» »

Spreminjanje fizičnega naslova mrežne kartice?

Spreminjanje fizičnega naslova mrežne kartice?

Sindzo ::

Sklenil sem pogodbo s telemachom za kabelski internet. Dobil sem Thompsonov modem in vse je okej. Razen: Kot mi je bilo rečeno s strani gospoda, ki je celo zadevo nastavljal, je moj modem (povezava?) zaklenjena na točno določeno mrežno kartico (fizični naslov mrežne v mojem računalniku). To pomeni, da če želim drug računalnik priklopit na internet mora imeti mrežna v njem enak fizični naslov, če ne se modem (ali povezava) avtomatsko zaklene. (To je neke vrste varnosta finta telemacha).

Bilo mi je povedano, da je sicer mogoče spremeniti fizični naslov mrežne kartice v drugem računalniku, tako, da lahko svoj modem direktno povežem npr. na drug računalnik na katerem sem mrežni spremenil fizični naslov na enako vrednost kot jo ima mrežna kartica v trenutnem računalniku.

Edini problem in moje vprašanje je ....kako je mogoče spremeniti fizični naslov za mrežno kartico?
Baje da se drugače zadeva da rešiti z routerjem, ampak tega ne bi rad kupoval samo zato, ker tu pa tam komu rihtam računalnik, pa želim z mojo internetno povezavo potegnit update na ta računalnik.
Prosim za pomoč, če ima kdo kakšne izkušnje:\ ?
ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2600 Barton, 1024 MB, Club3D 6600 GT AGP

tecumseh ::

Temu se rece MAC (Media Access Control) address. V Linuxu se ga komot spremeni z ifconfig ukazom, v Winsih se pa tudi da, da ne bom na dolgo razlagal: http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2...
Ni pa to nikakrsna varnostna finta Telemacha... Stvar je pac v tem, da si modem zapomni MAC naprave (mrezna, router), ki je priklopljena nanj... In ce priklopis gor neko drugo mrezno npr. morajo oni iz centrale resetirati modem. No, kolikor sem lahko slisal, je pri nekaterih modemih to mozno narediti kar doma oz. na uporabnikovem koncu... Btw: ce bi menjal racunalnik oz. mrezno, so to oni dolzni to zrihtat.
Aja, tega "locka" nimajo vsi ISP-ji...
Pa se nekaj, ce ze imas tako situacijo, da rihtas veliko racunalnikov itd., pljuni jurja in pol se za eno mrezno, potem pa povezi tisti racunalnik na net prek svojega, pa se s svojega bos lahko dol pretakal podatke...

Binji ::

kot je tisti pred mano povedal..oni so ti dolzni registrirati novo mrezno, koliko jih lahko imas hkrati registranih je pa od njih odvisno.
Ce pa se ze znajdes v stiski in nimas prave mrezne se v Winsih spremeni to tako: gres na lastnosti mrezne kartice, kliknes tab Advanced in izberes Network address, tam pa vpises zeljeni MAC naslov.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Sindzo ::

Hvala obema za pomoč...posebej tecumsehu...
Slotechovci ste zakon!!!:)) Človek se vedno kaj novega nauči...veliko hitreje, če ima dobro pomoč...
ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2600 Barton, 1024 MB, Club3D 6600 GT AGP

tomazsorgo ::

stvar je taka, na laptopu imam priključen kabelski internet in ga bi priključil na osebni računalnik - samo njega , ne v mrežo !! Probal sem spremeniti fizični naslov na mrežni kartici osebnega pc s programom smac 1.2. Fizični naslov se spremeni (enak fizičnemu naslovu laptopa - nastavljen pri telemachu ), ampak ga vseeno ne poveže !! Zakaj ! Mrežno kartico osebnega pc sem prej uporabljal preko adsl in je delala ok !! Kje je bistvo, zakaj ne dela ? imam pa xp pro sp2 in vse je nastavljeno na avtomatično !!

Baja ::

sicer nisem na telemachu, ampak ponavadi je zadosti, da resetiras modem. saj pri meni je blo tako.

Goldee ::

start - control panel - network connetions - desni klik na Lan or high-speed internet - properties - configure (tam kjer mas na levi kartico) - zavihek dodatno in izberi locally administred adress - vpisi v okence star mac da te bo spustilo na net.

ps: ce ti je ze kdo razlozu...:P
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

tomazsorgo ::

zdaj dela !! zamenjal sem mrežno kartico in zdaj dela, samo nevem zakaj ta stara kartica ne dela (3com combo III), pc jo prepozna, ko jo inštaliram ! Kot zgleda je šel vhod na kartici ! vseeno hvala, vsem !!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116893 (16138) Tilen
»

internet-studentski dom Lent

Oddelek: Pomoč in nasveti
133844 (3497) seba123
»

Povezava na internet??

Oddelek: Pomoč in nasveti
151293 (1259) amper
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133958 (3754) imagodei
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

Oddelek: Omrežja in internet
212434 (2083) gumby

Več podobnih tem