» »

Živel mobilni kartel

Živel mobilni kartel

kolombo ::

Pa bo šla še ena ugodna ponudba za stare uporabnike pri Simobilu. To pa je konkurenca med operaterji. Zadnje čase tekmujejo med sabo kdo bo bolj zvišal cene in uporabnikom vzel ugodnosti. Sedaj bo pa menda le Vega zadovoljna s samoregulativnimi okrepi konkurence.

ahac ::

In zdej je vsega kriva Vega?

Ukinitev sekundnega intervala za stare uporabnike mi sicer ni všeč, ker ga bom tudi sam izgubil, ampak nova tarifa halo36 je pa čisto kul zadeva. Vsekakor boljš kot prej, ko so bili klici v druga omrežja 70 sit/min (če ne štejemo Halo Prva, ki jo je bilo nemogoče dobit).

Mobi ima pa pač 44sit v vsa omrežja. In men je to zelo všeč, ker končno folk ne more jamrat, da jih predrago pride, če me kličejo na 040.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Utk ::

Ja to bi treba uzakonit da bi bli klici v vsa omrežja po enaki ceni, potem se pa naj konkurenca začne.

Gandalfar ::

tko kot ceno bencina?

ahac ::

Mobitel je z visoko ceno klicev v druga omrežja preprečeval uporabnikom, da bi šli drugam. Zdaj, ko je Vega (in EU!) že zelo dolgo težila zarad tega se je počasi začelo spreminjat.
Sej.. lahko imajo ceno 200sit/min. Ampak ni pa razloga zakaj bi bila cena za klic z Mobitela na Simobil in Vego 4x višja od klica v omrežju, ker operaterja ne stane veliko več.

Jaz mislm, da je to kar Vega dela prav in treba je mal spucat svinjarijo v državi. Razni uradi in agencije do zdej itak niso nič delal.. folk tam je pa vleku lepe plače. Na Mobitelu enako.. sploh jih ni zanimal, če prinaša kaj dobička... veliko število uporabnikov so pa uporabil, kot prikaz uspešnosti. In seveda zarad tega so lepo plačani.
Na dolgi rok, bo to sigurno pozitivno. Državni operater ne bo več kupoval raznih solin, ki prinašajo mega izgube.. ne bo več filal proračuna z raznimi 10x preplačanimi licencami.. ki jih na koncu itak plačajo uporabniki.

To je drugače, kot pri bencinu.. tam greš lahko kadarkoli h konkurenci.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Utk ::

Pri bencinu je drugače, mobitelu nihče ne brani da ima 100 sit na minuto, ali 1 sit, ampak naj ima za vsa omrežja enako, pa drugi tudi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Itak džabest! - novo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
25845891 (19769) profii
»

TUŠ Mobil - za koga je to optimalno ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
373743 (2771) zzitop
»

na izi (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
566157 (4638) Jan987
»

Prenos iste Gsm številke v katerokoli omrežje

Oddelek: Mobilne tehnologije
354220 (3372) tengo
»

Pošiljanje sms-jev

Oddelek: Mobilne tehnologije
424788 (4121) CaqKa

Več podobnih tem