» »

MMTASK.EXE

MMTASK.EXE

janez5 ::

verjetno je bilo o tem že kaj zapisanega, a iskalec ne najde nič, zanima pa me tole: požarni zid od Pande in Zone Alarma in mogoče še kateri sprašuje, kaj storiti z datoteko MMTASK.EXE. ki zahteva dostop do interneta in to sprašujem tudi jaz. Op. sistem je Windows ME.
Hvala.

Spajky ::

MM=multimedia (task); verjetno se hoče WMP povezat na net za posodobitve ali kaki kodek na MS strani...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

janez5 ::

danes mi Sygate požarni zid sporoča, da hoče MMTASK.EXE na www.hallon.net, tam pa, vsaj navidezno, nič ni. "This page is closed until further notice.", tako piše.

Eschelon ::

Nič ne najdeš?
Če uporabljaš musicmatch jukebox, potem je v redu, sicer pa malce poglej, kaj imaš na računalniku - kak avast al pa spybot je zastonj za take potrebe.
Vedeti, razumeti, znati.

janez5 ::

Hvala za odgovor, musicmatch jukebox sem res našel na disku, bil je tam že od l. '99, in ga uninštaliral ter zbrisal vse v zvezi musicmatch jukebox, a ni nič drugače, mmtask.exe še zmeraj hoče na internet.
A to zdaj ni več problem, ker se je pojavil dosti večji. V iskanju vseh mogočih zastonjskih in polzastonjskih požarnih zidov sem inštaliral tudi Norton Personal Firewall 2005, zdaj pa imam. Hitrost prenosa, ki je prej bila 50kb/s (dva gor ali dol), zdaj redkokdaj gre preko 25kb/s, prej manj kot več, merjeno s speedtest.ch .
Uninstall ne pomaga, tudi popolno čiščenje vseh Nortonovih sledov z njihovimi posebej za to namenjenimi .exe programčki ni spremenilo nič.
Je kdo naletel na isti problem in kako ga je rešil ?

Eschelon ::

Če ti avast nič ne najde, si najbrž na varnem (nič ni 100%).
Mogoče ti je požarni zid malce preveč prčkal po registru. Obstajajo programi, ki ti nastavitve pošlihtajo - enkrat sem uporabil enega, sicer plačljivega, vendar je demo verzija delovala dovolj za enkratno popravilo registra (mi je tudi neka prepametna aplikacija skvarila omrežne nastavitve). Imena ne vem več na pamet - bi moral pobrskati.
Vendar pazi! Ravno na tem področju (razni optimizatorji) je ogromno zlobne-kode(tm).

za mmtask.exe: v start/Run... vpiši "msconfig". Poišči, kje se zaganja in ga odstrani.
Vedeti, razumeti, znati.

janez5 ::

tale mmtask.exe sem odkljukal iz "Startup" in zaenkrat ne opazim nobene razlike v delovanju. Internet povezavo pa sem skušal popraviti z "TuneUp Utilities". Je boljše za kakih 10%, kaj več pa ne. Je pa tale TuneUp Utils zelo zanimiv program, vsaj za mene, ki si ne zrajtam kaj dosti. Za vse ima "undo", torej je kar težko kaj pokvariti. Od daleč zgleda kot Norton Utils 2002. V sistemu je našel kakšnih 1400 napak in sedaj zadeva deluje malo bolj stabilno, ne zablokira za vsako malenkost. Pri Internetu lahko nastavljaš MTU, RWIN, TTL, karkoli že to pomeni. Kaže tudi graf hitrosti sprejema/oddaje. V mojem primeru sem videl, da pri sprejemu podatki letijo žagasto - nihajo med 60kb/s in 20kb/s; na 60 pridejo bolj poredko, zato povprečje 25-30kb/s.
Od vseh požarnih zidov, ki sem jih preizkusil, se mi je še najbolj obnesel Lavasoft (tisti, ki pišejo Ad-Aware) z eno veliko napako - vsakokrat, ko sem prekinil povezavo na internet, je PC zablokiral. Nisem našel vzroka.
Je pa zanimivo, kaj vse tale požarni zid pobere. Npr. PC preskeniraš z Ad-Aware, SpyBot, Avast, Panda, SpySweeper - nikjer ničesar sumljivega. Se priklopiš na internet in požarni zid ti javi dva "portscan" napada. Pogledaš, od kod so IP-ji: eden iz Rusije, drugi iz Kitajske. Kako za vraga Rusi in Kitajci vedo, kdaj sem jaz na internetu in zakaj jih sploh zanima moj računalnik ??!? Najboljše je ne imeti požarnega zida, se vsaj sekiraš ne :-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413130170 (19657) Qushaak

Kompletna pomoč za Emule uporabnike (porti, Emule, zaščita)

Oddelek: Omrežja in internet
1012795 (10951) jurre
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424299 (3579) R33D3M33R
»

Noče mi updateat antivirusnega

Oddelek: Programska oprema
181369 (1167) Barac00da
»

Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
675077 (5077) Ziga Dolhar

Več podobnih tem