» »

MP3 player/mixer/whatever

MP3 player/mixer/whatever

DrSergioDJ ::

Ok, kaj bi rad....

obstaja kak program, ki bi omogocu mixanje mp3-jev, ampak, ne da jih mixas kr tko, more se slisat istocasno, k to delas...da bi meu kao "mesalno mizo".. obstaja kaj takega?

pa se, ce se da narest tkole..zdej bo kmal ena zurka...rolala se bo muzka ( mp3-ji ) z mojga compa..a se da kako zvezat ( vse skupi je prek zvocne zvezan na obican radio z zvocniki, ma teh je tok, da prov suva po stanvanju ), da bi jest lahko en komad rolu, drugega pa poslusu prek slusalk...da bi mal prpravlu za naprej...zvocna je sb live 5.1 ce kej pomaga ;)

thanx

p.s.

ce obstaja kak program... za katerikoli problem...dejte celo ime napisat, pa ce veste, kje demo staknt, da mal sprobam..

HVALA
...

modelizer ::

tole je res hudo, samo ne vem, ce bos lahko mixal z slusalkami, ker mas bl svoh kartico....:\

http://www.bpmstudio.com/

...........fly, robin fly........up, up to the sky

Huey P ::

Probaj MixMeister in AtoMix MP3.

Če ti kaj pomaga; štekaj slušalke v CD-ROM ali pa si nabavi mešalno mizo, ker drugače ne bo šlo...

..::DOOM III: The Legacy::..

Tr0n ::

Jaz sem dolgo casa uporabljal BPM Studio, potem pa sem nasel se malce boljsi program. Native Instrument Traktor DJ (http://www.traktor-series.com/).

Ne samo, da lahko z njim miksas z eno zvocno kartico (stereo kanal se razdeli na dva mono, enega uporabljas za cueing, drugi je glavni izhod) ampak lahko zelo scratchas kot na pravem vinylu, podpira automatski bpm count, beat matching, loop set in se in se,... Zelo uporabna zadeva.

--Switch-- ::

En zelo dober program je visualdiscomix imajo ga v Tivoliju(diskoteka v portorožu)če maš veliko ram-a je to še bplšje saj je program namenjen profesionalni uporabi.Oglej si:www.visualdiscomix.com

Ej Tron ti si meni že enkrat zrihtal en program(reason)kaj imaš mogoče tudi traktor(dj mixer)ker sem ga povsod iskal pa ga noben nima niti na warez straneh.

vise ::

jest vem za eno warez stran ki je veliko takih programov in je tudi traktor ki pa sem ga tudi DL zase in je res dober.

--Switch-- ::

Dej link na mail:robert.fakin@siol.net

TinkaPinka ::

Nehajte z warezom. Če si imate kaj takega za povedat, direktno na e-mail. Tukaj na forumu pa ne.
I am easy to please as long as I get my way.

milosm ::

mene pa zanima neki drugega....a je možno v en pc nekak prklopit 2 zvočni kartici...?

huey:
kako bi lahko preko mešalke imel slušalke in master, sej ja gre use še vedno preko računalnika...?

Tr0n ::

Kot sem ze prej povedal, rabis en stereo -> mono 2 vtic, ki ti en stereo kanal pac razdeli na dva mono. To ce imas samo eno zvocno kartico. Ce ne pa si nekje nabavi eno poceni, magari 8-bit kartico, ki jo potem uporabljas za cue-ing.

OrlyTM ::

A se da komu mal razložit kaj je to cue-ing, looping in podobno?

tnx
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tr0n ::

Cueing. Pri DJanju to dobesedno pomeni oznaka oz. casovni zacetek pri neki pesmi. Recimo DJi imajo ponavadi 2 turntable-a (za plosce spilat po domace povedano), eden je tisti, ki se trenutno igra, eden pa je tisti, ki ga mora DJ najprej pripravit in ga drugi ne slisijo. Slisi ga samo DJ preko slusalk. No in ta, ta drugi stikl mora on nastaviti na zacetek beat-a (1/16). Ko enkrat najde ta zacetek, ga oznaci oz. si shrani pozicijo oz. si postavi cue. Nato samo se pocaka, da se zacne zacetni beat prve pesmi in v istem momentu on zacne predvajat drugo pesem. Tako doseze beat matching, se pravi, da obe pesmi sedaj igrata v enakem ritmu, bass se prekrije. No, seveda morata prej pesmi laufat pri isti hitrosti (bpm, beats per minute). Nato sledi se malce tweakanja, da pesmi res igrata v synchu, na kar lahko fade-a iz ene pesmi v drugo, ali pa izvaja se kaksen drug trik.

