» »

Od česa se pojavlje tole okno?

Od česa se pojavlje tole okno?

madmitch ::

KAj bi lahko neprestano javljalo to okno.
XP SP2
Firewall Sygate
Antivirus Kaspersky

Nič ne najde a se še vedno pojavlja

Nobody is perfect, my name is Nob Ody
  • spremenil: madmitch ()

Ziga Dolhar ::

Zelo prijazen popup. Poglej, kaj ti je napisal v ZADNJI vrstici ... bemo!
https://dolhar.si/

jype ::

Jaz bi predvsem trdil, da ti:

a) firewall ne deluje
b) ga ne znas nastaviti

Posledica neznanja je seveda to, kar vidis, povsem verjetno pa se kaj hujsega.

Priporocam, da vkljucis vgrajeni pozarni zid v Windows XP in uporabis privzete nastavitve. Tako bo bolje za vse nas.

b ::

Ne vem, kaj pocnete "vi povprecni ljudje", ampak ocitno prevec radi pacate po nastavitvah in se vam to potem mascuje, ko ne veste kaj pocnete.

Predlagam ti, da firewall nastavis tako, da ti ne dovoli povezav na tvoj racunalnik z interneta. Ce nimas na masini nobenega streznika je tako se najbolje. Sicer si potem prisiljen uporabljat passive ftp, ampak to je tudi prakticno vse, kar je lahko problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Kekec ::

greš na START - > Run vpišeše services.msc

Ko se ti odpre novo okno, poiščeš Messenger, ga označiš (klik na desno tipko na miški) izbereš Properties in ko imaš spet novo okno, pogledaš če imaš omogočen gumb Stop potem ga pritisneš, in na koncu še spremeniš Startup type na disabled
Izbereš OK in voila!
lp

jype ::

No, Kekec ti je napisal kako.

Dokler tega nisi vedel, bi moral zaradi pomanjkanja znanja pustiti privzete nastavitve (ker imas XP SP2 je to dovolj varno zate). Ce nastavitve spreminjas, ali pa si celo namestis poseben pozarni zid, se od tebe pricakuje, da ves kaj delas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

CaqKa ::

dosti bolj razumevajoč je odgovor naprednega uporabnika zigggeja kot pa jypeja..
jaz nevem da se advanced juzerji ne morejo znebit tega "j*b*t* kaj nič ne znaš" načina

advanced userji moramo vedno bolj uporabnike naznanjta da zadeve pišejo in jih je treba samo prebrat.
bravo ziggga.

Owcka ::

use firefox.

Kekec ::

firefox???

jype ::

CaqKa: me lahko razsvetlis in mi poves, kaj v mojem odgovoru madmitchu je nestrpnega, zaljivega ali kakorkoli neutemeljenega?

b ::

To da je izkljucen messenger service se ni dovolj. Ocitno je, da uporabnik misli, da ima namescen firewall, pa ta:

a) ne dela
b) je narobe nastavljen, ker dovoli dostop ceprav ga ne bi smel
c) obatroje.

alesrosina ::

owcka: ehm s temle odgovorom si pa brcnu v cisto temo.

Tole sporocilo nima veze z brskalnikom (verjetno si ciljal na to, da to kaksen IE bug or something), ampak je to cist simple Windows Message Service. In kako priti do takega okencka? Enostavno: v command prompt vpises tole: net send [ip/ime racunalnika] sporocilo. Kako disejblat zadevo? Prvi zadetek na guglu: klikni tukaj

Zgodovina sprememb…

madmitch ::

Ekhm, Messenger je že tako ali tako "disable". Torej tega neukega uporabnika daje nekaj drugega. Tudi FW je nastavljen privzeto in ga neuki uporabnik ni kar tja v tri dni spreminjal in se po njem izživljal.

Kljub temu, da je bil moj jutranji post zaradi kršenja pravil in etike brisan, bi vseeno prosil za odgovor nekoga, ki je prebral kaj me muči in ki VE kaj naj naredim.

Če niste sigurni, naj vprašanje raje ostane neodgovorjeno, saj bo tako povzročeno manj škode. Vkolikor pa res veste kako in kaj, bi prosil, da to napišete tako, da bomo tudi mi z manj znanja (za to se seveda opravičujemo) znali stvari priti do dna.

