» »

Kako pogosto na novo nameščate sistem?

Kako pogosto na novo nameščate sistem?

bastadu ::

Ja zanima me (pa še mogoče koga izmed vas:P) kako pogoste nameščate ves sistem znova, torej formatirate in na novo namestite winse, linuxe...? Za sebe naj povem, da je od zadnje fresh inštalacije Win2k minilo že več kot pol leta, pa še eno kloniranje z Ghostom so prestali in še sedaj delujejo brez kakšnihkoli problemov. Kako pa gre kaj vam? Jaz vem, da sem v svojih začetniških letih na računalniku skoraj vsak teden (ali celo večkrat na teden8-)) naredil format in fresh install:|. Ko sedaj pomislim nazaj, me kar glava boli:P Sicer mi pa še ponovna inštalacija sploh ni tak problem, ampak tisti nujni mali programčki, ki se jih s časom nabere kar za nekaj 10GB:\ so pa živi obup... No besedo prepuščam vam:)

bobby ::

zadnja inštalacija win2k je bla mičken po novem letu in od takrat je vse ok. itak pa klon z ghostom, jasno!
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

roscha ::

W2k: Enkrat zdavnaj. Več kot leto nazaj sigurno. OK res so totalno sesuti (boot traja cca5 min), vendar jih niti ne uporabljam. Manj kot 1dan /mesec.

linux: Ene dva meseca nazaj. Distribucijo Debian 2.2 sem zamenjal z 3.0. Sicer bi lahko naredil upgrade, samo sem zaradi boljšega občutka (in skoraj točno samo zaradi tega) vse skup raje naredil na novo. Obenem sem se znebil še par neumnosti, ki sem jih naredil, ko sem se linuxa še učil. (No saj se ga še vedno...)


by!

dr.J ::

Linux: prvič in zadnjič ko sem dobil mašino v roke, to je decembra 2000. Na nekaj drugih sistemih še malo dlje. Vmes sem seveda naredil upgrade, ampak vse moje datoteke so še vedno tam.

IBM AIX na RS/6000: pred 8 leti, postaja dela non stop...

Highlag ::

Odkar imam od spomladi XP-je gor še ne :D :D

tha_man ::

Rekord imam malo več kot eno leto z Win2k. Začuda so še vedno delali krasno, ampak sem jih moral reinštalirat ker sem zamenjal disk :))

V davnih časih pa sem na Amigi OS namestil le dvakrat (imel sem jo več let), s tem da ga drugič sploh ne bi blo treba (lahko bi samo pognal scandisk), a kaj češ takrat sem bil še rookie :D Kje so tisti časi... :'( :| :8) :P
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

x_roby ::

XP-je ze mam gor skoraj leto, pa se tweak-ani so do konca (kolk se le da), zaenkrat sekajo...
se bolj stabilen pa je linux, na drugem kompu od kar je izsla verzija redhat 7.2
...::: Powered by P4 HTT :::...

Slowenc ::

Jest mam XP-je tri mesece, pa bodo kmal letel dol, ker mam čedalje več problemov;( , od bootanja do freezanja.Naslednji OS bo W2k.

IceIceBaby ::

Meni je tudi bil včasih hobi formatiranje diska :) Zdaj mam pa XPje gor dobre 4 mesece, odkar sem nazadje menjal nekaj hardvera. Zaenkrat so še v dokaj dobri formi.

OSX sem na iMaca naložil 1x in je po enem letu deloval kot prvi dan.

daylight ::

win ME ... jih mam zdej par mescev, sam zdej so že taka katastrofa da bo u kratkem format c: :D

zaj_tam ::

Samo enkrat do zdaj(po 1,5 leta). Pa se to ni blo nujno. Je pa res da nimam teh programpv in ne namescam sumljivih gonilnikov itd. Anwy. Kaj je ghost klon?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zaj_tam ()

bastadu ::

zaj_tam: Ghost klon je klon particije ali celega diska na drug disk oz. particijo... Se pravi, če zamenjaš disk in želiš obdržati vse podatke, vključno z OSom, kloniraš cel disk na drugega... get it?:P

daylight: Mi je prav žal za tebe, ker ME so totalno suxx...

