» »

Vprašanja o LCD monitorjih

Vprašanja o LCD monitorjih

Robert ::

Zanima me, kako je kaj z gledanjem DVD filmov in TV programa (TV tuner kartica Avermedia) na LCD monitorjih 17'. Ali so za gledanje bolj primerni navadni monitorji ali LCD in kako je kaj z resolucijo primerjava 19' navadni in 17' LCD monitorji (IIyama, Samsung) - pa ne delati cenovne primerjave.

Pikachu ::

Z eno besedo: bozansko. Ce bos enkrat okusil LCD (dober LCD) monitor, ne bos nikdar vec hotel imeti navadnega, pa magari 24 inchnega.

Vsekakor pa pazi pri nakupu, ker niso vsi enko dobri. Tole govorim iz izkusenj, ker sem novopeceni lastnik Philipsa, ki je zmagal na Monitorjevem testu v 15" klasi. Pri videu sploh ne bos opazil, da gre za lcd (razen bozanske kvalitete) monitor. Odzivnost je odlicna, tudi v igrah (UT).

Lp,
Pikachu.

miranpozar ::

Največji problem pri (poceni) LCD monitorjih je prav odzivnost na spremembe. To opaziš v Windows, ko premikaš okna in se ti zdi, kot da pušča za sabo eno sled. V videu in igrah (torej dosti premikajočih slik) je to kar moteče. Drugi problem je kotna vidljivost. Boljši monitorji nimajo tako izrazitih težav.
Prednosti so pa vse ostalo in so vidne takoj.
Jaz bom še malo počakal, da se tehnologija izboljša, do takrat pa bom stavil na katerikoli CRT monitor narejen okoli Mitsubishijeve Diamondtron cevi (iiyama, Mitsubishi, Samsung,...)

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lg 1915s

Oddelek: Kaj kupiti
433776 (2416) Oldi
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

565736 (4795) iso2000
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

645600 (4143) Marjan
»

LCD? Ja al ne? Katerga?

172516 (1995) zigadr
»

pomoč pri nakupu LCD monitorja

281911 (1300) zenaj

Več podobnih tem