Forum » Operacijski sistemi » NTFS pravice
NTFS pravice
McMallar ::
Pozdravljeni.
Imam eno težavico. V določenem shared direktoriju bi rad nastavil pravice. Težava je v tem, da bi rad določenim uporabnikom dal samo sledeče:
- lahko bere
- piše v obstoječe dokumente
- ustvari nov dokument
- ustvari nov direktorij
- lahko preimenuje datoteko
- ne sme pa brisati nobene datoteke.
Dobil sem eno rešitev, ki uporablja account CREATOR OWNER (CO). Uporabniku dovoliš da lahko naredi prevzem lastništva (change ownership) in accountu CO daš pravice za delete (če želiš rename rabiš tudi delete). Zanima me, ali obstaja tudi kakšna bolj elegantna rešitev.
Hvala.
Imam eno težavico. V določenem shared direktoriju bi rad nastavil pravice. Težava je v tem, da bi rad določenim uporabnikom dal samo sledeče:
- lahko bere
- piše v obstoječe dokumente
- ustvari nov dokument
- ustvari nov direktorij
- lahko preimenuje datoteko
- ne sme pa brisati nobene datoteke.
Dobil sem eno rešitev, ki uporablja account CREATOR OWNER (CO). Uporabniku dovoliš da lahko naredi prevzem lastništva (change ownership) in accountu CO daš pravice za delete (če želiš rename rabiš tudi delete). Zanima me, ali obstaja tudi kakšna bolj elegantna rešitev.
Hvala.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Grupa ni problem. Problem je v tem, da če mu ne dam pravic za delete, potem mu nobene datoteke (ali direktorija) ki ga ustvari, ne more poljubno poimenovati, ampak je vse na "default". Se pravi New Folder, New Folder (2) itd.
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
zile ::
Naj ustvari mapo nekje drugje na disku, pajoa potem prekopira v share mapo
Mislim, da drugače ne bo šlo, ker rabiš potem modify permission še.
Mislim, da drugače ne bo šlo, ker rabiš potem modify permission še.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Hvala. Saj procedura (glej prvi post) obstaja, samo za običajnega uporabnika je prezapletena. Upal sem, da mogoče obstaja kakšna enostavnejša pot, mogoče kakšna kombinacija allow in deny opcij. Razmišljal sem tudi o tvoji ideji in mislim, da bo to verjetno najenostavnejša rešitev.
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McMallar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zaščititi /uploads direktorij?Oddelek: Izdelava spletišč | 2085 (1848) | MrBrdo |
» | Delo za datotekami in zbirkami v zbirniku...Oddelek: Programiranje | 828 (696) | Brane2 |
» | [Windows][XP] uporabniški račun z omejenimi pravicamiOddelek: Operacijski sistemi | 1525 (1359) | Glicerin |
» | Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !Oddelek: Omrežja in internet | 1587 (1429) | slokii |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2621 (2198) | ToniT |