Kaboom ::

prejšnji teden format C: (win98) ker so bli kritični problemi... posledično tudi skoraj format win2k, ki štejejo komaj nekaj mesecev, in od danes ponosen lastnik RedHat 8.0

do zdaj sem vedno moral formatirat zaradi kritičnih napak, za katere bi se lahko trdilo da so 35% moje, ker pač preveč naloadam sisteme... sicer pa poznam osebke ki mi hodijo tedensko po kake programe na cdjih ker non stop formatirajo...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Aspirinix ::

Mesec dni nazaj reinstall WinXp. Malo sem ga zavozil z install/deinstall, pa enih par driverov ni bilo pravih, pa še se najde.
V glavnem seka. Poleg XPjev čepi SuSE že eno leto in pol od prve namestitve. Me je že melo, da bi jih dol vrgu ampak sem jih potem še nekako rešil.

Drugače pa se strinjam, da se s časom nabere nujnih programov kar eno morje.
Katere programe kaj rabite kot nujne dodatke?

antiUSA_taliban ::

Win98 sem instaliral letos že dvakrat. Če ga ne bi rabil za skeniranje ( Linux ne podpira paralelnih skenerjev), bi ga že 100x vrgel dol s compa in zabrisal B.G. v glavo.

Linux sem namontiral (na isti mašini!)leta 1998 in zdaj skozi samo delam update paketov, ko pride moja najljubša distribucija -SuSE.
Satan love his USA

suse80 ::

Tudi jaz uporabljam suSE Linux že 3 leta, doslej sem samo delal update in dodajal nove hard diske. Tudi ob menjavi motherboarda nisem imel problema.
Stvar je rock stable.

Nekdo je omenil Scanner v Linuxu. Žal res ne podpira paralelnih ( vsaj ne dobro). Na srečo so tu USB skenerji, ki so nekateri že operabilni. Jaz imam še SCSI, tako da nimam tega problema.

Kosem imel Windows 98 sem moral cca. na 3 mesece instalirati na fresh....
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

JP ::

Meni osebno se zdi prevečkrat, saj to pogosto počnem pri drugih.
Drugače pa sem to počel podobno kot "bastadu" pred časom. Kar naprej, takoj ko mi je neka stvar malo sumljumo delala je že sledil format... :\
Sedaj pa skušam to početi pri sebi čim manjkrat (Ghost...) (no predvčerajšnjim sem XP-je trikrat gor pa dol spravil)
Svoj čas pa sem se ubadal tudi z Linux-om (Mandrake) + W2k, pa me je potem minilo. Sumim pa da se ga bom spet lotil. Groza!!!

suse80
Kakšen je suSE Linux... (podpora, programi, primerjava z drugimi linux-i...)

Lp by JP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JP ()

Soldier ::

men se xp-ji nikdar niso sesul (sami od sebe...) kar za za vse ostale winse pri men ni veljal. Morm pa priznat da so se mi winme sesul sam enkrat, je pa res da veckrat sam formatiram ker mam 15gb disk in se mi ful hitr vse zapolni in nastane t.i. ozko grlo:\

BendeR ::

Ok pri meni je blo tak da sem bil še neizkušen in sem ob vsaki napaki,ki se mi je zdela resna formatiral toda z leti sem postla bolj izurjen sploh ob prihodu Win 2k in Win XP.Sedaj sem od oktobra lani formatiral "le" dvakrat.In sicer enkrat sem mel nekaj večjih problemov z stabilnostjo Win XP ker so ble le nadgrajeni iz win 98.Drugič pa mi je načrte prikrižal nek bedni virus (mater mu j....).Sedaj pa tudi brez AV programa več ne vklopim rač. tak da ni več problemov.Sedaj pa sem še za ziher začel uporabljat Ghosta tak da ga lahko le vsem priporočam saj me je ne malo krat rešo pred formatom :D
:=)

Red_Mamba ::

NAZADNJE NALOŽIL PRED 4-imi LETI KO SEM KUPIL ČARUNALNIK. WIN98 SE.>:D

Airskull ::

