» »

Nove reklame za Apple Macintosh

Nove reklame za Apple Macintosh

MacRumors.com - Za popestritev ponedeljkovega popoldneva pa še novička, da je Apple objavil serijo novih oglasov za njihovo kampanijo "Get-A-Mac", ki se trudi prepričat obstoječe PC uporabnike, da je njihova Alternativa še kako zanimiva. Tokrat se zabavamo ob PC-ju v boksarskem ringu, PC-jevem nagovoru občinstva ob nadgrajevanju Viste na XP in PC-ju s predstavnico medijev. Ogled na: Get A Mac spletni strani

46 komentarjev

Fatboyslim ::

John Hodgman (PC guy) je legenda. Obožujem njegove nastope pri The daily show :))

edge540 ::

Aja on je, jaz pa gledam od kje mi je znan:P

Zlobno, ampak moram vprašati; Koliko so slo-techu plačali za to da so objavili reklamo?:D

nekikr ::

Sam ene reklame so res hude :-)

Rok Nemec ::

Škoda, ker so v reklami pozabili omeniti tole:

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/ukstore.woa/wa/RSLID?nclm=96D4DAC9

MAC-a se res sPLAČA kupiti...

desperados ::

Ja njihove reklame so bile vedno ql ampak če se statistično gleda kakšna je dejanska starostna sestava uporabnikov macov bi opazili da je povprečen uporabnik star nekaj pod 40 let. Pri PC-jih pa je starost občutno nižja! Res da sem to statistiko videl prek okoli 2 leti ampak močno dvomim, da so tako zelo zamenjali ciljno skupino kupcev. No morda ciljno že ampak dejanske pa ni možno!!! Torej dejansko je tole le zelo dober marketing, če mu verjameš seveda.

sword ::

ehh... sej kakšna je bla še kdaj smešna, zdej pa meji že na mejo dobrega okusa... sam nisem sledil tokom, ampak kako, da Microsoft sploh dovoli omenjanje njihvoih izdelkov? Brez njihovega dovoljenja se naj ne bi rabl...

Gandalfar ::

Rok Nemec: ah, to je kvaliteta pac .. ;)

Horsechoker ::

Lepo povzetek o Macih in njihovih uporabnikih.
The Truth>:D
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

atasmrk ::

Tukaj je se ena reklama. Pa mislim, da ena manjka. Tista k PC zmrzne sred reklame.

BluPhenix ::

Prejšnja serija reklam je bila še zanimiva, smešna in sveža.

To je samo porivanje v drek, tako nemarno in grdo. Škoda. No odino Security mi je huda, saj lepo povzame experience z visto.

Kolikor so bile prve reklame resno uperjene MAC vs. PC, so sedanje MAC vs. VISTA. Žalostno da ne morejo kaj boljšega naredit.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

borchi ::

> Žalostno da ne morejo kaj boljšega naredit.

boljše viste al boljših reklam?
l'jga

BluPhenix ::

Boljših reklam, no in tudi boljše viste ;)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Gandalfar ::

No ja, ce je vcasih Mac se rabil govorit, se sedaj PC/Vista kar sam zakolje.. :)

sword ::

a ni zanimiv, da samo apple rab take žaljive in provokativne reklame, da uspe? Pc-jev sploh oglaševat ni treba... je pač prva in za mnoge edina izbira in to bo ostala...

Looooooka ::

mnja bl smesno je dejstvo da je security na zadnjem leopardu bolj spljuvan kot od linuxa in viste skupi...pa se zmer pametujejo.
da ne omenimo zadnjih bugov pri upgrejdu.
ce stejemo prodane viste ... se clovk tud vprasa, a si delajo anti reklamo al kaj.
nice try though...kot vedno.

Zheegec ::

Glede na to, kako zelo zaprt sistem je OS X (pa tudi manj razširjen), MORA biti veliko bolj stabilen kot Windows okolje. Oz bi moral biti :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

OSX zaprt? Za 90% sistema dobiš izvorno kodo... kako je to zaprt sistem? :)

In tudi JE bolj stabilen in hitrejši... 10.4.10 imam na stari mašini (AMD sam testno)in dela hitreje in bolj stabilno kot XP... da viste niti ne omenjam kar je vsaj še enkrat hitrejši... pa to vse na isti mašini.

