» »

Kolikokrat se vam na mesec kaj sesuje?

Kolikokrat se vam na mesec kaj sesuje?

oc-er ::

Živjo!

ravnokar sem formatiral disk, ter na novo naložil Windowse..to sem naredil tudi pred 3 dnevi.
Vseskozi je nekaj narobe. Moti me to, da dobiš novo računalo, vse dela nekaj časa (beri 2-3 tedne, tudi mesec) popolnoma BP, potem pa naenkrat crash in vse spet od začetka. Sem že naveličan tega...zakaj nekaj ne mora delati tako kot bi moglo dlje časa? Pa ne zato ker bi bil nesposoben, ker nisem, ampak zaradi nekakšnih 'naključij'. Malo sprašujem prijatelje, vsem se dogaja isto. Pa niso nesposobneži, ne navijajo..ipd. Dosti berem računalniške forume, večina folka sprašuje zakaj in kaj se je nekaj sesulo / pokvarilo...recimo 1/4 vseh tem je takih.
Recimo moj primer. Lepo imam navit proc na 240 x 8, rami rabijo maloveč voltaže, drugače dokaj stabilno. Včeraj zvečer se mi iz neznanega razloga ( čisto sveži windowsi) sistem kar naprej resetira. Pa je bilo prej čisto vse v redu. Zdaj sem na novo instaliral in je v redu, moram potrkati.

3 dni nazaj je fotru crknil router. Surfal je potem je pa kar crknil. kar tko. Pa oba čist popizdila. Router pa star 5 mesecev.

Mi gre že vse rahlo na kito.

Kaj pa vam?

LP

gofra ::

Zelo velika verjetnost je, da se ti sistem resetira, ker si šel z navijanjem predaleč. Rahlo povečaj voltažo ali pa underlockaj in poskusi zagnati kak stres program pa boš videl...

Meni izkušnje govorijo takole: sesuje se samo od sebe nikdar (trkam v les!) nič. Takrat pa, ko grem šariti (bodisi softversko ali "na trdo") po zadevi, se ponavadi najde kaka komponenta ali skupek njih, ki jim moja radoznalost ni preveč všeč. In s tem sem se sprijaznil. Če boš vse skupaj pustil pri miru pa boš imel mir.

Just my two cents...


Od kar pomnim, mi ni šlo k hudiču (z izjemo s sokom politih cheap Genius zvočnikov) še čisto nič...

Utk ::

Dokler navijaš nimaš kaj jamrat da kaj crkuje. Tvoj problem.
Router je pa drugo.

mx440 ::

men se sesuje vsake par dni kokr se mu zazdi dobr da obstaja linux:D
lol?

BlazP ::

Tale masina na kateri pisem je celeron 400. Ne spomnem se kdaj sm ga nazadnje moral formatirat, ker je toliko casa od tega. Laufa pa Windowse XP. Imam se eno masino AMD 1700+, za katero se tudi ne spomnem kdaj sem jo formatiral(krepko vec kot eno leto). Nobena masina ni navita, obe delata BP.

Highlag ::

Moja mašinca dela odkar sem jo sestavil in naložil polkna brez problema.
Od tega bo že eno dobro leto. Ves čas je zagnan folding, seveda kadar je prižgan. :D
Never trust a computer you can't throw out a window

speed machine ::

Procesor navit do kolikor je pač šel, ne da bi se pojavljale napake, grafična navita do toliko, da ni artefaktov v igrah, računalnik pa laufa ene 12h povprečno na dan. Pa sem nazadnje formatiru ko sem disk kupu nov. Torej pred enim letom. Pa nima kaj da bi crknilo. Da se sistem usuje že po kakšnem tednu pa je ponavadi problem v tem, da ko folk naloži na novo windowse, si ne vzame pol ure več, da bi naložu kvalitetne gonilnike za strojno opremo, pa kvalitetno programsko opremo. In se sprašuje zakaj se mu računalnik sesuje.

Potem pa samo vsake en teden poženem defragment za tiste pol ure in ima da dela.
//

Kaufmann ::

Ene 3x na leto blue screen-->reset, to je pa tudi vse.
ni podatka

Tear_DR0P ::

ja bi rekel da je predvsem odvisno od gonilnikov in dodatne programske opreme - ko je punci njen brat nalagal sistem, je dal zram še en kup kodekov, ki so se stepl med sabo - jst sm pa pol vse sformatiral, nanovo naložu sistem, dal samo en set kodekov in dodatne programske opreme, original driverje, ma mal poštimu dovoljenja in kater program do česa dostopa in mašina deluje že več kot eno leto po par ur na dan brez sesutja. Poleg tega so ble v/na mašino potem še priključene nove naprave ala boljša grafična, večji monitor, nov tiskalnik, boljša miš in tipkovnica, dodaten disk, več rama - vse dela BP, pa je že matična tolk u kurcu - nek QDI kinetiz, da sm tapru hotu to menjat, pa sem si premislil.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Jest na desktop masini se nisem dozivel kernel panicka... vsaj kakih sest, sedem let ne...
Reformata in reinstalla, ko bi se kaj 'sesulo' pa se nikoli.