CaqKa, verjemi, da je vsake toliko pametno sklatiti z oblakov koga, ki je prepričan, da je zaradi malo boljšega poznavanja računalništva superioren vsem drugim. Me zanima, kako bi njemu prijalo, ko bi pripeljal, recimo avto k mehaniku in bi ga le ta odpravil na podoben način? Pač, drugi vemo več o drugih stvareh pa se zato ne obnašamo tako vzvišeno in vsevedno.
Kolikor vem, je ta forum namenjen pomoči in izmenjavi informacij, ne pa onaniranju tistih, ki drugje ne pridejo do f***.

Hvala


PS: če misliš, da sem prekoračil etična merila in okvire pravil ST, izvoli briši. Ni pa ta post usmerjen na nikogar posamezno, vendar na vse, ki mislijo, da lahko pljuvajo in se norčujejo iz vseh, ki ne poznajo njihovega področja tako dobro kot oni. Verjemi, smo boljši v čem drugem in nam računalnik ni Alma Mater.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

jype ::

Nimam avta.

Se vedno ne vem, kaj sem ti narobe povedal, pa ce vidis takole okence, potem windows messenger service zagotovo tece.

CaqKa ::

odgovor je dal kekec!

fora je v tem da ne razlikujete med msn messengerjem in med običnim mesengerjem, ki leti kot servis.

Opravi po postopku kot je kekec povedal in se več nebo prikazovalo.

jype ::

CaqKa: nisi mi odgovoril na vprasanje: kaj v mojem postu je bilo takega, da je bilo tehnicno sporno, nestrpno ali zaljivo.

Jaz sicer locim med windows messenger service in MSN Messengerjem, ampak nisem hotel komplicirat. Srz tezave je v tem, da cenjenemu kolegu ne deluje firewall (ali pa ima narobe nastavljenega) in zato njegova masina sprejema reci z interneta, ki jih absolutno ne bi smela. Ker to lahko potencialno skodi vsem uporabnikom interneta, med katere se stejem tudi sam, sem napisal, da bo bolje za vse nas, ce uporabi privzete nastavitve pozarnega zidu v XP SP2 (pri katerih je vse, kar pride z interneta, privzeto blokirano).

CaqKa: torej? Kje sem ga polomil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

CaqKa ::

polomil si ga pri dejstvu, da si samo pogodrnjal da uporabnik verjetno nima kaj vredi naštelano, kar pa je uporabnik že sam ugotovil in je prišel na forum zato da zve KAJ nima prav naštelano.
in to dejstvo se mi zdi preveč vzvišeno. če že hočeš bit vzvišen potem poveš, da to smo pa že tam in tam obdelali.
bolje kot pa da uporabniku uloviš ribo pa je, če ga naučiš ribe lovit kot je to storil ziggga.

jype ::

Hja, ok, ja, zadovoljiva razlaga. Ampak jaz sem mu povedal, kaj je dejansko njegov problem, pa podal sem mu tudi resitev.

To, da disabla Windows Messenger Service ni dovolj. Ker ima verjetno odprt tudi UPNP, netbios in kar je se podobne krame v Windows, imam precejsnje moznosti, da bo njegov okuzeni racunalnik nekega dne smetil po moji internetni povezavi, zato sem mu svetoval nastavitev pozarnega zidu tako, da ne bo skodil sebi in drugim.

CaqKa ::

KAj bi lahko neprestano javljalo to okno.
XP SP2
Firewall Sygate
Antivirus Kaspersky

Nič ne najde a se še vedno pojavlja

se strinjamo da je vprašanje kako onemogočit to nadležno okno?

To, da disabla Windows Messenger Service ni dovolj.

torej se bomo tudi strinjali da je disejblanje windows messenger servica dovolj!

Ker ima verjetno odprt tudi UPNP, netbios in kar je se podobne krame v Windows, imam precejsnje moznosti, da bo njegov okuzeni racunalnik nekega dne smetil po moji internetni povezavi, zato sem mu svetoval nastavitev pozarnega zidu tako, da ne bo skodil sebi in drugim.

ok. očitno imata sp2 in sygate privzeto omogočen promet za windows messengerja že po default? (naj nekdo ki se bolj ukvarja s sygateom to preveri) se pa sploh nebi čudil če bi ms v svojem firewallu prepuščal podatke za svoje servise.

ombre ::

Adaware in Spybot - bo ti našel dost tega spywara... :|

alesrosina ::

madmitch: si prebral moj post? Si pogledal link, ki sem ga dal? Windows Messenger Service NI enako Windows Messenger programcku za komuniciranje preko neta (isto kot MSN messenger, samo da je ze vkljucen v windows XP).

