Forum » Pomoč in nasveti » internet-studentski dom Lent
internet-studentski dom Lent
seba123 ::
Pozdravljeni
Imam en problem, sestra
Živi v študentu na lentu (mb) in ji ne dela net, lansko leto je delalo vse ok, letos oz. 2007/08 se je prestavla v drugo sobo in ne dela net, Kaj bi lahko bilo narobe? (prejsnji prenosnik v novi sobi ne dela, sedaj si je kupila novega in prav tako ne dela) Sicer pa smo ze opravili vec eksperimentov, na vtčnici delajo drugi računalniki od sostanovalk le njen ne, nastavljen je enako kot ostali podatki kot so IP in ostalo (te dobi vsak svoje) Prenosnik je bil na servisu in zagozavljajo da mora delati da je vse ok, tudi doma dela super (adsl), Sicer pa noben majser, ki je poskusil vzpostaviti povezavo ne ve kje bi bil problem. Ali je možno da je kaj z mrežno kartico narobe računalnik je HP-jev, (HP dv6505EL)
hvala
lp
Imam en problem, sestra
Živi v študentu na lentu (mb) in ji ne dela net, lansko leto je delalo vse ok, letos oz. 2007/08 se je prestavla v drugo sobo in ne dela net, Kaj bi lahko bilo narobe? (prejsnji prenosnik v novi sobi ne dela, sedaj si je kupila novega in prav tako ne dela) Sicer pa smo ze opravili vec eksperimentov, na vtčnici delajo drugi računalniki od sostanovalk le njen ne, nastavljen je enako kot ostali podatki kot so IP in ostalo (te dobi vsak svoje) Prenosnik je bil na servisu in zagozavljajo da mora delati da je vse ok, tudi doma dela super (adsl), Sicer pa noben majser, ki je poskusil vzpostaviti povezavo ne ve kje bi bil problem. Ali je možno da je kaj z mrežno kartico narobe računalnik je HP-jev, (HP dv6505EL)
hvala
lp
- spremenil: seba123 ()
_mOuSe_ ::
Če ji doma ADSL dela potem z mrežno kartico ni nič narobe. A je sestra po nakupu novega prenosnika zamenjala MAC naslov oziroma identifikacijski naslov mrežne kartice? Kolikor je meni znano je za vzpostavitev povezave v štud. domovih ob morebitni menjavi mrežne kartice potrebno vpisati nov MAC na osebni strani uporabnika. Mogoče to kaj pomaga link
ne_kdo ::
al pa poglej ce ma slucajno pod omrezne nastavitve kaksne IP-je notri shranjene. ce ma vse ven zbrisi.
lp
lp
Westix ::
ko še nimaš povezave z internetom bi se ti mogla vseeno odpret ena stran: študentski domovi... Tam gor maš link do strani kjer si verjetno že napisal podatke, sam morš napisat tud MAC naslov tvojga računalnika. Si mogoče to pozabu? Stanje povezave/podpora/podrobnosti/Fizični naslov
Prepišeš fizični naslov (MAC naslov) tja v tiste kvadratke, in po eni uri bi moglo vse delat, ker je IP določen samo za ta računalnik potem.
Prepišeš fizični naslov (MAC naslov) tja v tiste kvadratke, in po eni uri bi moglo vse delat, ker je IP določen samo za ta računalnik potem.
Pozdravljeni
hvala za nasvete,
sedaj je na računalniku XP prej je bila Vista, in še ne dela.
Drugače pa dela tako da se poveže za sekundo nato pa napiše, da je mrežni kabel izključen to se pojavla ciklično.
Kako pa je tisto z MAC naslovom kam se to vpiše?
hvala
lp
hvala za nasvete,
sedaj je na računalniku XP prej je bila Vista, in še ne dela.
Drugače pa dela tako da se poveže za sekundo nato pa napiše, da je mrežni kabel izključen to se pojavla ciklično.
