» »

Predalčkanje

Predalčkanje

nevone ::

Kako predalčkate, oziroma kako mislite, da ljudje predalčkamo dato ki jo konzumiramo? Katere predalčke imamo sploh postavljene? V katerih predalčkih se največ nabere? Vas pri predalčkanju vodi kakšna vera/verovanje/osebni principi/logično sklepanje? Kako pogosto na dato gledate neprizadeto, in kako pogosto se preplete s čustvi? Koliko predalčkanja, gre mimo naše zavesti, tako da v bistvu iz predalčka samo vzamemo, ne da bi se zavedali da smo vanj tudi položili?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Myth ::

Zanimivo vprašanje. Včasih se vprašam zakaj predalčkam, pa čeprav včasih sploh nočem nekoga nekam tlačit.

Predalčkam po videzu, pameti, logičnem sklepanju. Ne predalčkam pa po verstvu/verovanju/... Človeka spoznam in to mi je bitno. Zato pa je drugačen od mene!
Pri meni verjetno največ pri pameti. Namreč leta sem prenašal tiste ki nimajo pojma o čem. Zdaj rajše nekako ignoriram te. Prav tako predalčkam po sistemu koliko jaz komur pomagam, koliko on meni. Saj sem za enakopravnost v vseh pogledih. Verjetno bi rekel da je razmerje kako gledam na to ali razumno ali z čustvi 60/40. Na zadnje vprašanje bi odgovoril da kar veliko. Marsikdaj se zavedam komaj ko kakšen podatek o osebi potrebujem in se takrat zavzamem da sem ga/jo popredalčkal. Upam da sem ti kako s tem pomagal. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

nevone ::

> Upam da sem ti kako s tem pomagal.

Vsaka data je dobra. Še posebej, če jo prav popredalčkaš. Ali pa če si vsaj zadovoljen s tem, kako si jo popredalčkal. Najbolj mučna je nepopredalčkana data. Ta te mori toliko časa, dokler jo nekam vseeno ne popredalčkaš, razen seveda, če imaš tako efikasen ignore predalček, da tja lahko brez problema skanaliziraš vse, česar ne želiš predalčkati.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

BigWhale ::

Jaz pa ne predalckam. Zavestno ne. Ljudi, se najmanj. Ok, mogoce jih predalckam, gredo v grupo ljudi. Hm, se pa naredita dva predalcka kar sama od sebe. Tisti, ki jih poznam in tisti, ki jih ne poznam. To se takoj razporedi.

Hm, oziroma, ce dobro razmislim, so pri meni vsi kontejnerji zacasni. Mogoce niti niso kontejnerji ampak ene zastavice in te se assignajo glede na moje trenutno pocutje in se kup drugih dejavnikov.

Vidim cloveka, takoj dobi flag know/unknown, potem pa, ce nimam casa dobi flag unimportant+ignore, ce me ustavi, dobi flag annoying.

Ce me nekdo poklice in rece, da pride na obisk, se prizge en semafor, k se mu rece obisk. Potem ko pozvoni zvonec se semafor ugasne. Ce je oseba prava, dobi flag welcome, ce ni, spet annoying. Ce se pa sprozi zvonec brez da gori semafor obisk, pa dobi oseba auto-assign flag annoying.

Zakaj zastavice in ne kontejnerji? Hm, ker bi sicer moral prevec prekladat. ;) Pa kontejnerji bi bili vecinoma prazni. :P

BigWhale ::

Koliko takega predalckanja gre podzavestno? Hm, po mojem vecina.

hruske ::

Ljudje nimamo predalčkov, ampak nitke. Potem pa vlečemo nitke od ene zadeve do druge ... sosedo lahko zvežeš s 'kuhati', 'dobro' in 'zbadljiva', potem pa je odvisno od tvoje volje, ki je lahko povezana ali z 'dobro' ali s 'slabo', katere nitke boš potegnil.

