» »

iPod Nano dovzeten za praske

iPod Nano dovzeten za praske

Slashdot - Slashdot poroča, da se mnogo uporabnikov iPod Nano MP3 predvajalnika pritožuje, da se površina zlahka opraska. Nekaterih sicer ne motjo praske na ohišju, problem pa se pojavi, ko se opraska območje zaslona, saj se kaj kmalu opraska do te mere, da je skorajda neberljiv.

O tej neprijetni novici za vse uproabnike piše tudi the Register, kjer je omenjeno tudi, da je Jon Rubenstein, vodja Applovega iPod oddelka (v preteklosti je nadzoroval izdelavo PowerBooka s titanijevim ohišjem, ki pa je bil zelo neprijazen za brezžične mrežne signale) dejal, da je to skoraj nemogoče, saj naj bi bila površina narejena iz najtršega polikarbonata, mimogrede pa je vprašal še, če ga uporabniki v žepu nosijo skupaj s ključi.

Ogledate si lahko tudi precej obsežno temo na Applovih forumih. Zaenkrat se priporoča uporaba raznoraznih torbic, prozornih in obarvanih nalepk, lahko uporabite tudi prozorno samolepilno folijo, vsekakor pa ne odstranjujte zaščitne folije na novem Nanu.

34 komentarjev

CCfly ::

No vidite zakaj so iTangice koristne.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Stepni Volk ::

Ni čisto tako: Kaj vse morate storiti, da razsujete iPod Nano

Na 3 strani ga uničujejo, na 4 secirajo :)

Zanimivo iz tega članka je še, da Nano z 2 Gb uporablja Toshibin Flash spomin (4Gb ima Samsungov).

Zgodovina sprememb…

Tic ::

New-iPod-nano-Silicone-skin-case-Lanyard

edit... popravil link da ne raztegne strani - TribesMan
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Mnja praske so problem iPodov ze od vseha zacetka. Vendar je pri crnem Nanu se vecji problem... ker je plastika ocitno prevlecena z neki snovjo ki se lusci in potem to zelo grdo zgleda ter poslabsuje "preglednost" ekrana... Ce pomislim kaksne plastike ze poznamo je tale iPodov problem ena glupa napaka, ki si je Apple ne bi smel privosciti. Bolje za njih da tole popravijo v kratkem, ker drugace se zna zgodit da bo sla prodaja Nanov po zlu... ;)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

widek ::

Šmentana muha! :) Se dobro, da sem to zvedel pred nakupom Nanota. Huh....

iPod mini - all the way! ;)
ˇZivljenje NI potica!

3p ::

iPod v torbici (pa da ga folk ne vidi)... >:D

iskra ::

Kupiš kake baby nogavice pa je :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

PARTyZAN ::

In potem mi applovci solijo pamet (ipodi so oh in sploh kvalitetno izdelani, iriverji so pa jajca)

se en dokaz, da kupujete overpriced shit :P

kody ::

zen touch...padal, drsal....se vedno brez praske>:D

Marč ::

Hmm hmm...mislite, da je to pri vseh ipodih al se je mogoče pac zgodilo kateremu uporabniku?
Ker ce res poroca vec uporabnikov o tej tezavi pol ze more bit nekaj na tem.
Sem gledal na netu stress test nanota...so ga metali na tla pa iz avtomobila pri 50 km/h se mi zdi, pa je zdržal zelo dolgo...
Pa a so črni ipodi bol dovzetni za to? Ker sam mogoče dobim belega pa me zdaj malo skrbi vseeno.
Wid a te je to ze prepircalo? Mogoče ga je pač tisti tester malo preveč obremenjeval pa se je ščohal :O :)
Lp, Marko

PrimozR ::

Na črnih je hujše, ja zarad kontrasta.

Jux ::

@PartyZAN

caR si! zaradi tega ker je ipod občutljiv na praske je overpriced? Ne troši našega časa z neumnimi komentarji, če ne maraš Appla, napiši to v postu. Itak je prozorno vsem.

In preberi komentarje na netu o iRiver izdelkih in o iPodih, še posebej o H100. Jst sem takrat ko sem se spravljal v nakup ugotovil da je kvaliteta približno ista, razen H100 ki je mel en kup negativnih komentarjev. Ampak moje mnenje še vedno ostaja, te Tier-1 proizvajalci majo več ali manj isto kvalitetne izdelke.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

PARTyZAN ::

caR si! zaradi tega ker je ipod občutljiv na praske je overpriced? Ne troši našega časa z neumnimi komentarji, če ne maraš Appla, napiši to v postu. Itak je prozorno vsem.


