če misliš, da rabiš statični IP - ga mej. Če si na to vprašanje ne znaš odgovoriti - ga ne rabiš.
3 - v BIOSU (in ne biosih kot je napisal pametjakovič zgoraj). Za več informacij glej manual od plate.
4 - odvisno od hitrosti povezave pa zasedenosti linije - če preko P2P v winsih nonstop nekaj prenašaš, v Linuxu pa ne, se ti bo seveda zdelo, da dostop do Interneta v Linuxu dela boljš, čeprav je v resnici prav enako.
5 - obstaja Mula, DC++, za Bittorent en kup zadev... Tak da ja, očitno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341541 (41997) | ignats |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3700 (2694) | Ursus |
» | Ddos napadi? ali kaj drugega? (Nek čudn problem)Oddelek: Omrežja in internet | 1472 (1158) | rok86 |
» | Telemach kabel ali Siol ADSL?Oddelek: Kaj kupiti | 2392 (1918) | Fury |
» | Je mogoče prelisičit...Oddelek: Omrežja in internet | 1284 (848) | Fella |