» »

Nastavitev omrežja

Nastavitev omrežja

godra ::

Zanima me, kako bi nastavil omrežje in imam sledeči problem :

imam 3 pc-je, dva sta povezana WLAN preko routerja in dostopata na net preko routerja.
ta tretji pa je problematičen ker je povezan s kablom na pc2 in imam dostop do podatkov,

ALI OBSTAJA MOŽNOST DA PREKO PC 2 PRIDEM DO INTERNETA??

PROSIM ZA POMOČ!!!!

harvey ::

Ne vem če sem te prav razumel. Imaš samo router in Wi-Fi dostopno točko. A ne bi zaupal kakšno opremo imaš (znamko routerja) pa bi bilo precej lažje odgovoriti, kot pa nekaj hipotetično ugibati.

Samo tipam:
Če imaš samo router in poleg nobenega mrežnega stikala (switch), si nabavi switch in le tega vštekaj v router (po mojem ima vsaj kak priklop) ter nato PCje, ki niso "brezžični" všteki v switch. Tako boš imel povsod internet in dostopanje do podatkov. Enostavno na routerju nastavi, da clientom avtomatsko dodeljevanje IP (omogoči DHCP) in bo kar boš vštekal delovalo in se ne bodo tepli IP naslovi.

Sorry...

Zadeva, je sledeča ... v hiši mam v spodnjem nadstropju router Belkin in swich in adsl modem, ker imam siol tv, v zgornjem nadstropju pa imam 3 PC-je od katerih imam na dveh brezžične mrežne kartice Belkin. Vse skupaj deluje na WIN XP.

Sedaj pa bi povezal v svoji sobi dva računalnika.. in sicer da ne kupujem še ene brezžične kartice... bi jih kar direktno povezal s kablom in sicer sem ... ampak problem pa je pri internetu.
Rad bi osposobil še internet..

veteran ::

Sta računalnika že povezana? Potem samo še vklopiš ICS (internet connection sharing) v XP. Dokaj podrobna navodila so nekje na slo-techu. tukaj

OldSkul ::

Naredi bridge med to povezavo in povezavo, ki ima internet.

Prosim če mi razložiš podrobneje kako se to naredi ... nisem ravno veteran pri nastavljanju omrežij...

OldSkul ::

Z desno tipko klikni na mrežno povezavo, ki ima net in se nahaja v Network connections. Tam imaš Bridge connections.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568157 (4986) c23po
»

Težava s TP-linkom

Oddelek: Omrežja in internet
224538 (4053) Hayabusa
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
442183 (1837) ...:TOMI:...
»

Kako narediti 2 ločeni povezavi?