Ti si pa se vecji car, ker si privrzenec appla?

Stvar, ki je drazja od konkurence "je samo dovzetna na praske?" Kje so zdaj tiste ostale prednosti? Konkurenca podpira vec stvari, ima boljsi zvok, je izdelana iz (ocitno) kvalitetnejsih materialov...povej mi EN razlog, da bi se zdaj odlocil za kak applov izdelek.

PrimozR ::

Ma Applove proizvode pozna skor vsak Janez. Tut za to se gre, majo namreč nek imiđ. Če mi boš ti mopakzu enga muvota, samo pokazu, bom jest reku 'kolk ma to placa pa kolk košta'. Pr Applu koj veš al je iPod, al je Photo, Mini, Nano al Shuffle. Folk pač pozna njihov stuff. In tuki so ga tko kiksnl. Zadeva k je znana in nej bi bla lepa hmal to ni več (ma grde praske).

NoOrdinary ::

med prvimi komentarji je link do crah stesta, kjer je omg črn nano in če je to dovzeten za praske poj ne vem kakšne army edition mp3 playerje nucate vi. je pa stvar nova in blazno uspešna, očitno gre to nekaterim v nos. ampak laži je rečt da je to samo zarad imena, BMW je tud samo ime drugač so pa s pocen plastike pa fejk pleha.
brez ideje sem za podpis

Sl4v3 ::

Ampak zdržati bi mogel nekaj let. Medtem ti velikokrat pade po tleh, ali pa daš v torbo, torbo pa vržeš v en kot kjer se ne sme zdrobiti pod težo zvezkov. Lahko da tečeš in ti medtem pade na trd beton, kjer se še malo pokotali. In še najhujše, lahko ti pade v vodo oz. pijačo.

recimo da ti pade v 2 letih 20x na tla(če si nekoliko neroden)
v torbo ga daš vsak delovnik in jo vržeš nekam 300x
če ti pade v vodo je zadosti samo 1x
Torej je to skupaj 321 situacij wear&tear-a.
Od teh je večina mp3 playerjev po npr. 24 takšnih situacijah uničena. Če ti slučajno pade v vodo je zadosti enkrat.
Ne misli da se mi trga, zelo majhni so in hitro zdrsnejo iz žepa, luknje v žepu:P , roke...

Po dveh letih je veliko bolj razbit kot tisti na tesu(če sploh še dela).Vzdržljvost elektronskih naprav je dandanes veik problem.
Umri mlad, da bos lep okostnjak!

Keyser Soze ::

Imam telefon, nokio 7650, ki me spremlja že kakšne tri leta. V tem času mi je padla na tla reci in piši 3*. Torbe ne mečem z razdalje 10 metrov v najbolj oddaljen kot, temveč jo položim na tla, kjer ima prostor(si ne predstavljam kakšno solato nosijo v torbi tisti, ki jo 300× vržejo ob tla). Poleg tega mi telefon niti enkrat ni padel v vodo, pa živim dokaj blizu reke Krke, hodim na morje s telefonom in ga imam kdaj celo s sabo, ko grem na pijačo.

Iz tega sledi, da nekateri delajo z svojimi stvarmi kot "pras.... z mehom", medtem ko večina, ki jih jaz poznam in sam osebno, s temi stvarmi ravnamo normalno in skrbno. Ni problem v vzdržljivosti naprav, le bore malo ljudi potrebuje "military grade" izdelke.

P.S.: Mora bit pa že res štorast, da mu odleti iPod 10 metrov v luft in pade na trda tla ter potem čez njega zapelje še Passat.:\

Sl4v3 ::

Vseeno bom nevzdržljive izdelke še naprej kritiziral, da bodo zdržali še dlje, tudi če bodo dobri za 210 let.
Aja, pa jaz ne zlorabljam tko kot sem napisal. Če kdaj vržem kam torbo je to zato ker sem pozabil da imam naprimer discman notri. (Kar se mi dogaja zelo redko) ipod bi mogoče pristal kdaj v žepu s ključi, ne pa kaj hujšega. Govoril sem samo za najbolj nerodnega in/ali zahtevnega uporabnika.
Umri mlad, da bos lep okostnjak!

Zgodovina sprememb…

ahac ::

povej mi EN razlog, da bi se zdaj odlocil za kak applov izdelek.


Car boš: "Ej, stari, jest mam pa Appla, ej!"
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Ziga Dolhar ::

> povej mi EN razlog, da bi se zdaj odlocil za kak applov izdelek.

