» »

Mali problemčki

Mali problemčki

A.L.T. ::

Racunalnik je zrihtan (sj je biu ze v pondeljk, sam nism meu cajta), tko da mam zdj nova vprašanja. Konfiguracija sistema pa je sledeca(ceprav sm ze velikrat napisu bom še enkrat): Abit KT7 Raid, Thunderbird 800, 128/133MB, IBM DTLA 307030 30GB, SB Live! player 5.1, DVD Pioneer 105, CDRW Mitsumi, 300W napajalnik (ohišje Macase KA-C80), Corb... Pa zacnimo:

1. TV tuner mi redno po vecanju in manjšanju ali snemanju (priblizno vsak 3-5 poizkus) zablokira sistem! Kaj bi blo narobe? TV tuner je boeder, cip je pa BT848 al neki tazga.

2. Kako se fleša dvd? Neki so govoril da mora bit dvd na secundary master, js pa ga mam na primary master. Ka bo to kak problem?

3. Kako bi naštimu da bi se mi računalnik ugasnu ko bi prtisnu nek gumb na daljincu. IR sprejemnik je vštekan v TV tunerja in ne v osnovno, ker sm polek dubu daljinca.:\

4. Kako inportiraš pll fajle v softfsb? V meniju mi ta možnost ni omogočena. Sicer je gumb (ne vem kako bi se izrazu, mislim pa na "gumbe" v menijski vrstici). Imam pll dodatek za svojo ploščo, sam inportirat ga ne morem!

5. Kolko je največja (varna) temperatura tega proca? Kolko pa največja voltaža za proca in io stvari:D?

6. Proca mi je uspelo navit (z FSB seveda, ker je še v garanciji) največ na 966 MHz. Ne vem pa kaj je tisti fsb plus megaherci (ne vem točn kak se reče, v glavnem mam možnost nastavt od 0-28.). Kaj je sploh to? FSB nastavim (če je več se bios sploh ne naloži do konca) na 107/34 MHz in to bi moglo bit drgač 856 MHz. Če pa nastavim FSB plus (sj veste ka mislm) na 13 mi napiše da je FSB na 120 in CPU dela na 960! Kaj bi to lahko blo?

7. Zakaj so ventilatorji tako glasni? Sliši se kot da bi meu not pristajališče za helikopterje! :-)

To bi blo vse za zdj,
Lp
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

JLP ::

1. Tud men je kr nekej usake tkuj cajta k je bil velk transfer na disku zablokirov sistem. Lučka za disk je gorela pa use je zmrzlno. Problem sm rešu tko da sm odinštalirov LiveWare 3.
Drgač pa probej še mal kartice po PCI sloth menat če bo kej bol. Al pa kašn novejš drajver za tuner dobit.

2. Mislm da ni važn ke ga maš.

3.Have no idea

4.Ja se mi zdi da je brezveze importat PII dodatek za SoftFSB če maš Athlona, an.

5. Men se zdi da je 55 °C največ kar je še varn. Čeprov je men laufov tud na 62 °C. Sam to se mi zdi ornk preveč. Voltaža gre pa do 1.85 V (v BIOSU).

6. FSB plus je isto kukr da štimaš FSB tm u drugi nastavitvi. Sam da kle lohka bl natančn štimaš FSB. Sej si sam vidu če tm naštimaš 107(FSB)/34(PCI) pa pol še FSB plus na 13 pol je 107 + 13 = 120.

7. Ja ventilatorji (sploh pa orbi) premikajo velik zraka naokol in to se sliš
Live long and prosper!

A.L.T. ::

Ja problem je v tem da je računalnik nov in je pod garancijo, kiro nebi rad zgubu (enkrat sm jo že mogu "uporabt", in sicer že drugi dan ko sm ga dubu, tko da...), zato ne morem prefarbat mostičke in lahko navijam samo preko FSB!:P
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

yjj ::

obstaja tudi radirka

JLP ::

Pa slina pa voda sta tud dobra.
Live long and prosper!

AlchemY ::

DVD mas na primary master? mal cudna kombimacija, tam bi moral biti disk, DVD pa na secondary master. ce mas ATA 100 (66) plato je to sigurno razlika, razen ce so vsi stirje kanali enaki, no pa vseeno je bols da das disk n primary master

JLP ::

Verjetno ma ATA100 disk na IDE3 (kar je primary master na HPT370).
Pol je pa logičn da daš DVD na ATA66 kontroler (KT133 od VIA) na primary master (IDE1).
Abit KT7 - RAID ma dva kontrolerja in zato ma po dva primary mastra pa slava pa secondary mastra pa slava.
Live long and prosper!

A.L.T. ::

Ja sj vem da obstaja radirka, sam nalepko na ohišju je pa pol mal težje nazaj gor spravt! 0:)

Kot je JLP lepo reku je disk na ide3 (raid), dvd in cdrw pa sta na ide1. Ka pol lahko flesham bios na dvd-ju al ne?:|
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

JLP ::

Tud pr men piše za DVD da more bit naštiman na SCSI ID 3 da ga lohk flešam.
Jest ga mam pa na 1 pa je šlo brez problema.
Tko da bi mogl jt tud pr teb vse skoz.
Saj jez ne vidm zaka bi blo odvisn ke je zadeva.
Live long and prosper!

