» »

Noče mi updateat antivirusnega

Noče mi updateat antivirusnega

Barac00da ::

Mel sem Kaspersky, pa mi že ene 14 dni ni hotlel updateat (ni mogel vzpostavit povezave z serverjem), zdaj sem naložil nod32, pa so iste težave.
Sem mislil, da je problem v firewallu (Sygate). Sem ga hotel izključit, pa opazim da ga sploh ni v trayu (ni ga samodejno zagnalo). Pa ga hočem sam zagnat, pa se sploh noče. ;(
Kaj mi je še storiti? A sem fasal en smotan virus ali kaj?

P.S.: Ad Aware SE mi kao ful dolgo neki nalaga, pa napiše, da je updatean, ob naslednjem zagonu pa napiše da je še vedno out-dated.

Prosim pomagajte mi! Po današnjam svetu/netu pa res ne morem surfat nezaščiten:'(
---------------------------------------
A ti mene zumeš brjatu?

Meamoto ::

najdi file c:\windows\system32\drivers\etc\hosts in poglej, če pod 127.0.0.1 localhost piše še kaj. Če imaš tam še kup vrstic jih pobriši in poizkusi še enkrat.

Ne, piše samo: 127.0.0.1 localhost
A ti mene zumeš brjatu?

Meamoto ::

Odpri msconfig in pobriši vse kar zgleda sumljivo.

A to samo v Zagon alo tudi v Storitve. V storitvah je sicer cel kup in bi najrajš vse brisal samo je 90% od Microsofta, pa nevem če ni to vse za Winse.
V zagonu pa tudi nobene stvari ni posebno sumljive. Me pa zanima če tele lahko zbrišem, ker me pomojem samo zažirajo: SerExt, realsched, jusched, atiptaxx, SiMeter, Microsoft Office. Za odebeljene pa sploh nevem, kaj so.

Bolj švoh sem jez v tem msconfigu :8)

Meamoto, res hvala, da mi pomagaš.
A ti mene zumeš brjatu?

No sem malo pogooglal pa ugotovil, da je SiMeter nekaj za System Management (samo nevem s katerim programom sem to dobil), SerExt je pa nekaj od Gigaseta, samo še vedno nevem, če se mora to nujno zalaufat.
A ti mene zumeš brjatu?

No zdaj sem pa še pregledal vse dejavne procese in edini, ki je sumljiv je System (System | SYSTEM | 00-01 | 240 K)
A ti mene zumeš brjatu?

A ima kdo še kakšen predlog.
AntiSpyware programi nič ne pomagajo.
Kaj je še lahko?
A lahko kako drugače updateam ?
A ti mene zumeš brjatu?

matjash ::

BTW za pregledovat procese je meni eden izmed najboljših progov wintask.

Internet in pa kakšni drugi updati pa ti delajo normalno?
... bolje pozno kot nikoli.

Internet normalno. Vse normalno downloada pa to. Drugega sicer nisem nič updatal, bom pa še kaj probal.
A ti mene zumeš brjatu?

Highlag ::

Najprej bi na vsak način poizkusil rešiti težave z Sygate požarnim zidom.

Če si naložil AV program po inštalaciji požarnega zida moraš programu v požarnem zidu najprej dovoliti da dostopa do interneta. Če se ti del požarnega zida ne naloži ni nujno da ne deluje.
Za začetek vklopi vgrajenega v sama okna, odinštaliraj Sygate rebootaj in poizkusi najprej antivirusne programe. Ena preprosta varianta za pregled sistema je tudi Panda active scan. Samo z internet explorerjem obišči Pandino web stran in najdi Active scan. IE bo naložil Activex componento za online antivirusni pregled sistema.

Ko si siguren, da nimaš kakšne nesnage in si uspešno naložil posodobitve za AV program ponovno namesi Sygate požarni zid.

Vgrajeni požarni zid zadostuje za zaščito pred vdori, nima pa vpliva na programe, ki imaš nameščene na tvojem računalniku in skušajo priti na internet.

Vgrajeni požarni zid lahko zaženeš takole:
Start-> Run vpiši: services.msc
Najdi Windows firewall.
Desni klik in izberi Run. Čez par sekund se mora napisati v vrstici imena: Started
(Če že ne piše)
Never trust a computer you can't throw out a window

Highlag, hvala ti za podrobna navodila. Sem naredil nekako tako, kot si mi naročil in sedaj vse dela normalno, čeprav mi antivirusnik ni nič našel. 8-O
A ti mene zumeš brjatu?

neoto ::

Do pred nekaj meseci sem bil sam tudi zagovornik Sygate-ovega firewall-a, pol pa mi ga je začel srat na računalniku. Programe je mešal med seboj (oz. njihove pravice za dostop do interneta), firewall je izgineval (kakor pri tebi) in podobno.
Pri tem ko ti izgine, greš v Task manager ter zaključiš proces spf.exe, potem pa še enkrat firewall poženeš, pa se pojavi.
Drugače pa je Windows firewall čist v redu...

DominusSLO ::

fajrwol izginjeval? jst bi reku al da je piratski, alpa imaš kakega trojanca oz. virus

Highlag ::

Sam uporabljam ravno NOD32 in Sygate PF (ne pro) že več kot 2 leti brez problema.
Never trust a computer you can't throw out a window

neoto ::

Z izginjevanjem mislim predvsem to, da ne kaže ikone v opravilni vrstici in oken o opozorilih. Brez tega pa je bolj težko izvajati kakršen koli nadzor nad delovanjem firewall-a.
Sistem je preverjeno čist, res pa je, da je na računalniku inštaliranih precej stvari in se zato sygate tepe s katero od njih. Zadnje čase mi ZA čisto zadovolji moje želje po nadzoru prometa.

No, meni je že tudi ene 2 leti delal dobro sygate in Kaspersky, zdaj je bilo pa malo težav. Bomo vidli kak bo sedaj naprej. Sem dal nazaj gor Kaspersky, ker mi je nekako domač. Se bol znajdem v njem.
A ti mene zumeš brjatu?

virri ::

nč hudga poglej mojo spletno stran z linki in klikneš Denis Page Links klikni tukaj ali pa na novo naloži
Virri

virri, saj zdaj mam že vse rešeno.
A ti mene zumeš brjatu?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131678 (21165) Qushaak
»

Zasedenost CPE?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101385 (1288) jurre
»

MMTASK.EXE

Oddelek: Omrežja in internet
61162 (1027) janez5
»

Od česa se pojavlje tole okno?