Fletn je.
https://dolhar.si/

PARTyZAN ::

Fletn je.


Prva dva dni

.

ahac ::

...k škatlca cigaret. ;)


Sicer pa... vsak ima svoj okus. Ampak nisem vedu, da ST obiskuje folk, ki jim je izgled hardwara bolj pomemben, kot zmogljivost in fukncije. In to celo tipi! ;) ;) ;)

ps. Mislu sem tovarniški nemodificiran izgled, da ne bo pomot.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Jux ::

Nehi že basat partzan in ostali Apple haterji. Dejte se enkrat sprav narest objektivno primerjavo, kaj trg ponuja in kaj dobite za svoj keš, pol pa govorte. Prov razpizdite me z kurčenjem, ene deset postov nazaj sem vam dal čist objektivno primerjavo med tremi najbolj popularnimi predvajalniki malih dimenzij - ipod mini, iriver h100 in creative zen micro. Pa se nobeden ni obreginil ob to da vsi stanejo isto (oz. so stali isto).

Dejte že razumet, da eni kupujejo appla zato ker jim je všeč dizajn, všeč dimenzija, drugi iriverja ker jim je všeč, tretji pa zen micro ker jim je všeč. Nobeden v skupini ni tako slab da bi bilo napak ga kupit, pa tudi nobeden ne pretresljivo boljši od ostalih. Potem je pa samo še stvar preferenc in nehite zavidat drugim, če si kupijo predvajalnik zaradi tega ker jim je všeč - zaradi tega ni nič slabši.

Ahac - razlike v specifikacijah med njimi so minimalne in glede nato da si na forumu, kjer si ljudje vrtajo luknje v ohišja da zgledajo boljše tvoj komentar ni ravno na mestu, rajt?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::

tole perlo sem pa spregledal:

Ti si pa se vecji car, ker si privrzenec appla?

Pa sej moraš bit bolan da kej tazga rečeš. Dam ti objektivno primerjavo, ti me pa označiš za applovca.

Stvar, ki je drazja od konkurence "je samo dovzetna na praske?" Kje so zdaj tiste ostale prednosti? Konkurenca podpira vec stvari, ima boljsi zvok, je izdelana iz (ocitno) kvalitetnejsih materialov...povej mi EN razlog, da bi se zdaj odlocil za kak applov izdelek.

Čaki, hočeš povedat, da obstaja predvajalnik istih dimenzij, Z FLASH pomnilnikom (oz. z trdim diskom, ki preživi padec iz avtomobila pri 50kmh), z barvnim zaslonom, NAJBOLJŠIM vmesnikom za upravljanje, z odličnim dizajnom in dobrim zvokom. Edina stvar ki manjka je FM radijo (ki je nepotreben), snemalnik zvoka (priznam, če ga potrebuješ, potem ne kupiš ipoda) in branje fotk iz fotoparatov/spominskih kartic (kar nima noben predvajalnih teh dimenzij.

Še posebej mi je zanimiv tale "ima boljši zvok". Dej mi link do enega OBJEKTIVNEGA testa. Ker o "boljšem zvoku" nimajo kaj govorit računalničarji, ki vrtijo 192kbps mp3je.
Kvalitetni materiali? Preberi članek na ars techniki.

Sedaj pa še enkrat. Malo objektivnosti, pa le naberi dokaze ki pokažejo moj narobe. Čeprav mislim da čez kakšen mesec kupim nanota.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

CaqKa ::

jaz vem da ipodi na mojem spisku dobijo negativne točke zaradi tega ker mp3je pomečejo kr v ene folderje, očitno vse skup zaradi baze in potem funkcionalnosti smart playlist, čeprv bi se tudi to verjento dalo bolje rešit.

nakar še ipodu photo zamerim da vsiljuje svojo velikost slik (ki je potem okrog 700kb), ter da moreš ves čas imet vso zbirko, ki jih imaš na ipodu tudi na lokalnem disku, torej da mp3jev ne moreš dodajat.
na divi recimo to lahko naredim.. vzamem sd kartico vun jo nafilam in fertig.

ipodi pač omejujo na določenm področju zaradi funkcionalnosti, kako recimo to delajo iriverji nevem. upam pa da ne komplicirajo kot pri applu.

aja pa ipodom še očitam odsotnost bluetootha.

in če bi kupil ipoda.. bi ga kupil zgolj zaradi oblike, smart playlist, kul navigacijskega kroga in ničesar drugega. baterija je slaba. (vsaj pri 60 gb photoju, ki pač nima flasha)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Stepni Volk ::

IPod nano se ne opraska tako hitro, a je to seveda možno (glej povezavo v mojem prvem sporočilu).