Meamoto ::

V zadnjem letu in pol je bil na moji mašini potreben en format, pa še takrat zaradi dotrajane električne napeljave (varovalko je dobesedno odneslo ravno v narobnem trenutku), po tem ko sem zamenjal omarico z varovalkami pa vse dela BP.. :D

in tudi mašina je konkretno navita.

oc-er ::

A kdo ve, a je kakšno zaporedje instaliranja driverjev?

iso2000 ::

Win XP so delovali brezhibno 2 leti in pol. Pred kratkim sem mašino sformatiral, ker se je nabralo že precej šare in je bilo "potrebno pobrisat prah" po HDD-ju.
LP

ferdo ::

odkar imam winXP nameščen z vsemi zadnjimi in vedno automatsko posodablanje, se mi mašina ne sesuva.
Trenutne windowse imam že več kot 10mesecev skorej eno leto.
Uporabljam norton antivirus:D "3x tok po lesu"

pa imam mašino navito in špilam igre in resno delo "risanje autoCAD"

vse lepo in prav.


mislim, da je veliko odvisno, kako kvalitetne komponente uporabljate"matična in ram"
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

neoto ::

Čiato odvisno od tega, kaj in koliko delaš na računalniku. Namreč Windowsi nekako ne znajo oz. namestitveni programi ne znajo počistiti registra za sabo, ko jih odstraniš. To se kopiči in kopiči...
Ravno zadnjič me je mama prosla naj najdem nek program za CAD pregledovat. Kaj sem naredu? Šel na googla, našel 5 programov, jih namestil, da vidim če dela, potem pa dol vrgu... :) Pa je še malo več krame v sistemu... :) Ne morem pomagat. Pač testiram različne programe, dobre odbržim, stari grejo. Potem pa je treba tam nekje 1x na leto spucat sistem s formatiranjem ter novo inštalacijo. S tem sem se sprijaznil.
Drugače pa mi zelo redko prihaja do hardwareskih restartov - blue screen-ov (na srečo).

Poldy ::

Norton Ghost, pa ni problemov. 7 min pa so windowsi + programi nazaj.

Myth ::

Hmm... mislim da 4 leta Windows Me brez problemov. Če je že kaj blo, zaradi strojne opreme (moglo zamenjat). Windows XP bo zdajle eno leto. Brez problemov nonstop.

Tako da tisti kateri so šli z XP-jov ali Win ME zaradi sesuvanja, samo rečem... bite your ass off. :D (mala šala)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

nokia6310 ::

No pri meni je tko:
Pred enim letom in pol sem kupu novo mašino 2 diska 1 gb rama AMD procesor in zloglasni "najbolši" epox rda in skoraj vedno v zadnjem času ko v cool editu snemam če nimam klime prižgane in obratov ventilatorja procesorja do konca traja kakšno minuto potem pa slišim samo klik in konec!
Najnovejše kar sem ugotovil je to da mi grafična pada dol ker ima tak majhen ventilatorček radeon 9200 zakaj pa pada pa ne vem.
No včasih če je dobre volje se mi ne sesuje posebaj takrat kadar ga "opravljam" takrat točno ve da mora bit priden in dela kot je treba.
Drugače pa tudi jaz nimam problemov.
Saj so že te veliki.
Aja pa telefon se mi tut sesuva naenkrat kar tišina nokia 3650 pač.

ferdo ::

nimaš sreče, poglej na osnovno ploščo, če so kondenzatorji OK, meni se je že zgodilo na tej plati, da se je en kondenzator napihnil.

delfinus ::

Nekoc davno v letu 98 sem instaliral Windows 98 in nato upgrejdal na SE v letu 99. Vmes zamenjal 3 masine, se vedno je ta instalacija in nisem nikoli instaliral na novo. Ob zmenjavidiskov sem vedno Ghostal in ne instaliral. V 2002 sem dodal se Win XP tako, da je dual boot, ampak 98SE sedaj ne uporabljam skoraj nic vec, mogoce samo za kaksno bootanje v dobri stari DOS. V casu WinXP sem kupil/prodal 2 maticni in se nisem instaliral na frisno, ampak sem prej odstranil le nepotrebne gonilnike. Od takrat tece lepo, potrkam po mizi, upam da se bo.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

gzibret ::

Meni dela zadeva stabilno (PIII 800 MHz, 512 MB). Še nikoli se ni nič samo od sebe sesulo ali resetiralo.

Winse pa nalagam vsake pol leta. Čisto tako, iz veselja in da malo pospucam smeti, ki so se nabrale. Pa zadeva dela pol malo hitreje.
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na koliko casa formatirate?

Oddelek: Loža
492507 (1364) floyd1
»

Nove reklame za Apple Macintosh

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
463186 (3186) Liker
»

Windows davek znaša 50$ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12111641 (8479) krneki0001
»

Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20516536 (12264) opeter
»

Kako pogosto na novo nameščate sistem?

Oddelek: Operacijski sistemi
301697 (1020) govno

Več podobnih tem