Če se tu pa tam pojavi kak "kernel panic" se pojavi, ker sam šarim po sistemu... na iMacu se mi še ni nikol pojavil :)

Apple developer.

EDIT: Te reklame so mi ble vedno všeč... kar nekako zadanejo bistvo hehe :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

madviper ::

Spet spreminjate temo v flame war Vista VS. Mac! Zdaj pa meni nekaj ni jasno. A nekomu gre v nos, to da je nekaj alternativnega na voljo, al nekatere matra favšija ker si ne morejo privošćit Maca, al nekateri preprosto nimate kaj bolj pametnega za počet in zaserjete vsako temo, ki pride mimo?

Te reklame raje sprejmite, kot kratke vice, ki vas nasmejejo. In da mi ne bo kdo reko, da sm Mac fan (men je platforma nepomembna).
I'd like to do something crazy!

mercutio ::

CoolBits:
"In tudi JE bolj stabilen in hitrejši... 10.4.10 imam na stari mašini (AMD sam testno)in dela hitreje in bolj stabilno kot XP... da viste niti ne omenjam kar je vsaj še enkrat hitrejši... pa to vse na isti mašini."

Zanima me bolj konkretno - kakšna je ta stara mašina, povrhu vsega še AMD, ki zadovoljivo poganja OS X 10.4.10? Ko sem še zadnjič gledal kakšen Athlon XP ni bil sposoben poganjat OS X-a (al je to že pre-stara mašina)?

CoolBits ::

Zanima me bolj konkretno - kakšna je ta stara mašina, povrhu vsega še AMD, ki zadovoljivo poganja OS X 10.4.10? Ko sem še zadnjič gledal kakšen Athlon XP ni bil sposoben poganjat OS X-a (al je to že pre-stara mašina)?

To je sempron na 754 podnožju... podpira sse3 ukaze...(min rabiš SSE2) vse dela brezhibno... ampak tukaj ni debata o tem :)

AXP nima niti SSE2 tko da pozabi... :)

nekikr ::

Nočem prilivat na ogenj. samo.......sam sem delal eno leto več ali manj na macu (in to zelo dobrem), pa nisem opazil nobenega hitrejšega delovanja kot pri Xpjih (Vista je bila pa res počasnejša, a predvsem zaradi mojega bednega (za tisti čas) PCja).

Je pa res tudi tudi dejstvo, ki velja za OS X in Linux.....komu se pa da pisat viruse in podobno nesnago za računalnike, ki imajo tako majhen tržni delež (MAc sicer malo večji, pa vseeno).

Tear_DR0P ::

in zaserjete vsako temo

folk zaserje samo teme, kjer ni treba nič znat, da si zmeriš dolžino lulčka

pa mac je good, ker je simpl, ker je stabilen, ker združuje najboljše od win in linux - ceprav hodi blizje temnemu delu forca - tudi winsi niso slabi, XP so dejansko windows eXPerience - reklame so pa funny jahajo na stereotipih in so vsaj tolk smesne kot vici o biondah al pa policajih
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

borchi ::

> komu se pa da pisat viruse in podobno nesnago za računalnike, ki imajo tako majhen tržni delež

za končnega uporabnika je čisto vseeno zakaj virusov ni ali pa so.
l'jga

opeter ::

uporabil/kupil boš tisto platformo:

1.) kar si lahko privoščiš
2.) kar potrebuješ
3.) za kar obstajajo programi, katere dnevno uporabljaš
4.) kar ti je všeč (čeprav je to subjektivno in zveni rahlo... saj veste)

Tako da je debata v celoti nesmiselna.

Zakaj je (oz. naj bi bil) MacOS X stabilnejši od Oken (ali celo Linux distribucij)?

Zaradi tega, ker je sama strojna zasnova zaprtega tipa, kar pomeni, da Apple-ov sistem deluje na testiranem strojnem okolju, kar garantira, da bo Apple-ov sistem na Apple-ovih strojih deloval brezhibno. Seveda ne smemo mimo dejstva, da odkar je Apple predstavil sistem za x86 procesorjo, poskušajo nekateri bolj ali manj uspešno MacOS X namestiti na "ne-macovsko PC stojno opremo".
V tem primeru se seveda pokaže tisto, kar je v večini primerov krivo za nestabilnost Oken: to pa so napačni gonilniki oz. nepodprtost le te, vzporedno pa nestabilno delovanje.

