» »

Predvajalniki: Sony HD-5 vs. iPod 20GB - izkusnje / nasveti?

Predvajalniki: Sony HD-5 vs. iPod 20GB - izkusnje / nasveti?

sketch ::

Pred kratkim je Sony izdal najnovejso verzijo svojega diskovnega predvajalnika, HD-5, kateremu pravijo "ipod killer". Le-ta je manjsi od ipoda, je bolj kvalitetno izdelan (baje), ima boljso kvaliteto zvoka, vzdrzljivejso baterijo, je neprimerno bolj grd in ima jako glup softver za organiziranje in nalaganje muzike (baje sama navigacija po predvajalniku ni tako svoh, bolj ubija prilozeni software za organizacijo in pretakanje muzike).

Torej...

Vsi vemo da je Ipod statusni simbol in da ima svoje pomanjkljivosti (baterija, plastikfantastik ohisje) in prednosti (veliko kompatibilnih gadgetov, user interface...)

Zanima me, ali je kdo med vami ze imel v rokah HD-5 in kaksno je vase mnenje o njem? Kaj je bolj vredno, tradicionalno preizkuseni ipod, ali HD-5 s skoraj dvojnim casom predvajanja (ipod 12h, HD-5 25h), bolj robustno izdelavo, izmenljivo baterijo in glupim uporabniskim vmesnikom ter ogabnim dezjinom? Cena obeh je tocno 200 funtov tukaj v kraljicini dezeli...

Hvalezen bom za kakrsenkoli nasvet.

lp
s.

ps. Evo za tiste, ki jih zanima kako izgleda stvar...
Primerjalne fotke obeh predvajalnikov
Test na CNET Asia
Adapt and overcome.

TribesMan ::

Hmmm vse v redu in prav, sam od kdaj ma pa iPod plastikfantasik ohišje? Jest bi rekel da ima iPod eno od najbolj kompaktno narejenih ohišij kar sem jih videl... Sploh pa je plastičen samo sprednji del, kjer je ekran in trackpad zadnji konc je itak kovinski. In tale HD-5 ni vidt nič drugačen kovina+plastika powah...

BTW iPoda jest ob vsakodnevni redni uporabi (med sprehodi, tekom, na avtobusu itd..) polnim tko enkrat na teden... men je to čist dovolj...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

borchi ::

v tehnikalije se ne bom spuščal, ampak tale sony je G-R-D (grd)!!!

ko sam satan :-(
l'jga

sketch ::

Tribes se strinjam, da izdelava ipoda ni tako napacna... ampak meni je recimo veliko bolj vsec kovinsko ohisje minijev oz. hd-5ja kar se materiala tice. Baje da bodo vsi G5 ipodi kovinski, kar je sploh lustno, ampak tolko ne mislim cakat.

Kar se pa tice izdelave - slisal sem za primere, ko so se ipodi razcveteli po robu ob udarcih itd... tale hd-5 naj bi bil bolj trpezen (sony pa to, kao).

Nagibam se k jabolku...

lp
s.
Adapt and overcome.

TribesMan ::

Meni je iPod že enkrat padel po tleh... na asfalt z enega metra višine. Padel je direktno na vogal, kjer se pozna majhn vdrtina na kovini, plastika pa je tam na prehodu med kovino in plastiko malce hrapava. Zadeva ne napreduje in je že od dneva padca enako "razcvetena" pa še to zlo malo... recimo 2*0.5mm veliko. Če ne veš da je tam ne opaziš...

A Sony je popolnoma kovinski? Al je isto k iPod delno plastičen?

Drgač pa kar se izbire tiče... pejt v štacuno kjer majo sonya in prosi naj ti ga dajo za "probat" da dobiš mal občutek kako so narejeni meniji in če ti vpravljalni sistem odgovarja.
Potem pejt še k Appleu in naredi isto... potem pa potegni črto in seštej pluse in minuse.

Men se zdi da je funkcionalen uporabniški vmesnik vreden veliko več kot pa dvakrat daljše trajanje baterije... Baterijo ni problem nafilat, sej maš elektriko itaq vedno pri roki... razen če si robinzon crusoe pol zna bit pa problem ;)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

iskra ::

Poišči kje še kako informacijo, če tudi Sonyeva zadeva ponuja USB-host način (za pretakanje slik iz fotoaparatov). Če ne podpira tega, potem pojdi na iPod. Je pa res, da ko ti crkne baterija pri iPodu, rabiš ~20k za jo zamenjat (servis+baterija). Če bo šlo tako naprej kot pri fotoaparatih, kjer lahko kupiš Li-ion baterijo drugega proizvajalca in boš lahko imel v žepu še dve bateriji za Sonya za ceno ene za iPod, se tudi zelo splača vzet Japonca.

Sam se bolj nagibam k Sonyu (sicer že imam iRiverja:)), ker ima (vsaj na pogled) boljše ohišje. Na uporabniški vmesnik se navadiš takoj. Med fotoaparati ima Sony boljši uporabniški vmesnik od večine fotoapratov. Kako je pri mp3 playerjih pa še ne vem.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi produkti iz Apple-ovih logov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
579795 (7989) BladE_
»

iPod Nano dovzeten za praske

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
346755 (5152) Nejc Pintar
»

Obilo novosti iz Appla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
518201 (6811) Nejc Pintar
»

iPod in Mac mini članek na Jabuk.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
608479 (7377) Roadkill
»

Kateri mp3 predvajalnik z 20GB+ prostora

Oddelek: Kaj kupiti
111951 (1716) TribesMan

Več podobnih tem