Moj brat je npr. pred leti kupil Calmel uro, za katero so trdili, da se šipice ne da spraskati. Uro je kupil, vzel kovanec in drgnil po šipci gor in dol. Rezlutat je znan.
Drugi primer je moj prijatelj, ki je kupil "bullet proof" očala. Ko jih je nosil na kolesu, je trčil s hroščem (žuželko ne avtom!). Rezultat je znan.
Oba sta dobila nov proizvod in seveda od takrat naprej ne verjameta reklamam >:D.

Razlog za nakup iPod-a
IPod je standard za MP3 player-je, če vam je to všeč ali ne. V prid temu govori tržni delež.
Tudi avtomobilska industrija to ugotavlja in serijsko vgrajuje podporo iPodom: Apple iPod tudi v avtomobilih. Od izida te novice so podporo dodali še pri VW group in Mercedes Benzu (vir Auto Bild).

Vse to zagotavlja večjo uradno in neuradno podporo. Več gizmotov, dodatkov, hackov, modov... in predvsem zaradi zadnjih dveh, bi se zanj odločil tudi sam, če bi ga seveda potreboval.

A ga osebno ne. Jaz in moja Digisette kljubujeva nakupu že dolgih 5 let.
Ne posedujem niti enega samega *"...some Fruit company..." proizvoda. Da me ne bo kdo "zmerjal" z jabolčnikom.. :)

BTW - ali je še kdo opzail, da mi tole samo teoretično? Ste zato, da zberemo denar za en iPod nano in ga Slo-tech-ovsko podvržemo torturam sodobnega življenja? >:D
Vse kar potrebujemo je prispevek po 500 ali 1000 SIT :)

* - Forest Gump

Zgodovina sprememb…

Road Runner ::

Macworld reports that Apple is acknowledging a limited problem with some iPod nano screens causing them to break easily:

"This is a real but minor issue involving a vendor quality problem in a small number of units," Schiller told MacCentral. "In fact, this issue has affected less than 1/10 of 1 percent of the total iPod nano units that we've shipped. It is not a design issue."

Affected users are asked to call AppleCare for iPod replacement.

A separate issue which has received a lot of press has been complaints that the iPod nano screen is very easily scratchable. Apple reports, however, that the Nano is made of the same materials as the recent 4th generation iPod.


klik

WinsuckeR ::

amm:

TribesMan ::

WinsuckeR... najprej preberi tole... da bos vedel od kje je ta slika in kaj se je zgodilo dotičnemi nanu, da je postal tako zmaličen...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

klemen22 ::

Folk nekateri kar nekaj pametujete. iPod nano je dovzeten za praske. Sem ga za darilo ob diplomi kupil svoji ženski in morm rečt da se ob zelo normalni uporabi vidijo praske. Ali pa je to še ena bistroumna poteza Mr. Jobsa in sicer da bo folk kupoval zaščitne torbice po XX dolarjev. Imajo Američani kar prov da tožjo ker taka izdelava po taki ceni je navadna šlamparija. Če bo kaj iz tega ga bom tut jest vrnil nazaj v štacuno in zahteval novega. To je ena Apple šlamparija. Sicer je pa če pustimo to pomankljivost predvajalnik sam zelo vredu in priporočen nakup - če odpravijo to s praskami.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

TribesMan ::

klemen če bo tožba uspela se boš lahko kljub temu samo pod nosom obrisal, ker razsodba bo pravnomocna samo na ozemlju ZDA...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

klemen22 ::

Ja že mogoče. Samo je to ena velika šlamparija od Appla!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Stepni Volk ::

Razlika v obrabi je verjetno nastopila tudi, zaradi Nanove "velikosti". Ljudje ga sedaj lahko tlačijo tudi tja, kamor ga prej niso mogli. :)

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

potem lahko pričakujemo iPod Nano kondome, da se nebi zmočili:D
Lahko je biti prvi, če si edini!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi produkti iz Apple-ovih logov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
579807 (8001) BladE_
»

Konec z iPodi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
668675 (6510) Nejc Pintar
»

iPod Nano dovzeten za praske

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
346760 (5157) Nejc Pintar
»

Apple tožen zaradi prask na Nanotih

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
324312 (3233) TribesMan
»

Apple Video iPod razkrit?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
115439 (4662) Stepni Volk

Več podobnih tem