Podobne bolj ali manj uspešne "strojno-zaprte" platforme smo imeli v preteklosti kar nekaj, med njimi ATARI-jevi računalniki, AMIGE, NEXT, Silicon Graphics (SGI), SUN s svojimi graf. delovnimi postajami itn.
Prednosti in pomankljivosti takšnih rešitev pa ni treba razlagati.

Kar se tiče uspešnosti podjetja Apple, pa treba pripisati seveda genijalnosti in karizmatičnosti vodje S. Jobsa, marketinškim skupinam ter nekaterim drugim (npr. Jonathan Ive, vodilni oblikovalec pri podjetju). Predvsem pa to, da se je vedno znalo zoperstaviti konkurenci.

In če pogledamo trenutno stanje na trgu, lahko ugotovimo, da je Apple s svojim Mac-om ostala edina platforma z zaprto strojno osnovo, ki je preživela hud konkurenčen boj in težave v računalništvu.
Vse ostalo je izginilo.

Seveda je drugo vprašanje, koliko stanejo računalniki, torej strojna in programska oprema pri Apple-u, ampak naj zaključim s tem, da takšno celostno, zaokroženo ponudbo, z izredno prijazno in dokaj stabilno programsko opremo nima v svoji ponudbi noben od konkurentov.

PS: Da bodo zgoraj napisani stavki verodostojni... BIL sem Mac uporabnik v zadnjih 16 letih. Sem eden od administatorjev na edinem slovenskem neodvisnem jabolčnem forumu Jabuk.si, ter član-veteran na EPL forumu. Zakaj več nisem Mac uporabnik? Čisto enostavno: iz finančnih razlogov (glej točko 1).

PaX_MaN ::

Ni Mac taka mašina, da se je (skoraj) ne da apgrejdat(leti predvsem na iMace)? Ali ne bi v tistih 5 letih, ko ostali nabavljajo nove procesorje, grafične, pomnilnik, diske ... , prišparal za novega Maca?

nekikr ::

Hja, prišparal bi že, samo to pomeni da imaš aktualno mašino dve leti, potem pa še tri leta šparaš, da boš spet imel zogljiv mlinček. Pri PCju pa to pač počneš po potrebi. Ni nič ceneje v končni fazi, samo bistveno bolj priročno.

Ikarus ::

Jest pa ne razumem, kako je osx-ova stabilnost posledica enoličnega strojnega okolja, če pa še nisem videl katerekoli windows mašine, ki bi stabilno delovala, brez čudnih obvestil o napakah in vsaj enkrat dnevnega resetiranja?

Domači strojčki, kjer se porabi 90% časa za poliranje in le nekaj za uporabo, ne štejejo. Štejejo tisti bogi službeni revčki z razno nesnago in 3 programi, ki komaj na škrge še delajo.

Po drugi strani na svojga maca priklopim printer ali kamero/fotoaparat brez kakršnihkoli driverjev itd. Če ne bi prej uporabljal windows mašine, res ne bi vedel, kaj driverji sploh so. Enako za viruse, antivirusne programe itd.

Mogoče je čudno, ampak jaz nočem skrbet za svoj računalnik, ima da dela, ne da ga pejstvujem...lahko mu obrišem monitor, naj mu bo...:-)

Vlady ::

Že da si ogledaš njihovo reklamo rabš met quicktime al kwa??? Ma niso normalni. Quicktime sucks-a že tolk dolg časa da kar smrdi od njega. Najprej ga inštaliraš, potem pa ti paše po RAM-u pa povsod kjer lohka svojo navlako.

Pa tud pr cenah Mac ni čisto gladek. Mogoče oni vejo, da obstaja mal cenejši ram v trgovini poleg njihove? In to za PC! >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

neoto ::

Jest pa ne razumem, kako je osx-ova stabilnost posledica enoličnega strojnega okolja, če pa še nisem videl katerekoli windows mašine, ki bi stabilno delovala, brez čudnih obvestil o napakah in vsaj enkrat dnevnega resetiranja?


Samo tole lahko rečem: WTF!?