Red_Mamba ::

za TV kartico si lahka napišeš program v Visual Basicu tako si prirediš tipke na daljincu za druge reči ko ne gledaš TV. Js sem mel tako včasih za snemanje muzike iz MTV-ja, zdej pa vse MP3-je iz neta potegnem pa se ne zajebavam več s tem. Programa tud nimam več ga pa ni težko napisat. Importiraš DLL od kartice pa procedure mal probaš dokler ne dela. Pr men je blo tko da je poslalo številko od 0-255 kadar si pritisnil ali spustil tipko. SIMPL KO PASULJ skratka.

miranpozar ::

Glede ugasanja PCja preko daljinca:
Verjetno imas tisto varianto, prei kateri lahko s tipkami na daljincu kontroliras premikanje kurzorja... potem je tu se ena tipka, ki kurzor centrira na sredino ekrana... to bomo uporabili!
Na sredino ekrana bos torej naredil ikono z navodilom za takojsnji "shutdown" windowsov, potem pa se s tipko na daljincu premaknes na sredino ekrana, tocno kjer je gor omenjena bliznjica, zadevo sprozis in hopla!

Zdaj bomo pa naredili to ikonco/bliznjico:
- na namizju ustvari novo bližnjico
- nato v "Command line", oz. "Ukazna vrstica" vpiši c:\windows\rundll.exe user.exe,exitwindows

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

A.L.T. ::

Js mam tak daljinc, k je original od tv tunerja, in ima točno določene gumbe( 1 kanal,2,3,..., glasnost, tv/pc,...skratka kot navadni daljinc), in ne tako da pomikam kazalec (???, kj tazga sploh nism vedu da obstaja).

Tisto foro z ugašanjem sm pa že vedu (čeprav mal drugačno, tko da nardiš .bat file)
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

miranpozar ::

Večina ljudi ima podobne tunerje in vsi imajo isti daljinec... sem mislil, da mogoče tudi ti... poglej, če so na spodnjem delu tipkovnice (pod številkami) ene tipke, ki imajo na njih narisane puščice - to je to. Če ne pa nič :(

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

A.L.T. ::

Ker mi je neki štekalo v winsih sm jih presneu in zdj me TV tuner ne za****** več. Je pa zdj neki prjelo pionirja in noče in noče delat z dma-jem. Mogoč zato ker je na istem ide kanali kot cdrw, ki pa očitno ne podpira dma (tuka se ga za razliko od dvd-ja da obkljukat, sam pol mi se ne pokaže v mojem računalniku, čeprav ga winsi zaznajo). Kak bi se dalo zrihtat tisto z ugašanjem računalnika preko daljinca? Namreč imam navaden, kot za tv daljinc in ne vem kak bi to naštimu. Zdj pa kr z predlogi na plan!:D
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

OZZY ::

Za vse nevšečnosti je sam plata kriva. Sm kupu abitko kt7raid in sem mel same probleme. Prvo, kar je blo je to, da se je kregala z mojo grafiko (Ati maxx), drugo kar je blo je to, da se mi je čist sistem na disku sesu. Ni blo druge pomoči kot format in by, by podatki (p**** m******). Pol so sledili pa še drugi problemi dokler nism na koncu čist p******* in sem jo nesu nazaj in kupu MSi kt7pro 2 (ata 100 niso mel) in vse je delval BP. Je že res, da abit ni več tisto kar je bil.

frudi ::

pa sej to ne morš verjet no, prekleti trgovci... plata ma 4 ide kanale pol pa mu grejo dvd in cdr na istega prklopit. preklete svinje skopuške, ko da bi jih vrag vzel zarad stroškov enga atapi kabla. jaz bi znorel če bi mi to nardili.
;((:|;(

daj naredi si uslugo, nesi jim kišto, pa jim reči, naj ti prklopijo cdr pa dvd vsakega na svoj ide kanal (pa ne tak, da ti pol enega prklopijo k disku).



pa se opravičujem, da drugače nimam nič pametnega za povedat.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

A.L.T. ::

frudi: se popolnoma strinjam s tabo, res so p*****, sam ka morm zdj jz sm iz Brežic, računalnik je pa iz LJ, tko da tja ne gram lih vsak drug dan. Zakaj za ku*** šparajo na enem ide kabli (še posebi ker sm sam za mašino plaču 400.000 SIT);((
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava HD in CD,CDRW

Oddelek: Pomoč in nasveti
161200 (944) Han
»

BUFFER UNDERRUN

Oddelek: Pomoč in nasveti
181415 (1092) Kriko
»

Nov PC

Oddelek: Kaj kupiti
211431 (1075) jakinj
»

RAID FAkju

Oddelek: Pomoč in nasveti
191868 (1572) Paramedic
»

Abit KT7-RAID TEŽAVA

Oddelek: Pomoč in nasveti
131867 (1692) TuXterrestrial

Več podobnih tem