Nazadnje sem pred 3 meseci ponovno dal gor WinXP, RedHat pa pred 1 mesecom pa ga bom kmal za neki bolšga zamenu.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

govno ::

2 leti in dva meseca imam inštalirane win2k in win98se ... win98se uporabljam samo za igrice (špilam pa nič) ... win2k so vsak dan v polnem delovanju ... sesuti so bli že 10 krat (po svoji krivdi) ... od boota, fajlov, registra, varnosti, vendar svoje delo še vedno opravljajo ...

res, nočem hvaliti microsofta, ampak win2k so meni na kožo pisani ... sem probal ČloveškegaDreka™ (Mandrake 8.0) in RdečeKapucnika™ (RedHat 7.2) pa sem obupu ... beda je tale linux (razen za strežnik) ... probu sem tudi BeOS in je štala ...

imam tudi winxp, pa me nekaj moti na njih, tako da ne pridejo v poštev ...

City ::

Mac OS cca. 5 let od kar ga uporabljam nič sesutja.

Matri[X] ::

Winse dajam na PC približno na vsake 2-3 tedne, ker izvajam takšne ali drugačne teste.

3LeR. ::

odkar mam xpje ..hmn prvi instal 7mes. zdj drugi je pa tud ze oko 6 mes. :) pa mislm da ne bom se hmal formatiral ker delo ko bomba:)
prej k sm mel 98 pa hmn .. 1x na mes sigurno.. hvala bogu za XP je :)

Gh0st ::

win98 slo sem dal gor 2x (sesutje)
win98 SE sem dal gor 2x
winME sem imel samo enkrat
winXP sem imel 2 tedna
win2000 imam že eno leto in jih še nisem ponovno namestil

Slackware linux 7.1 3x
Red Hat Lnux 5.2
Red Hat Linux 6.1
Red Hat Linux 7.1
Slackware 8.0
FreeBSD 4.x
OpenBSD
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

~Panter~ ::

Men so XPji delal mal več kt pol leta stabilno, pol so se pa kr naenkrat začel sesuvat.Sm naredu format C: pa opazu da že med inštalacijo neki ni uredu. Sem jih mogu ene 3x inštalirat da so se sploh kukr tok uredu inštalira.Sam skoz so se pojavlal bluescreeni. Pol sm pa ugotovu da je biu ram zanč ;(( k sm ga predn so se mi winsi začel sesuvat notr dau.
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

BendeR ::

To še enkrat dokazuje da so winsi XP dobro spisani in da probleme večina povzroča strojna oprema ali driveri ki so bli na hitro spisani.
:=)

wishmaster ::

ja to bo.Mam vso opremo ki jo podpira MS,pa še vedno kdaj zaštekajo,tak da morš resetirat PC.Nalagam jih enkrat mesečno.Drugače uporabljam OS Turbo Linux 7.0.(naložen decembra 2001 in do zdaj).Ko sem uporabljal windows 98 ali ME sem sistem nalagal vsak teden.Res pa je da sem vsak program,igro,virus pa še marsikaj sporbal,tak da to ni nič čudnega.Če pa enkrat naložiš programe ki jih rabiš in jih potem uporabljaš bo windows res več časa deloval hitro.

BendeR ::

Mislim da je razlika med tem al jo Microsoft podpira in kak so za njih napisani driveri.
:=)

govno ::

mislim, da si windowsi 2000 in xp (windowsi 2000 bolj kot xp-ji) lahko zaslužijo ime operacijski sistem, saj se z njima da celo kaj narediti ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere OS ste poizkusili (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
717795 (5332) opeter
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214994 (10076) Eru
»

Kateri operacijski sistem ste že imeli

Oddelek: Operacijski sistemi
382510 (1793) nicjasno
»

linux, WIN XP ali 2000, WIN98

Oddelek: Operacijski sistemi
131248 (1020) Gh0st
»

HOW TO: Poleg WIN2k se RedHat?

Oddelek: Operacijski sistemi
201831 (1657) twosocks

Več podobnih tem