» »

Nenehna okuženost računalnikov

Nenehna okuženost računalnikov

alvatar ::

Imam proble. V neki manjšem podjetju kjer nimajo lastnega sistemca vsake toliko časa kaj popravim ali posodobim na računalnik. Sedaj pa imam eno velik problem. V mreži imajo računalnike z različnimi OS sitemi (win 98/2k/xp) računalniki pa so preko ruterja povezani na internet. Vsake 14 dni imam isto zgodbo ki se ponavlja. Nazadnje sem jim pred 14 dnevi zopet sformatiral vse računalnike. Uporabnikom sem doselil omejene pravice, naložil sem jim požarni zid, antivirus, antispy in progream proti zlonamernimi kodami ribarjena. Vendar je po 14 dneh isto kot vedno. V vseh računalnikih mrgoli virusov in ostale nesnage. Računalniki so postali počasni. Na Xp se dogaj, da če kliknejo na log of ali sprembo uporanika pri novi prijavi ne prime geslo itd.

Kaj lahko naredim saj sem že obupan. Ali obstaje še kašna možnost poleg tega, da jim podeliš minimalne (omejene) uporabiške pravice postaviš programe, ki naj bi varovali uporabniike pred raznimi zlonamernimi koda.

Na računalnike sem naložil pač programe, ki so jih registrirali to so Trend Mikro Internet Security 12 (antivirus + požarni zid), Ad-Aware SE profesional, Spybot Searxh & Destroy, zaklenil pa sem tudi sostop do sumljivih internetnih strani. Ni pa bila stvar nič boljša tudi prej ko so namesto Internet Security 12 uporabljali NOD in Keiro požarni zid.

Ali ima kdo kašen nasvet kaj lahko naredim, saj da vse postavim in potem je po 14 dnih isto ne pelje nikamor. Uporabnikom sem že tudaj probal dopovedati, da naj ne odpirajo meilov z čudnimi vseninami, naj ne klikajo po internetu vse prek O.K. , naj ne hodijo na strani z raznimi warez vsebinami.

Ali je mogoče možno, da pride zlonamerni programi v računalnik preko raznih programov APPIP (programi za nakozavanje denarja in pregled prometa) Saj je to sedaj edini progra, ki sem mu odpru dostop na požarnem zidu. Ostalo sem zaradi obupa že skoraj vse pozaklenil.

Jaz doma že 8 mesec nisem dobil ne visrusa ne kaj drugega oni pa kar naprej.

primus1024 ::

Kateri software uporabljajo za mail? Lahko imajo v starejših mailih kakšen virus ali spyware.
Ali igrajo kakšne igre na netu? Uporabljajo IE? S kakšnimi nastavitvami glede varnosti?

Samo nekaj idej, kaj bi šel jaz preveriti.

alvatar ::

Hvala za nasvet

Za meil uporabljajo Mozillo - prav tako za srfanje po netu. Se mi jim odinstaliral IE in Outlook saj se mi je zdelo tako malo bolj varno. Iger ne igrajo. V Mozilli pa sem nastavil skoraj vse na blokiranje od cookijev pop-up itd. Kot uporabniki na sistemu pa sem se soutil tako daleč da celo ure ne moreje sami spremeniti.

Je pa res, da sem jim tudi MSN messengerja ven zbrisal in kaj se zgodi cez dva dni na nekem računalniku opazim naložen nek program za četat. Kako so ga spravili gor pri totalno omejenih pravicah mi ni jasno.

Wox ::

Kako si pa odstrano IE? To bi mene zelo zanimalo.
Vsekakor pa zanimiva firma. Vsakih 14 dni format in ponovni setup? 8-O
Commodore 64

alvatar ::

IE odstraniš -->
greš na Control panel - nato -> Add or Remove programs - tukaj izbereš -> Add remove windows components. Tukaj v seznamu poiščeš IE pred njemu iz kvadratka odstrani kljukico in nato spodaj klikni next.

