» »

Partition Magic - resize vprasanje

Partition Magic - resize vprasanje

whatson ::

Struktura mojega diska zgleda nekako takole:

Fat16: c:\ ---> 6 giga --> win 98
NTFS: d:\ ---> 5 giga --> win 2k
Linux Native ---> 3 giga --> Linux mdk 8 + swap

Sedaj bi rad resizal Linux particijo in s tem zmanjšal drugi dve za približno 1 giga (vsako).

Podatki bi po resizanju morali ostati na mestu. ;)
Če v partition magicu resizam vse te particije (s tem povečam Linux native particijo), bodo vsi OSi delali brez težav (najbolj se sekiram za Linux, da nebi delal)???

Hvala!
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

teac ::

Najprej zmanjšaj prvi dve (vsako za 0,5G ali 1G, kakor si pač mislil), potem pa Linux particijo povečaj za tisti prostor, za katerega si oni dve particiji zmanjšal! Pri meni je vedno delalo brez problemov! Glede Linuxa, pa mislim, da nebi smel met problemov, kajti ti podatkov ne premikaš, ampak ti Partition Magic najprej naredi defrag, torej ti vse podatke zmeče na začetek pogona, tako, da se podatki razen pri defragu ne premaknejo!

LP

frudi ::

meni enkrat po resizanju ntfs particije win2k več niso delali. vsakokrat, ko so se zagnali, so takoj začeli težit, da ni pagefila ali da je uničen, nekaj takega. in je blo treba resetirat; ampak ko so se nazaj naložili, spet isto. in to ne glede na to, kakšno vrsto zagona sem zbral v boot menuju.
skratka, pagefile je bil uničen in glede tega nisem mogel nardit nič. na koncu sem moral reinštalirat win2k (kar sovražim počet ):
sem pa uporabil partition magic 6.0 tako da bi morala biti podpora za ntfs, ki ga uporabljajo win2k.
tako da do nadaljnega ne mislim spreminjat velikosti win2k particije, dokler mi nekdo ne zagotovi, da partition magic to zmore brez problemov in da je moj primer bil le 'freak of nature' :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

whatson ::

hvala obema!
v bistvu sem jaz ze enkrat resizal NTFS particijo... in ni bilo problemov...

sekiram se,... oz sekiral sem se zaradi Linux native particije in Linuxa kot operacijskega sistema.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
628076 (7160) buneech
»

boot.ini

Oddelek: Pomoč in nasveti
131872 (1666) Red_Mamba
»

Linux in particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101151 (1020) Gh0st
»

Particije!