Kako pa je tisto z MAC naslovom kam se to vpiše?
hvala
lp
Kot je že Westix napisal, bi se morala ko odpreš brskalnik pojaviti ena stran, nekaj takega prijava. Če se ne, probaj z drugim mrežnim kablom, mogoče je ta problem. Če ne bo uspelo, se prijavi na osebno stran z drugim računalnikom. Ko se stran pojavi... ob sklenitvi pogodbe za internet je sestra dobila username in password, s tem vstopi na svojo osebno stran in tam vpiše MAC naslov (postopek kje najdeš MAC, zgoraj link), pazi da ne zamenjaš ničle in črke O. Ko to narediš, bi moralo po polni uri delat (namreč vsako polno uro se strežnik obnavlja).
Sicer pa, verjetno imate domskega administratorja, on bo že vedel.
Sicer pa, verjetno imate domskega administratorja, on bo že vedel.
dex123 ::
3 Moznosti:
1. Ko se je sestra preselila, se je preselila v drug dom in ni sla po novo IP stevilko? Nastavitve se od doma do doma razlikujejo.
2. Ni pravi kabel. Razlog, da nekateri racunalniki delajo je, da nekatere mrezne kartice same znajo obrnit linije.
3. Niso vnesene prave nastavitve, vsaj ne na pravo mesto.
Lp
1. Ko se je sestra preselila, se je preselila v drug dom in ni sla po novo IP stevilko? Nastavitve se od doma do doma razlikujejo.
2. Ni pravi kabel. Razlog, da nekateri racunalniki delajo je, da nekatere mrezne kartice same znajo obrnit linije.
3. Niso vnesene prave nastavitve, vsaj ne na pravo mesto.
Lp
1. možnost odpade, ker dom ostaja isti, le sobo je zamenjala.
Možno ja da nima pravilno nastavljene nastavitve v odjemalcu.
Najbrž pa treba samo MAC spremenit, pa bo.
Možno ja da nima pravilno nastavljene nastavitve v odjemalcu.
Najbrž pa treba samo MAC spremenit, pa bo.
Spet se oglasam
No preselila se je v drug dom in dobila drugi IP in ostalo
Dobila je naslednje:
-IP naslov 164.8.222.xx
-Maska podmrežja 255.255.255.0
-Privzeti prehod 164.8.222.1
-Prenostni DNS 164.8.10.10
-Nadomestni DNS 164.8.100.100
Mojster v domu je sam preveru zgornje cifre pa mu ni jasno ka bi blo, ker drugi računalnik dela
je pa na Lentu v Mariboru, mislim da imajo v LJ malenkost drugače (ali pa se motim)
Ne dobiš gesla
Kabel smo pratako zamenjali z drugim-novim, vendar njeni cimri dela vse vredu, na oba kabla, na zgornje cifre na cimrinem racunalniku.
so morda kakšne nastavitve na racunalniku potrebne je pa op. sistem na novo naložen.
hvala vsem
lp
No preselila se je v drug dom in dobila drugi IP in ostalo
Dobila je naslednje:
-IP naslov 164.8.222.xx
-Maska podmrežja 255.255.255.0
-Privzeti prehod 164.8.222.1
-Prenostni DNS 164.8.10.10
-Nadomestni DNS 164.8.100.100
Mojster v domu je sam preveru zgornje cifre pa mu ni jasno ka bi blo, ker drugi računalnik dela
je pa na Lentu v Mariboru, mislim da imajo v LJ malenkost drugače (ali pa se motim)
Ne dobiš gesla
Kabel smo pratako zamenjali z drugim-novim, vendar njeni cimri dela vse vredu, na oba kabla, na zgornje cifre na cimrinem racunalniku.
so morda kakšne nastavitve na racunalniku potrebne je pa op. sistem na novo naložen.
hvala vsem
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: seba123 ()
WhiteWolf ::
Nekompatibilnost mrežne kartice in študentskega switcha.
Vsaj tako je bilo pri meni, pomagalo ni nič druga kot druga mrežna kartica. Drugače je prva mrežna kartica delovala povsod normalno, samo v študentu ne.
Vsaj tako je bilo pri meni, pomagalo ni nič druga kot druga mrežna kartica. Drugače je prva mrežna kartica delovala povsod normalno, samo v študentu ne.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
Naj poskusi na cimrenmu priključku z njenimi nastavitvami! Možno je, da je kdo drug zasedel njen IP (to se na Lentu velikokrat dogaja :P) ali pa da njen priključek sploh ni priklopljen na switch (tudi to je že bilo na Lentu).