Loop. To je enostavno ponavljajoc se sample oz. del pesmi. Recimo DJ postavi loop pri drugi pesmi, tako da se en del neprestano ponavlja. Loop mora bit postavljen tako, da se ne opazi, da gre dejansko za loop. Nato lahko brez skrbi beat matcha obe pesmi in izvrsi fade.

V Native Instrument DJ Traktor programu je to narejeno zelo dobro, saj program sam najde zacetek in konec beat-a (1/4, 1/8 ali 1/16) , ce pa ga ne pa ga je mozno zelo preprosto sam popravit.

OrlyTM ::

Kako pa se obnese varianta z dvema mono kanaloma v praksi? Kolkr se jest spoznam na zvok je boljs uporabit dve zvočni kartici. Mono pač ni tisto pravo ali pač?

Vse skup me zanima za prav konkreten primer za vrtenje glasbe v night clubu. Ozvočenje bo PRO.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tr0n ::

Ne, varianta z eno zvocno je samo za domaco rabo, ce si zelis recimo doma par mp3jev zmiksat in potem ta mix zapect ali predvajat. Ker v Traktorju lahko direktno snemas v .wav datoteko normalno stereo, ceprav uporabljas samo eno kartico. V zivo to ne gre, ker razdeli eno skladbo na levi zvocnik, drugo na desnega.

Za|Bon ::

Ja, jest bi tud rad mel ta program --> po moznosti celo verzijo . Lahko tud link do tega .....pliss! Ce pa ma kdo to doma, pa bi lahk zrihtu , EMAIL ME




Lp, Ziga

sketch ::

orly imam program VirtualTurntables (verzija 1.4, se mi zdi) - stvar je zelo dobra, uporablja ga tudi en model ki DJja v Papillonu (LJ). Ima vdelane tudi možnosti mešalke (rezanje (cutoff) basov, srednjih ali visokih tonov, tweakanje...). Omogoča tudi delitev kanalov - tudi če imaš samo eno zvočno daš gor samo razdelilec in potem ti na L predvaja zunanji zvok, na D pa zvok za slušalke. Ima pa problem - ne deluje pod WinME.
Slišal sem tudi za Traktor, ampak ga ne poznam.
Piši na mail.

Drugače pa, če namerevaš res orenk DJjat, boš rabu vsaj 14 dni konstantne vaja da večinoma ne boš delal napak (razhajanje ritma...). Lahko več, lahko manj - odvisno od posluha in smisla za ritem :>

lp
s.
p.s. Mono je čisto fajn, ker v nobnem klubu nimaš stereo ozvočenja - nima smisla. Težko je po neki logični osi razpostavt zvočnike, pa še kable si podvajaš, zato ima večina klubov prej ali slej mono zvok (če ne na mešalki, pa v učinku zaradi razporejenih zvočnikov).
Adapt and overcome.

OrlyTM ::

Virtual Turntables nebi rabu zej sploh, ker mi Traktor povsem odgovarja ... tnx anyway.

Bi pa prosu enga, da mal razloži kako se v živo lovi ta ritem, kako je uporaben cue-ing, pitching in podobna šara.

Od kod ste? Tron?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tr0n ::

Vaja dela mojstra :). Sicer pa si poglej kratek help, ki je zraven Traktorja. Tam imas osnove razlozene. Traktor ima auto sync. Se pravi ko obe pesmi enkrat igrata v istem BPM, potem samo ta gumb pritisnes in ti Traktor sam sinhronizira pesmi. Potem se samo malce popravis, ce je potrebno in to je to.

egi ::

če hočeš skoraj katerikoli program
(v full oz. original načinu)
potem si daj Kazaa-jo gor
in to velja tudi za vse oziroma skoraj vse
mp3-je. (mislim za novinoteto)

DrSergioDJ ::

Kazaa ze mam ;) Pa tud ta mixer, k mi je zadostoval sm ze najdu ( MJ studio )

Hvala
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvajanje v Dj-anje elektronske glasbe

Oddelek: Sedem umetnosti
384393 (3895) Madara
»

S katerim program mixate musko?

Oddelek: Programska oprema
155402 (3773) dj bridy
»

Kdo na slo-techu razen mene je dj?

Oddelek: Sedem umetnosti
403567 (2144) Fatboyslim
»

dve zvočni kartici obenem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192149 (1840) kokoon
»

Kateri prog za mixanje mp3-jev?

Oddelek: Zvok in slika
212596 (2269) Jinxy

Več podobnih tem