Pretiravate tako eni kot drugi.

Mr_Globus ::

@Vlady

Zato pa imamo real_alternative, pa quicktime_alternative ;)

Matek ::

Jest pa ne razumem, kako je osx-ova stabilnost posledica enoličnega strojnega okolja, če pa še nisem videl katerekoli windows mašine, ki bi stabilno delovala, brez čudnih obvestil o napakah in vsaj enkrat dnevnega resetiranja?

Kaj tu ni jasnega? Kot sem enkrat ze napisal - OS X se razvija za zelo zelo majhno stevilo razlicnih konfiguracij - Apple lahko ima (in najbrz tudi res ima) prakticno vse mozne sisteme, na katerih naj bi sistem deloval, na voljo za testiranje (recimo Leopard ne deluje na G3 procesorjih, deluje samo na G4 od ene dolocene frekvence naprej). Oni kot edini proizvajalec tocno vejo, katere kiste so to, in tudi imajo primerke, tako da lahko preverijo, ce so kje kake tezave. Na drugi strani pa Windowsi morajo delovati na prakticno kakrsnikoli kisti, ki si jo nekdo zamisli in vrze skupaj iz najrazlicnejsih starih in novih komponent.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Looooooka ::

Ikarus...kupi eno prekonfigurirano masino od kksnega vecjega podjetja, ki je partner od microsofta in so driverji dejansko po moznosti narjeni pri microsoftu...pa bos vidu stabilnost.
vista x64 je tud lep dokaz da je stabilnost bl problem driverjev kot cesar kol druzga...
ce bi pri microsoftu podpiral 2 printerja 2 graficne 2 procesorja bi blo s stabilnostjo isto kot pri macu.
zdej pa ti najdi par stadionov in par 1000 folka da ti testira vse mozne kombinacije strojne opreme in med tem se pise stabilne driverje.
good freaking luck with that one.
kar se tice flejma...je apple sam zacel ker ne zna delat reklame ne da bi pri tem napadu vemo koga.
Kok tezko je pa nardit eno reklamo za winse pa v njej spluvat interface od appla...pa njihovo misko...pa njihv nacin resevanja problemov ko se sesuje zadeva...mislm da bi blo cist easy.hvala bogu jim tega ni treba delat ker bi se geeki pol ze tepl po cestah =)
ampak una decva iz prvih reklam, kjer ji je pc pozrl seminarsko pa se zmer zmaga! =)

Gandalfar ::

Looooooka: smo videli stabilnost pri out-of-the-box dell in hp notebookih z visto. BSOD ob prvem zagonu.

opeter ::

Gandalfar, pustimo stabilnost, saj smo s kolegi pred 6-mi leti imeli možnost "preizkusit" stabilnost sistema MacOS 9.1...
trikrat so mi menjali matično (še sreča, da je bilo v garanciji), probleme pa je delala tudi grafična kartica - nVidia GeForce 2 MX AGP.

Vlady ::

To da se je pojavljal BSOD na določenih računalnikih je pomoje bolj napaka HW-ja kot SW-ja. Pri mac-u dobiš vse HW in SW od apple-a oz. oni to tržijo kot svojo znamko. Pri PC-jih pa lahko kupiš skoraj karkoli. Sicer pa Gandalfar, verjetno nisi edini, ki mu kaj ni delovalo, ler je treba tud upoštevat, da so prenosniki veliko bolj občutljivi kot navadni računalniki in zato posledično bolj kvarljivi.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

49106 ::

Kok tezko je pa nardit eno reklamo za winse pa v njej spluvat interface od appla...pa njihovo misko...pa njihv nacin resevanja problemov ko se sesuje zadeva...mislm da bi blo cist easy.hvala bogu jim tega ni treba delat ker bi se geeki pol ze tepl po cestah =)

Hočeš reči da bi se geeki streljalali z vodnimi pištolami :D

Zobek ::

Jest tud mislm, da če bi vsi kupoval setavljne in preizkušene rač.(hp...) bi bla zadeva tud velik bolša. Druga stvar je pa v tem da noben domač uporanik ne uporablja user profila in pol poklikajo vse živo kar ponavadi vodi v propad če ne bi vsi uporablal admin accounte bi blo velik bolš. Če veš kaj delaš pol tud na winsih nimaš tok problemov kot jih ima kolega zgoraj. Najbol na živce mi pa grejo ljudje ki tako hvaljo mac-e pol ga pa uprašaš zakaj pa ti reče da je lep, stabiln.... na koncu bi mogle sam še dodat da je skoraj enaka konfiguracija pri mac-u in hp-ju vsaj za 30% dražja.