Zdej ce mas pa Windows Messenger Service disejblan, potem pa preveri z adaware ( link), ali pa poiskusi se kaksen drug antivirus (kaksne online verzije). (mozno da ksksen spyware imitira okncek messenger servicea, kar je sicer malo verjetno ampak je mozno ... )

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

nebi reko da bi spyware tole imitiral IN HKRATI napisal takšno zadnjo vrstico kot je v zgornjem primeru :\

madmitch ::

RAzlika med Windows messenger service in MSN ali Windows Messenger mi je vsekakor jasna. jasno mi je tudi, da je to popup od prvega. AdAware ne najde nič, Sygatov site reče, da imam vse zaprto kot FortNox. Kaspersky ni našel nič. Windows messenger service je disablan.

Vse kaže, da tako Windows SP2 FW kot Sygate nekako to prepuščata skozi (privzeto, da ne bo pomote). Najverjetneje bom moral ročno zapreti kakšen port a ne vem katerega.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daedalus ::

Pejd sem. Poglej pod shoot the messenger in unplug 'n' pray. Izklopi to dvoje, sproti pa še lahko sesuješ DCOM, za pregled odprtih portov pa uporabi Shields Up! test. Pol pa lepo popravi firewall nastavitve in uživaj. Pa kak članek z dotične strani tudi pomaga pri razširjanju obzorij glede varnostnih (ne)zgod windows OS.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

CaqKa ::

enemu reči naj izvede komando "net send IP izklopi messengerja" nad tvojim ipjem.. boš takoj videl če je spyware ali ne...
pa najbolje da en port monitor med tem laufaš.. (poglej na sysinternals kaj majo) da boš lahko gledal kaj se za nove povezave ustvarjajo. pa morda še sysinternalov taskmanager v tree pogledu.. tak da boš videl od katerega procesa se je zalaufalo okno.

alesrosina ::

probaj zapret port 1026. podrobnejsi opis oz. poglej s kaksnim programom, ki gleda koliko prometa poteka cez odprte porte in kateri program ima odprte te programe. Jaz osebno sem za to uporabil nek monitor, ki sem ga dobil poleg Kerio Personal Firewall (to sem delal pred casom, ne vem ce ima zadevo se zraven oz. ce ta firewall sploh se obstaja).

Potem se odpri taskmanager in poglej vse procese, ki laufajo ter za tiste ki ne ves kaj so (oz. se ti zdijo sumljivi) pogledas na net oz. jih kar koncas. Ter se mal po disku pol pobrskas za temi fajli. Potem pogledas se register v hkey_local_maschine\microsoft\windows\current version\run in pogledas za sumljivimi vpisi. To bi blo recimo to.

jype ::

Zdej pa tole postaja ze noro.

madmitch: Odinstaliraj Sygate. Ne rabis ga, ker ocitno dobis Messenger sporocila z interneta.

Pejt v nastavitve omreznega vmesnika, s katerim gledas v internet in klikni pod Advanced tisto kljukico, da bo firewall vkljucen. Ko je vkljucen, je privzeto VES inbound promet blokiran. Na VSAKI legalni instalaciji Windows XP s SP2 zagotovo.

Obstaja majhna moznost da imas spyware, ki ti to sporocilo poslje skozi loopback vmesnik. Ce je to res, potem glede na to da ti programi, ki naj bi s to golaznijo pocistili, ne najdejo nic, lahko samo formatiras box in sveze instaliras Windows in SP2. Pa vkljuci zagamani firewall, prosim.

Bakunin ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 2000?????

Oddelek: Operacijski sistemi
8919 (836) darkolord
»

zajedalski spyware

Oddelek: Operacijski sistemi
212479 (2146) hunter01
»

Ponovna poplava popravkov

Oddelek: Novice / Varnost
202607 (2607) andrej
»

Kako odstranit čuden AD

Oddelek: Omrežja in internet
5878 (779) Spajky

Več podobnih tem