Tako da nimamo nekakšnih predalčkov, ampak mrežo, kjer potem delamo nekakšne 'select' SQL stavke in pomislimo kaj zna soseda 'dobro' in kaj zna 'slabo'.

Podzavestnega je večina, kar pa si nujno nucamo zapomnit (crap za šolo), moramo pa običajno nekoliko pomislit in napet še par dodatnih vrvic, da ostane vpeto.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

gzibret ::

Vrvice so boljše kot predalčki. Se strinjam.
Vse je za neki dobr!

nevone ::

Predalčkanje je v bistvu bolj prispodoba, za vmeščanje v svojo memetsko strukturo. Se strinjam, da predalčkanje v dobesednem pomenu besede je preozek pojem. Prav gotovo uporabljamo tudi vrvice/povezave pa tudi zastavce postavljamo sem pa tja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

G-man ::

Jaz imam smo en "temp" folder :D

Thomas ::

Morš met predalčke. Nekaj naparavljenih vnaprej, nekaj pa jih gradiš tudi sproti in nadomeščaš tastare.

Predal A pa naj ne vsebuje predala A. Niti predala B, če B že vsebuje A.

Noben krog vsebovanosti ni pametno imeti, samo drevo lahko.

Pol pa I!

nevone ::

Predalčkanje ima po nepotrebnem negativno konotacijo. Možno je te predalčke definirat tudi kot atribute posamezne date. Če imata dva podatka enak atribut, je ta atribut pač eden od predalčkov, kamor je data/podatek razvrščen.

Kar se pa "temp" folderja tiče, imamo zaenkrat vsi dato v enem velikem "temp" folderju.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Myth ::

Kar se pa "temp" folderja tiče, imamo zaenkrat vsi dato v enem velikem "temp" folderju.

Se ne strinjam. Zavest je mogoče temp, podzavest pa ne. Kako si lahko pol razlagaš, da se domov pripelješ tudi pijan? Torej podzavestno!! To je samo en primer. Drug primer je recimo tole. Povej mi 60 števk veliko cifro. Ne moreš. Kaj pa tel. številko? No, vidiš , to je 6 števk. In podzavestno veš ziher 10 številk od kolegic/kolegov. To lepo poveš in imaš 60 števk veliko cifro. Tako da ni vsa data v "temp" folderju.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

OwcA ::

Kaj pa ko umreš? ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Myth ::

Ja, te pa crkne trdi disk prav tako. :D

Aja, tisto z nitmi je meni tudi všeč. Samo še vedno mamo predalčke. Eni bolj, drugi manj urejene. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Marjan ::

Lahko gledamo tako: pripenjanje atributov posameznim memom. Zadeva je dokaj kompleksna saj je soodvisnost zelo prisotna - ni, da je ni. ;)

Toda, npr. atribut o resničnosti mema (ta se mi zdi zelo pomemben, saj določa realnost za tega posameznika) je v resnici skladnost z obstoječimi memi. Po tej logiki lahko rečemo, da gre samo za primerjanje med memi.

Torej imamo meme "nadzornike", ki govorijo kakšno in koliko naj bo primerjanja. Ti pravzaprav določajo logiko sistema.

Seveda se še bolj zaplete ker memetska igra ni samostojna in svobodna, pač pa je prisoten močan vpliv genske sporočilnosti in pa seveda sporočilnost okolja. To dvoje in sama evolucija memov je pa tudi vse kar rabiš za celotno sliko!

Verjetno so razlike med posamezniki kar izrazite, če bi se lotili analize njihovih memetskih struktur.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6813587 (1254) predi
»

Citroen C5 ali Peugeot 508?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153215 (2761) Skarje
»

Google Analytics ne zna seštevati!!

Oddelek: Izdelava spletišč
392262 (1665) Gost
»

za prenosnik: torba ali nahrbtnik?

Oddelek: Kaj kupiti
324498 (3373) TeraSonic++
»

zapiranje CD in DVD pogonov s potiskanjem pladnjev ...

Oddelek: Strojna oprema
101064 (773) Gapi

Več podobnih tem