MrStein ::

sword:
ampak kako, da Microsoft sploh dovoli omenjanje njihvoih izdelkov? Brez njihovega dovoljenja se naj ne bi rabl...

Ne rabiš dovoljenja za svobodo govora. Res.

BluPhenix:
Kolikor so bile prve reklame resno uperjene MAC vs. PC, so sedanje MAC vs. VISTA.

Ker je sedaj PC == Vista ??? (OK, eni so "downgradali" nma XP ;))
Kaj pa naj ? Govorijo o Windows 98 ?


sword:
a ni zanimiv, da samo apple rab take žaljive in provokativne reklame, da uspe?

Ja, če ignoriraš podobne reklame MS-a, potem res "samo" apple to počne ...

Looooooka:
kupi eno prekonfigurirano masino od kksnega vecjega podjetja

Zobek:
če bi vsi kupoval setavljne in preizkušene rač.(hp...)

HP mobile workstation. A pošljem video, kak totalno zmrzne ?
Nov, drag, brez 3rd party SW.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

G-man ::

HP mobile workstation. A pošljem video, kak totalno zmrzne ?
Nov, drag, brez 3rd party SW.


Auč. (Lohk pošlješ meni?) Pa kateri OS to?

Mavrik ::

Ne rabiš dovoljenja za svobodo govora. Res.


Zakaj pa so te take reklame pri nas prepovedane?
The truth is rarely pure and never simple.

MrStein ::

Mavrik:
Zakaj pa so te take reklame pri nas prepovedane?

Ker so pri nas tak zakon sprejeli. V ZDA pa niso.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

G-man:
Auč. (Lohk pošlješ meni?) Pa kateri OS to?

Ja kateri pa misliš, da je ? ;)
Windows XP Pro.
Dam not DVD, ki na drugih PC-jih nima problemov, na tem laptopu pa nabije CPU na 50% (dva jedra sta...), explorer okna zmrznejo, pobit se ne da, če dam reboot, pol ure poskuša explorer oz. pač vse procese pobit, mu ne uspe, potem uporabniku poidejo živci in resetira. Oziroma izklopi, ker ni reset tipke.
(ni slik, saj vsak je že videl zmrznjen explorer)

Evo pa slika z enga Dell Optiplex-a , ko sem probal (po svežem boot-u) pognat IE7 :
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: madviper ()

camx ::

MrStein: zakaj sta Microsoft in/ali HP kriva, za neko napako ki jo povzroča Skype?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: camx ()

Vlady ::

Mogoče je pa kriv HW in ne SW??? Mogoče pomislu nato? :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

MrStein ::

Saj to hočem povedat. HW je "pravi", od HP, pa ima vseeno probleme.

"Nimaš dober HW" je le izgovor, v upanju da sogovornik nima PC-ja za 3000 EUR. Ampak, kot vsi izgovori, pade ko slučajno sogovornik _ima_ taki PC.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Liker ::

Hehehe, na iGadget-u so naredili en velik zaheb, ko so zaceli z enim od teh novih 'oglasov'.

Zadeva je mnozicno rusila browserje in podobno saro, med drugim tudi "It just works" OS :)

Primer zadovoljnega uporabnika:

The irony is I have a Mac, and the Mac ad on Engadget consistently crashes an all-Mac software stack: OS 10.4.11 running Safari 3.0.4 (523.12), on MacBook Core 2 Duo 2GHz.


Berite in se malo nasmejte :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adobe izdal mobilno verzijo Kulerja

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
96238 (5032) Nummy
»

Flashback okužil slab milijon macov

Oddelek: Novice / Varnost
126808 (4051) kronik
»

Mac vs PC

Oddelek: Operacijski sistemi
241955 (1189) huelz
»

Naslednji teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63505 (2939) Bass0
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173056 (2387) Stepni Volk

Več podobnih tem