Ko se priklopi in če ne bo delovalo, naj poskusi:
1.) pingat gateway,
2.) pingat dns streznika,
3.) pingat npr. www.google.com.
Sprememba MAC naslova, če gonilnik sploh to omogoča, pa najverjetneje ne bo nič pripomogla, saj (kolikor mi je znano) dostop v študentih ni vezan na MAC naslov.
Veliko srece.
Lp
Ko se priklopi in če ne bo delovalo, naj poskusi:
1.) pingat gateway,
2.) pingat dns streznika,
3.) pingat npr. www.google.com.
Sprememba MAC naslova, če gonilnik sploh to omogoča, pa najverjetneje ne bo nič pripomogla, saj (kolikor mi je znano) dostop v študentih ni vezan na MAC naslov.
Veliko srece.
Lp
BTW po vpisu IP cifre se bo maska nastavila na 255.255.0.0! Naj je ne pozabi spremeniti na 255.255.255.0!
Westix ::
Glede MAC:
Ko se vpišeš imaš takole napisano:
INTERNET dostop
Status v uporabi Roaming Onemogočen
IP / Maska x.x.x.x (IP pač) / 255.255.255.0
GW x.x.x.x (Gateway)
MAC 00-00-00-00-00-00 Uredi
Klikneš uredi in vpišeš tvoj fizični naslov.
Nekdo drug ti IPja ne more zasest če maš ti vpisan MAC naslov tvoje mrežne kartice. Probaj to, pa če čez eno uro ne bo nič potem je možno to kar je reku WhiteWolf. Sam glede na to da je HP potem bi moglo bit vse v redu, moj frend ma tud HPja, podoben model in mu dela normalno v študentskem domu.
Dostop v študentskem domu v ljubljani je vezan na mac naslo, sem sam probal s svojim laptopom, pa bi mogu spremenit mac naslov ki je vezan na ip in potem bi delalo šele čez eno uro.
Ko se vpišeš imaš takole napisano:
INTERNET dostop
Status v uporabi Roaming Onemogočen
IP / Maska x.x.x.x (IP pač) / 255.255.255.0
GW x.x.x.x (Gateway)
MAC 00-00-00-00-00-00 Uredi
Klikneš uredi in vpišeš tvoj fizični naslov.
Nekdo drug ti IPja ne more zasest če maš ti vpisan MAC naslov tvoje mrežne kartice. Probaj to, pa če čez eno uro ne bo nič potem je možno to kar je reku WhiteWolf. Sam glede na to da je HP potem bi moglo bit vse v redu, moj frend ma tud HPja, podoben model in mu dela normalno v študentskem domu.
Dostop v študentskem domu v ljubljani je vezan na mac naslo, sem sam probal s svojim laptopom, pa bi mogu spremenit mac naslov ki je vezan na ip in potem bi delalo šele čez eno uro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Westix ()
pozdravljeni
hvala še enkrat vsem za nasvete in pomoč
mislim da je napaka v celotnem nadstropju s povezavo, danes sem probala priklopit prenosnega eno nadstropje višje in nižžje in je normalno delalo. samo v moji sobi in v tem nadstropju ne dela!!!
sedaj pa grem se zmenit na referat, da mi končno uredijo
Hvala
čao
hvala še enkrat vsem za nasvete in pomoč
mislim da je napaka v celotnem nadstropju s povezavo, danes sem probala priklopit prenosnega eno nadstropje višje in nižžje in je normalno delalo. samo v moji sobi in v tem nadstropju ne dela!!!
sedaj pa grem se zmenit na referat, da mi končno uredijo
Hvala
čao
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 16934 (16179) | Tilen |
» | XBOX LIVE problem s konekcijo :( :( :(Oddelek: Konzole | 3126 (2843) | T_F_7 |
» | 2 računalnika, povezava preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2088 (2014) | llamma |
» | Vzpostavitev LAN na prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1320 (1239) | Jakka |
» | Težava z deljenjem povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1394 (1330) | Smukec1 |