Ja firma zanimiva jaz pa imam že vsega vrh glave in mislim, da bodo kmalu dobili mojo odpoved. Saj mi res ni jasno kaj se dogaja sem pa tudi že malo naveličan. Jim vse postaviš potem pa vsakič ko poteče doba 14 dini do tri tedne imajo tako razsulo, da mi ne preostane drugega kot format. Zanimivo delo ti rečem.:(

Lp

iro ::

Rešitev Dela samo na I.E.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iro ()

blue ::

Sm mel podobne težave...
Edina stvar, ki je pomagala je http://www.faronics.com/html/deepfreeze... (po ponovnem zagonu je PC v začetnem stanju - virusi ne vplivajo... .) :D :D

Drugač pa ni nč narobe, da računaš ful $$$ na 14 dni :D
Zakaj si ne narediš image (restore traja max 10min )

alvatar ::

Sem ze pomisli na image samo jih ze skoraj tri mesece prosim naj kupijo licenco za gosta pa vedno naleti prosnja na gluha usesa. Milim, da bom dal gor verzijo, ki ravno legalna saj jih imam ze posteno dovolj.

Bo pa se vedno trajalo malo vec kot 10 minut. Saj imajo meil se vedno na pop protokolu in ga je treba zbekapirati. Poleg tega pa se jim neda dovedat da naj kar so naredili naredijo backupe na prenosne diske. So jih kupili sedaj jih pa noben ne uporablja. Potem je problem, ko bekapiras, ko je ze vse out pade kaj ven ker senmajo itak povsod kamor jim pade. Tako, da ze najdem vse dokumente je umetnost. Potem je pa tukaj se racunovodstvo poglaje zase kar se tice njihovih programov za vodenje financ. Sem ze enkrat nardil klon sem rekel bo vsaj racunovodsstvo kot je treba. Ampak mi ni jasno zakaj ko postavim klon dela vse programe za racunovodstvo je pa treba ponovno aktivirati. Klicati okoli in ponovno zaprosati za aktivacijo. Je pa res, da bo vseeno hitreje z klonom. Bom takoj jutri preizkusil Deepfreez. 8-) Hvala

alvatar ::

Iro a potem to pomen, da moram nazaj IE nainstalirati saj ni panke ga bom nainstalir nazaj in probal se z Pando. Hvla

blue ::

@alvatar preberi si kako deluje deepfreeze preden ga inštaliraš..

Deepfreeze "zmrzne" izbrano particijo.. Vse kar se dogaja na tej particije se dogaja navidezno ...

Ko sm postavljal pcje sm dal, da je moj documents na drugi particiji in sem povadel, da naj shranjujejo samo v my documents.

Pa pazi, da bodo programi za računovodstvo na pravi particiji :)

Daedalus ::

Rabiš met en router, na kateremu uporabljaš sfrizirano hosts datoteko, da se lepo blokira dostop do spyware serverjev in en centralni mail server, na katerem lavfa antivirus in sproti čisti hudobne pošiljke. Drugače ne boš kaj dosti dosegel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

alvatar ::

Blue sem ze glead nvodil za uporabo in sem ugotovil, da deluje navidezno. Bo treba merkat za racunovodske programe. Upam, da nebom tako nastavil, da se nebo nic shranjevalo na koncu meseca bo p kdo z metlo za mabno letel.:D Hala

Daedalus tista ideja o centralnem meil serverju mi je zelo všeč. Sem jim ze enkrat predlagal server pa saj veš vse se ustavio pri denrju. Bi morali kaj kupiti (npr masino). Hvala

Daedalus ::

Za mail server, če ni lih veliko prometa, ne rabiš meti ne vem kako hude mašine. Kak rabljen server bi verjetno precej dobro opravljal nalogo ti pa se dajo dobiti za razumen denar. Plus namensko programje seveda, če ti ni za kako free rešitev...

Sicer pa ko bo naslednjič spet kdo v firmi pameten za $$, ga vprašaj, kaj stane več - dobro poštimana infrastruktura al nezanesljivo delovanje delovnih postaj. Zna biti, da odgovora ne boš dobil. Je že tako, da za dobro mašino in softver daš vsakih par let nekaj $$, izgubljena ura ali dve dela na dan se pa IMO bolj poznata, če greš enkrat malo računat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

alvatar: ce zelis odlicno resitev spam/virus problema za e-mail z moznostrjo varnega IMAP in POP3 z neomejeno velikimi postnimi predali, mi pisi zasebno sporocilo.

Ni drago, niti za podjetja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Contol Over Mail -RCM

Oddelek: Informacijska varnost
469963 (7565) SeMiNeSanja
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413130119 (19606) Qushaak
»

Imam probleme z brezplačno telefonijo Detel

Oddelek: Pomoč in nasveti
211932 (1446) UzzI
»

Domačemu mail serverju se je odtrgalo!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
281655 (1192) Bakunin
»

Česa smo se naučili od Blasterja

Oddelek: Novice / Varnost
462296 (2296) medjugorje-si

Več podobnih tem